Jump to content
Juoksufoorumi.fi


 • Testissä Jaybird Run langattomat kuulokkeet

   

  Jaybird Run on Logitechin omistaman Jaybirdin ensimmäiset täysin langattomat kuulokkeet. Juoksuun suunnitteltu Run -malli julkaistiin syksyllä 2017. Kuulokkeet koostuvat kahdesta täysin langattomasta kuulokkeesta ja latauskotelosta. Latauskotelo toimii myös säilytyskotelona kun kuulokkeita ei käytetä. Juoksukuulokkeita on tavallisesti ollut johdollisia tai bluetooth kuulokkeita. Johdollisissa säästyt kuulokkeiden lataamiselta, mutta vastapainoksi saat tapella solmulla olevien johtojen kanssa. Langattomissa bluetooth kuulokkeissa ongelmana on usein kuulokkeiden akun kesto. Lisäksi molempien kuulokkeiden kanssa on saanut taistella niiden paikallaan pysyvyyden kanssa. Jaybirdin kuulokkeiden ideana on tarjota langattomien kuulokkeiden tuoma vapaus ja langallisten kuulokkeiden akun kesto. 

   

  run-jet-5.jpg.imgw.1000.1000.jpgrun-jet-4.jpg.imgw.1000.1000.jpg

  • Hienkestävät ja vettä hylkivät
  • Akunkesto 12h (Kuulokkeissa 4h akku ja latauskotelossa riittää virtaa lataamaan kuulokkeiden akut täyteen kaksi kertaa)
  • Taajuuskorjain sovelluksen kautta

   

  IMG_2869.jpgIMG_2870.jpgIMG_2871.jpg

   

  Kuulokkeet:

  • Leveys: 14,3mm
  • Korkeus:19,5mm
  • Syvyys: 19mm
  • Paino: 6,83g
  • Akku 4h, latausaika 2h (Litiumioni)
  • Pikalataus 5min = 1h
  • Väreinä hopea/musta, hopea/valkoinen, hopea/keltainen (myös kuulokkeiden runko on tässä värissä keltainen)
  • Hinta 199e

   

  Kuulokkeesta löytyy yksi isokokoinen säädinpainike/kuuloke, mikrofoni, pyöreät/soikeat silikonikorvatyynyt ja korvaevä. Silikonikorvatyynyjä on kahta eri kokoa ja korvaeviä neljää eri kokoa. Kuulokkeet ovat yhteensopivia kaikkien bluetooth laitteiden kanssa. Jaybird -sovelluksen käyttöä varten tarvitset iOS 9 (ei iPad 2) tai Android 4.4 tai uudemman käyttöjärjestelmän. Ehkä ilman sovellustakin pärjää, mutta sen kautta pääset määrittelemään korvanappien toiminnot ja säätämään taajuuskorjainta. 

   

  Kuulokkeiden käyttö 

   

  Kuulokkeita säilytetään siis latauskotelossa kun ne eivät ole käytössä. Latauskotelossa kuulokkeet latautuvat automaattisesti ilman että ne pitää laittaa erikseen lataukseen. Mikäli latauskotelon akussa on ollut virtaa niin kuulokkeet ovat latautuneet täyteen säilytyksen aikana. Kun avaat latauskotelon niin kuulokkeet käynnistyvät automaattisesti. Samalla kun laitat kuulokkeet korviin niin ne muodostavat yhteyden esimerkiksi puhelimesi kanssa ja ovat heti käyttövalmiit. Käytön jälkeen kuulokkeet myös sammuvat automaattisesti kun asetat ne takaisin latauskoteloon.

   

  run-jet-3.jpg.imgw.1000.1000.jpgrun-jet-1.jpg.imgw.1000.1000.jpg

   

  Kuulokkeiden oma akku kestää siis neljä tuntia. Testin aikana tuo aika kyllä piti paikkansa vaikka olisi ollut kylmemmätkin kelit. Pitkällä lenkillä se oli kyllä puhelimen akku joka hyytyi aikaisemmin. Oli myös kätevää kun ei tarvinnut erikseen murehtia kuulokkeiden lataamisesta tai lataustasosta. 

   

  Kuulokkeiden toiminnot

   

  Kummassakin kuulokkeessa on vain yksi isokokoinen säädin. Säätimen toimintoja voit vaihtaa kuulokkeiden sovelluksen kautta. Molemmissa kuulokkeissa on omat toimintonsa:

   

  Vasen kuuloke

  -Yksi painallus aktivoi Sirin tai Google assistentin

   

  Oikea kuuloke

  -Yksi painallus toisto/tauko tai puheluun vastaaminen/puhelun lopetus

  -Kaksi painallusta siirtyminen eteenpäin tai puhelun hylkääminen

   

  Sovelluksen kautta voit muuttaa yhden painalluksen tarkoittamaan äänen voimakkuuden säätöä. 

   

  IMG_2876.jpgIMG_2874.jpg

   

  IMG_2836.jpgIMG_2838.jpgIMG_2837.jpg

   

  IMG_2832.jpgIMG_2833.jpg

   

  Sovelluksen kautta onnistuu myös kuulokkeiden äänen muokkaaminen. Voit säätää taajuuksia omien mieltymysten mukaan. Vaihtoehtoisesti tarjolla on erillaisia ääniprofiileja joista voi valita mieleisensä. On esimerkiksi Timothy Olsonin valitsema profiili tai sitten esimerkiksi eri musiikki tyylien mukaisia profiileja. Itse säädetyn profiilin voi myös tallentaa jolloin profiilien vaihto onnistuu nopeasti. Itse en nyt pahemmin jaksanut säädellä noiden kanssa, mutta jos haluat säätää niin voit. 

   

  IMG_2868.jpgIMG_2834.jpgIMG_2835.jpg

  Tarjolla on myös mahdollisuus valmiiden soittolistojen kuunteluun sovelluksen kautta. Tarjolla on vain Spotify.

   

  IMG_2840.jpg

   

  Voit myös etsiä kuulokkeitasi jos ne sattuvat olemaan hukassa. Hankala kyllä keksiä tilannetta jossa tästä toiminnosta olisi oikeasti hyötyä. 

   

   

   

  Äänenlaatu

   

  Itse en ymmärrä oikein mitään äänenlaadusta. Olen tyytyväinen jos ääni kuuluu eikä ilmene häiriöitä. Jätän siis äänenlaadun arvion Tekniikan Maailman kommenttien varaan.

   

  "Etenkin kun äänenlaatu ei ole erityisen hyvä, jos nyt ei huonokaan.

  Sointitasapaino on terve, mutta suttuinen diskantti sotkee kuuntelua ja nakertaa läpikuultavuuden tunnetta sekä erottelua.

  No, monet urheilukuulokkeet soivat kokemuksiemme mukaan vieläkin värittyneemmin, koska bassoa on joko liikaa, liian vähän tai se on luonteeltaan jäsentymätöntä puuroa."

   

  Linkki: TM.fi

   

  Miten kuulokkeet toimivat?

   

  Hyvin. Kokonaisuutena kuulokkeet oli positiivinen yllätys.

   

  +Latauskotelo hävitti oikeastaan kokonaan sen ongelman että kuulokkeista olisi loppunut virta kesken lenkin/kuuntelun. Saattoi ihan huoletta ottaa vain kuulokkeet mukaan ja lähteä lenkille.

   

  +Kuulokkeet myös pysyivät hyvin korvissa. Kun päässä oli pipo niin toki silloin kuulokkeet pysyivät hyvin päässä. Ilman pipoakaan ei ollut ongelmia vaikkakin kuulokkeet tuntuivat olevan hieman löysemmin korvassa. Ainoat ongelmatilanteet tuli vastaan kuntosalin juoksumatolla jossa hikoili normaalia enemmän. Jos korvaan sattui menemään hikitippa niin se tuntui hieman ikävältä ja häiritsi toki myös ääntä. Muuten sanoisin että kuulokkeet eivät sulje pois liian paljon ympäristön ääntä. Mukaan pääsee ainakin omaan makuun tarpeeksi hälyääniä ettei kaikki ympäröivät liikenteen äänet blokkaudu pois eikä kuulu askelten töminää. 

   

  +/- Kuulokkeiden isojen nappien avulla toimintoja oli helppo käyttää. Myös hanskat kädessä napin käyttö oli helppoa. Ongelmia tuli siinä vaiheessa jos nappia piti painaa monta kertaa, esimerkiksi kun hypit kappaleiden yli. Koska painallus tulee suoraan korvaan päin niin se kieltämättä tuntuu hieman ikävältä usean kerran jälkeen. Jos painike olisi esimerkiksi kuulokkeen päällä niin silloin nappia voisi painaa pinsettiotteella eikä ongelmaa olisi. 

   

  -Latauskotelon koko. Latauskotelon koko on hieman ongelmallinen jos päätyy kuljettamaan kuulokkeita latauskotelossa. Paksumman takin kanssa kotelo kulkee huomaamatta mukana, mutta ohuemmalla takilla kotelon koko alkaa jo tuntumaan. Kotelo ei tunnu myöskään kovin mukavalta farkkujen taskussa. Silloin vaihtoehdoksi nousee kuulokkeiden mukana tullut pieni pussi. Tuleeko mieleen mitä voisi sattua jos laitat kaksi sormenpään kokoista kuuloketta pieneen pussiin joka ei mene kunnolla kiinni? Ennemmin tai myöhemmin tulee se päivä kun jompikumpi kuuloke häviää. 

   

  +Kuulokkeiden arkikäyttö. Kuulokkeet toimii hyvin lenkillä ja ne on myös huomaamattomat arjessa. Voit laittaa esimerkiksi vain toisen korvanapin korvaan jolloin kuulet ympäristön äänet yms. Ei johtoja tai toista riippuvaa kuuloketta. Käytännössä bluetooth myös toimi lähemmäs 10m matkan. Itse pidin töissä puhelinta työpöydällä ja pääsin keittiöön asti ilman että yhteys katkesi. Samalla oli kätevää tehdä töitä kun vain toinen korva oli "varattuna". 

   

  -Joitakin sovelluksia käytettäessä ääni pätki satunnaisesti kun päätä käänsi. Lenkillä kun puhelin oli taskussa niin ääni pätki kun päätä käänsi esimerkiksi risteyksissä. Kyllähän sitä päätänsä normaalisti pitää suorassa, että tämä on aika pieni ongelma. Ongelma tulee ilmeisesti siitä, että vain oikea kuuloke on yhteydessä puhelimeen. Ääni voi pätkiä jos puhelin ja kuuloke jää vartalon eri puolille jolloin vartalo heikentää yhteyttä. Jos kuljetat puhelinta vartalon oikealla puolella niin sen pitäisi korjata ongelma aika hyvin. Toisaalta toimisto-olosuhteissa en huomannut tätä ongelmaa. Käytän aika paljon Supla -sovellusta jolla tämä ongelma esiintyi melko usein. Jos käytin jotain toista sovellusta niin silloin ongelmaa ei ollutkaan. Testin alussa kuulokkeiden ääni ei ollut synkassa YouTube videoiden kanssa, mutta se ongelma korjaautui testiaikana. Jos siis tuommoista pätkimistä esiintyy niin syy voi olla käytettävässä sovelluksessa eikä kuulokkeissa. Ei kuitenkaan ollut maata kaatava ongelma Suplankaan kohdalla.

   

  Nämä oli nyt kolmannet kuulokkeet joista olen kirjoittanut testijutun. Näistä kolmesta täytyy sanoa että mukavimmat käyttää oli nämä Jaybirdit. Suurin syy on tuo käytännössä aina täynnä oleva kuulokkeiden akku. Ei tarvitse pohtia onko kuulokkeet valmiina lenkkiin vai ei. Huomaamattomat myös arkikäytössä. 

   

  Lisätietoja:

  Jaybirdsport.com

   

   

   

   

   

  run-jet-2.jpg.imgw.1000.1000.jpg

  IMG_2872.jpgIMG_2873.jpgIMG_2875.jpg

 • Kirjoittaja:

  Seppo Moilanen

   

  Maraton 3:01:13 Helsinki Spring Marathon 2019

  Puolimaraton 1.26.17 HHM 2016

  24h 177,618km

   

  Kysymykset ja muut yhteydenotot: seppo_moilanen@hotmail.com

  seppo.JPG

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy