Jump to content
Juoksufoorumi.fi


 • Testissä Lumen Hydro juoksutakki ja housut

   

  Syksy ja alkutalvi on usein aika tuulista ja sateista aikaa. Usein myös pimeätä. Nyt testissä oleva Craftin Lumen Hydro juoksutakki sopii noihin olosuhteisiin kuitenkin paremmin kuin hyvin. Tavallisista vettä pitävistä juoksutakeista Lumen Hydro eroaa isoilla heijastimena toimivilla pinnoilla. Takin edessä ja takana on heijastavaa kangasta jonka ansiosta takki tuntuu olevan yksi iso heijastin. 

   

  192133_Preview.jpg192129_Preview.jpg

  Hartioilla ja hupussa oleva tummempi kangas on heijastavaa materiaalia

   

  • Tuulen- ja vedenkestävä (WP 10 000/MVP 10 000)
  • Heijastavaa materiaalia takin edessä, takana ja hupussa
  • Tuuletusaukot kainaloissa
  • Teipatut saumat
  • Säädettävä ja rullalle menevä huppu
  • Värit musta/tofu
  • Ovh hinta n. 150e

   

  Takin hengittävyys ja vedenpitävyys on aina hieman hankala yhdistelmä. Hyvin vettä pitävä takki ei tahdo oikein hengittää ja päinvastoin. Lopputuloksena kastut joko sateesta tai hikoiltaessa. Lumen Hydro juoksutakin vedenpitävyys on 10 000 eli takki kestää 10m vesipatsaan paineen ennen kuin vesi alkaa tihkua läpi. Takki kestää siis kohtalaisen/kunnon vesisateen, kovassa vesisateessa vettä alkaa pääsemään läpi. Takin hengittävyys on 10 000 eli se päästää hyvin kosteutta läpi kevyessä liikunnassa. Kovemmassa liikunnassa tai kovasti hikoiltaessa hengittävyys ei sitten enää riitä. Kaikkea on hankala saada. 

   

   

  DSC01900.JPG DSC01923.JPG

   

  Takissa eniten mielenkiintoa herätti sen heijastava yläosa. Syksyllä ja talvella ennen lumen tuloa hyvin erottuva takki tekee juoksemisesta turvallisempaa. Lumen Hydron kanssa ei tarvitse huolehtia heijastimista takin omien heijastavien pintojen takia. Heijastava materiaali on erillinen kangas takin päällä. Takkia on saatavissa perinteisesti mustana ja vaaleana tofun värisenä. 

   

  192140_Preview.jpg203500_Preview.jpg

  192133_Preview-2.jpg203499_Preview.jpg

   

   

   

  Lenkeillä takin yläosa tuntui alussa hieman oudolta erillisen heijastavan kankaan takia, mutta siihen tottui nopeasti. Testissä ollut takki oli valkoinen, tai siis tofu. Pimeällä oli mukavampi juosta kun ei tarvinnut murehtia erillisistä heijastimista ja takki erottui muutenkin paremmin. Polkujuoksun parissa valkoinen väri ei tosin ollut paras mahdollinen kun siinä näkyy kaikki lika helpommin. Pesukoneestakaan takki ei enää tullut aivan puhtaana takaisin. Pienet pinttymät oli tosin niin vähäisiä etten jaksanut nähdä vaivaa niiden poistamiseen. Ei ne muutenkaan pimeällä näkyneet. 

   

  Takin hihoissa oli hieman joustavaa kangasta jolloin hiha ei jäänyt ranteen kohdalta roikkumaan. Jos huppu ei ollut käytössä niin sitä varten oli erillinen pieni neppari jonka avulla hypyn pysty kiinnittämään takkiin. Huppua ei saanut piiloon kauluksen alle joten sen jäi hieman epämääräisesti niskaan. Kainalon tuuletusaukoista en kokenut olevan sen suurempaa hyötyä tai haittaa. 

   

  DSC02063.JPGDSC02061.JPG

   

   

  Harmillisesti koko testijakson aikana ei sattunut yhtään kunnon vesisadetta jossa takin vedenpitävyyttä olisi voinut testata. Tarjolla olleet sateet oli enimmäkseen pientä tihkua mikä ei ollut takille ongelma. Kovemmissa vauhdeissa takin hengittävyys tuli vastaan ja aluspaita kastui herkästi. Jos takki olisi käytössä ainoana takkina niin pitäisi opetella tarkemmin kuinka paljon takin alle kannattaa laittaa vaatetta milläkin lenkillä. Helposti vaatetta pistää liikaa jonka seurauksena aluskerrasto/paita kastuu nopeasti läpimäräksi. 

   

  Takin värin valinnassa kannattaa miettiä omia olosuhteita ja milloin takkia on tarkoitus käyttää. Jos asut kaupungissa ja käytät takkia harvoin niin silloin mustan värinen takki on ehkä sopivampi. Tuo valkoinen tofun väri on ehkä hieman erikoisen näköinen. Toki pimeässä se erottuu mustaa väriä paremmin. 

   

  DSC02045.JPGDSC02044.JPG

   

  Housut

   

  Takin lisäksi testissä oli myös housut. Housuissa on vaihtona perinteiset hieman tuulipukumaiset housut joissa hengittävyys ja vedenkestävyys on molemmat 10 000. Oma valinta oli hieman trikomaiset housut joiden vedenkestävyys oli 8 000 ja hengittävyys 10 000. Myös housuista löytyy tasku ja lisäksi molemmissa lahkeissa on säären puoliväliin ulottuvat vetoketjut. Housujen sivuilla oli heijastavat logot ja reisissä/säärissä kolminkertainen kangas. 

   

   

  192146_Preview.jpg192157_Preview.jpg

  Trikoo malli vasemmalla ja perinteiset housut oikealla puolella

   

   

  Itse tykkäsin todella paljon näistä housuista. Ne tuntuivat mukavilta ja niitä oli mukava käyttää. Lahkeissa olevia vetoketjujen tarkoitusta en oikein ymmärtänyt. Ehkä ne helpotti trikoiden pukemista. Valitettavasti myöskään housut eivät päässeet mukaan oikein kovaan vesisateeseen jotta olisi nähnyt miten ne kestää vettä ennen kuin kastuva läpimäriksi. 

   

  Housujen ehkä huonoin puoli on etuosassa kulkeva sauma jotta takki pääsee hieman hankaamaan. Saumassa näkyi pientä nirhaumaa parin kuukauden käytön jälkeen. Hankala sanoa miten hyvin tuo sauma kestää. Toki housujen käyttöaika on rajattu ja noin 70e ovh hinnalla ne ovat kyllä hintansa arvoiset. 

   

  Talveen

   

  Jos Lumen malli miellyttää silmää, niin puvusta on tarjolla myös talveen sopiva topattu versio. Väreinä tarjolla on tofu ja musta. Alla kuvat kyseisistä malleista. Talvimallissa heijastavaa kangasta on vain takin etu- ja takaosassa ja hupussa. 

   

  192237_Preview.jpg203504_Preview.jpg

  CRAFT_Cra_n_lumen_subzero_jkt_56523928-1.jpgCRAFT_Lumen_Subzero_Jacket_W_56523928-9.jpg

   

   

   

   

  Yhteenveto

   

  Craftin Lumen -mallisto on piristävä poikkeus perinteisiin juoksutakkeihin. Isot heijastavat pinnat varmistavat näkyvyyden myös syksyn pimeillä lenkeillä. Malliston takeista löytyy teipatut saumat sekä kunnon tasku avaimia yms. varten. Huppu suojaa tarvittaessa tuulelta ja heijastimet pitää huolta näkyvyydestä. Malliston housuista löytyy myös hyvä tasku ja niitä on mukava käyttää. 

   

  Housujen etu- ja takapuolen saumojen kestävyys on ehkä pieni kysymysmerkki. Takin hupun kiinnitys voisi olla myös hieman fiksumpi. 

   

  Kokonaisuutena toimiva asu johon kannattaa tutustua. Erityisesti isot heijastavat pinnat ovat iso plussa pimeillä teillä. Alla vielä testivideo takista. 

   

   

   

  DSC01926.JPGDSC01924.JPGDSC01921.JPG

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy