Jump to content
Juoksufoorumi.fi

 • Testissä Fenix3 HR

   

  Garmin julkisti tammikuussa 2016 Fenix3 HR rannesykemittarin. Kyseessä on tavallaan Garminin paras malli ja samalla ensimmäinen kerta kun rannesykemittaus tulee niin sanottuun lippulaivamalliin. Fenix3 HR on monipuolinen urheilukello jossa riittää ominaisuuksia joka lähtöön. Hintaa pelkällä kellolla on noin 640e ja sykemittarin kanssa noin 700e. Kyseessä ei ole siis pelkkä juoksukello. Juoksun kannalta paras malli on Forerunner sarjan 630, mutta siitä puuttuu rannesykemittaus. Jos siis haluat Garminilta tällä hetkellä juoksuun sopivan mittarin niin paras olisi 630 hintaan 429e tai 479e sykevyön kanssa. Jos haluat rannesykemittauksen niin vaihtoehtona olisi triathlon kello 735XT 489e ja sykevyöllä 539e. Eli jos haluat rannesykemittauksen kelloon mukaan niin hintaero 735XT:n ja Fenix3 HR:n välillä on "vain" 160e. Kannattaako tuo lisäpanostus ja onko Fenix hintansa arvoinen juoksukäytössä? 

   

  Tässä testissä oli vahvasti oma lehmä ojassa koska olin jo tovin miettinyt siirtymistä rannesykemittariin. Tämä pohdinta käytiin ennen 735XT:n julkaisua jolloin Fenix3 HR oli käytännössä ainut vaihtoehto mihin vanhan 920XT:n voisi vaihtaa. Fenix oli testissä muutaman viikon ajan jonka jälkeen palautin sen Garminille. Tuttuun tapaan testi on oma mielipiteeni mittarista. Sitten asiaan.

   

  Yleistä

   

  Mittaria on saatavilla sykevyöllä ja ilman. Ilman sykevyötä myytävä pakkaus sisältää kellon mustalla silikonhihnalla, USB-latauskaapelin, verkkolaitteen, pistokkeen sekä käyttöoppaat. Tehopaketissa mukana on myös HRM-RUN sykevyö. 

   

  IMG_2670.JPGIMG_2671.JPGkello.JPGkello2.JPG

   

  Ensimmäisenä kellossa huomio kiinnittyy sen isoon kokoon ja painoon. Kellon mitat on 51,5 x 51,5 x 16,0 mm ja painoa on peräti 86g. Paino ei ehkä tunnu paljolta, mutta jos vertaat sitä esimerkiksi FR630 mittariin joka painaa 43,7g niin onhan ero suuri. Kellotaulua kiertää ruostumaton EXO-teräsantenni ja kellon sivulla olevat painikkeet on PVD-pinnoitteista ruostumatonta terästä. Varsin massiivisen kellotaulun keskeltä löytyy ehkä hieman pienen oloinen 30,4 mm halkaisijaltaan oleva safiirilasinen värinäyttö. Näytön paremman tarkkuuden huomaa kyllä verrattuna Garminin aikaisempiin näyttöihin. Safiirilasinen näyttö luo samalla hieman heijastusta joka välillä haittaa hieman näytön lukemista. Näyttö ei ole kosketusnäyttö. Kellon sivuilta löytyy vasemmalta puolelta kolme näppäintä ja oikealta puolelta kaksi. Kellon takana on Garminin oma Elevate-rannesykemittausyksikön ledit. Elevate-yksikölle ominaiseen tapaan yksikkö on hieman ulkoneva. Kokonaisuutena kello on aika massiivinen ilmestys ja siten aika miehinen. Tavallaan kello kyllä viestittää varsin selkeästi aktiivista elämäntapaa. Toisaalta nykyäänhan on vastaanvanlaisia ihan tavallisiakin rannekelloja markkinoilla joihin Fenixin voi kyllä sekoittaa. 

   

  IMG_2718.JPG

  Tässä kuvassa näkyy hieman sitä miten näyttö heijastaa. Kuva ei toki ole tarkentunut kellon reunoihin, mutta ehkä siitä saa vähän käsitystä näytön heijastavuudesta kun valo osuu näyttöön tietyssä kulmassa. 

   

  Kellon käyttäjäryhmä on aivan selkeästi aktiiviset ja tavoitteelliset liikkujat. Kellon hintakin kyllä rajaa käyttäjäryhmää eli tätä kelloa ei kyllä osteta pelkäksi askelmittariksi tai ensimmäiseksi sykemittariksi. Kellon mukana saa myös valtavan määrän erillaisia toimintoja joiden luettelemiseen saisi käytettyä niin paljon aikaa että teistä ei kukaan jaksaisi lukea tätä juttua loppuun. Niinpä oikaisen reilusti mutkissa ja testaan mittaria vain juoksun näkökulmasta. Jos kellon muut ominaisuudet kiinnostavat niin suosittelen DC Rainmakerin testiraporttia tai kellon omaa manuaaliin tutustumista. 

   

  IMG_2680.JPG

   

  Juoksun näkökulmasta kellossa on kaikki ominaisuudet joita Garminilla vain on juoksuun tarjota. Löytyy juoksun dynamiikkatietoja, askeleen pituutta, pystysuhdetta, maksimaalista hapenottokykyä ja palautumisohjausta. Mukaan on laitettu myös navigointiominaisuuksia kuten kompassi, korkeusmittari, ilmanpainemittari sekä palaa takaisin -ominaisuus. Akunkestoksi luvataan 40h UltraTrac tilassa, 16h GPS:n kanssa ja 2 viikkoa älykellotilassa. Pidempään ultrajuoksuun tai polkujuoksuun mittarista ei ole ellei varustaudu lataamaan mittaria suorituksen aikana. Eli kaikki herkut on kyllä mukana, mutta miten ne toimii? Alla omat kokemukset mittarista. 

   

  Kokonaisuus

   

  Tykkäsin itse kellon ulkonäöstä vaikka se alkuun tuntuikin isolta ja painavalta. Toki ison koon hintana oli se ettei kelloa huvikseen tykkää pitää kädessä. Muihin mittareihin verrattuna iso paino sai myös kiristämään kellon hihnaa hieman tavallista kireämmälle jonka jälkeen kello tuntui selvemmin kädessä. Lopputuloksena varsinkin testin alussa kello jäi usein pöydälle ihan tavallisessa arkikäytössä. Tämä on hieman ristiriidassa sen kanssa, että tuo 24/7 sykkeenseuranta tuottaisi jotain järkevää tietoa. Kuten aikaisemmin muiden testien osalla on tullut todettua niin ei siitä mitään hyötyä ole, että sikäli aivan sama onko kello ranteessa vai ei. Unen seurantaa varten kelloa kannattaisi pitää yöllä kädessä, mutta silloinkin tulee olla itsellä tarve saada tietoa nukkumisesta koska Garminhan ei tarjoa mitään hienoa tilastoa siitä paljonko on tullut nukuttua esimerkiksi viikossa. Itsehän tunteja ei jaksa poimia Garminin palvelusta ja merkata ruutuvihkoon tai exceliin. 

   

  Näppäimet tuntuivat hyviltä ja niiden tarjoama tuntuma on hyvä. Näyttö on kirkas ja samoin näytön värit. Itse toki tykkäisin vielä hieman suuremmasta kontrastista, mutta hyvä se on tämä nykyinenkin. Mittarin näyttöihin ja valikoihin voisi eksyä, mutta onneksi näyttöjä saa karsittua asetuksista. Itselläni oli päällä aktiivisuuden seuranta, korkeusmittari, ilmanpaine ja lämpötila. Korkeusmittari antoi kyllä mielestäni vähän mitä sattuu tietoja korkeudeksi. Vaikka mittarin kalibroi merenpinnan tasolla niin silti korkeus heittelehti. Jos harrastaa vuorilla liikkumista niin silloin pieni heitto korkeudessa ei niin haittaa. Arkisessa käytössä en huomannut korkeusmittauksesta mitään iloa. Sama koski ilmanpainetta. Lämpötila näytti puolestaan mitä sattui. Tarkimpana totuutta se oli etelän lomamatkalla jossa oli muutenkin noin +30 lämmintä. Lenkkien aikana lämpötilat oli mitä sattuu. 

   

  Aktiivisuuden seuranta

   

  Tämä on taas tämä oma lempiaiheeni... Kellossa pystyy onneksi ruksimaan näitä pois päältä. Toimivat ihan kivasti ja ihan kivasti kannustavat liikkumaan. Tuo noustut portaat -laskuri näyttää mitä sattuu. Kyllä se mittaa oikeitakin portaiden kävelyjä, mutta mukaan tulee portaiden nousuja muustakin liikunnasta vaikka portaita ei kävelisikään. 

   

   

  Sykkeenmittaus

   

  Sykkeenmittaus aiheutti hieman päänvaivaa. Lenkeillä huomasi selvästi, että raskaampi kello liikkui myös enemmän ranteessa. Kelloa pitikin pitää lenkin aikana aavistuksen normaalia tiukemmalla ranteessa. Lenkin aikana myös huomasi satunnaisia eroja perinteiseen sykevyöhön verrattuna. Alla on muutamia esimerkkejä. Klikkaamalla kuvia saat ne aukaistua isommaksi. 

   

  Tässä esimerkki peruskestävyyslenkistä jossa ei odotettu sykkeenmittauksen löytymistä ennen lenkkiä. Fenixin käyrä on oranssi. Keskisykkeessä oli yhden lyönnin heitto. 

   

  pk.JPG

   

  Tässä puolestaan pitkä lenkki jossa syke tulee oikein mallikkaasti ja loppunostokaan ei aiheuta ongelmia:

  pitkälenkki.JPG

   

  Mukaan mahtui myös heikompia esityksiä kuten tämä alla oleva peruskestävyyslenkki:

   

  pkvirhe1.JPG

   

  Tässä vauhtikestävyyslenkki jossa oli myös varsin runsaasti virhesykkeitä, mutta kilometrikohtainen keskisyke oli kuitenkin yhden lyönnin sisällä:

  vkvirhe2.JPG

   

  Kummassakaan pk lenkissä ei mitään ongelmia. Alemmassa loppunosto ilman ongelmia. Tiedostossa näkyy juomatauko viimeisen kolmanneksen alussa. 

   

  Tässä perinteinen kuva lyhyistä vedoista joihin rannesykemittaus ei pääse mukaan missään vaiheessa. Oranssi viiva on Fenixin tarjoama sykekäyrä:

   

  vedot.JPG

   

  Tässä hyvä esimerkki siitä millaisia ongelmia tulee jos mittari on liian löysällä kädessä:

   

  kiristys.JPG

   

  Aikaisemmista mittareista poiketen Fenix3 HR ei näytä lenkin alussa syketietoa ennen kuin syke on löytynyt. Jos siis et malta odottaa sykkeen löytymistä niin lopputuloksena on tyhjä ruutu kunnes syke löytyy. Kellon kiinnitykseen tulee myös kiinnittää hieman enemmän huomiota jotta se ei pääse liikkumaan liikaa juoksun aikana. Jos edellä mainitut asiat on kunnossa niin mittaustulos on lähes sama kuin tavallisella sykevyöllä. 

   

  Tässä onnistunut lopputulos, tai no lopun kiihdytys oli liikaa Fenixile:

  rodos.JPG

   

  Tämän lenkin pituus oli 12km ja kiristin mittaria lenkin puolivälissä. Ensimmäiset 6km keskisyke heitti jopa 7 lyöntiä kun taas lopussa viimeiset virhepiikit nosti suurimman heiton 4 lyöntiin. Tämä lenkki ei tainnut mennä putkeen oikein kummallakaan mittaustavalla, mutta siitä näkee kuitenkin liian löysällä olevan mittarin vaikutuksen mittaustarkkuuteen.  

   

  kiristys.JPG

   

   

  Tässä alla vielä juostujen pk-lenkkien keskisykkeet kummallakin mittarilla.

   

  Matka       920XT      Matka      Fenix3 HR

  21,45km    145       21,42km       145

  12,65km    146       12,63km       146

  12,93km    144       12,96km       144

  21,81km    149       21,82km       149

  12,01km    143       11,99km       144

  10,72km    134       10,73km       135

  6,25km      134        6,27km        134

  16,73km    137        16,79km      138

  8,01km      134        8,02km         137 Molemmilla tavoilla hieman ongelmia

  33,22km    137        32,91km      140 

   

  -Tässä pitkässä lenkissä oli suurempi heitto sekä matkassa että sykkeessä. Käyrä paljastaa, että jo lenkin alussa Fenix eli omaa elämäänsä:

  pitkä.JPG

  Fenix on siis käyristä tuo oranssi. Tässä GPX filessä ero matkassa on tosin vain 100m, mutta sykkeen erot tulee selkeästi esiin. Muistaakseni lähdin tälle lenkille ilman että sykkeen tallennus olisi ollut valmis Fenixin osalta (sydän ikoni ei enää vilku). Se selittää alun epämääräiset liikkeet jotka hävisi lenkin loppu puoliskolle kun ilmeisesti taas kiristin mittaria. 

   

  12,04km 134    12,04km   137

  -Tässä tuo aikaisemmin mainittu lenkki jossa kiristin Fenixiä lenkin puolivälissä. 

  10,15km 128    10,14km   127

  8,40km   128    8,46km      130

  20,15km  133   20,31km    135

   

  Yhteenveto sykkeenmittauksesta: Garmin toki päivittää kaavojansa jatkuvasti jolla korjataan mittarin liikkumisesta aiheutuvia ongelmia, mutta painonsa takia Fenix3 HR on vähän hankala tapaus. Kaikista testaamistani rannesykemittareista juuri tämän kanssa pitää olla huolellinen että kello on hyvin ranteessa. Yllä olevissa peruskestävyyslenkkien esimerkeissä mittari kyllä hoitaa hyvin hommansa eikä ole mitään väliä kumpaa mittaria olisi kantanut mukanaan. Tiedoista kuitenkin näkee, että alussa oli selviä vaikeuksia oppia elämään kellon kanssa. Eli pitää löytää se sopiva hihnan kireys jolla kello ei pääse liikoja liikkumaan. Tarkoittaa että jos normaalisti heitin aamulla kellon ranteeseen niin lenkkiä varten sitä piti hieman kiristää. Kiristystä ei toki tarvinnut olla niin paljoa että se olisi häirinnyt, mutta hieman kuitenkin. Muilla mittareilla lenkille saattoi lähteä ilman ylimääräistä kiristystä. Ajanmyötä kellon kanssa oppi elämään ja lenkkien keskisyke oli sama kuin sykevyöllä. Selkeitä ongelmia tulee edelleen nopeiden vauhdinmuutosten kanssa, mutta niitä lenkkejä varten suosittelen investoimaan sykevyöhön jonka mittari tunnistaa automaattisesti. 

   

   

   

 • Kellon valikot

   

  Otetaan sitten katsaus kellon valikoihin. Vedän tässä rankasti kotiinpäin ja keskityn vain niihin juttuihin jotka kiinnostaa juoksijoita. Muuten tässä kestää aamuun asti kuten poikani sanoisi. Eli tarkoitus on katsoa mitä niistä valikoista löytyy. Jos haluat tarkkaa selontekoa niin kannattaa tutustua mittarin manuaaliin. 

   

  Ensimmäinen mittarin valikko aukeaa pitämällä pohjassa vasemman yläkulman nappia. Tätä valikkoa tuskin tarvitset koskaan. Jos nyt kuitenkin menet sinne niin voit lukita laitteen, asettaa sen älä häiritse tilaan tai sammuttaa sen. 

   

  Jos haluat selailla päivän aikana kertyneitä askeleita, ilmanpainetta, korkeutta yms niin se tapahtuu vasemman reunan keskimmäisellä ja alimmaisella napilla. Sanoisin että tavallisessa arjessa et jaksa käydä läpi noita valikoita. Sieltä pääsee helpointen tarkastelemaan viimeisimän harjoituksen tietoja niin ehkä sitä varten eksyt kyseiseen valikkoon. 

   

  IMG_2691.JPG

  Viimeisin harjoitus -näyttö.

   

  Jos pidät vasemman reunan keskimmäistä nappia pohjassa niin pääset mittarin varsinaiseen valikkoon. Sieltä löytyy:

   

  Asetukset

  -Pääset muokkaamaan mm. harjoituksen tietokenttiä, kellotaulua, widgettejä, lisälaitteita (käyttääkö sykevyötä jos löytää sen), WiFi, aktiivisuuden seuranta ja perus asetuksia. Suomeksi sanottuna täällä käyt säätämässä mitä tietokenttiä haluat nähdä juoksun aikana. Samoin pääset muokkaamaan navigoinnin yhteydessä näkyviä kenttiä. Muuten tuonne ei oikeastaan tarvitse mennä.

   

  Harjoitus

  -Jos haluat tehdä omia harjoituksia mittariin niin se onnistuu täältä. Samoin voit kilpailla omaa aikaisemmin tehtyä harjoitusta vastaan. 

   

  Kello

   

  Tallenna sijainti

  -Katso alla. 

   

  Navigointi 

  -Tätä toimintoa ihmisten pitäisi käyttää enemmän. Eli teet Garmin Connectinin avulla reitin, siirrät sen mittariin ja juokset sen. Pääset juoksemaan täysin uusia reittejä. Voiko mittariin sitten luottaa? Reitin luonti onnistuu helposti netissä ja samoin sen siirto mittariin. Valitsen reitin jonka haluat juosta ja sitten menoksi. Näytössä näkyy nuoli mihin mennä tai sitten voit seurata kartasta oletko reitillä. Jos harhaudut pois reitiltä niin mittari värisee ja ilmoittaa ettet ole reitillä. Kaupungissa suunnistaessa pitää toki seurata tarkemmin mittarin piirtämää karttaa. Tarvittaessa karttaa voi zoomata jotta sen avulla suunnistaminen olisi helpompaa. Kartasta näkee helposti jos harhaudut esimerkiksi 100m reitiltä. Mittariin saa myös tietokentän joka näyttää kuinka paljon olet sivussa reitiltä. Varsinkin tuon kartan zoomauksen kanssa lenkille voi lähteä huoletta vieraassakin ympäristössä. Karttaa voi myös liikutella näytöllä jos haluaa tarkastella tarkemmin joitain reitin kohtia. Voit myös tallentaa oman sijainnin ja suunnistaa siihen nykyisestä sijainnista. Tämä toimii esimerkiksi lomamatkoilla jolloin mittari opastaa takaisin lähtöpisteeseen ilman että täytyy käyttää kallista mobiilidataa. Tätä tuli testattua ihan tavallisella turistikierroksella ja hyvinhän se toimi. 

   

  IMG_5442.JPGIMG_5451.JPGIMG_5455.JPG

  Tässä kuvissa kompassi, reittikartta ja 50m tarkkuudella tehty zoomaus reittiin.

  IMG_5437.JPGIMG_3979.JPGIMG_3998.JPG

  Ensimmäisessä kuvassa tallennettu reitti ennen harjoituksen alkamista. Toisessa kuvassa harjoitus menossa tallennetulla reitillä. Kolmannessa kuvassa tallennetun reitin korkeuskäyrä. Korkeuskäyrän väri muuttuu vihreäksi sitä mukaa kun reittiä kuljetaan. 

   

   

  Historia

  -Löydät kaiken mahdollisen tiedon edellisistä lenkeistä. 

   

  IMG_5459.JPGIMG_5461.JPGIMG_5462.JPGIMG_5463.JPGIMG_5464.JPG

   

  Viimeisessä kuvassa näkyy oikealla alhaalla nuo noustut kerrokset päivän aikana. Voit kertoa etten noussu 48 kerrosta. Eli mukaan tarttui lenkillä noustuja nousumetrejä. 

   

  Omat tilastot

  -Palautumisohjaus, maksimaallinen hapenottokyky, anaeroobinen kynnys, kilpailuennusteet, ennätykset ja matkamittari edellisestä nollauksesta. 

   

  Uusi harjoitus

   

  Mitäs sitten tehdään kun lähdetään lenkille? Ensimmäisenä painetaan vasemman yläreunan nappia josta valitaan laji jota lähdetään harrastamaan (eli minkä lajin alle harjoitus tulee Garmin Connectissa). Valitaan siis juoksu. Sitten vain painetaan samaa nappia uudestaan. Mittari alkaa hakea GPS yhteyttä ja sykettä mikäli käytössä on rannesykemittaus. Kun GPS yhteys löytyy ja samoin syke niin näytön ikonit lakkaavat vilkkumasta. Sitten vain painetaan taas samaa oikean yläkulman nappia ja harjoitus alkaa. Harjoituksen aikana voit selata tietokenttiä normaaliin tapaan. Näytön valo puolestaan aktivoituu käden nostosta jos olet niin asetuksista valinnut. Kun harjoitus on tehty niin painat taas samaa vasemman yläreunan nappia. Sen jälkeen voit joko jatkaa, tallentaa, hylätä, palata takaisin tai jatkaa myöhemmin harjoitusta. Jos valitset tallennuksen niin näet harjoituksen yhteenvedon sekä palautumisajan. Siinäpä se. Eli ei mitään ihmeellistä jos olet jo joskus omistanut Garminin mittarin. Jos harjoitus päättyy esimerkiksi kotiisi jonka langattoman verkon tiedot on tallennettu mittariin niin harjoituksen jälkeen tiedot siirtyvät Garmin Connectiin automaattisesti WiFin kautta. Vaihtoehtoisesti voit kytkeä mittarin tietokoneeseen tai siirtää tiedot bluetoothin kautta. Suosittelen lämpimästi lähiverkkoa joka hoitaa homman automaattisesti ennen kuin ehdit saamaan kenkiä jalasta.  

   

  IMG_3932.JPG

   

  Yhteenvetoa

   

  Nyt on oikeastaan esiltelty mittari juoksijan näkökulmasta. Muita mittarin ominaisuuksia voit selailla läpi kotisohvalla, mutta eipä niistä oikeastaan ole mitään iloa tavallisessa arjessa. Lämpömittari näyttää mitä sattuu (jos tämä toimisi niin Garmin tuskin myisi erillistä lämpömittaria jonka voit linkittää kelloon), ilmanpaine ei juuri vaihtele ja korkeus vaihtelee miten sattuu. Ominaisuuksista löytyy vielä mm. myrskyhälytys. Eli jos vaikka telttailet usein vuorilla niin keskellä yötä tuleva automaattinen hälytys ilmanpaineen muutoksesta joka ennakoi myrskyä voi olla hyödyllinen toiminto. Voit sitten kömpiä ulos teltasta ja kiristää tunneliteltan kiilat mikäli aikaisemmin päivällä on tullut laiskoteltua. Meille tavallisille sohvien sankareille tästä toiminnosta ei taida olla juurikaan iloa... 

   

  Juoksijan näkökulmasta Fenix3 HR on vähän liikaa. Kello tavallaan vaatii hieman aktiivisempaa elämäntapaa eikä siihen riitä pelkkä SUP lautailu. Ehkä polkujuoksija tai suunnistusta harrastava löytää enemmän iloa esimerkiksi kellon kompassista. Rannesykemittaus oli vielä tovi sitten se juttu minkä takia kellon voisi hankkia, mutta 735 mallin myötä en ole varma tästäkään. Kello on kyllä hienoin sykemittari jota olen ranteessa pitänyt. Se on jämäkkä, kookas ja miehekäs. Se viestittää ehkä jännempää elämäntapaa kuin oikeasti elääkään ja siksi se tuntuu hienolta. Tämä neljän lapsen isän arki ei ehkä todellisuudessa ole niin hohdokasta mitä kello antaa ymmärtää. 

   

  Kello hoitaa kyllä tehtävänsä hienosti. Se mittaa sykkeen mielestäni paremmin ranteesta kuin mikään muu aikaisemmin testissä ollut mittari. Toki Garmin päivittää sykkeenmittaus algoritmejä jatkuvasti ja ehkä FR235 hoitaa nykyään homman kotiin aivan yhtä hyvin. Nythän sykelukemat oli usein aivan samat kuin sykevyöllä. Ero aikaisempiin kokemuksiin rannesykemittauksesta on toki pieni, mutta kyllä nyt jäi sellainen mielikuvia että sykemittaus toimisi tarkemmin. Jos kuitenkin kiinnität mittarin huolimattomasti tai et malta odottaa sykkeen löytymistä niin olet kyllä ongelmissa. Vedoissa ja pitkissä tasavauhtisissa suosittelen edelleen sykevyön käyttöä. 

   

  Kannattaako mittari ostaa juoksukäyttöön? Jos tykkäät sen ulkonäöstä ja ei haittaa vaikka maksat vähän exstraa niin sitten kannattaa. Jos ulkonäkö ei herätä tunteita niin osta 630. Jos haluat rannesykemittauksen niin sitten 735. Kannattaa myös muistaa että 920XT sarja on jatkumassa ja luultavasti se tulee myös rannesykemittauksella. Eli huippuluokan rannesykemittaria etsivälle Garminilla on silloin tarjota tämä Fenix3 HR, 735 ja 930XT. Toki hyvinkin nopeasti joukkoon voi liittyä myös 640. Aika näyttää. 

   

  Otetaan sitten muistiin jääneet plussat ja miinukset:

   

  +Ulkonäkö

  +Tarkin rannesykemittaus tähän mennessä mitä on tullut vastaan

  +Hyvä kontrasti värinäytössä

  +Hyvä GPS tarkkuus 

  +Tukee hyvin muita lajeja jos vain harrastat niitä

  +Hyvä akunkesto

  +Hyvät navigointi ominaisuudet (kartan zoomaus)

   

  -Ongelmat rannesykemittauksessa jos kiinnität kellon huonosti

  -Pelkän juoksun kannalta paljon turhaa millä et tee mitään suhteessa hintaan

   

  Joko nyt vaihtuu Sepon mittari? Mittari on hieno ja eniten jään kaipaamaan sen ulkonäköä. Mieluummin pitäisin tätä kelloa kädessä arjessa kuin nykyistä 920XT:tä. Jään kaipaamaan varmasti eniten ulkonäköä ja haluaisin käyttää tuota palautumismittarina ja navigointiin. Pelkän juoksun näkökulmasta mittarissa on kuitenkin vähän liikaa ominaisuuksia. Myöskin mittarin paino on yksi pohdintaa aiheuttava seikka. Fenix on hyvä mittari, mutta ehkä 735 tai myöhemmin tuleva 930xt voisi olla sopivampi pelkän juoksun näkökulmasta. Testailu jatkuu. 

   

  Kun mittari oli testissä niin sen ohjelmistoversio oli 3.50.

   

 • Kirjoittaja:

  Seppo Moilanen

   

  Maraton 2:58:12 Vantaa maraton 2019

  Puolimaraton 1.26.17 HHM 2016

  24h 177,618km

  Reitti 2000 110km & Vaarojen maraton 130km (2020)

   

  Kysymykset ja muut yhteydenotot: seppo_moilanen@hotmail.com

  seppo.JPG

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy