Jump to content
Juoksufoorumi.fi


 • Testissä BackBeat FIT 3100 kuulokkeet

   

  Kuulokkeiden testaaminen jatkuu tällä erää BackBeat Fit 3100 kuulokkeilla. Syyskuussa 2018 Plantronicsin julkaisemat langattomat FIT 3100 kuulokkeet jatkavat Plantronicsin urheilukuulokkeiden sarjaa. Aikaisemminhan täällä on testattu sarjan sangallisia FIT -kuulokkeita ja vuosi sitten FIT 300 -kuulokkeita. Sarjasta puuttui oikeastaan nykyisin muodissa olevat pelkät nappikuulokkeet. Nappikuulokkeilla päästään eroon niskan taakse tulevasta sangasta (FIT) tai kuulokkeiden narusta (FIT 300). Hintana on tavallisesti lyhyempi akun kesto. Mutta tutustutaampa nyt näihin FIT 3100 -kuulokkeisiin. 

   

  backbeat-fit-3100-black-case.png

   

  FIT 3100 kuulokkeet on hien- ja vedenkestävät. Eli kuulokkeille ei tarvitse etsiä sateensuojaa jos sade sattuu yllättämään lenkin aikana. Itse asiassa IP-luokitus IP57 tarkoittaa että kuulokkeet kestää 30min vajaan metrin syvyydessä. En kuitenkaan suosittele testaamaan 🙂 

   

  • Paino 22g
  • IP-luokitus IP57
  • Kuulokkeilla jopa 5h, latauskotelon latauksella 10h lisää
  • Puheaika enintään 5h
  • 15min pikalatauksella 1h kuunteluaikaa
  • Hinta 149e

   

  Kuulokkeiden mukana ei tule erikokoisia korvatyynyjä, eli yksi malli on kaikille. Korvasangat pysyy hyvin paikallaan vaikkakin istuvuus ei ole ihan parhaasta päästä. Kuulokkeita säilytetään pehmeässä latauskotelossa. Koteloa ladataan lyhyellä micro USB kaapelilla jolle on lyhyt paikka kotelon sisällä. Kotelon ympärillä on vetoketju jolla kotelon saa pysymään kiinni. Aikaisemmin testissä oli Jaybirdin Run -kuulokkeet joilla oli kova latauskotelo. Run -kuulokkeet sammui kun ne laittoi koteloon ja vastaavasti ne meni päälle kun kotelon avasi. Siitähän syntyi sitten mielenkiintoisia tilanteita jos kotelo avautui vahingossa ja kuulokkeiden bluetooth aktivoitui puhelimen kanssa... 

   

  Kuulokkeiden toiminnot

   

  Kuulokkeiden toimintoja ohjataan kuulokkeiden sivussa olevasta napista. Perinteisen napin painamisen ohella vaihtoehtona on sormen pitäminen napin päällä, silloin nappia ei siis paineta. Nappien toimintoja voi myös vaihdella sovelluksen kautta. 

   

  Oikeanpuoleinen kuuloke

   

  Musiikki kuunneltaessa:

  • Yksi painallus Play/Pause
  • Kaksi painallusta hyppää seuraavaan kappaleeseen
  • Kolme painallusta jos haluat palata edelliseen kappaleeseen

   

  Puheluun vastaaminen/puhelun lopettaminen

  • Yksi painallus

   

  Siri ja Google Now

  • Pidä nappia pohjassa 2sek

   

  Virrat päälle

  • Pidä nappia pohjassa 2sek

   

  Virrat pois päältä

  • Pidä nappia pohjassa 4sek

   

  Vasemmanpuoleinen kuuloke

   

  Äänenvoimakkuus

  • Lisää ääntä nappia painamalla
  • Vähennä ääntä pitämällä sormea napin päällä

   

  IMG_9416.jpgIMG_9418.jpgIMG_9419.jpgIMG_9420.jpgIMG_9421.jpgIMG_9422.jpg

   

  Sovelluksen avulla vasempaan kuulokkeeseen on mahdollista vaihtaa äänenvoimakkuuden säädön tilalle kaksi alla olevista toiminnoista:

   

  • Ei mitään
  • Siri
  • Kuulokkeiden akun taso
  • Ajastin
  • Kellonaika
  • Sekunttikello
  • Spotify soittolista
  • Apple Music soittolista
  • Äänten mykistys

   

   

  Kuulokkeista oikeanpuoleinen on "pääkuuloke". Jos olet vasenkätinen niin voit vaihtaa vasemmanpuoleisen kuulokkeen "pääkuulokkeeksi".

   

   

  Latauskotelo

   

  Latauskotelossa on kuulokkeiden välissä ledit osoittamassa latauskotelon lataustasoa. Kun koteloa lataa niin ledit alkavat vilkkumaan. Kun kuulokkeet on puolestaan latauksessa niin kuulokkeiden ledit vilkkuu. Kun mikään ei vilku niin mitään ei ladata. Jos kuulokkeet jättää esimerkiksi pöydälle niin ne eivät sammu automaattisesti. Jos bluetooth yhteys katkeaa niin kuulokkeet siirtyvät 2h jälkeen virransäästötilaan ja 7vrk jälkeen ne sammuvat. Jos kuulokkeet taas laittaa latauskoteloon niin ne sammuvat ja alkavat latautua automaattisesti. Vastaavasti kuulokkeisiin kytkeytyy virta heti kun ne ottaa latauskotelosta. Jos kuulokkeita ei laita latauskoteloon niin ne sammuvat kun nappia pitää pohjassa 2sek ja virta kytkeytyy päälle kun nappia pitää pohjassa 4sek. Kuulokkeet toimivat myös erikseen, jos toisen kuulokkeen akku loppuu niin jäljellä oleva toimii normaalisti. 

   

   

  Kuulokkeet käytössä

   

  Plussa:

  • Latauskotelon kiinnitys ja latauskaapeli
  • Akunkesto
  • Hyvä istuvuus
  • Kestävät hikeä ja sadetta

   

  Miinusta:

  • Äänenvoimakkuuden säätö
  • Hieman sekavat käyttää
  • Väri

   

  Testasin kuulokkeita reilun kuukauden ajan. Testijakso sattui juuri pipokauden alkuun, mutta ehdin tekemään kuulokkeilla muutaman lenkin myös juoksumatolla. Kuulokkeiden istuvuus on ihan hyvä, eli pysyvät päässä. En niin hirveästi osaa sanoa kuulokkeiden äänestä, mutta mielestäni se oli hieman kumea. Suurimmat ongelmat kuulokkeiden kanssa liittyi niiden käyttölogiikkaan. Tuntui etten oikein viikkojenkaan jälkeen tullut sinuiksi sen kanssa miten kuulokkeet sammuvat ja käynnistyvät. Jos kuulokkeet ottaa pois latauskotelosta niin niiden pitäisi käynnistyä automaattisesti, näin ei aina käynyt. Samoin kun kuulokkeet laittaa latauskoteloon niin niiden tulisi sammua automaattisesti mutta mutta näin ei myöskään aina käynyt. Siispä oli hieman sekavaa miten ne toimivat. Toki kuulokkeet sai aina napista päälle, mutta ongelmat tuli kun halusi lopettaa kuuntelun. Jos laitat kuulokkeet suoraan latauskoteloon niin ne kuluttaa siellä ihan turhaan virtaa elleivät heti sammukkaan. Vielä suurempi ongelma on se että kuulokkeiden ja puhelimen välinen bluetooth yhteys jää päälle. Tämä johtaa taas siihen että jos saat puhelun kun kuulokkeet ovat päällä niin puhelu menee kuulokkeisiin etkä kuule sitä. Aina tuli siis erikseen varmistaa puhelimesta että yhteys oli katkennut. Ei kuulosta hankalalta, mutta nosti ainakin omaa verenpainetta viikkojen kuluessa.  Välillä tuntui ettei kuulokkeet latautuneet kunnolla. Esimerkiksi tunnin lenkillä kuulokkeet saattoi ilmoittaa että virta on vähissä. 

   

  Kuulokkeiden nappien väritys on taas ehkä enemmän mielipidekysymys. Testikuulokkeiden värisävy vaihtui kuulokkeiden asennon myötä vihreän ja violetin välillä. Ehkä neutraali tai selkeämpi väri olisi ollut parempi. Pipoa käytettässä äänenvoimakkuuden säätö aiheutti myös ongelmia. Kuulokkeet tunnisti kostean pipon sormeksi ja vaimensi äänet kokonaan pois päältä. Tätä sattui silloin kun kesken lenkin muutti äänenvoimakkuutta. Toki tähän vaikuttaa käytössä oleva pipokin. 

   

  Kuulokkeiden ehdottomasti paras puoli oli latauskotelo. Siinä missä Jaybirdin kuulokkeiden satunnaisesti itse avautuva latauskotelo nostatti verenpainetta niin tämä latauskotelo pysyi ainakin kiinni vetoketjun ansiosta. Ehdottomasti parasta oli latauspiuha jolle oli paikka kotelon sisällä. Ei siis tarvinnut huolehtia onko latausjohtoa mukana vai ei, tai missä se on. Kuulokkeiden akunkesto on periaatteessa hyvä ja se kestää hyvin myös pidemmät lenkit. Toki lataustilan epämääräisyys vaatii sen että oikeasti huolehdit että kotelo lataa kuulokkeita. Kotelon varaustilaa kun ei voi varmistaa. Kuulokkeiden istuvuus oli myös hyvä eikä niitä tarvinnut erikseen painella takaisin korviin. Toki ne eivät ole aivan korvissa kiinni, mutta enpä tiedä onko tuosta haittaa kun kyseessä on lenkkikuulokkeet. Ainakin kuulee hyvin ympäristön äänet. 

   

   

  Yhteenveto

   

  Backbeat FIT 3100 kuulokkeet sopivat liikuntaan ja arkikäyttöön. Kuulokkeiden säilytys ja kuljetus hoituu kätevästi latauskotelossa. Käyttölogiikka on hieman sekava näinkin hintaviksi kuulokkeiksi. Aktiivisessa käytössä kuulokkeiden puutteet saattavat ärsyttää, mutta satunnaiseen käyttöön nämä ovat ihan hyvät yleiskuulokkeet. Yksittäisenä toimintona esiin voisi nostaa Spotify ja Apple Music soittolistojen käynnistämisen suoraan kuulokkeista. Ehdoton plussa on myös tuo latauskotelon mukana kulkeva latauspiuha. Omia hermoja koetteli eniten latauskotelon toiminta. Kuulokkeet ei sammuneet itsestään kun ne laittoi latauskoteloon. Samoin jos kuulokkeita koitti itse sammuttaa niin se ei ollut mitään 100% varmaa touhua. Ei ollut yksi tai kaksi puhelua jotka jäi huomaamatta kun puhelut meni kuulokkeisiin vaikka luulin niiden olevan pois päältä. Jos ulkonäkö miellyttää ja kärsivällisyys kotelon kanssa niin nämä ovat ihan hyvät yleiskuulokkeet. 

   

  IMG_0035.jpgIMG_0036.jpgIMG_0037.jpgIMG_0038.jpg

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  IMG_9417.jpg

 • Kirjoittaja:

  Seppo Moilanen

   

  Maraton 3:01:13 Helsinki Spring Marathon 2019

  Puolimaraton 1.26.17 HHM 2016

  24h 177,618km

   

  Kysymykset ja muut yhteydenotot: seppo_moilanen@hotmail.com

  seppo.JPG

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy