Jump to content
Juoksufoorumi.fi


 • Testissä Jaybird Tarah Pro -kuulokkeet

   

  Tällä kertaa testausvuorossa oli Jaybirdin Tarah Pro -kuulokkeet. Tarah Pro -kuulokkeet ovat langattomat kuulokkeet joissa nappikuulokkeet on yhdistetty johdolla. Kuulokkeissa on panostettu akun kestoon joka on peräti 14h. Värivaihtoehtoja on kolme (mustansävyinen Flash, sinertävänvihreä Jade ja metallinhohtoinen Glacierja hintaa kuulokkeilla on 169e. 

   

  Näyttökuva 2019-3-5 kello 18.25.53.pngNäyttökuva 2019-3-5 kello 18.26.04.png

   

  Ominaisuudet

   

  • Akunkesto
   • Kuulokkeiden tärkein ominaisuus on akun kesto. Täydellä akulla toiminta-aika on 14h ja 5min pikalatauksella toiminta-aikaa saa 2h. 
  • Äänen mukautus
   • Jaybirdin sovelluksen taajuuskorjaimen avulla voit säätää kuulokkeiden äänen haluamaksesi. 
  • Sään kestävät
   • Kuulokkeiden luokitus on IPX7 -eli ne kestävät jopa hetkellisen veteen upottamisen. Käytännössä kestävät vesisateen ilman ongelmia. 

   

  Pakkauksen mukana tulee kuulokkeet, geelityynyt (kolme eri kokoa), latauskaapeli, paitapidike, johdon kiristin ja säilytyspussi. 

   

  Näyttökuva 2019-3-5 kello 18.13.35.png

   

  Kuulokkeet käytössä

   

  Kuulokkeet ovat aina jollain tavalla kompromissi käytettävyyden ja toiminta-ajan välillä. Nappikuulokkeet ovat ehkä mukavin käyttää, mutta lataus ja toiminta-aika aiheuttavat ongelmia. Näiden kuulokkeiden kohdalla toiminta-aika ei ole ongelma, mutta kuulokkeiden välinen johto tuo lisää haasteita. Kuulokkeet istuvat hyvin paikalleen ja tarvittaessa voi valita joko isomman tai pienemmän geelityynyn. Geelityynyt pysyvät paikallaan ehkä turhankin hyvin koska samalla ne vaimentaa tehokkaasti ulkopuolisia ääniä. Tunnelma on sama kuin tunkisit sormet korviin. Musiikkia kuunnellessa saa olla tarkkana koska osa ympäristön äänistä jää kuulematta. Olin esimerkiksi itse lähdössä ylittämään katua enkä kuullut yhtään takaa tulevan auton ääntä. Lenkin aikana kuulokkeet pysyivät hyvin paikallaan. Jos paikallaan pysyvyyttä haluaa tehostaa niin kuulokkeiden välisen johdon voi laittaa kulkemaan korvan yli. Johdon ja kuulokkeiden välistä kiinnityskohtaa voi säätää sekä johtoa kiristää. Kaikki nämä toimenpiteet on kuitenkin hyvä tehdä ennen lenkille lähtöä. Kesken lenkin säätäminen on aika haastavaa vauhdissa. Äkkiä huomaat että kuuloke ei olekkaan kunnolla paikallaan yms. Tilanne johtaa nopeasti hermojen kiristymiseen 🙂 Kuulokkeiden välinen johto aiheuttaa myös perinteisiä ongelmia, eli se joko heiluu niskassa tai liian tiukalle kiristettynä pään kääntäminen vääntää toista kuuloketta pois paikaltaan. Säädöt on siis hyvä tehdä tämänkin takia ennen lenkkiä. Jos johto hankaa vaatteisiin niin se aiheuttaa myös oman sivuäänensä kuulokkeisiin. Mukana tulevalla klipsillä saa kiinnitettyä muuten vapaasti heiluvaa kuulokkeiden johtoa. 

   

  Kuulokkeiden lataaminen oli vaivatonta eikä sitä tarvinnut harrastaa usein. Kuulokkeet ilmoittaa käynnistettäessä varaustasonsa jolloin ei ole tarpeellista ladata kuulokkeita varmuuden vuoksi. Erityisen kiitoksen kuulokkeet saavat yhteyden katkaisemisesta. Kun kuulokkeiden päät asettaa yhteen niin yhteys puhelimeen katkeaa. Jos kuulokkeet irrottaa toisistaan 15min sisällä niin musiikki jatkuu samasta kohdasta mihin se edellisellä kerralla jäi. Jos äänentoisto lakkaa yli 15 minuutiksi niin kuulokkeet sammuvat automaattisesti. 

   

  Kun kuulokkeet eivät ole käytössä niin ne kulkevat kätevästi mukana kuljetuspussissa. Voisi melkein sanoa, että kulkevat liiankin huomaamattomasti mukana. Vaikka kuulokkeet ovat pussissa niin pussi on niin ohut ettei sitä oikein huomaa. Aikaisemmin testissä olleisiin latauskotelollisiin kuulokkeisiin verrattuna hapuilin monta kertaa taskuja, että onko ne kuulokkeet nyt mukana ja missä taskussa ne nyt olikaan. Pelkät kuulokkeet painaa 20g, eli onhan ne kevyet. Puhelut onnistuivat kuulokkeilla vaivattomasti ja videoita katsottaessa äänessä ei ollut viivettä. 

   

  Kuulokkeiden toiminnot on rajattu johdossa olevaan säätimeen. Säätimestä löytyy äänenvoimakkuuden näppäimet ja virtanäppäin. Samoilla näppäimillä voit musiikkia kuunnellessa hyppiä kappaleesta toiseen tai vastata tulevaan puheluun. 

   

  IMG_1461.jpgIMG_1463.jpgIMG_1462.jpg

   

  Tarah vai Tarah Pro?

   

  Kuulokkeista on tarjolla myös lyhyemmällä akunkestolla varustettu Tarah -malli. Tarah -versiossa akun kesto on 6h eli 8h lyhyempi kuin Pro mallissa. 

   

  Erot:

  • Akun kesto 6h vs. 14h
  • Pro mallissa mukana tulee kuljetuspussi
  • Pikalataus: 10min = 1h vs. Pro 5min = 2h

   

  Käytännössä ero on siis tuo akun kesto. Pro -mallin 14h akun kestolla tuntui ettei se ollut lähelläkään loppua missään vaiheessa. Kertaakaan en laittanut akkua lataukseen koska se olisi ollut loppumassa. Tavallisesti varausta oli jäljellä vielä 40% kun laitoin kuulokkeet lataukseen koska se vaan sattui olemaan kätevää sillä hetkellä. Kyllä 6h toiminta-ajallakin pärjää, mutta silloin täytyy kiinnittää enemmän huomiota siihen että tosiaan lataat kuulokkeet ennen pitkää lenkkiä. 

   

   

  Näyttökuva 2019-3-5 kello 18.25.42.png

   

  Yhteenveto

   

  Jaybirdin Tarah Pro kuulokkeet ovat urheiluun suunnitellut bluetooth kuulokkeet. Kuulokkeet pysyvät hyvin paikallaan, ne on kevyet ja niissä on pitkä akun kesto. Huonona puolena mainittakoon ettei kuulokkeita käytettäessä tahdo kuulla ympäristön ääniä. Arkikäytössä onkin kätevämpää pitää vain toista kuuloketta korvassa. Erityisen kiitoksen ansaitsee helppo yhteyden katkaisu. Kokonaisuutena toimivat kuulokkeet joita voi suositella. Pro kuulokkeiden 169 euron hinta on tosin korkea, mutta sillä saa huomattavan pitkän akun keston. Suosittelen kuulokkeita aktiiviseen urheilukäyttöön. Jos käytät kuulokkeita enemmän arkikäytössä niin silloin ne eivät ole ehkä kaikkein mukavimmat käyttää. Arkikäytössäkin 14h toiminta-aika on kieltämättä iso plussa yhdistettynä pieneen kokoon. 

   

  Kuulokket Jaybirdin sivuilla.

   

   

   

   

  IMG_1458.jpgIMG_1460.jpg

   

   

   

 • Kirjoittaja:

  Seppo Moilanen

   

  Maraton 3:01:13 Helsinki Spring Marathon 2019

  Puolimaraton 1.26.17 HHM 2016

  24h 177,618km

   

  Kysymykset ja muut yhteydenotot: seppo_moilanen@hotmail.com

  seppo.JPG

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy