Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Tokio 22.3.2009


Recommended Posts

nihao. onko joku lahdossa tokioon? itse menossa toki oon. (ns. 'huippu'huumoria). ennatysta lahdetaan tyrkkaamaan ja reitti siihen on ihan excellent, lahto sallitun rajoissa korkeammalla kuin maali ja reitti alun alamakea lukuunottamatta vaaterissa. lisaksi kelin pitaisi olla aika kohdallaan.

tokiohan on mahdollisesti maailman ylibuukatuin mara. kovaa dataa alla

QuoteMarathon

Applicants 226,378

Participants 30,000

ja taisi olla 5,000 kympinjuoksijaa viela paalle. korjatkaa, jos nykit ja/tai lontoo menee tassa suhteessa ohi.

tosin epailen vahvasti, etta arvontakuponkeja kohdellaan tuolla hieman eriarvoisesti, silla vaimon kanssa on osunut arpa kolmena vuotena perakkain :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

lahto sallitun rajoissa korkeammalla kuin maali ja reitti alun alamakea lukuunottamatta vaaterissa.

Kuinkas paljon lähtö maratonilla saa olla maalia korkeammalla, että ollaan sallitun rajoissa?

Kiinnostaa esim. Lausannen maratonin osalta tuo, siellä kun on tuota korkeuseroa peräti 36 metriä.

Link to comment
Share on other sites

Kuinkas paljon lähtö maratonilla saa olla maalia korkeammalla, että ollaan sallitun rajoissa?

Ja löysinkin jo IAAF:n säännöistä suosituksen, että pudotusta ei saisi olla enemmän kuin metri per kilometri.

Tekee siis maratonille peräti 42 metriä, mikä kuulostaa aika paljolta. Onko tosiaan tuommoisella reitillä tehty aika kaikin puolin virallinen, olettaen että mittaukset yms. muuten ovat kunnossa?

Link to comment
Share on other sites

jep ja lahdon ja maalin valissa ei ainakaan tarvitse olla yli 42 km eroa mielellaan.

Tokiossa tuo 'laskettelu' on n. 38 metria, eli tarkaan on osuttu. Kuten Perttu sanoit, eipa tuolla paljon oikeaa merkitysta liene, mutta placebo-efektia ei kannata vaheksya. Esim. Bostonissa on maali lahtoa alempana, mutta eipa siella paljon ajoilla juhlita.. Kokonaisnousu on se, mika painaa tossuissa, eika siihen ne laskutkaan valissa paljon auta.

Tuulelle ei kasittaakseni ei ole mitaan rajoja, vai onko? Kova myotatuuli

auttaa kylla ja suoria reitteja on olemassa. Esim. viime kevaana kavin sipaisemassa Zhengzhou-Kaifeng maran, missa korkeuseroa ei ollenkaan, viivasuora motari 11-13 kaistaa 42,10 km patkalta suljettu juoksijoille. Sitten loppussa tulee tosin aivan puun takaa yksi 90 asteet kurvi. jos tuonne puhaltaisi 20 m/s selan takana, niin voisi ottaa pitempia askeleita..

Link to comment
Share on other sites

jep ja lahdon ja maalin valissa ei ainakaan tarvitse olla yli 42 km eroa mielellaan.

Lähdön ja maalin välinen matka linnuntietä mitattuna saa olla korkeintaan 50% kilpailumatkasta. Maratonilla siis maksimissaan 21,0975 km.

Tuulelle ei kasittaakseni ei ole mitaan rajoja, vai onko? Kova myotatuuli auttaa kylla ja suoria reitteja on olemassa. Esim. viime kevaana kavin sipaisemassa Zhengzhou-Kaifeng maran, missa korkeuseroa ei ollenkaan, viivasuora motari 11-13 kaistaa 42,10 km patkalta suljettu juoksijoille. Sitten loppussa tulee tosin aivan puun takaa yksi 90 asteet kurvi. jos tuonne puhaltaisi 20 m/s selan takana, niin voisi ottaa pitempia askeleita..

Maantiejuoksuissa ei tunneta tuulirajoja, mutta toisaalta koska yksisuuntaiset reitit eivät ole tilastokelpoisia niin asialla ei ole käytännössä merkitystä.

Optimaalinen, sääntöjen mukainen reitti voisi olla sellainen, jossa lähtö tapahtuu mäen päältä ja alussa lasketellaan loivaan alamäkeen ja suoraan myötätuuleen aukealla baanalla eka 21 km. Siinä vaiheessa ohitetaan maalilinja ja juostaan jälkimmäinen puolikas vaikka hyvin tuulelta suojattua tasaista 7 km lenkkiä.

Onhan yksisuuntaisilla reiteillä joskus juostu kovia myötätuulituloksia, mutta en muista yhtään maratonin ME:tä, joka olisi tuosta syystä jouduttu hylkäämään. Yleensä juoksijat tuntevat säännöt niin hyvin, etteivät he tee ennätyskokeita ennätyskelvottomilla reiteillä.

Link to comment
Share on other sites

lamppu syttyy taallakin. tuulihan on siten kaytannossa hoidettu mita yksinkertaisimmalla tavalla pois spekulaatiosta. ja mika on tassa hienointa, kaikkien aikojen huonoin tulokseni on syntynyt siis taysin epavirallisella reitilla ja voin siis sen pyyhkia kirjoista ja kansista. you just made my day!

BTW, katsopa caliiberi tokion reittia. ei paljosti paasta tuon 50% paalle noin silmamaaraisesti.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy