Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sini

Jäsenet
 • Content Count

  5
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good
 1. Sini

  Kengät lättäjalalle

  Olen saanut hyviä vinkkejä kaikilta, kiitos oikein paljon!! Pakko myös sanoa että olen näin uutena juoksufoorumilaisena tosi iloinen siitä, että täällä annetaan näin paljon vinkkejä ja neuvoja myös tietämättömille aloittelijoille ja näin rohkaisevassa hengessä! Minimalistikenkäostoksille aion kyllä suunnata vielä tämän viikon aikana, sitten vasta saankin juoksuharjoittelun vauhtiin. Kiitos vielä ja hyviä juoksukelejä kaikille! :smug:
 2. Sini

  Kengät lättäjalalle

  Katselin näitä Niken Free-malleja itsekin jo parista kaupasta, ihmettelin vain että eikö nilkka tarvitse enempää tukea kovalla alustalla juostessa? Nämä näyttävät jotenkin melko heppoisilta muutenkin kuin ohuen pohjan vuoksi http://www.def-shop.fi/nike-free-5-0-tr-fit-4-prt-sneakers-white-purple-venom-laser-crimson-anthracite.html?refKey=jPbqAjzto . Muutamassa artikkelissa oli puhetta nilkan ongelmista minimialistisilla kengillä aloittaessa (esim. http://www.bodybuilding.com/fun/meet-the-minimalists-reviews-of-minimalist-training-shoes.html) ja luin ohjeita, että tähän kannattaisi kiinnittää aluksi huomiota ennenkuin jalkojen lihakset kunnolla vahvistuvat. En tiedä uskaltaisinko ihan Free 4:lla aloittaa, ja edelleen harkinnassa on myös pari täysin muuta mallia. Kehtaisiko tässä samassa keskustelussa vielä kysyä olisiko alkulämmittelyyn mitään hyväksihavaittua liikettä/muuta vinkkiä millä välttyisi parhaiten loukkaantumisilta tällaisiin minimalistisiin kenkiin siirtyessä?
 3. Sini

  Kengät lättäjalalle

  Kiitos taas kaikille, paljon on tullut hyviä vinkkejä. Ehdottomasti hakusessa on hyvän tekniikan oppiminen ennenkuin alan varsinaisia tuloksia miettiä, ja minimalistiset kengät vaikuttavat sopivan siihen minun tapauksessani parhaiten. Katselinkin jo että nuo varvastossut ovat aika hinnoissaan, joten joku muu minimalistinen malli voisi sopia näin aloittelijalle. Kuten jo aloittaessa mainitsin juoksen lähes aina asfaltilla, vaatiiko se alustana yleensä eri ominaisuuksia kuin vaikka pururadalla juostessa? Mietin esimerkiksi tuota 4mm suositusta, sopiiko myös kovalla alustalla harjoitteluun?
 4. Sini

  Kengät lättäjalalle

  Kiitos kaikille vinkeistä. Nyt tuli vähän kahden suuntaisia ohjeita... Kuten tuossa lainatussa tekstissäkin mainittiin, luin myös toisesta artikkelista että jalkapohjan lihaksia tulisi yrittää vahvistaa esimerkiksi juoksemalla paljain jaloin tai paljasjalkakengillä (näistä löytyykin näköjään keskustelua enemmänkin tältä foorumilta). Tämänlaisen harjoittelun pitäisi auttaa lättäjalkaisia. Toisaalla taas suositellaan esimerkiksi New Balancen tai Asicsen malleja niiden antaman tuen takia. Nyt pitäisi päättää kumpaan suuntaan lähden kokeilemaan jo senkin takia ettei ole varaa ostaa useampia kenkiä kerrallaan, mutta myös koska luin että jatkuva vaihtelu vahvasti tuettujen ja "tavallisten" juoksukenkien välillä pahentaa vain nivelongelmia kun kerran on jo oppinut juoksemaan tietynmallisilla kengillä. Lisää mielipiteitä tähän asiaan? Kiitos!
 5. Sini

  Kengät lättäjalalle

  Hei, olen yrittänyt tässä kevään mittaan muuttaa juoksuharjoitteluani säännöllisemmäksi, ja asetin tavoitteen 3 kertaan viikossa (melko lyhyitä lenkkejä, kunto ei vielä riitä pidempiin). Aiemmin melko harvakseltaan ja epäsäännöllisesti juostut lenkit menivät vielä ikivanhoilla Reebokin tossuilla, mutta heti kun aloitin aktiivisemman harjoittelun jalat kipeytyivät ja askel tuntui täräyttävän varsinkin polviin ikävästi. Juoksen lähes aina asfaltilla. Varmasti kyseessä voi olla tekniikkaan liittyvä asia yhtä lailla, mutta lättäjalkaisena epäilisin, että kengät olisi varmasti myös hyvä pistää vaihtoon ennen kuin jalat kipeytyy liikaa ja innostus harjoitteluun sammuu. Nämä vanhat tossut kun eivät ole varsinaisesti juoksukengät... Saisiko täältä kauemmin harrastaneilta vinkkejä, minkälaisiin asioihin tulisi kenkäostoksilla kiinnittää huomiota ja onko tietyt tuotemerkit lättäjalkaiselle yleisesti ottaen parempia kuin toiset? Mihinkään huippukalliisiin ammattilaistason kenkiin en pysty sijoittamaan, perushyvää lenkkitossua olisin vailla. Paikkakuntani urheiluliikkeen myyjät eivät oikein osanneet auttaa (apua pyytäessä osoittivat lenkkarihyllyä ja kehoittivat alkaa kokeilemaan itse mikä tuntuu kivalta jalassa, en saanut vinkkejä minkä tyylisistä aloittaa). Kiitos jo etukäteen!
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy