Jump to content
Juoksufoorumi.fi


 • Testissä Sudio Tre -kuulokkeet

   

  Sudio Tre on ruotsalaisen Sudio brändin kuulokkeet urheilulliseen ja aktiiviseen elämäntyyliin. Kuulokkeiden ulkonäössä on pyritty ajattomaan muotoiluun ja tyylikkyyteen. Tre -malliston lisäksi valikoimasta löytyy monenlaisia kuulokkeita myös arkikäyttöön. Mallistoissa ajatuksena on ollut luoda tyylikkäitä kuulokkeita joissa olisi laadukas ääni. 

   

  IMG_7481.thumb.jpg.5d9ac3a5f33faa5a2e530afdbeca4b73.jpg

  IMG_7482.thumb.jpg.62aea2199e27767810b50647ff906228.jpg

  IMG_5622.thumb.jpg.2f5fe33f4648ee651763683de19e16f6.jpg

   

  Kuulokkeet tulevat tyylikkäässä pakkauksessa joka sisältää:

   

  • Kuulokkeet ja kolme paria erikokoisia siivekkeitä.
  • Ohjekirja ja takuukortti
  • Nahkakotelo
  • Metalliliitin
  • Latausjohto

   

  IMG_7485.thumb.jpg.51f1533009ecb99f9fbd941c7e016eeb.jpg

   

   

  Tässä vielä kuulokkeiden ominaisuudet:

   

  • Siivekkeillä varustetut nappikuulokkeet
  • Bluetooth 4.1
  • Yli 9h akunkestoa
  • Jopa 10vrk valmiusaika
  • 10min pikalataus
  • Siri -ääniohjaus

   

  IMG_5624.thumb.jpg.4a9c6e92d020606cb35928e20d735f28.jpgIMG_5636.thumb.jpg.9b5e59ea104628f2423fafd3099fb1e3.jpg

   

   

  Kuulokkeiden toimintoja ohjataan kuulokkeissa olevasta kaukosäädin osasta. Yksikkö koostuu kolmesta napista, mini-usb portista ja led-valosta. Vilkkuva led-valo ilmoittaa onko kuulokkeet päällä vai ei. Kuulokkeiden paritus bluetooth laitteen kanssa hoituu pitämällä pohjassa keskimmäistä nappia 7sek ajan. Laidoilla olevista napeista säädellään äänenvoimakkuutta ja liikutaan musiikkia kuunnellessa seuraavaan tai edelliseen kappaleeseen. Keskimmäisestä napista löytyy puolestaan soita/pysäytä toiminnot, puheluun vastaaminen, mikrofoni ja kuulokkeiden sammutus. Kuulokkeista löytyy myös toinen ohjausyksikön kokoinen yksikkö jossa on ilmeisesti akku. Kuulokkeiden akunkesto on hyvä ja pikalataus plussaa. Akun lataaminen täyteen kestää n. 2h. Itse kuulokkeista ei näe akunvarausta vaan se näkyy esimerkiksi puhelimesta jos kuulokkeet on yhteydessä puhelimeen. Kyseessä ihan tavallinen toiminanllisuus akunvarauksesta eikä sinänsä näiden kuulokkeiden ominaisuus.

   

  Kuulokkeiden hinta on 89e ja saatavilla olevat värit: musta, sininen, pinkki ja valkoinen. 

   

  Kuulokkeiden käyttö

   

  Kyseessä oli ensimmäiset siivekkeillä varustetut kuulokkeet joita olen koskaan käyttänyt. Yllätyin kyllä positiivisesti miten hyvin kuulokkeet pysyivät paikallaan. Olin odottanut huonompaa istuvuutta tai huonosti paikallaan pysyviä siivekkeitä. Harmaita hiuksia synnytti kuitenkin kuulokkeiden ohjausyksikkö ja akku. Kuulokkeiden mukana tulevat metalliklipsi osoittautui paljon tärkeämmäksi osaksi kuulokkeita kun pakkausta avatessani ajattelin. Ensimmäiselle lenkille lähtiessäni jätin tuo klipsin keittiönpöydälle ja se oli kyllä virhe. Ilman kiinnitystä kuulokkeet näyttivät lähinnä isoilta roikkuvilta korvakoruilta jotka irtosivat korvista muutaman kymmenen metrin jälkeen :) 

   

   

  IMG_5653.thumb.jpg.91ac2a533a1d18901126f957193c827f.jpg

   

  Päädyin solmimaan kuulokkeet takaa yhteen ja sain juostua lenkin loppuun. Seuraavilla kerroilla kiinnitin kiltisti kuulokkeiden takaosan metalliklipsillä paidan yläosaan. Nyt kuulokkeet pysyivät paremmin paikallaan, mutta sopivan kireyden löytyminen edellyttää hieman säätämistä. Pelkkä kiinnitys paitaan ei riittänyt koska silloin tilanne olisi sama kuin yllä olevassa kuvassa. Kuulokkeiden hihnaa piti hieman taitella metalliklipsin ympärille jotta se olisi sopivalla kireydellä. Jos hihna on liian löysänä akun/ohjausyksikön liike irrottaa kuulokkeet paikaltaan. Liian kireä hihna aiheuttaa taas ongelmia päätä kääntäessä. Jos katsoi esimerkiksi olan yli niin tuntui kuin toinen siiveke olisi irronnut korvasta. Samoin säädinyksikön käyttö liikutti siivekettä ja sai sen luonnollisesti löystymään. Jos oikein huonosti asettelet kuulokkeet ennen lenkkiä niin säädinyksikkö ja akku ottavat hieman kiinni niskaan päätä käännellessä. Eli keinoja oli monta jolla kuulokkeet sai irtoamaan korvista. Jos juoksi vain suoraan niin silloin ei toki ollut ongelmia. Hermo ei nyt meinannut mennä, mutta kyllähän tuollainen jo hieman haittaa. Itse siivekkeet kyllä pysyivät hyvin korvissa. Ehkä talvella pipo pitää kuulokkeet paremmin paikallaan, mutta toisaalta hanskojen kanssa kuulokkeiden säätäminen on varmasti vaikeaa. 

   

  Arkikäytössä, esimerkiksi bussimatkoilla tms. kuulokkeet pelasivat hyvin. Tällöin ohjausyksikön käyttö ei niin häirinnyt. Äänenlaatu oli omaan korvaan hyvä. Ääni oli selkeä ja myös taustaäänet kuuluivat sopivasti läpi. 

   

  Kuulokkeiden akku kesti suurinpiirtein luvatun verran. Oli hieman häiritsevää ettei akun loppumisesta tullut ilmoitusta kuin juuri ennen kuin virta loppui. Akun pikalataus riitti noin 45min lenkkiin. Etenkin pidempien lenkkien kohdalla olisi ihan suotavaa että akun varauksen voisi jotenkin tarkistaa ennen lenkkiä. 

   

  Mutta...

   

  Olin eräänä sunnuntaina juoksemassa pitkää lenkkiä ja sitten alkoi tihkuttamaan vettä. Mukana oli sadetakki jonka laitoin päälle kun satoi hieman enemmän ja otin pois päältä kun sade lakkasi. Jossain vaiheessa lenkkiä kuulokkeiden ääni rupesi hieman pätkimään. Lopulta kuulokkeet sammuivat ja ajattelin niiden akun loppuneen. Kotona laitoin kuulokkeet lataukseen, mutta ne eivät enää käynnistyneetkään. Aloin pohtimaan kuulokkeiden vedenkestoa ja huomasin ettei mistään löydy siitä merkintää. Pikainen tarkistus tuotti saman tuloksen, eli kuulokkeilla ei ole merkintää paljonko ne kestävät vettä. Testi jatkui toisilla kuulokkeilla, mutta jäi hieman epäselväksi tuliko ensimmäisiin kuulokkeisiin vika vai oliko tihkusade niille liikaa. Ei liene mahdotonta ettei sade ja kuulokkeiden nappien käyttö ollut hyvä idea. Myös myöhemmin yksi testilenkki osui tihkusateeseen, mutta silloin en koskenutkaan ohjausyksikköön. Sen tihkusateen kuulokkeet kestivät. 

   

  Yhteenveto

   

  Sudio Tre on aktiiviseen elämäntapaan ja arkikäyttöön suunnitellut kuulokkeet. Kuulokkeiden siivekkeet pysyvät hyvin paikallaan, mutta kuulokkeiden kiinnitys sopivalle kireydelle paitaan on haastavaa. Jos kuulokkeet ovat liian tiukalla niin päätä kääntäessä kuulokkeet ottavat vastaan. Jos kuulokkeet ovat liian löysällä niin säädinyksikkö ja akku aiheuttaa liikettä joka irrottaa siivekkeen korvasta. Mielestäni kuulokkeet sopivat satunnaiseen juoksuun, kävelyyn, salille tai muuhun vastaavaan kevyeeseen liikuntaan. Kovemmassa vauhdissa kuulokkeiden kireys häiritsee ja ne pysyvät huonommin paikallaan. Kuulokkeiden vedenkesto jäi epäselväksi. 

   

  Plussaa:

  • Hyvä ääni
  • Helpot käyttää
  • Mukana tuleva nahkakotelo
  • Siivekkeet pysyivät hyvin paikallaan

   

  Miinusta:

  • Kiinnitys paitaan haastava
  • Akunlatauksen tilaa hankala seurata
  • Vedenkesto (?)

   

   

  Saatavuus ja muut mallit: https://www.sudiosweden.com/fi/

   

  Koodilla JUOKSU15 saat 15% alennuksen kuulokkeista. 

   

  IMG_5622.jpgIMG_7484.jpgIMG_7485.jpgIMG_5623.jpgIMG_5625.jpgIMG_7483.jpg

 • Kirjoittaja:

  Seppo Moilanen

   

  Maraton 3:01:13 Helsinki Spring Marathon 2019

  Puolimaraton 1.26.17 HHM 2016

  24h 177,618km

   

  Kysymykset ja muut yhteydenotot: seppo_moilanen@hotmail.com

  seppo.JPG

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy