Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Laskiaistiistai 28.02.


Pampa
 Share

Recommended Posts

TV reipas n. 7km + verryttelyjä 1,6km ja 1km. Upouusi sykemittari ranteessa painelin menemään ihan eri vauhteja mitä normaalisti. Yhteensä 9,6km, joka kalibroimattoman mittarin mukaan oli 9,99km.

No ihmeen kovaa sitä mittarin mukaan mentiinkin. No vaikka mittari olikin turhan optimistinen perinteisin menetelmin laskettu vauhti oli joka tapauksessa parasta reipasta tälle keväälle eli 5:42/km. Syke 163-168.

Link to comment
Share on other sites

Reipasta tiistaita täältäkin, eli 8 km 38 min ( 4,45 / 164 ).

Ajan puolesta vauhti oli tosiaan reipasta mutta kelin huomioon ottaen (ks syke ) vauhti oli aika kovaa. Uutta lunta oli pyrytellyt koko päivän ja juoksin ajotien reunassa. Nyt on hyvä fiilis. :kädet

Korkkasin uudet Asicsit. Hain tänään kaupasta uudet 1110:t ja hyvin tuntuivat istuvan jalkaan. Pitoakin oli kiitettävästi toisin kuin vanhoissa kakstonnisisssa joiden pohjat on jo aika sileät ( 1300 km ). Roskiin!

Link to comment
Share on other sites

Reippaasti vedeltiin täälläkin!

12 km, 5.30/km. Kaksi 10 min ja yksi 5 min veto kiihtyvällä vauhdilla, väliin 10 min hölkkäpalautukset.

Lämmitellessä ei oikein huvittanut lähteä juoksemaan yhtään kovempaa, mutta kun lidlit olin jalkaan laittanut, niin ajattelin edes kokeilla. Hyvältähän se tuntui ja lisäsinkin tuon ylimääräisen 5 minuutin ohjelmaan.

Link to comment
Share on other sites

Tänään tuli repäistyä jotain vähän erilaista... Vai miltä kuulostaa 20x5min supersettejä 2min palautuksin, matkaa kertyi 30,5km (eli pitkän lenkin verran) ja aikaa paloi 2:23. Oli kyllä hemmetin kova treeni, ehkä kovin mitä olen koskaan tehnyt, mutta nyt on kyllä aika :rock fiilis. Tehkää jätkät perässä, väitän että tuossa on kova harjoitus kelle hyvänsä. :kädet

P.S. Niille jotka eivät tiedä mitä tuo supersetti käytännössä tarkoittaa: oma versioni on 20sek (lähes) täysillä, 40sek karvan verran hitaammin mutta edelleen hemmetin kovaa, 80sek taas hiukan hidastaen mutta edelleen mennään anaerobisella alueella, ja vielä 160sek n. anaerobisella kynnyksellä tai hiukan sen alle (omassa versiossani juoksen jonkin verran maratonvauhtia kovempaa, siis lähellä anaer. kynnystä). Yhteensä noista tulee 300sek eli 5min. Saman idean voi toteuttaa erilaisilla jaksotuksilla ajan tai matkan suhteen, ideana on vain aloittaa (lähes) maksimivauhtia tietty aika tai matka, sitten hiukan hidastaen ja tuplaten aika tai matka, ja näin jatkaen niin pitkälle kuin haluja on. Itse olen käyttänyt aikaa koska silloin harjoituksen voi tehdä missä vain, matkaa käytettäessä (esim. 200m-400m-800m-jne.) pitäisi olla radalla tai juoksumatolla.

Link to comment
Share on other sites

7 km/6min-km/avg 155 ja jalka paskana!! Kyllä on kumma, että ei meinaa uskoa. Nyt kyllä yritän pitää kuukauden tauon juoksusta ja tehdä korvaavaa treeniä. Tukholmaan kerkiän vielä kuukauden kulluttua treebata n. 6-7 vko...ehkä riittää?? :pilvi :paistinpannu :loukkaantunut :vihainen :vihainen2

Link to comment
Share on other sites

Ei aina käy niin kuin suunnitellaan.Eilisen lepopäivän ehtoolla kaatui päälle jotensakin massiivisen tuntuinen väsymys, osasyynä varmaan sunnuntainen pitkä lenkki. Mietin jopa että jaksaakohan sitä edes nukkua.Eikä jaksanut, puoliltaöin oli noustava huilaamaan ja uni ei sitten oikein ottanut palatakseen.Säätelin herätystä myöhemmälle, hyvästi siis se suunniteltu aamutreeni.Olen viime aikoina hiukan tuuminut että ilman kunnon yöunia on turhaa vaivaa lähteä lenkille.Uskon että huomattava parannus omaan ja monen muunkin "harjoitusohjelmaan" saadaan yksinkertaisesti nukkumalla enemmän.

Sen verran tuli kuitenkin nukutuksi, että illalla töiden jälkeen lenkkiasu ylle, ja ennen ulos lähtöä napsautin kiukaan kuumenemaan.Talvisessa säässä juoksua vajaan tunnin verran, jos sitä nyt juoksuksi voi sanoa.Jalat olivat kuin Eesaun kädet, eli suomeksi sanottuna äijä tuntui olevan aika lailla tukossa.Paidan kun sai hiukan märäksi niin tossukin nousi vähän rivakammin.

Palattua oli saunakin lämmennyt.Lauteilla oli taas sellainen olo että ei tästä ravaamisesta pääse, tämä tauti vie hautaan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy