Jump to content
Juoksufoorumi.fi


 • Testissä JoyActorin TinyMate kuulokkeet

   

  Se olisi taas aika testata kuulokkeita. Tällä kertaa meillä on testissä JoyActorin TinyMate kuulokkeet. Itse törmäsin JoyActor merkkiin kun Iivo Niskanen alkoi JoyActorin Sound of Victory kuulokkeiden mannekiiniksi. Ne kuulokkeethan on enemmän sellaiset vapaa-aikaan sopivat. Urheilun näkökulmasta JoyActorilta löytyy pienin varauksin 29e maksavat StreetMate kuulokkeet, 59e maksavat SportMate kuulokkeet ja nämä 119e maksavat TinyMate kuulokkeet. Noiden SportMate kuulokkeiden toiminta-aika on 4-5h kun taas TinyMate kuulokkeilla voi päästä jopa 15h toiminta-aikaa. Tai siis kuulokkeissa riittää virtaa 3h musiikin kuunteluun, mutta latauskotelo lataa ne neljä kertaa. Pidemmän toiminta-ajan perusteella testiin valikoitui TinyMate kuulokkeet. 

   

  Näyttökuva 2019-5-14 kello 23.08.19.png

   

  Heti alkuun täytyy rehellisyyden nimissä mainita, että 3h toiminta-ajalla kaikkein kovimmat käyttäjät voi katsella muita kuulokkeita. Onhan se ikävää jos treeni kestää yli 3h ja kuulokkeista loppuu aina virta kesken. Aika monen lenkit mahtuu kuitenkin tuohon kolmeen tuntiin joten kuulokkeet ajaa hyvin asiansa. TinyMate kuulokkeet ei toki ole ne hyllyn halvimmat, mutta mitä näitä saman tyyppisiä kuulokkeita on tullut testattua niin hinnat on tyypillisesti n. 150e tuntumassa. Siihen verrattuna hinta on maltillinen. Mitä sillä rahalla sitten saa? 

   

  Ensin nämä tekniset ominaisuudet:

   

  Bluetooth  5.0 
  Yhtäjaksoista soittoa  3 h 
  Yhtäjaksoista puhetta  4 h 
  Latausalustasta latauskertojen määrä  4 kertaa 
  Latausalustan kapasiteetti  500 mAh 
  Latausaika  45 minuuttia 
  Valmiusaika  120 tuntia 
  Yhden kuulokkeen paino  4 g 
  Kuulokkeiden ja latausalustan paino  141 g

   

   

   

  Pakkaus sisältää pienen pussin, latauspiuhan, latauskotelon ja kuulokkeet.  Lisäksi kuulokkeisiin tulee mukaan kahdet sovitintulpat. Kuulokkeet itsessään ovat todella kevyet. Latauskotelo on muovisen tuntuinen, mutta jostainhan sitä täytyy luopua jos myös latauskotelo halutaan pitää kevyenä. Kotelo pysyy napakasti kiinni ja myös kuulokkeet pysyvät hyvin paikallaan latauskotelossa. Jos haluat kannella mukana latauskotelon latauspiuhaa niin silloin tulee tarvetta tuolle pienelle pussille. Käytännössä pärjäät ilman pussia ja latauspiuhaa jos vaikka kerran tai pari viikossa muistat latailla latauskoteloa. 

   

  IMG_2639.jpg

   

  Kuulokkeiden käyttö

   

  Aika monista kuulokkeista poiketen näitä kuulokkeita voi käyttää kumpaakin erikseen. Esimerkiksi arkikäytössä voit käyttää vain toista kuuloketta. Esimerkiksi toimistotyössä on kätevää jos voit samalla kuunnella musiikkia, mutta kuulet toisella korvalla jos työkaverilla sattuu olemaan asiaa. Samalla kuulokkeiden toiminta-aika kasvaa kun vain toinen kuuloke on käytössä. Toki muillakin kuulokkeilla voit käyttää vain toista kuuloketta, mutta onhan se kätevää ja huomaamattomampaa jos toisessa korvassa on vain pieni kuuloke. 

   

  Kuulokkeiden äänimaailmasta en nyt tajua sanoa sen enempää kuin ettei siinä ollut valittamista. Löytyy bassoa ja ääntä oli miellyttävä kuunnella. 

   

  Huomioitavana seikkana mainittakoon ettei kuulokkeilla ole virallista IP-luokitusta. Tarkoittaa siis sitä ettei kuulokkeet virallisesti kestä vesisadetta. Kuulemma näitä on pudonnut veteen ja ovat siitä selvinneet. Kuulokkeissa on 6kk supertakuu, eli saat uudet hajonneiden tilalle, oli hajoamisen syy mikä tahansa. Normaali takuuaika on puolestaan 24kk. Tavallisestihan nämä kuulokkeet kestää vesisateen, eli sikäli ei liene syytä huoleen. Toki kovempaan vesisateeseen en näillä lähtisi ellei ole varmuutta IP-luokituksesta. Enkä kyllä lähtisi monella muullakaan kuulokkeella joita tässä on tullut aikaisemmin testattua. 

   

  Kuulokkeet lenkillä

   

  Kuulokkeiden käyttö juostessa ei ollut aivan ongelmatonta. Kuuloke on kiinni korvassa vain korvakäytävään laitettavasta osasta. Vaikka kuuloke on kevyt niin välillä se tuntui irtoavan korvasta. Ohjeissa kuuloke neuvotaan laittamaan korvaan siten että se on vaakatasossa. Pyörittelin itse kuuloketta korvissa ja itselleni luontaisin kuulokkeen asento oli kuulokkeen pitäminen pystysuorassa. Varmaankin hieman yksilöllistä. Oikean korvan kuulokkeeseen päädyin myös laittamaan hieman isomman sovitinosan koska se ei muuten tuntunut pysyvän hyvin paikallaan. Alussa tuntui että kuulokkeita sai laittaa syvemmällä korviin 3-5krt tunnin lenkillä. Toinen kuulokkeista jopa tippui pari kertaa ensimmäisellä lenkillä. Ajan kuluessa opin laittamaan kuulokkeet paremmin paikalleen/löysin niille sopivamman asennon korvassa jolloin kuulokkeiden asentoa piti korjailla ehkä vain kerran lenkin aikana. Sanoisin kyllä että näiden kuulokkeiden kohdalla keveyden vastapainoksi kuulokkeiden istuvuus ei ole paras mahdollinen. 

   

  Jos esimerkiksi musiikkia kuunnellessasi haluat hypätä seuraavaan kappaleseen niin se onnistuu kuulokkeen nappia kaksi kertaa painamalla. Ellei kuuloke pysy hyvin korvassa niin tilannetta ei oikein paranna se että koitat vauhdissa painella kuulokkeen nappia. Toki esimerkiksi Garminin sykemittareiden kohdalla musiikkia voi ohjata suoraan kellosta eikä ole tarpeen koskea kuulokkeisiin. 

   

  Ehkä isoin haaste kuulokkeiden kanssa oli pipon käyttö. Pipoa sai asetella ajatuksen kanssa päähän jotta kuulokkeet pysyisivät paikallaan. Jos pipon vain laittoi päähän niin kuuloke saattoi siirtyä jolloin kuulokkeen pää kääntyi korvakäytävän sijasta vasten korvakäytävän reunaan. Lopputuloksena ääni kuului hiljempaa/huonommin. 

   

  Kuulokkeiden akun kanssa ei ollut kertaakaan ongelmia testin aikana. Virtaa riitti kolmen tunnin lenkin ajaksi ja kuulokkeet latautuivat huomaamattomasti latauskotelossa lenkkien välillä. Luultavasti ongelmia tulisi vasta 3h pidemmillä lenkeillä jolloin virta ei yksinkertaisesti riitä tai kuulokkeet eivät ehdi latautua tarpeeksi jos niitä on käytetty aikaisemmin päivällä ennen lenkkiä. 

   

  IMG_2641.jpg

   

  Kuulokkeet arkikäytössä

   

  Töissä ja työmatkoilla kuulokkeiden käyttö oli mukavaa ja huomaamatonta. Istuvuuden kanssa ei ollut mitään ongelmia kun kuulokkeisiin ei kohdistunut samanlaista tärinää kuin juostessa. Varsinkin toimistossa pieni kuuloke on selvää plussaa. Kotona kun käytin kuulokkeita television katseluun niin ääni tuntui hieman pätkivän. Tämä Samsungin television kanssa. Toki tässä pätee sama kuin muidenkin bluetooth kuulokkeiden kanssa, että niiden käyttö on helppoa jos käytät niitä vain esimerkiksi puhelimen kanssa. Jos käytät välillä muidenkin laitteiden kanssa niin se koettelee ainakin omia hermoja. 

   

  Kuulokkeiden toiminnot

   

  Lyhyesti ja ytimekkäästi:

  -Kuulokkeiden napin yksi painallus pysäyttää toiston/jatkaa toistoa

  -Oikean puolen kuulokkeen napin kaksi painallusta hyppää seuraavaan kappaleeseen. Vasemman kuulokkeen tuplapainallus hyppää puolestaan edelliseen kappaleeseen. 

  -Mikrofoni sijaitsee vasemmassa kuulokkeessa. Pitkällä painalluksella aktivoit puhelimen ääniohjauksen tai puhut esimerkiksi puheluita. 

   

  Yhteenveto

   

  TinyMate kuulokkeet ovat todella kevyet ja pienet kuulokkeet. Arkikäytössä ne ovat huomaamattomat ja niiden toiminta-aika on riittävä. Juostessa kuulokkeita saa asetella huolellisemmin korvaan jotta ne pysyvät hyvin paikallaan. Lenkin aikanakin kuulokkeiden asentoa voi joutua korjaamaan. Kuulokkeiden 3h akunkesto riittää hyvin valtaosaan lenkeistä. Kovempiin olosuhteisiin tai pidempiin lenkkeihin on syytä etsiä toisia kuulokkeita. Hinta-laatusuhteeltaan kuulokkeet ovat hyvät. 

   

   

   

   

  IMG_2640.jpg

   

   

   

   

   

 • Kirjoittaja:

  Seppo Moilanen

   

  Maraton 3:01:13 Helsinki Spring Marathon 2019

  Puolimaraton 1.26.17 HHM 2016

  24h 177,618km

   

  Kysymykset ja muut yhteydenotot: seppo_moilanen@hotmail.com

  seppo.JPG

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy