Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ideoita saa heitellä, ihan vapaasti.


Unlord
 Share

Recommended Posts

Lyhyt kertaus tapahtuneeseen:

Syksyllä 2007 aloitin päivätyön ohella iltalukion, tarkoituksena sparrata itseni iltalinjalle AMK:hon. Samaan aikaan pistin ilmoittautumisen vetämään Rantamaratooniin jotta syksyllä olisi jotain pientä puuhaa. Reenaus ekalle maralle sujui viikonloppuisin, koska 5 päivää työtä ja 4 iltaa koulua veivät tehokkaasti ajan. Työmatkapyöräily ei valitettavasti sopinut kireisiin aikatauluihin. Keväällä sitten koulu loppui ja vetelin Sepon ohjelmaa [maraton läpi] ihan mallikkaasti, ainoastaan pitkien lenkkien pituus jäi lyhyemmäksi kuin oli tarkoitus.

No, Rantamaratooni meni komeasti läpi ja insinööriopintoja on nyt takana 6 kuukautta. Ja piti sitten HCM:lle mennä ilmoittautumaan.

Aikaa on käytössä todella vähän ennen kesäkuuta. Kaikki arkielämän riemut pitää myös hoitaa v-lopun aikana, koti, muut harrastukset, kaverit, ostokset.. (Voisivat ne kaupatkin pikku hiljaa vapauttaa aukiolonsa.)

Käytännössä Ma-To on poissuljettu paitsi satunnaisesti. Perjantaisin onnistuu töihin juoksu tai pyöräily ja iltaisin käyn yleensä pk-lenkillä. Lauantaisin olen tehnyt "pitkiksen" aamulla ja sunnuntai on yleensä jäänyt väliin ainakin toistaiseksi. Töissä köpöttelen betonilattialla kaiken päivää ja jalat ovat usein kipeänä. Hauskaa on se että lenkillä ei yleensä jalkateriin särje :thumbsup:

Kesäkuusta aloitan taas Sepon ohjelmaa mukaillen juoksemaan iltaisin pitkin viikkoa ja venytän pitkiksiä. Länsiväyläjuoksun heitän tuossa välissä mutta siitä nyt ei suurta vaivaa koidu. Rantamaratoni meni läpi luvattoman helposti, ei tuntunut juostessa oikeen missään, viikon jälkeen tulehtuneet jalkaterien jänteet olivat kyllä ikävät.

Jos joku jaksoi lukea läpi ja vielä innostuisi ehdottelemaan ideoita reeniin niin se olisi hienoa. Tai jos jollakulla on omia kokemuksia hankalasta aikataulusta niin tänne vaan. Ainakin pääsin vähän valittelemaan kovaa osaani :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Jos joku jaksoi lukea läpi ja vielä innostuisi ehdottelemaan ideoita reeniin niin se olisi hienoa. Tai jos jollakulla on omia kokemuksia hankalasta aikataulusta niin tänne vaan. Ainakin pääsin vähän valittelemaan kovaa osaani

Minulla oli syksyllä elokuun lopusta alkaen muutaman kuukauden jakso, jolloin varsinaisia vapaapäiviä pidin kaksi. Usein arkisinkin tuli tehtyä kahta työpäivää, eli päivän jälkeen tein vielä illalla jotain. Ihan omaa valintaa tuo oli, eikä ollenkaan niin kamalaa, sillä sattui vaan pari mielenkiintoista hommaa päällekkäin.

Yksi toimiva idea voisi olla unohtaa kaikki sapluunat ja mennä lenkille silloin kun voi. Fiksaatio siihen, että lenkin pitää olla jonkin tietyn mittainen ollakseen kehittävä on ihan turha. Jos vaikka töiden ja opiskeluiden välissä pystyt tekemään 25 minuutin lenkin, niin sitten teet semmoisen ja olet tyytyväinen. Sitten kun opiskeluiden jälkeen heität vielä puoli tuntia, niin treenipäivä onkin jo hyvä. Täytyy vaan minimoida kaikki lenkin tekemiseen liittyvä häröily ja jahkailu. Ja kun kyse on pienestä lenkistä, niin mitään harjoitusstressiä tuosta ei tule.

Hyvä puoli tuossa on se, että pienikin lenkki nollaa pään ja pystyy aloittamaan toisenlaisen homman, mikä muuten on todella raskas homma, kun pää kelaa vielä aikaisempaa. Sitten kun pidät ihan oikean vapaapäivän tai siunaantuu muuten parin tunnin yhtäjaksoinen vapaa, niin nautiskelet siitä laatuharjoituksesta, mutta et missään tapauksessa stressaa, jos niitä ei tule tehtyä.

Se on sitten taas ihan toinen juttu, että minkälainen harjoitusvaikutus tommoisesta pieniä lenkkejä usein tekemällä tulee. Se selviää kokeilemalla.

Link to comment
Share on other sites

Itse sinä vuonna, kun opiskelin AMK:ssa, hoidin yksin kolmea koululaista ja kahta palveluskoiraa + tein 200h ylitöitä töissä, juoksin pitkiksen töistä kotiin (siis Pasilasta Espoon keskukseen) tai jos en ehtinyt/jaksanut niin hyppäsin Lepuskissa junaan. Kävin myös usein töiden/koulun välissä 30min kovaa metsässä koirien kanssa. Nää tietty vaatii sitä, että treenivaatteita on vähän siellä sun täällä valmiina, että pääsee lähtee just silloin, kun tilanne tulee (ja pikasuihkumestaruuden).

Link to comment
Share on other sites

Miten onko hyppytunteja tai mikä estää juoksun aamulla töihin/ kouluun? tai koulusta töihin? töistä kotiin?

Jos saat 2-3 treeniä vkonloppuna, niin 1h viikolla vaikka koulusta "pinnaten" ja lenkille ;-)

Joo ei kannata ottaa mallia entisestä pinnarista, mutta silti koulut käyty.

Ja kuten zxcv sanoi ei kannata hifistellä lenkille lähdön kanssa, lähtee vaan het kun on saumaa.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Nyt onkin tullut hyviä vastauksia, kiitos siitä kaikille.

Normipäivän ohjelma on seuraava: 4:50 Herätys aamupalalla, 6:00 töissä, 15:30 kotona ruokaa laittaen ja suihkussa käyden, 16:25 koulua kohti, 17:00 koulu alkaa, yleensä n.20:15 koulu päättyy, viim. 21:00 kotona seuraavan päivän eväät tehden.

Illalla ehtii juuri puolison kättelemään :sad0126: ja/tai katsomaan Ajankohtaisen kakkosen o.O Hyppytunteja ei koulusta ole mutta aina 9 viikon välein on yksi vapaata (ennen tenttiviikkoja) + tietysti pääsiäiset, vaput sun muut kotkotukset.

Siirtymisten juoksu tai pyöräily pakottaisi useampaan suihkukertaan ja ruokailujen vaikeutumiseen, ei mikään muu tätä estä kuin laiskuus, en vain halua kiristää tahtia enempää.

Ehkäpä tuo zxcv:n oli paras ohje ikinä, että jättää sen hifistelyn ja pähkäilyn pois, hyppää vaan lenkille kun kerkiää. Kesäkuussa kuitenkin se varsinainen ohjelma alkaa ja jos tähän mennessä kerätty kunto ei nyt ihan romahda talven aikana, niin sehän riittää.

Eipä tullut itselle mieleen.. pohdiskelin vaan että mikä olisi optimi vauhti/kesto/syke/ajankohta pe-su lenkeille. Ei pitäisi lähteä turhan monimutkaisesta liikkeelle. Ja kohta varmaan joutuu porrastetuille pakkolomille joten aikaa piisaa enemmän kuin kylliksi. Silloin täytyy ottaa tilanteesta kaikki irti.

Link to comment
Share on other sites

Aika hankala tuonne on tosiaan mihinkään väliin lenkkiä lykätä, paitsi ehkä tuohon koulun päätteeksi. Siihen sopisi mukavasti pieni iltalenkki, vatsa olisi todennäköisesti ainakin riittävän tyhjä ja voisit suoria heti suihkuun.

Sitten niistä lomaviikoista kannattaa ottaa ilo irti :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Mulla oli joitakin vuosia sitten tilanne ihan samanlainen: kävin iltalukiota ja tein normitöitä samaan aikaan. Kävin yleensä lenkillä koulun jälkeen, menin sinne verkkareissa aina kun pystyin. Sen verran jäi aina vapaata, että ehdin liikkua ihan hienosti. Viikonloppuisin tein pitkiä yhdistelmätreenejä ja viikolla kipitin about 30-45 min. pätkissä pururadalla.

Se on/oli vain järjestelykysymys.

Sitten kun perhettä tulee, saa noita juttuja miettiä taas uudestaan. :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy