Jump to content
Juoksufoorumi.fi

 • Testissä Suunto Ambit3 Run

  ambit2.png

   

   

  Suunto Ambit3 sarja näki päivänvalon kesällä 2014. Maaliskuussa 2015 sarja jatkui nyt testissä olevalla juoksuun suunnatulla Ambit3 Run mittarilla. Mittari on ensimmäinen Suunnon sykemittari jota olen käyttänyt, että sikäli matkaan lähdettiin ihan puhtaalta pöydältä. Oikeastaan en ollut edes hirveästi perehtynyt millainen mittari on kyseessä suhteessa muihin markkinoilla oleviin vaihtoehtoihin. Testi meni taas normaalin kuvion mukaan. Eli vertailupohjana oli Garmin 920XT. Kyseinen mittari on toiminut luotettavasti ja tällaisissa testeissä se on ihan käyttökelpoinen peli jonka tuloksiin voi verrata GPS ja syketietoja. Toki se ei ole täydellinen, mutta eipä nyt ole tieteellisesti parempaakaan vaihtoehtoa käytettävissä. Toki mittarit eivät ole ominaisuuksiltaan keskenään verrattavissa. Testasin mittaria noin 3 viikkoa jonka aikana juoksin mittarin kanssa n. 240km. Testin päätteeksi palautin mittarin Suunnolle. Testi ei ole maksettu testi vaan perustuu täysin omiin kokemuksiini mittarista. Juttu on kuitenkin ennalta tarkastettu ettei siihen jäisi teknisiä virheitä. Nyt asiaan. Alla kokemukseni mittarista. 

   

  Kohderyhmä

   

  Hintansa puolesta kello ei välttämättä ole se ensimmäinen sykemittari joka hankitaan. Kellossa on monipuoliset ominaisuudet eli se tarjoaa kyllä paljon iloa käyttäjälle. Tosin jos haluat aivan yksinkertaisen sykemittarin niin sitten valinta voi olla väärä. Sanotaanko vaikka niin, että kun alat tekemään vauhtikestävyysharjoituksia tai tähtäät maratonille niin silloin alat hyötymään Ambit3:n ominaisuuksista. 

   

   

  Ominaisuudet

   

  Mittarin mukana tulee latauspiuha (USB), pikaopas ja takuutiedot. Kellon mitat on 50mm x 50mm x 15mm ja painoa sillä on 72g. Muista sykemittareista poiketen, ja Ambit sarjalle tunnusomaisesti, kellon ulkokehä on kookas. Kookas ulkokehä jättää kellotaulun hieman pienen tuntuiseksi. Kellon sivuilla on viisi painiketta. Näyttö ei ole kosketusnäyttö. GPS osio on mittarin alaosassa ja sen takia mittarin ranneke on voimakkaasti kaartuva. Kellon ranneke ei jousta kellon yläosastakaan. Kellon ulkokuori on polyamidia, lasi mineraalikristallia ja ranneke on elastomeeria.  Mittari on vesitiivis 50m asti. Ranneketta on saatavissa myös silikonirannekkeella. Suomeksi sanottuna jäykkä ranneke tekee kellon hieman kömpelön ja ehkä hieman raskaan tuntuiseksi. Akunkestoksi lupaillaan 1sek GPS tarkkuudella 10h, 5sek 15h ja 1min tarkkuudella 100h. Korkeusmittaus on GPS pohjainen ja kellosta löytyy reittinavigointi ja reitti takaisin -toiminto. Muuten mukana tulee ihan perus ominaisuudet mitä noin 230e maksavalta kellolta voi odottaa. Mukavana lisänä on palautumiseen liittyviä ominaisuuksia kuten juoksun suoritustason ilmaisin, palautumisaika, pikapalautumistesti ja unenaikainen palautumistesti. Mittarin hinta on siis noin 230e ilman sykevyötä ja sykevyöllä n. 270e. Jos pöytälaatikosta löytyy vanha Suunnon Ant+ sykevyö niin se ei pelitä tämän mittarin kanssa. Jos ostat sykevyön erikseen niin hinta on 79e. Mittarista on tarjolla laaja valikoima eri värivaihtoehtoja.   

   

  Img_2325.jpgImg_2326.jpgImg_2327.jpg

   

   

  En nyt ala luettelemaan kaikkia mittarin ominaisuuksia. Jos joku tietty ominaisuus on hakusessa niin suosittelen tarkistamaan asian Suunnon sivuilta. 

   

  Mitä vaihtoehtoja Suunnolla on nyt tarjolla? Tämän Run version lisäksi potentiaalisia olisi Peak ja Sport -versiot Ambit3 mittarista. Peakissa on hieman suurempi akku ja enemmän muistia. Jos käytännössä vain juokset ja pärjäät 15h toiminta-ajalla niin Run on hyvä valinta. Jos tarvitset tukea muille lajeille niin sitten valinta on Peak ja Sport version välillä. Peakin kohdalla hinta on sykevyöllä 400e ja Sport 330e. Vaihtoehtoisesti tarjolla on myös Ambit2 S sarjaa sykemittarilla 240e hintaan. Amibit2:n kohdalla alkaa jo tipahtelemaan ominaisuuksia pois, eli suosittelen panostamaan 30e enemmän. Värejä on sitten tarjolla vaikka minkälaista. Jos värin perusteella valitset Ambit3 malleista niin kannattaa katsoa ettet vain valitse kokonaan eri mittaria ja menetä sen takia jotain oleellista ominaisuutta. Eli näistä edellä mainituista malleista juuri tämä Run malli voisi olla etenkin juoksijalle se sopivin.  

   

   

  Mittarin toiminnot

   

  Kellossa on siis viisi nappia. Aloitetaan vasemmasta alakulmasta ja käydään läpi oleelliset toiminnot:

   

  IMG_2270.JPGIMG_2267.JPG

   

  Vasen yläkulma:

  -Palataan valikossa taaksepäin

  -Merkitään kierrokset

   

  Vasen alakulma:

  -Vaihdetaan alarivin näkyvissä olevaa kenttää

   

  Oikea yläkulma:

  -Aloitetaan, keskeytetään tai lopetetaan harjoitus

  -Pitkä painallus palauttaa aloitusvalikkoon

   

  Oikealla keskellä:

  -Vahvistetaan valintoja

  -Siirrytään näyttöjen välillä

  -Pitkä painallus vie asetusvalikkoon

   

  Oikealla alhaalla:

  -Taustavalo

  -Näppäinten lukitus

   

  Oikean puolen ylä- ja alaosan näppäimillä siirrytään luonnollisesti valikossa ylöspäin ja alaspäin. Näppäintuntuma on hieman jäykkä. Hankala kuvitella, että tulisi vahingossa painettua jotain nappia. Tuntuma on sellainen ettei mielellään surffaisi pidempään valikossa. 

   

  Kuinka käynnistät harjoituksen? Sykevyö paikalleen ja painat oikeassa yläkulmassa olevaa nappia. Avautuvalta näytöltä valinta on automaattisesti oikeassa kohdassa, eli kuittaat valinnan oikealta keskimmäisellä napilla. Seuraavaksi valitaan laji. Jos valinta on juoksu niin taas painetaan keskimmäistä nappia ja mittari alkaa etsimään ensin sykevyötä ja sen jälkeen GPS yhteyttä. Molempien haun voi ohittaa jos ei halua odotella. Haun tilanne näkyy näytön yläkulmassa vilkkuvana sydämenä ja GPS:n haku ikonina. Seuraavaksi painetaan oikean yläkulman nappia ja harjoitus alkaa. Kun harjoitus on tehty niin lopetetaan tallennus pitkällä painalluksella oikean yläkulman napista. Suoritus tallennetaan jonka jälkeen sen tietoja voi tarkastella näytöltä. Harjoituksen tiedot voi ladata Suunto Movescount -palveluun joko mobiilisovelluksella tai vaihtoehtoisesti tietokoneeseen/tablettiin asennetulla Movescount versiolla. 

   

  Jostain syystä itselle ei ollut oikein loogista että harjoitus käynnistyy oikean yläkulman napista. Olin aina ensin vaihtamassa päänäytön tietokenttää keskimmäisestä napista. Sykevyö ja mittarin paikannus toimi koko testiajan sutjakkaasti. Eli ei tarvinnut turhia notkua ulko-ovella, mutta niinhän se menee näiden uudempien mittareiden kanssa. Harjoituksen jälkeen lenkin tiedot näkee toki mittarista itsestään. Jos ja kun tiedot halusi ladata Movescountin harjoituspäiväkirjaan niin tein sen lähes aina puhelimen avulla. En kyllä ole mitenkään suuri bluetooth siirron ystävä. Mieluummin näkisin jokaisessa mittarissa mahdollisuuden ladata lenkit WiFi:llä, mutta ei niin ei. Helpointa oli jättää mittarissa bluetooth yhteys päälle jolloin riitti kun avasi puhelimen bluetooth yhteyden ja Movescount sovelluksen. Harjoitusten siirto palveluun ottaa toki oman aikansa, mutta sen jälkeen tiedot esitettiin palvelussa varsin yksinkertaisesti. 

   

  IMG_2271.PNGIMG_2272.PNGIMG_2273.PNGIMG_2274.PNG

   

  Tarjolla on yhteenvetonäyttö, kartta, lista lenkeistä, lenkin tarkemmat tiedot ja nopeus-, syke-, korkeukäyrät yms. Harjoituksista näkee selkeästi ja nopeasti tarkemmat tiedot. Jos lenkin tietoja haluaa tutkia tarkemmin niin se onnistuu sitten tietokoneversiosta. Jokaisesta lenkistä voi tehdä Suunto Movie -pätkän jonka voi sitten jakaa somessa. Vaihtoehtoisesti voi jakaa pelkät lenkin tiedot. 

   

  IMG_2238.PNG

  Puhelimen sovelluksen kautta voit myös muuttaa mittarin perus asetuksia sekä mittarin harjoituksen aikana näkyviä tietokenttiä. Tarvittavat muutokset on paljon helpompi tehdä puhelimen kautta kuin mittarista. Lopuksi muutokset tulee toki siirtää mittariin. 

   

   

   

 • Aktiivisuuden seuranta

   

  Aktiivisuuden seuranta on toteutettu Ambit3:ssa kilokaloreiden seurantana perinteisen askelten laskemisen sijaan. Eli ensin laitteen asetuksista perustiedot ja aktiivisuustaso kuntoon ja sen jälkeen päivittäistä aktiivisuutta voi seurata kellosta. 

  IMG_2277.JPGIMG_2278.JPGIMG_2276.JPGIMG_2279.JPG

   

  Oletuksena tarjolla olevat näytöt kertovat päivittäisen liikkumisen ja viikon liikunnan. Tarjolla on myös oma näyttö palautumisajalle. Mittari laskee yhteen tehtyjen harjoitusten palautumisajan ja näyttää sen sitten kellossa. Omissa harjoituksissa mittari antoi samanlaisia palautumisaikoja kuin verrokkimittari ja välillä nähtiin esimerkiksi pitkän lenkin jälkeen 57h palautumisaika kun Garmin 920XT näytti puolta vähemmän. Kokonaisuutena tuo on kyllä todella hyvä ominaisuus, että mittari näyttää kumulatiivisen palautumisajan. Siinä ei pääse itselle oikein valehtelemaan ettei enää tunnu missään toissapäivänä tehty kovempi harjoitus. Lopuksi tarjolla on myös juoksuindeksi joka näyttää kunnon kehittymisen viimeisillä lenkeillä. Toki jossain vaiheessa tuo näyttö näyttää melkein suoraa viivaa, mutta taukojen ja harjoittelun alkaessa tuosta on varmaankin iloa. Ainahan se on mukava nähdä että kunto paranee kun harjoittelee. Mutta siis perinteistä askelten laskentaa mittarista ei löydy. Omassa arjessa kaikki muu tehty liikunta ei vaikuttanut mittarin näyttämään palautumisaikaan. 

   

  Tuon palautumisajan lisäksi mittarista löytyy oma toiminto palautumisen mittaamiselle. Kyseinen toiminto mittaa autonomisen hermoston tilaa ja perustuu Firstbeatin sykeanalyysiin (sydämenlyöntien välisen ajan mittaaminen eli sykevaihteluväli). Tarjolla on pikapalautumistesti joka kestää 3min sekä unenaikainen palautumistesti. Ideana on että testi antaa lukemän väliltä 0-100. Nolla tarkoittaa että palautuminen on kesken ja vastaavasti 100 että olet palautunut. 

   

  81-100 Täysin palautunut. Rankka harjoittelu ok.

  50-80   Palautunut. Reipas harjoittelu ok. 

  21-50   Palautumassa. Harjoittele kevyesti. 

  0-20     Ei palautunut. Jatka lepoa. 

   

  Idea tässä on loistava. Pystyt tarkistamaan palautumisen tilan ennen lenkille lähtöä ja tekemään sen mukaisen harjoituksen. Kun tuon tiedon yhdistää siihen onko palautumisaikaa vielä paljon jäljellä niin ei tule harjoiteltua liian kovaa. Miten sitten käytännössä? Testi tulisi kalibroida, eli suorittaa kolme kertaa ja testien välillä tulisi olla 12h tauko. Lisäksi testit tulisi tehdä palautuneessa tilassa. Kun yritin tehdä testiä niin ensimmäisen viikon aikana sain testin onnistumaan kaksi kertaa. Käytin sykevyötä huollossa ja sen jälkeen sain tehtyä nuo kolme kalibrointikertaa. Sen jälkeen palattiin taas tähän normaaliin olotilaan:

   

  IMG_2217.JPG

   

  Kastelin vyötä, annoin sykkeen tasaantua ennen testiä yms. Lähestulkoon 90% kerroista päättyi epäonnistumiseen. Siinä alkaa rauhallinenkin mies hermostua kun makaat puolituntia sohvalla ja tuo testi ei vaan mene läpi. Että se siitä ideasta tarkistaa vireystaso ennen lenkkiä. Kuuleman mukaan ihmisillä kyllä toimii tämä testi, mutta voin kertoa ettei se kyllä kaikilla toimi... Mitäs sitten kun sain testin menemään läpi? Silloin esimerkiksi unella ei näyttänyt olevan tuon taivaallista merkitystä palautumiseen. Illalla ja aamulla sama tilanne. Muutenkin sain aina alle 30 olevia lukemia. Ehkä mä sitten vain olen totaalisen jumissa. Aina. Omalla kohdallani voin kyllä unohtaa tuon testin. Mielestäni se olisi parempi jos se antaisi edes jonkun lukeman. Onko sen säädöt vedetty sitten liian tiukille ja siksi testejä epäonnistuu? Hankala sanoa, mutta tuollaisena siitä ei ollut omalla kohdallani iloa. 

   

   

  Asetukset kuntoon ja lenkille

   

  Nyt kun kellon perus jutut on käyty läpi niin seikkaillaan vähän valikoissa ja pohditaan kellon käyttöä lenkillä. Kellossa on kolme valikkoa joista ensimmäinen aukeaa vasemman alareunan nappia pitkään painamalla. Valikosta pääsee muuttamaan yksikköasetuksia, kello/pvm, äänet/näyttö, kompassi sekä kartta asetuksia. Kun tuolla kerran laittaa asetukset kuntoon niin eipä sinne jatkossa ole oikein asiaa. Toinen valikko avautuu painamalla hieman pidempään oikealla keskellä olevaa nappia. Sieltä pääsee muuttamaan henkilökohtaisia asetuksia, liitetettävyyteen liittyviä asetuksia (mm. älykkäät ilmoitukset) ja parittamaan mittarin esimerkiksi sykevyön kanssa. Lisäksi sieltä pääsee myös tuohon ensimmäiseen valikkoon (Yleiset). Tuohonkaan valikkoon ei oikeastaan tarvitse usein mennä. Oleellisin valikko on oikean yläkulman napista aukeava valikko. Sieltä löytyy palautumisen seuranta, harjoitusmoodin valinta, lokikirja (aikaisemmat harjoitukset) ja näytöt (saat esimerkiksi ajastimen "etusivulle"). 

  IMG_2290.JPGIMG_2299.JPGIMG_2287.JPG

  Tässä vielä kuvat noista valikoista. 

   

  Tuolta harjoitusvalikosta löytyy valmiina seuraavat vaihtoehdot:

  -Juokse reitti

  -Juokse kohteeseen

  -Sisäjuoksu

  -Muu urheilu

  -Ratajuoksu

  -Maastojuoksu

  -Juoksu

   

  Kaksi ensimmäistä liittyy kellon navigointiominaisuuksien käyttöön ja muut vain määrittelee harjoitusta. 

  IMG_2288.JPG

  Nyt kun harjoituksen tyyppi on valittu niin painetaan oikealta keskimmäistä nappia. Seuraavaksi mittari alkaa etsimään sykevyötä ja GPS yhteyttä. Molempien haun voi halutessaan ohittaa. 

  IMG_2302.JPGIMG_2306.JPG

   

  Seuraavaksi sitten painetaan oikean yläreunan nappia ja aloitetaan harjoitus:

  IMG_2300.JPGIMG_2301.JPG

   

  Harjoituksen kuluessa käytössä on oletuksena kolme näyttö jolla kullakin on kolme tietokenttää. Näyttöjen välillä liikutaan oikean yläkulman ja alakulman napeilla. Halutessaan noita näyttöjä voi itse luoda lisää. Lisäksi on näyttö joka kertoo harjoituksen suhteessa muihin harjoituksiin. Jos harjoitus on nousujohteinen niin käyrä nousee loppua kohti. Jos taas hyydyt niin sitten se laskee. Millaisia tietokenttiä on sitten tarjolla? No tässäpä listaa:

   

  Nopeus

  • Nopeus
  • Keskinopeus
  • Vauhti
  • Kierrosvauhti
  • Kierrosnopeus

   

  Matka

  • Matka
  • Kierrosmatka

   

  Syke

  • Keskisyke
  • Huippuharjoitusvaikutus
  • Kalorit

   

  Korkeus

  • Korkeus
  • Nousu
  • Lasku
  • Nousunopeus

   

  Aika

  • Ajanotto
  • Aika
  • Kaksoiskellonaika
  • Kierros
  • Kierrosaika
  • Akun varaus
  • Tyhjä

   

  Teho

  • Pyöräilyteho
  • Pyöräilytehon keskiarvo
  • Suurin pyöräilyteho
  • Pyöräilytehon keskiarvo /3s
  • Pyöräilytehon keskiarvo/10s
  • Pyöräilytehon keskiarvo/30s
  • Kierroksen pyöräilyteho
  • Kierroksen suurin pyöräilyteho

   

  Juoksun suoritustaso

  • Juoksun suoritustaso

   

  Moniurheilu

  • Nykyisen harjoituksen matka
  • Nykyisen harjoituksen kesto
  • Nykyisen harjoituksen keskinopeus
  • Nykyisen harjoituksen keskivauhti

   

  Kaavio

  • Korkeus
  • Syke 
  • Juoksun suoritustaso

   

  Eiköhän tuosta jokainen löydä mieleiset vaihtoehdot mittarin näytöille. Voit esimerkiksi tehdä omat kentät Juoksu -harjoitukseen ja omat Maastojuoksuun, eli sikäli ihan perinteinen ratkaisu. Voit myös luoda uusia urheilutiloja jos joku jää uupumaan. 

   

  Juoksin mittarin kanssa testijakson aikana noin 240km. Satelliittien löytymisen kanssa ei ollut mitään ongelmia. Matkanmittaus ja sykkeenmittaus sujui ongelmitta. Kerran mittari hukkasi sykkeen lenkin aikana noin puolen minuutin ajaksi. Muuten ei ollut mitään ongelmia. Kuten arvata saattaa niin matkanmittaus ja sykkeenmittaus verrattuna verrokkimittariin toimi myös hyvin. Ero oli suurimmillaan kymmenien metrien luokkaa, mutta gps tiedostoista ei nyt oikein pystynyt sanomaan kumpi mittari oli oikeassa. Valtaosan lenkeistä Ambit oli vasemmassa kädessä ja Garmin oikeassa, sekin selittää hieman eroa. Yritin juosta mittarit samassa kädessä, mutta ei se oikein tuntunu mukavalta niin jätin väliin. Voisin laittaa tähän sykekäyrän ja matkakäyrän jotka on lähes identtisiä, mutta jätän sen nyt väliin. 

   

  Akunkesto

   

  Latasin mittarin testin aikana neljä kertaa (17.5, 22.5, 29.5 ja 2.6.). Tunnin lenkki vei noin 10% akusta. Pari kertaa mittarin akku olisi riittänyt vielä normaaliin tunnin lenkkiin, mutta koska edessä oli pitkä lenkki niin latasin mittarin ettei virta loppuisi kesken lenkin. Sanoisin että mittarilla juoksee noin 50-80km ennen kuin se tulee ladata uudestaan. Eli varmaan aika monella lataus olisi kerran viikossa. Ei siis moittimista akun suhteen. 

   

  Muita havaintoja lenkkien aikana

   

  • Mittarin yksi iso puute on värinähälytyksen puuttuminen. Jos kuuntelet musiikkia lenkin aikana niin kilometrien väliajat jää huomaamatta ja samoin esimerkiksi älykkäät ilmoitukset. Arkikäytössä värinähälytyksellä voisi huomaamattomasti ilmoittaa tulevista viesteistä tai puheluista. Nyt vaihtoehtona on äänien pitäminen päällä mittarissa ja niiden erikseen poistaminen esimerkiksi kokoukseen mennessä. 

   

  • Mittarin näyttö on himmeä. Vaikka mittarin kontrastia voi säätää niin näyttöä on mielestäni silti hieman hankala lukea. Tässä kuva josta näkee eron Garminin 235:n kanssa:
                                                                                           IMG_2281.JPG
  Ero ei toki ole iso, mutta näyttö on hieman vihertävämpi. Keskellä olevan kentän tiedot näkyy paremmin, mutta etenkin lenkkien aikana ylhäällä ja alhaalla olevien kenttien tietoja pitää tarkoituksella katsoa tarkemmin. Huononnetaampa sitten vähän olosuhteita. Alla vesisade ja ero Garmin 920XT:n näyttöön:
  IMG_2224.JPGIMG_2220.JPG
  Tästä kuvasta näkee vielä selvemmin kuinka näytön luettavuus heikkenee. Rannetta tulee kääntää niin että heijastus olisi pieni jotta näyttö olisi selkeämpi. Samalla näkee hyvin millainen ero on hieman pienemmällä fontilla olevissa kentissä, eli näytön yläosassa ja alaosassa. Ongelmaa voi toki korjata ladattavilla widgeteillä, mutta tuota näytön vihertävyyttä on hankalampi korjata. Eron huomasi varsinkin heikommassa säässä tai iltaisin kun oli hämärämpää. 

   

   

 • Lenkin jälkeen

  Kun harjoitus on tehty niin mittari näyttää lenkin perustiedot:

  • Päivämäärä
  • Aika, matka ja kierrosten lukumäärä
  • Keskimääräinen askeltiheys, keskivauhti ja maksimivauhti
  • Nopein kilometri
  • Nousu ja lasku tiedot
  • Keskisyke, maksimisyke ja poltetut kalorit
  • Kierrosajat
  • Palautumisaika ja PTE luku
  • Juoksun suoritustaso

  Jälkikäteen harjoituksen tiedot näkee lokikirjasta:

  IMG_2289.JPG

   

  Harjoituksen siirto Movescountiin onnistuu joko kaapelilla tai sitten puhelimen sovelluksella. Suosittelen lämpimästi puhelimen sovellusta. Kun mittari on kerran paritettu puhelimen kanssa niin tietojen synkronointi onnistuu kätevästi kun vain aukaisee Movescountin puhelimesta. Puhelimeen bluetooth päälle ja tiedot siirtyy. Se että mittarissa on bluetooth päällä ei rasita akkua ihmeemmin. 

   

   

  Juokse reitti

   

  Ambitista on vielä pakko nostaa esille pari ominaisuutta. Ensimmäinen niistä on reitin suunnittelut Movescountissa ja käyttö mittarissa. Movescountista löytyy Reittisuunnittelu -sivu jossa on kartta mihin voit merkitä haluamasi reitin.

  reitti.JPG

  Yllä olevassa kuvassa esimerkiksi juoksureitti Helsingin keskustan tuntumassa. Näet kartalta reitin pituuden ja voit muokata sitä helposti. Seuraavaksi talletat reitin ja siirrät sen mittariin. Kun siirto on valmis niin valitset harjoitukseksi Juokse reitti. Valitse reitti ja matkaan. 

  IMG_2323.JPGIMG_2322.JPGIMG_2321.JPG

  Mittari näyttää etäisyyden määränpäähän, kartan koko matkasta (+oma sijainti sillä hetkellä) sekä reitin mihin suuntaan tulee edetä. Sitten vaan juokset kyseisen reitin. Mittari ei varoita käännöksistä eikä jos poikkeat reitiltä, että hereillä pitää olla. Toisaalta hankala tuosta on isosti harhaan juosta jos vaan yhtään kelloaan vilkuilee. Miten pitkä reitti tuohon sitten mahtuu? Rittävän pitkä. Tässä esimerkiksi linkki NUTS Karhunkierroksen 160km matkan reittiin jonka voit ladata mittariin. 

   

  Oman harjoituksen luonti

   

  Movescountin kautta voit luoda myös oman harjoituksen ja siirtää sen mittariin. Tämänkin voi tehdä vaikeasti ja epäselvästi, tai sitten helposti. Movescountissa on valittu se helppo tapa. Tässä esimerkki puhelinsovelluksen Oma harjoitus -sivusta:

   

  IMG_2318.PNGIMG_2319.PNG

   

   

  Tuosta vaan klikataan riviä ja valitaan harjoituksen muoto joka halutaan tehdä. Ei tarvitse kirjoittaa mitään, kunhan vaan sormella pyörittelee noita valikoita. Lopuksi taas tallennetaan ja siirretään mittariin. Mikä mukavinta niin prosessi on oikeasti noin helppo. Kun mittari on vain lähellä ja joskus olet laittanut siitä bluetoothin päälle niin yhteys avautuu automaattisesti ja harjoitus siirtyy mittariin. 

   

  Movescountissa on onnistuttu hyvin yhdistämään helppo ja yksinkertainen ulkonäkö. Näet helposti yhteenvedon lenkeistä tai myös tarkempaa tietoa jos se on tarpeen. 

  movescount1.JPGmovescount2.JPGmovescount3.JPG

   

  Kokonaisuus toimii hyvin sekä puhelimen sovelluksessa tai perinteisellä pöytäkoneella/läppärillä/tabletilla. Samaa voi myös sanoa sovelluksen ja mittarin yhteydenpidosta. 

   

  movescount.JPG

   

   

   

   

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy