Jump to content
Juoksufoorumi.fi

 • TomTom Touch -fitnessmittari

   

  TomTom Touch on aktiivisuusranneke jolla voit seurata kehonkoostumusta, unta, askelia ja sykettä. Mittarin avulla voit siis seurata koko kehoasi eikä pelkästään kertyneitä askeleita. Yhdessä TomTomin verkkosivuston tai puhelinsovelluksen kautta voi seurata omaa aktiivisuutta. Mittari koostuu näyttöyksiköstä (kosketusnäyttö) ja rannekkeesta. Ranneketta on saatavilla kahta eri kokoa ja neljää eri väriä (musta, punainen, meren sininen ja tummansininen). Mittari on todella kevyen oloinen. Näyttöyksikkö painaa vain 10g ilman hihnaa. Mittarin hinta on noin 140e.

   

  touch.JPG

   

  Img_1439.jpgImg_1438.jpg

   

  TomTom Touch julkaistiin syyskuussa 2016. Mittaria on saatavilla kahdella eri rannekkeella (125-165mm ja 143-206mm), näytön koko on 5,58 x 22,3mm (OLED näyttö) ja se on roisketiivis. Pakkauksen mukana tulee latauskaapeli ja lyhyt käyttöopas. Ranneke näyttää yhteenvedon kuluvalta päivältä ja aikaisempia päiviä voit tarkastella TomTomin verkkosivuilta tai puhelinsovelluksen kautta. Mittari tukee puhelimia joiden käyttöjärjestelmäversio on vähintään iOS 8.0 tai Android 4.3. Käytössä oleva bluetooth täytyy myös olla 4.1 tai uudempi.  

   

  Img_1441.jpgImg_1437.jpg

   

  Kevyt ja pieni ranneke tekee mittarista varsin huomaamattoman. Testijakson aikana unohdin monta kertaa että mittari on edes kädessä. Kun mittarin näyttö on aktivoitu niin aloitusnäytössä näkyy kellonaika sekä tavoitekuvake. Tavoitekuvake näyttää kuinka paljon olet saavuttanut 10 000 askeleen päivittäisestä oletustavoitteestasi. Pyyhkäisemällä näyttöä alaspäin esille tulevat:

   

  -Harjoitustila

  -Kehon koostumus

  -Syke

   

  Ylöspäin pyyhkäistäessä esille tulee:

   

  -Askeleet

  -Energia tai kulutetut kalorit

  -Matka 

  -Aktiivinen aika

  -Unen kesto

   

  Näytön alapuolella on painike josta näyttö aktivoituu, voit suorittaa kehonkoostumusmittauksen sekä aloittaa ja lopettaa harjoituksen. 

   

  Img_1436.jpgImg_1435.jpg

   

  Mittarin käyttö

   

  Harjoituksen tallennus käynnistetään valitsemalla mittarin valikosta harjoitus ja painamalla näytön alapuolella olevaa painiketta. Harjoituksen aikana näet mittarista harjoituksen keston, kulutetut kalorit ja kulloisenkin sykkeen. Harjoitus lopetetaan painamalla uudestaan näytön alapuolella olevaa painiketta. Harjoituksen tiedot voit siirtää TomTomin palveluun joko mukana tulevalla micro-USB kaapelilla tai bluetoothilla. 

   

  Img_1446.jpg

   

  seuranta4.JPG

  Harjoituksesta mittari tarjoaa keston, kulutetut kalorit, keskisykkeen ja sykekäyrän.

   

   

   

  Kehonkoostumuksen mittaus

   

  Mittarin tarjoama kehonkoostumusmittaus toimi sikäli hyvin, että tulokset ei heitellyt miten sattuu. Mittaus suoritetaan rullaamalla näytön ikoneita kunnes kohdalle tulee kehonkoostumusmittaus. Sen jälkeen laitetaan toisen käden sormi näytön alapuolella olevalle painikkeelle jolloin mittaus käynnistyy. Mittauksessa lähetetään heikkoa, vaaratonta sähkövirtaa ylävartalon läpi. Jos ranneke on esimerkiksi vasemmassa ranteessa ja painat mittarin painiketta oikean käden etusormella niin sähkövirta kiertää ylävartalon ja mittaa kehonkoostumuksen. Eri taajuuksilla tapahtuva mittaus mittaa rasva- ja lihaskudoksen määrän. Muut -luokassa näkyy luiden ja veden osuus.  Mittaus analysoi vain ylävartalon koostumusta. Joskus mittaus onnistui heti ja joskus sai yrittää muutaman kerran. 

   

  Img_1444.jpg

   

  rasva.JPG

   

  Mittausjakson aikana tapahtunut muutos oli rasvojen vähentyminen 22% -> 21% ja Muuta -osuuden kasvu vastaavasti 33,5%->34,5%. Mittari ilmoittaa rasvaprosentiksi 21%. Testin aikana kävin tekemässä myös InBodyn kehonkoostumusmittauksen. InBodyn mittaus ottaa huomioon koko vartalon ja on tarkkuudeltaan todella lähellä oikeaa tulosta. InBodyn antama rasvaprosentti oli 16,7%. Kun nyt ottaa vielä huomioon että se rasva kertyy helposti juuri ylävartaloon niin eihän tuo rannekkeen mittaama tulos paljoa heitä. Tärkeintähän tällaisissa mittauksissa on pidemmän aikavälin seuranta. Eli että näet muutoksen eikä tulokset heittelehdi aivan miten sattuu ilman syytä. Mittaustavasta johtuva virhemarginaali pitää myös hyväksyä verrattuna koko kehon mittaustulokseen. 

   

  IMG_1526.JPG

   

  Kunnon seuranta

   

  Touchin avulla voit seurata TomTomin palvelussa askelmääriä, kehonkoostumusta, aktiivista aikaa, kulutettuja kaloreita ja kuljettua matkaa. Voit luoda tavoitteita ja seurata omaa edistymistä. 

   

  seuranta1.JPG

  Tässä esimerkiksi matkan seuranta. Lukema ei pidä sisällään lenkkejä.

   

  seuranta3.JPG

   

  Tässä keskimääräinen syke kunakin päivänä. Syke tallennetaan säännöllisin välein päivän aikana. 

   

  seuranta2.JPG

   

  Unen seuranta toimi yllättävän hyvin. Mittari havaitsi itse milloin uni alkaa. Mukaan tallentui myös yölliset heräämiset. Toki väliin mahtui myös öitä jolloin mittaus ei onnistunut yhtä hyvin. Valitettavasti virheellisiä tietoja ei voi muokata. Ja tiedetään, nukun liian vähän :)

   

  uni.JPG

   

  Mittarin ranneke on mukavan tuntuinen kädessä ja sen lukitus toimii hyvin. Näyttöosa asettuu myös rannekkeeseen hyvin, mutta vaatii hieman keskittymistä. Huonosti aseteltuna näyttö voi tippua rannekkeesta ja veikkaan ettet huomaa sitä ajoissa. Mittari on kokonaisuutena todella kevyt ja välillä sen olemassaolon unohtaa täysin. Näyttö reagoi hyvin kosketukseen, on laadukas ja selkeä. 

   

  Akunkestoksi luvataan jopa viittä päivää, mutta todellisuudessa lataat akkua noin puolitoista kertaa viikossa. Värinähälytys ei ilmoita akun virran heikkenemisestä jolloin latauksen heikkenemisestä kertova ikoni voi jäädä huomaamatta. Käytäntö opetti, että jos ikoni vilahtaa näytössä niin mittari on syytä laittaa lataukseen. Jos lataamisen ajatteli jättää iltaan niin akku ehti loppua päivän aikana. Akku latautuu 90%:sti 40 minuutissa ja täyteen tunnissa. 

   

  Ellei päivittäinen askeleiden tai kaloreiden seuranta kiinnosta niin mittarin tarjonta jää aika köykäiseksi. Useita päiviä meni niin että mittari kulki mukana, mutta sen lukemia ei tullut seurattua. Tietoja voi toki seurata jälkikäteen TomTomin palvelusta, eli päivittäinen seuranta ei ole mitenkään pakollista. Mittarissa ei ole GPS mittausta ja siksi lenkkien pituudet oli vähän mitä sattuu. Rannesykemittaus toimi hyvin.

   

  Mittari ilmoittaa halutessasi saapuvista puheluista tai ilmoituksista värinällä ja näytölle tulevalla kuvakkeella. 

  Img_1442.jpgImg_1449.jpgImg_1447.jpg

  yhteenveto.JPG

  Verkkopalvelun yhteenvetosivu on selkeä. 

   

  Yhteenveto

   

  TomTom Touch on koko kehon seurantaan tarkoitettu aktiivisuusmittari. Mittarin avulla seuraat huomaamattomasti päivittäistä aktiivisuuttasi. Kehonkoostumuksen mittaus antaa tietoa tukemaan painonpudotusta ja terveitä elämäntapoja. TomTom Sports -verkkopalvelu ja sovellus on yksinkertaisia ja selkeitä käyttää. 

   

  Mittarin käyttö onnistuu puolihuolimattomasti, mutta vastapainona myös sen käyttö voi unohtua helposti. Eli omaa aktiivisuutta ja mielenkiintoa täytyy olla mukana. 

   

  Tämän rannekkeen SE juttu on tuo kehonkoostumuksen mittaus. Mielestäni sen antama tulos on yllättävän hyvä. Mittauksissa ei ilmennyt ihmeellisiä heittoja tms. Toki tuon mittauksen kanssa täytyy ymmärtää että muutokset tapahtuvat hitaasti. Eli vaikka mittaat ahkerasti niin ei se rasva pelkällä mittaamisella vähene, eli vie aikaa että huomaat muutoksia. 

   

  Plussaa:

  +Kevyt 

  +Huomaamaton

  +Kehonkoostumuksen mittaus

  +Helppokäyttöinen verkkopalvelu

   

  Miinusta:

  -Mittari ei ole kovin kannustava, toteaa vain tavoitteen täyttyneen. 

   

   

   

   

   

  Img_1446.jpgImg_1444.jpgImg_1442.jpgImg_1441.jpgImg_1439.jpgImg_1438.jpgImg_1437.jpgImg_1449.jpgImg_1436.jpgImg_1435.jpgImg_1434.jpgImg_1447.jpg

  IMG_1526.JPG

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy