Jump to content
Juoksufoorumi.fi


 • Testissä Jaybird Vista kuulokkeet

   

  Jos etsit kuulokkeita arkeen ja lenkeille niin Jaybird Vista on erittäin varteenotettava vaihtoehto. Kuulokkeet tarjoaa pitkän toiminta-ajan ja ne ovat aina käyttövalmiit:

   

  • 16h käyttöaika latauskotelolla
  • 32h käyttöaikaa yhdellä kuulokkeella
  • 5min pikalatauksella 1h käyttöaikaa
  • IPX7 veden- ja hienkestävä
  • Väreinä musta, Vaalean harmaa (Nimbus Gray) & Mineral Blue
  • Kahden vuoden takuu
  • Hinta 189e

   

  DSC01885.JPGDSC01887.JPG

   

  Pakkauksen sisältö:

  • Latauskotelo
  • USB C-latausjohto
  • Silikonigeelityynyt kolmea eri kokoa
  • Korvanapit

   

  Vistat on nyt ollut testissä muutaman kuukauden ja olen kyllä ollut tyytyväinen näihin kuulokkeisiin. Kuulokkeitahan on oikeastaan sangallisia kuulokkeita tai sitten näitä nappikuulokkeita. Sangallisilla kuulokkeilla päästään helposti hieman pidempään toiminta-aikaan. Esimerkiksi viimeksi testissä olleilla Jaybirdin Tarah pro -kuulokkeilla toiminta-aika on 14h. Huonona puolena kuulokkeita pitää aina erikseen muistaa pistää lataukseen ja niissä on niskassa pomppiva naru. Vistat on puolestaan nappikuulokkeet jotka latautuvat erillisestä latauskotelosta. Kuulokkeita myös säilytetään latauskotelossa, eli kun käytön jälkeen laitat kuulokkeet koteloon niin ne latautuvat automaattisesti seuraavaa käyttöä varten. 

   

  Kuulokkeiden käyttöaika on 6h. Käyttöajasta pitää aina muistaa, että se on teoreettinen maksimiaika. Tosin aika harvoin kuulokkeita tulee käytettyä putkeen 6h ajan. Kotelosta kuulokkeet saa virtaa 10h ajaksi. Käytännössä jos käytät kuulokkeita muutaman tunnin päivässä niin kuulokkeiden koteloa tarvitsee ladata vain kerran tai pari kertaa viikossa. Kuulokkeita ei ole mikään pakko käyttää yhtä aikaa, eli voit esimerkiksi töissä käyttää vain toista kuuloketta. Tällöin toiminta-aika on 32h. Yhden kuulokkeen käyttö on sinänsä kätevää, että säästät akkua, kuuloke on huomaamaton ja kuulet silti toisella korvalla jos joku huhuilee nimeltä kesken kuuntelun. 

   

  Kuulokkeiden käyttäminen

   

  Vistojen pakkauksesta on ensinnäkin todettava että se on hieno. On aina mukavaa kun ostaa tuotteen ja sen pakkaukseen on kiinnitetty huomiota. Pakkauksen jälkeen on syytä kiinnittää huomiota latauskotelon latausjohtoon. Tavallisesti latausjohdot ovat olleet micro USB johtoja, mutta Vistan johto on USB C. Ehkä USB C on yleistymässä, mutta tällä hetkellä aika harva kotoa löytyvä johto on USB C -tyyppinen. Eli jos kotelosta loppuu virta esimerkiksi työpaikalla niin löytyykö pöytälaatikosta sopivaa latausjohtoa? Mukana tuleva latausjohto on niin pieni, että sen voi helposti kuljettaa mukana, mutta eihän sitä aina muista. Kaupastahan noita johtoja saa, eli jos päädyt hankkimaan Vistat niin suosittelen heti ostamaan toisen latauskaapelin ellei sitä jo ennestään löydy. 

   

  DSC01895.JPG

   

  Kun kotelo on nyt saatu auki niin valitaan kuulokkeisiin sopivan kokoiset silikonityynyt. Seuraavaksi voi tutustua latauskoteloon josta löytyy kuulokkeiden magneettiset latausliittimet, latauskotelon merkkivalo ja kotelon painike. Magneettinen latausliitin huolehtii että kuulokkeet napsahtavat hyvin omalle paikalleen lataukseen. Vilkkuva valkoinen latausvalo kertoo kuulokkeiden olevan latauksessa. Kun lataus on valmis niin valkoinen valo palaa tasaisesti. Punainen valo tarkoittaa puolestaan että kotelon virta on vähissä. Pikalataus hoituu viidessä minuutissa, kuulokkeiden täyteen lataus vie 2h ja kotelon täyteen lataus 3,5h. 

   

  Kuulokkeiden ehkä erikoisin ominaisuus on niin parittaminen esimerkiksi puhelimen kanssa. Pariliitos täytyy muodostaa siten, että paina latauskotelon nappia kun kuulokkeet ovat kotelossa. Jos siis vain otat kuulokkeet mukaan niin et saa niitä paritettua minkään laitteen kanssa ilman koteloa. 

   

  Kuulokkeiden toiminnot

   

  Kuulokkeet menevät automaattisesti päälle kun otat ne pois kotelosta. Ellei kuulokkeita käytetä niin ne sammuvat automaattisesti 15min kuluttua. Kun laitat kuulokkeet takaisin koteloon niin ne sammuvat automaattisesti. Kuulokkeet eivät siis voi jäädä minnekkään lojumaan virta päällä. Kummassakin kuulokkeessa on kuulokkeen päällä yksi nappi. Pitkä painallus sammuttaa molemmat kuulokkeet ja lyhyellä painalluksella saat virrat päälle vain kyseiseen kuulokkeeseen. Kuulokkeiden nappi on iso jolloin sitä on helppo käyttää vaikka päässä olisi pipo ja käsissä hanskat. 

   

  • Pitkä painallus
   • Virta pois päältä
  • Kaksi painallusta
   • Seuraava kappale / Hylkää puhelu
  • Yksi painallus
   • Toista/tauko tai vastaa/lopeta puhelu

   

  Kuulokkeiden toimintoja on mahdollista muokata Jaybirdin sovelluksen kautta. 

   

  Jaybird sovellus

   

  Kuulokkeiden toimintojen säätämistä varten on olemassa myös oma Jaybirdin sovellus. Sovellus on itse asiassa sama kaikille Jaybirdin kuulokkeille. 

   

  Sovelluksen kautta voit esimerkiksi:

   

  • Muuttaa ääniprofiilia
  • Muokata näppäinten toimintoja
  • Päivittää kuulokkeet

   

  IMG_8598.jpg IMG_8599.jpg

   

  Tarjolla on esimerkiksi erillaisia ääniprofiileja. Jos mikään tarjolla olevista ei miellytä niin voit myös tehdä ihan oman. Itse en nyt pahemmin tajua äänen hienosäädöistä niin käytin oletus profiilia. 

   

   

  IMG_8600.jpg IMG_8601.jpg

   

  Tarjolla on toki myös musiikkia sekä mahdollisuus muokata kuulokkeiden nappien toimintaa. Find my buds -toiminto on hieman turha koska se näyttää vain viimeisimmän paikan jossa kuulokkeet ovat olleet käytössä. Jos kuulokkeet menee hukkaan niin se ei paljon auta. Sovelluksen voi toki ladata etukäteen ja tutustua mitä sen avulla voi tehdä. 

   

   

  Yhteenveto

   

  Heti alkuun on sanottava, että Vistat on parhaimmat kuulokkeet joita olen tähän mennessä testannut. Kuulokkeiden testaus hieman venähti jonka takia olen käyttänyt kuulokkeita kesällä, syksyllä ja talvella. Kuulokkeissa parasta on ollut niiden helppokäyttöisyys ja monikäyttöisyys. Latauskotelo on huolehtinyt että kuulokkeet ovat aina käyttövalmiit. Toiminta-aika on ollut riittävä pitkillekkin lenkeille vaikka joskus kuulokkeista onkin loppunut virta kesken lenkin. 

   

  Arkikäyttöä helpottaa sopivan kokoinen latauskotelo ja mahdollisuus käyttää vain toista kuuloketta. Latauskotelo ei ole liian suuri tai pieni jolloin se kulkee helposti taskussa tai repussa. Se ei ole niin pieni että sitä pitäisi erikseen aina etsiä eikä se ole auennut taskuun jolloin pitäisi pelätä tippuuko kuulokkeet. Töissä on kätevä käyttää vain toista kuuloketta jolloin säästyy virtaa ja kuulee kuitenkin ympäristön äänet. 

   

  DSC01890.JPG

   

  Kuulokkeiden istuvuus on ollut yllättävän hyvä eikä niiden kanssa ole tarvinnut pelätä että ne tippuisivat korvasta. Kuulokkeet eivät ole myöskään liian tiukasti kiinni korvassa jolloin askelten kumina tuntuisi korvissa häiritsevästi. 

   

  Testin aikana kuulokkeissa on ollut muutaman kerran yhteysongelmia. Kerran jouduin resetoimaan kuulokkeet tehdasasetuksille. Mitään häiritsevää ongelmaa ei ole ollut. USB C -kaapeli on vielä hieman harvinainen, eli ainakin omalla kohdallani on pitänyt kiinnittää huomiota että otan latauspiuhan töihin mukaan jos on tarvetta kotelon lataukselle. 

   

  Itse olen ollut todella tyytyväinen näihin kuulokkeisiin. Kieltämättä siihen on aihettakin koska kuulokkeet ovat varsin arvokkaat, 189e. Tässä tapauksessa ne ovat kyllä hintansa arvoiset.

   

  Alla vielä kuulokkeiden testi YouTubessa:

   

  https://youtu.be/b6EDbYK27OY

   

  DSC02243.jpg 

   

   

  DSC01891.JPG

  DSC01892.JPG

 • Kirjoittaja:

  Seppo Moilanen

   

  Maraton 3:01:13 Helsinki Spring Marathon 2019

  Puolimaraton 1.26.17 HHM 2016

  24h 177,618km

   

  Kysymykset ja muut yhteydenotot: seppo_moilanen@hotmail.com

  seppo.JPG

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy