Jump to content
Juoksufoorumi.fi


 • Testissä Polar M600

   

  Polar julkaisi Sport -luokkaansa kuuluvan M600 mallin elokuussa 2016. Aikaisemmista Polarin sykemittareista poiketen M600 on myös Android Wear -älykello. Lisäksi samaan kelloon on yhdistetty GPS-paikannus ja rannesykemittaus. Lopputulos on jotain aivan muuta kuin mitä Polarilta ollaan tähän mennessä nähty. Perinteisten sykemittareiden ja aktiivisuusrannekkeiden vieressä M600 erottuu monella tavalla. Ulkoisesti lopputulos muistuttaa V800 sarjan sykemittaria. Polar M600 oli testissä parin viikon ajan ja tarkoitus oli selvittää sen sopivuutta juoksukäyttöön. Testin jälkeen palautin kellon takaisin Polarille. 

   

  IMG_6119.JPG

   

  IMG_6120.JPG

   

   

   

  Yleistä

   

  M600 on Android Wear -käyttöjärjestelmän päällä pyörivät sykemittari. Mittari on yhteensopiva Android 4.3 (tai uudempi) tai iPhone 5 (vähintään iOS 8.2) älypuhelinten kanssa. Kellossa on tallennustilaa 4 Gt ja näyttö on 1,3 tuuman 240x240 pikselin TFT näyttö Corning Gorilla Glass 3:lla. Akku on suhteellisen pieni 500 mAh ja se tarjoaa toiminta-aikaa n. 2pv Android puhelimeen liitettynä. iPhone puhelimen omistajat saavat tyytyä 1pv toiminta-aikaan. Sykkeenmittaus hoituu rannesykemittauksella. Mittari tukee myös H6 ja H7 sykevöitä. Kello on vesitiivis 10m asti, se painaa 63g ja siitä löytyy Bluetooth 4.2 sekä Wi-Fi 802.11 tuki. Kellon sivulta löytyy virtapainike ja etuosasta toinen painike nopeaan harjoittelun hallintaan. Ranneke on silikonia ja kellon paikannus hoituu GPS:n ja Glonassin avulla. Mittaustaajuus on 1s. Hintaa kellolla on 349,90e (syksy 2016). Kello on toki yhteensopiva Polarin Flow palvelun kanssa jossa voit pitää harjoituspäiväkirjaa yms. Tässä lyhyesti kellon tekniset ominaisuudet. Katsotaan seuraavaksi hieman tarkemmin eri ominaisuuksia ja kellon käyttöä. 

   

  IMG_6121.JPG

  Pakkaus sisältää kellon, latauspiuhan ja ohjekirjat. 

   

  IMG_6122.JPG

   

  Ulkonäkö

   

  Kello on saatavilla mustalla ja valkoisella silikonerannekkeella. Loppuvuodesta tarjolle tulee myös punainen ranneke.  Silikoniranneke tuntuu käytössä mukavalta ja sen hieman erikoinen kiinnitys toimii hyvin. Kellon saa helposti sopivan kireälle ranteeseen. Ranneke on aika vahvasti esillä myös näytön ylä- ja alapuolella joka saa kellon näyttämään hieman isommalta. En osaa sanoa toimisiko tuo paremmin valkoisena. Ainakaan mustana kokonaisuus ei taida olla oikein naisten mieleen. Vaikka kellotaulun saa irti rannekkeesta niin kokonaisuus on kuitenkin niin tukeva ettei se kyllä itsestään irtoa. Ongelmia sykkeenmittaukseen voi kuitenkin aiheuttaa kellon kaareva muoto jos kello ei tunnus istuvan kunnolla ranteeseen. Sykkeenmittauksen saa toki tarvittaessa hoidettua myös erillisellä H7-sykevyöllä. Rannesykemittauksessa Polar on vaihtanut sykkeenmittausyksikköä. Edellisessä A360 rannesykemittarissa vihreitä ledejä oli kaksi, mutta M600:ssa niitä on peräti kuusi. Yksikkö on hieman takaosasta ulkoneva. Uudenlainen mittausyksikkö parantaa kuulemma sykkeenmittauksen tarkkuutta. Kellon lataus tapahtuu myös uudenlaisen liitännän kautta johon latauspiuha kytkeytyy magneettisesti. 

   

  IMG_6123.JPGIMG_6124.JPG

   

  IMG_6132.JPG

   

   

  Kellossa on kosketusnäyttö jonka tuntuma on hyvä ja se reagoi kiitettävästi kosketukseen. Ei tullut kertaakaan sellainen olo että pitää sutia näyttöä eikä mitään tapahdu tai haluttu valikko ei aukea. Toki hanskojen kanssa näytön käyttö on hieman haasteellista. Näytön värit ovat myös kirkkaat ja kontrastia kyllä löytyy. Täytyykin sanoa, että näyttö on paras tähän asti vastaan tulleista sykemittareiden näytöistä mitä tulee kosketusnäyttöön ja väreihin. Toki hintaa kirkkaista väreistä maksetaan akunkestossa. 

   

  IMG_6150.JPG

   

  Kellon vasemmasta reunasta löytyy yksi painike ja näytön alta toinen. Painikkeet ovat hieman kohollaan ja tuntuma on hyvä. 

   

  Android Wear

   

  Kellon käyttöjärjestelmänä on Googlen älykelloille luoma Android Wear käyttöjärjestelmä. Ohjelmisto jakaantuu siis tavallaan Android Weariin ja sen ominaisuuksiin sekä Polarin omaan harjoitusosioon. Tavallisten älykkäiden ilmoitusten yms. lisäksi Android Wear tuo mukanaan monia pieniä toimintoja. Yksi tällainen on kellon puheohjaus. Kello on yhteydessä puhelimen Android Wear -sovellukseen joka mahdollistaa esimerkiksi nettisivujen avaamisen äänikomennolla. Jos haluat että sovellus aukaisee esimerkiksi Juoksufoorumin etusivun niin sanot oikea sovellus päällä kellolle Okay Google, Juoksufoorumi.fi. Hakutulos ilmestyy näytölle jonka jälkeen näyttöä pyyhkäisemällä sivusto aukeaa puhelimeen. Saman voit tehdä mm. muistutuksen, herätyksen tai kalenterimerkinnän kanssa. Ehkä tuo toimii paremmin jollain toisella, mutta ainakin omassa iPhone 4S:ssä (uusimmalla iOS:lla) bluetooth yhteys sovellukseen katkeili tai kello ei ymmärtänyt mitä halusin hakea. Että aika ison työn saa tehdä esimerkiksi nettisivun aukaisemiseen jos sovellus pitää käynnistää puhelimesta, ottaa yhteys, valita kellon valikosta oikea kohta ja alkaa sitten huhuilemaan kellolle. Melkeinpä sanoisin, että aamuruuhkassa bussissa on kätevämpi avata se selain ihan itse puhelimesta kuin alkaa huhuilemaan hihaansa. Noh, ehkä joku tykkää tuosta ja pitää sitä kätevänä. Ikävänä puolena on myös se, että jos Android Wear "kaatuu" puhelimesta niin kello ilmoittaa siitä näytöllä. Että aika usein kyseinen virheviesti jää näytön alaosaan eikä sitä saa kuitattua pois. 

   

  Android Wearin ominaisuuksissa on siis paljon samaa kuin älykkäissä ilmoituksissa mutta se vie ajatusta eteenpäin. Sovelluksilla voi muokata kokonaisuutta ja kello oppii myös tekemisiäsi. Eli jos lähdet töistä aina samoihin aikoihin niin sovellus oppii siitä ja alkaa esimerkiksi ilmoittamaan kauan kotimatka kestää jos lähdet nyt. Android Wear tuo siis näkökulmaa harjoittelun ulkopuolisesta ajasta. Android Wear 2.0 on tulossa 2017 ja sovelluksen pitäisi sen jälkeen ottaa paremmin huomioon myös iOS käyttöjärjestelmää käyttävät. Lisää aiheesta voi lukea täältä

   

  IMG_6142.JPGImg_73312.jpg

   

  IMG_6139.JPG

   

   

   

  Älykello on varmasti ihan kiva juttu sinänsä, mutta tässä yhteydessä se ei tunnu tarjoavan oikein lisäarvoa tai kätevyyttä. Tai niin en ainakaan itse kokenut asiaa. Tai noh, kyllähän ominaisuuksista löytyy esimerkiksi käännöskone. Että valitset kielet ja sitten sanot sanottavasi kellolle. Näyttöön tulee teksti käännettynä. Sitten vain toivot että esimerkiksi kreikaksi tehty käännös kysymykseen: "Kuinka löydän täältä takaisin hotelliin X?" menee edes jotenkin oikein. Tai että auttaja suostuu puhumaan kellolle jotta saat käännöksen vastaukseen. Tuollaista keskustelua olisi kyllä mukava seurata sivusta :) Voit toki asentaa mittariin Google Playsta eri sovelluksia, mutta miksi käyttää niitä sovelluksia mittarin näytöltä on lähes euron kolikon kokoinen jos taskussa on kuitenkin puhelin? Niinpä. 

   

   

  Kellon käyttö

   

  Koska kello oli testissä vain alta kaksi viikkoa niin juoksukilometrejä kellon kanssa kertyi vain hieman yli sata. Päivittäisessä käytössä kellon akku sai paljon huomiota. Käytännössä sitä pitää ladata joka ilta (ainakin iPhonen käyttäjien). Jos kellon latasi illalla niin siinä riitti virta seuraavan päivän ja illalla tehdyn lenkin ajan. Seuraavana aamuna latausta oli jäljellä noin neljännes, eli kello olisi pitänyt ladata kesken päivän. Eli joko karsit kellon käytössä tai lataat sitä kiltisti lähes päivittäin. Kun vielä muistaa että kellon akku kestää latausta noin 300 kertaa ennen kuin se heikkenee selvästi niin tuo latausmäärähän tulee täyteen jo ensimmäisenä vuotena. Sanoisin että hieman huonompi homma kellon käytölle toisena käyttövuotena. Jos karsit kellon käytöstä noita älypuhelinominaisuuksia niin jäljelle jää askelmittari ja treenikello jonka näytöllä vilahtelee välillä älykkäät ilmoitukset. 

   

  Käydään sitten läpi mittarin painikkeiden tärkeimmät ominaisuudet:

   

  Vasen alareuna:

  -Aktivoi näytön, palaa takaisin aloitusnäytölle, avaa sovellusvalikon ja sammuttaa mittarin. 

   

  Mittarin näytön alaosa:

  -Alareunassa olevasta napista saat myös aktivoitua näytön tai pääset harjoitusvalikkoon. Jos olet lähdössä lenkille niin voit vain painaa napin pohjaan ja harjoitus käynnistyy. 

   

  Kellon valikot

   

  Kellosta löytyy kaksi valikkoa. Ensimmäinen valikko tulee esiin kun pyyhkäiset näyttöä ylhäältä alaspäin. Avautuvassa valikossa liikutaan koskettamalla näytölle tulevaa symboolia tai pyyhkäisemällä näyttöä sivuttaissuunnassa.

  IMG_7333.JPG

  Tässä avautuva valikko:

  -Älykkäät ilmoitukset (näytöllä näkyy myös akun varaus)

  -Teatterimoodi (näyttö pois päältä)

  -Kirkkaus boosti 

  -Asetukset

   

  Sitten tarkemmin tuo Asetukset -valikko:

  -Kirkkauden säätö

  -Kellotaulun valinta

  -Fontin koko

  -Ilmoitusten kuittaaminen rannetta kääntämällä

  -Näyttö aina päällä/pois päältä

  -Paikannus

  -Lentokone moodi

  -Suurennos (näytön zoomi näyttöä kolme kertaa napauttamalla)

  -Näytön lukitus päälle/pois päältä

  -Ohjelmien valtuutukset

  -Bluetooth parin purkaminen puhelimen ja mittarin välillä

  -Uudelleenkäynnistys

  -Mittarin sammutus

  -Mittarin järjestelmätiedot

   

  IMG_7364.JPG

   

  Kellon toinen valikko löytyy kellon oikeasta reunasta (pyyhkäiset näyttöä vasemmalta oikealle). Tämä on se enemmän käytetty valikko. Täältä löytyy:

   

  -Valikko (vie tuohon yllä läpi käytyyn valikkoon)

  -Taskulamppu (sytyttää näytön valkoisella taustavärillä ja täydellä kirkkaudella. Ei yhtä hyvä kuin puhelimen valo, mutta kyllä sillä jotain pientä näkee tehdä pimeässä)

  -Kalenteri

  -Hälytys

  -Fit (näyttää viikon aikana kertyneet askeleet, sykkeen ja voit muokata näihin liittyviä asetuksia (päivittäinen askeltavoite, ilmoitukset päällä, tämä osio päällä/pois päältä)

  -Google (ajastin, hälytin, näytä hälytykset, näytä askelmäärät, näytä syke, aloita harjoitus (juoksu, pyöräily, ajanottokello, päivän agenda)

  -Polarin oma sovellus harjoitukseen, oman päivän tiedot ja tiedonsiirto

  -Ajastin

  -Käännöskone 

  -Sää

   

  Kuten yllä olevista riveistä näkee niin moni noista toiminnoista vaatii yhteyden puhelimeen jotta ne toimii. Valikot ovat älykkäitä, eli jos valitset valikosta esimerkiksi taskulampun niin ensi kerralla kun avaat valikon niin taskulamppu on ensimmäisenä valikossa. 

   

  sovellusvalikko.JPG

   

   

  Mittari lenkillä

   

  Harjoituksen voi aloittaa monella tavalla. Jos haluaa tehdä sen vaikeasti niin voi mennä tuohon yllä esiteltyyn valikkoon ja valita sieltä Polarin sovelluksen. Nopeampi tapa on painaa kellon alareunan nappia joka käynnistää Polarin sovelluksen. Ensimmäisenä valitaan Training -kuva ja sitten laji (Juoksu, kävely, pyöräily, voimaharjoittelu, ryhmäharjoittelu, muu sisälaji, muu ulkolaji tai uinti. Lajin valinta vaikuttaa vain siihen minkä lajin alle harjoitus menee Polarin palvelussa, se ei siis vaikuta näkyviin tietokenttiin tms. ellet ole itse muokannut niitä.  Kun valittu laji näkuu näytöllä niin samalla näkyy kuinka mittari alkaa hakemaan sykettä ja GPS-yhteyttä. Tämän jälkeen riittää pelkkä napautus mittariin niin harjoitus käynnistyy. Jos haluat vielä nopeammin liikkeelle niin paina vain näytön alapuolinen nappi pohjaan ja edellä kuvatut vaiheet vilahtavat vain näytössä ja harjoitus käynnistyy samantien. 

   

  M600-340x395.pngpolar-m600-front-white-metric-600x600_6.png

   

  Jos olet suunnitellut harjotusohjelman Polar Flow palveluun niin pääset tekemään kunkin päivän ohjelmaa joko menemällä harjoitusnäytölle tai Minun päivä -näytölle josta löytyy kulloinenkin harjoitus. 

   

  Harjoituksen aikana käytössä on oletuksena kaksi näyttöä. Ensimmäinen näyttö näyttää sykkeen. Sykkeen väri vaihtuu sen mukaan kuinka kova syke on. Pyyhkäise näyttöä vasemmalle (tai käännä rannetta sisään ja ulos) ja pääset toiselle näytölle. Toinen näyttö kertoo:

   

  -Kellon ajan

  -Harjoituksen keston

  -Kuljetun matkan

  -Keskisykkeen 

  -Maksimisykkeen

  -Ajan sykealueilla

  -Keskivauhdin

  -Maksimivauhdin

  -Kulutetut kalorit

   

  Kaikki toisen näytön tiedot ovat tosiaan samalla näytöllä. Käytännössä harjoituksen aikana päällä on tuo ensimmäinen näyttö josta näet sykkeesi. Toisen näytön tietoja on hieman hankala käyttää. Toki jos siirrät toisen sivun näyttöä vaikka siten että siinä näkyy harjoituksen kesto ja kuljettu matka niin sen jälkeen näet nuo kolme tietoa kun vain vaihtelet näyttöjä. Aika helposti toinen näyttö jää kokonaan käyttämättä koska vauhdissa sitä ei mielellään kelaile ylös alas. Onkin siis suositeltavaa että muokkaat Polar Flow palvelussa valitun lajin alle lisää tietokenttiä ja välilehtiä. Käytännössä mittari kannattaa muokata sellaiseksi ettei harjoituksen aikana tarvitse kelata näyttöä ylös/alas vaan riittää pelkkä sivuttaisliike. Lisäksi kannattaa lisätä Polar Flown kautta aktiiviseksi automaattisen kierroksen näyttäminen. Silloin näet kierroksen keston tai pituuden, nopeuden tai vauhdin ja keskisykkeen. 

   

  Kun harjoitus on tehty niin pyyhkäiset näyttöä oikealle tai pidät näytön alapuolella olevaa nappia pohjassa. Sen jälkeen pääset näytölle jossa voit palata takaisin harjoitukseen tai tallentaa sen painamalla punaista kuvaketta kolme sekunttia. Kun harjoitus on tallennettu niin avautuu yhteenvetonäyttö joka on sama kuin tuo lenkin aikana näkynyt toinen näyttö. Lopussa on lyhyt kommentti harjoituksesta tyyliin harjoitus kehitti peruskestävyyttäsi. 

   

  Polarin sovelluksen toinen näyttö kertoo omasta päivästäsi. Tästä osiosta näet päivän aikana otetut askeleet, kuljetun matkan ja kalorit. Ruutua alaspäin vetäessäsi näet päivän aikana tekemäsi harjoitukset ja sen yhteenvetotiedot. Kolmas Polarin näyttö aloittaa mittarin synkronoinnin Polarin web palveluun. 

   

  IMG_7355.JPGIMG_7356.JPGIMG_7357.JPG

   

  Jos rannesykemittauksen kanssa on ongelmia niin voit käyttää myös Polarin Bluetooth smart sykevöitä H6 ja H7. Sykevyö pitää yhdistää mittariin Polarin harjoitusnäytön kautta. Mittari kysyy yhdistetäänkö ja sitten vain vastataan kyselyyn myönteisesti. Jos et seuraavalla kerralla haluakkaan käyttää sykevyötä niin yhteys on poistettava Polar Flow palvelun kautta. Eli poisto ei enää sujukkaan niin kätevästi.  

   

   

   

  Rannesykemittaus

   

  Mittarin kanssa kertyi testijakson aikana juoksua hieman yli 200km. Alla M600:n ilmoittama matka ja keskisyke kulloisellekkin lenkille. Vieressä verrokkina Gaarmin 920XT:ltä samat tiedot:

   

  M600                    920XT

  10,54km s130      10,50km s131

  8,03km s134        8,03km s134

  20,01km s151      20,04km s152

  8.16km s133        8,14km s133

  14,13km s132      14,11km s132

  32,72km s142       32,70km s142

  10,44km s127       10,42km s127

  16,08km s128        16,04km s127

  12,15km s133       12,14km s134

  34,75km s140       35,00km s140

  8,14km s131         8,20km s131

  14,66km s133       14,70km s133

  21,17km s153       21,10km s153

  11,89km s132       11,90km s133

  22,73km s132       22,70km 132

   

  Kuten yllä olevista tiedoista näkee niin tavallisilla peruskestävyyslenkeillä molemmat mittarit ilmoitti saman tai lähes saman keskisykkeen. Eli ei olisi ollut väliä kummalla tiedot olisi mitannut. 

   

  Katsotaan hieman tarkemmin sykekäyriä. Alla olevissa kuvissa sininen käyrä on M600:sta ja oranssi 920XT:stä. Aloitetaan ihan tavallisella peruskestävyyslenkin sykekäyrällä:

  käyrä1.JPG

   

   

  Seuraavaksi rannesykemittauksen heikko kohta eli lenkin alku:

   

  käyrä2.JPG

   

  Sykkeenmittaus laahaa aluksi tovin ennen kuin pääsee noin 50sekunnin kohdalla kiinni oikeaan sykkeeseen. 

   

  Sykkeenmittaus toimii hyvin myös hieman vauhdikkaammassa juoksussa:

   

  vauhtikestävyyden alku.JPG

   

  Tässä vielä hieman tarkempana tuo vauhtikestävyysosion alku:

   

  vauhtikestävyyden alku2.JPG

  Pahimmillaan ero sykevyöhön on 6 lyöntiä, mutta varsin nopeasti ero tasoittuu. 

   

  Tässä puolestaan nopeita kiihdytyksiä:

   

  nopeat vedot.JPG

   

  Vaikka käyrää katsoisi lähempää niin tarkkuus on silti hyvä:

  nopeat vedot2.JPG

   

   

  Android vai iOS

   

  M600:n käytössä on eroja riippuen siitä käytätkö sitä Android vai iOS puhelimeen liitettynä. Alla ominaisuudet jotka puuttuvat iOS puhelimeen liitettynä. 

   

  Android:

  -M600 on yhteydessä puhelimeen wifi-verkon kautta.

  -Lisäsovellusten lataaminen

  -Tekstiviestien vastaaminen ja lähettäminen

  -Saapuvan puhelun hylkääminen valmiilla tekstiviestillä

  -Puhelun soittaminen

  -Sähköpostin lähettäminen

  -Musiikin kuuntelu mittarista

  -Yksityiskohtaisten reittiohjeiden käyttö

   

  Eli Android käyttäjä saa muutamia ylimääräisiä ominaisuuksia käyttöönsä. Riippuu toki käyttäjästä kuinka paljon yllä olevia ominaisuuksia arvostaa. Omasta mielestäni tuskimpa noita pahemmin käyttäisin varsinkin kun puhelin kulkee kuitenkin taskussa samaan aikaan. 

   

  Erikoisuuksia

   

  M600:ssa on muutamia mielenkiintoisia ominaisuuksia. Yksi tällainen on näyttöön tulevien ilmoitusten selailu rannetta kääntämällä. Eli samaan tapaan kun jossain kelloissa näyttö aktivoituu rannetta kääntämällä niin M600:ssa voit liikkua esimerkiksi valikoissa samalla ranneliikkeellä. Ranneliikkeiden lisäksi kelloa voi ohjata myös äänikomennoilla. Esimerkiksi voit aloittaa lenkin sanomalla "Start a run". Pitää kuulemma välttää murteita :)

   

  Siinä missä muissa mittareissa puhutaan älykkäistä ilmoituksista niin M600 käytetään kortteja. Eli ilmoitukset tulevat näyttöön kortteina joita voi kuitata pois tai avata. 

   

  Mittarilla voi lähettää myös tekstiviestejä. Koska toiminto on vain Android puhelimelle niin en päässyt koittamaan tätä. Veikkaisin kyllä kääntäjän testaamisen perusteella ettei se tekstiviesti ihan ykkösellä mene oikein. Samaan sarjaan kuuluu puhelimeen vastaaminen mittarin kautta. 

   

  Musiikin hallinta. Voit ladata mittariin musiikkia ja kuunnella sitä bluetooth-kuulokkeilla tai sitten hallita puhelimen soittamia kappaleita mittarilla. 

   

  M600 ja Polar Flow

  Koska kyseessä on Polarin sykemittari niin harjoitukset siirretään lopuksi Polar Flow palveluun jossa voit tarkastella tarkemmin lenkin tietoja. Jokaisesta lenkistä löytyy kaikki perustiedot, väliajat yms. 

   

  flow.JPG

   

  flow1.JPG

  Flown kautta voit seurata myös kertynyttä rasitusta ettei harjoittelu ole koko ajan liian kuormittavaa. 

   

  flow3.JPG

  Jokaisesta päivästä näkee myös yhteenvedon päivän aktiivisuudesta. 

   

  Polar Flow tarjoaa hyvän yhteenvedon harjoituksista ja aktiivisuudesta päivän aikana. Sen avulla on helppo seurata kokonaisrasitusta ja analysoida harjoituksia. Tiedot näkee helposti joko verkkosivuston kautta tai sitten puhelimen sovelluksesta. Polar Flowssa voit myös muokata harjoitusnäkymän asetuksia. Eli voit lisätä lajiprofiileja ja tietokenttiä joita haluat lenkin aikana nähdä. 

   

  Kuhunkin lajiprofiiliin saat enintään kahdeksan harjoitusnäkymää ja niistä jokaiseen enintään neljä tietokenttää. Tietokenttiin voit valita seuraavia tietoja:

   

  Aika                                                                                                           

  Kellonaika, kesto tai automaattisen kierroksen aika

   

  Kehon mittaukset

  Syke, keskisyke, maksimisyke, kalorit, sykkeen ZonePointer, aika sykealueella, automaattisen kierroksen keskisyke tai automaattisen kierroksen maksimisyke

   

  Matka

  Matka tai automaattisen kierroksen matka

   

  Nopeus

  Nopeus/Vauhti, keskinopeus/-vauhti, maksiminopeus/-vauhti, automaattisen kierroksen keskinopeus/-vauhti tai automaattisen kierroksen maksiminopeus/-vauhti. 

   

  Noiden näyttöjen kohdalla joutuu siis hieman pähkäilemään mitä tietoja haluaa näkyville. Ei taida olla kovinkaan mielekästä valita kaikkia kahdeksaa näytöllistä koska niiden läpikäynti on hieman sekavaa juoksun aikana. 

   

  Testin alussa siirsin harjoituksia palveluun lähes päivittäin ja siirto onnistui helposti. Jossain välissä into siirtää tietoja lopahti ja mittariin jäi useamman päivän tiedot. Siinä vaiheessa olikin hieman haastavaa siirtää tietoja bluetoothin välityksellä koska tiedonsiirto tuntui kestävän liian kauan. Välillä siirto epäonnistui ja välillä ei tiennyt miten kävi. Jostain syystä esimerkiksi Android Wear -sovellus piti olla puhelimessa aktiivisena että siirto onnistui. Lopulta tiedot löysivät tiensä palveluun, mutta kieltämättä hermoa rupesi jo vähän kiristämään. Tietojen synkronointi tulisi mennä automaattisesti harjoituksen päätyttyä Polar Flow palveluun, mutta jos puhelimesi ei ole lähellä, bluetooth päällä tai sovellus aktiivisena niin siirto ei onnistu. 

   

  Flow-system-2016.png

   

  Aktiivisuuden seuranta

   

  Käydään nyt läpi aktiivisuuden seurantaa koska se on aika iso osa tätä mittaria. Mittari seuraa 3D-kiihtyvyysanturilla aktiivisuuttasi 24/7. Polar Flow palvelussa voit määritellä aktiivisuustasosi ja mittarista voit seurata päivittäisen tavoitteen täyttymistä. Halutessasi saat seurannan kellon etusivulle tai sitten tiedot voi tarkistaa Minun päivä -kohdasta. Minun päivä -näyttö näyttää päivän aikana otetut askeleet, kuljetun matkan ja kulutetut kalorit sekä tehdyt harjoitukset. Mittari myös kehottaa liikkumaan päivän aikana jos olet istunut paikallasi 55min ajan. Yöllä mittari seuraa nukkumiseen käyttämääsi aikaa ja unen laatua. Unen seuranta toimii yllättävän hyvin. Helpointen näet yhteenvedon päivästä ja aikaisemmista päivistä Polar Flow -sivuston kautta. Sivustolla näet myös aktiivisuuden vaikutuksen eli palautteen siitä millainen vaikutus aktiivisuudellasi on terveyteesi. 

   

  flow4.JPG

   

  Samanlaista palautetta saat myös tekemistäsi harjoituksista:

   

  flow5.JPG

   

   

   

  Yhteenveto

   

  Polar M600 on kuntoilijalle suunnattu sykemittari/älykello. Android Wear alusta tuo kelloon paljon ominaisuuksia, mutta niistä valtaosa jää todennäköisesti käyttämättä. Android Wear on kuitenkin olennainen osa kelloa eli kellon tulisi olla jatkuvasti yhteydessä puhelimeesi eikä tilannetta voi oikein muuttaa. Jos mittari ja kello ei ole yhteydessä niin näytöllä vilahtelee tiheään ilmoitus ettei yhteyttä ole. Mittarista ei oikein tiedä onko se Android Wear kello jossa on Polarin sovellus vai sykemittari jossa on Android Wear toiminnallisuuksia. Android Wear on niin iso osa mittaria että kokonaisuus on jotain mitä ei ole ennen Polarilta nähty. 

   

  Jos unohdetaan Android Wear niin mittari on riittävän yksinkertainen kuntoilijalle ja se tarjoaa pääsyn Polar Flow palveluun. Kokonaisuus opastaa ja kannustaa liikkumaan oikealla rasitustasolla. Sykkeenmittaus toimii varmasti kuntoilijalle riittävällä tarkkuudella. Harmaita hiuksia voi tuoda ainoastaan lyhyt toiminta-aika. 

   

  Rannesykemittaus toimii uudella kuuden ledin yksiköllä tarkemmin kuin Polarin aikaisemmassa A360 mittarissa. Kiihdytyksissä sykkeenmittaus pysyi hyvin mukana. Tähän kannattaa kuitenkin suhtautua varauksella koska kiihdytykset ovat yleisesti ottaen hankalia rannesykemittaukselle. Tavallisessa lenkkeilyssä tarkkuus on parempi kuin ennen. Tavoitteellisempaan harjoitteluun mittarin ominaisuudet alkavat loppumaan ja lyhyt toiminta-aika luo lisää ongelmia. Jos mittarista sulkee pois älykkäät ilmoitukset yms ja et harjoittele päivittäin niin iOS käyttäjätkin pääsevät lähes kahden päivän toiminta-aikaan. 

   

  Mittari toimii ehkä paremmin kävelylenkeillä ja hiljasilla juoksulenkeillä. Jos juokset enemmän niin voit jäädä kaipaamaan hieman lisää ominaisuuksia mittarilta. Kuntoilijalle mittari riittää kyllä vallan mainiosti jos vaan jaksaa latailla sitä. 

   

  Omat ongelmani Android Wearin kanssa saattoivat johtua siitä, että iPhone 4 ei ole virallisesti tuettujen puhelimien listassa vaikka puhelimessa olisikin ajantasainen iOS käyttöjärjestelmä. Eli pienellä varauksella saa suhtautua noihin bluetooth yhteysongelmiin. Jos kuitenkin bluetooth temppuilee puhelimessasi niin tiedät sitten mitä odottaa Android Wearin ja M6oo:n yhteistyöltä. Toki nythän iOS 10 päivitys toi ongelmia Android Wearin ja M600 yhteyksiin, eli riittää näitä ongelmia uudemmillakin luureilla (sovellukset pitää käynnistää uudestaan jos ongelmaa ilmenee). 

   

  Hyvää:

  -Hyvät värit ja kontrasti

  -Mittari opastaa ja kannustaa yhdessä Polar Flow palvelun kanssa liikkumaan oikealla rasitustasolla

  -Tarkka rannesykemittaus

   

  Huonoa:

  -Todella lyhyt toiminta-aika

  -Bluetooth yhteysongelmat

  -Hankala käyttää rinnakkain sykevyötä ja rannesykemittausta

  -Hinta

   

   

  IMG_6149.JPGIMG_7342.JPG

   

  IMG_6142.JPG

  IMG_6147.JPG

 • Kirjoittaja:

  Seppo Moilanen

   

  Maraton 3:01:13 Helsinki Spring Marathon 2019

  Puolimaraton 1.26.17 HHM 2016

  24h 177,618km

   

  Kysymykset ja muut yhteydenotot: seppo_moilanen@hotmail.com

  seppo.JPG

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy