Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Raaka-arska

Jäsenet
 • Content Count

  581
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by Raaka-arska

 1. Raaka-arska

  Kenkien elinikä

  Kengän kestävyydessä on suuret mallikohtaiset erot. Joku (yleensä suunnilleen 300 grammainen) maratonin kisakenkä voi olla valmis eläkkeelle tai enintään hillittyyn pk-käyttöön jo 400 km:n jälkeen, kun taas jollain nike shoxin tyylisellä traktorilla menee vielä 2300 km:n jälkeen pitkistä kuin uudella.
 2. Mun vaiva kuulosta äkkipäätä identtiseltä Sinivuokon vaivan kanssa. Kinttu kipeytyi viime syksynä eikä ole parantunut sen paremmin buranalla, piikeillä kuin fysioterapiallakaan. Koroke kannan alle jeesaa. Keväällä pitämäni 6 vkon totaali juoksutauko auttoi vaivaan, joka kuitenkin palasi parin eka tunnustelulenkin jälkeen entistä stydimpänä. Viimeksi olen juossut heinäkuussa ja nyt menossa marraskuussa leikkaukseen. Jännettä operoidaan ja kantapäästä taltataan luuta pois... Toivottavasti pääsette vähemmällä.
 3. Mun paitaan sopisi ytimekkäästi "dnf"
 4. Mulle käy ihan mitkä halvat kehnot kalsarit vaan lenkille. Kuten sukkienkin osalta. No problem. Jos tässä ois totutellut jotenkin erinomaisen mukaviin asusteisiin jossain välissä niin kai ne bulkkikalsarit sitten yhtäkkiä vois juostessa hiertääkin. Mutta kuten Hatapa totesi, oliko se teknistä paitaa/puuvillapaitaa koskevassa keskustelussa vai missä, se mikä ei tapa niin se vahvistaa. Tänään mökille, ja jossain lupailtiin sinne jo illaksi lumisadetta. Pitää kai kaivaa jo esiin talvikelejä varten ns. pitkälahkeiset eli nilkkaan asti yltävät lyhyet kalsarit. :hali_hehe:
 5. Raaka-arska

  Maantiepyöräily

  Yllättävän hyvin sujui pyöräilytesti TdH:lla. Matka alkoi 22 km/h -ryhmässä ja päättyi 28 km/h- ja 30 km/h -ryhmien välissä oman kelloni mukaan ajassa 4.49. Vetelin kyllä lopuksi kelpo lipat velodromilla kun viittoilin takana tulevaa kaveria ajamaan maaliin ensin. Pyörä meni märällä betonilla alta ja liu'uin kanttia pitkin nurtsille keräilemään romujani. :hali_hehe:
 6. Raaka-arska

  Maantiepyöräily

  Testasin piruuttani maantiepyöräilyä ensin lauantaina 80 km ja tänään keskiviikkona 120 km. Tuntui 20 km/h -vauhdilla sen verran iisiltä, että taidan lähteä 6.9. Tour de Helsinkiin yrittämään 140 km läpi, jos toi pyöränrotisko vaan kestää.
 7. Jaa...no paikalle pyrin joka tapauksessa kunhan olen katsonut Berliinin mm-maratonin.
 8. Minäkin tarjoan, tuopillisen, vaikka heti kisan jälkeen kantapaikassani (Chrisu tietää missä) .
 9. Jep, jo noilla nimillä täytyy kyllä päästä paikan päälle seuraamaan kisaa!
 10. Rakkaat ystävät, olisipa todella hauska nähdä, miten tuo jänistouhu toimii takaperinjuoksussa....:grin:
 11. Raaka-arska

  Tunnustan...

  Tunnustan synnynnäisen epäluuloisuuteni ja oudoksun, että joku ottaa uteliaisuuttaan nimimerkin "tunnustan" jutut edes puoliksi tosissaan...:smiley:
 12. Pitääkö paikkansa, että kerran hankitut rasvasolut eivät poistu laihtumisen takia, vaikka pienentyvät ehkä suht olemattomiin? Muistan jostain joskus lukeneeni, että ne jää tallelle kyttäämään parempia aikoja.
 13. Niinpä, sekä kesä-, syys- että joululoman päättyminen on koko ajan lähempänä...:viheltely:
 14. Kaksi viikkoa etelässä ja loput mökillä. Kaupunkikin kelpaa oikein hyvin kesänviettopaikaksi, mutta missään näistä en haluaisi viettää koko lomaa. Vaihtelua pitää olla.
 15. Hyvä idea. Sinne asti vaan kunnon putki päälle, ni osaat olla loppukesän ihmisiksi.
 16. Sille toisiaan juoksijoiden kustannuksella hauskuuttavalle juhlavalle ääliölaumalle Perniö Cityn ydinkeskustassa ei taida olla etukäteen mitään tehtävissä? Toivottavasti nyt on rauhallisempaa kuin viime vuonna.
 17. Tosiaan, unohdin ettei luku- ja kirjoitustaito ihan joka perslävessä ole sentään selviö... niin kai on pääteltävä, jos asiallisinkin kotiseudustasi kertova julkaisu on jäänyt perehtymättä. Päätän tästä aiheesta tähän.
 18. Ei kai mikään arvokkaampi julkaisu savosta kirjoittaisi ? Mutta täydet pisteet Pantselle, vaatii varmasti todella paljon myöntää nöyrästi niin kovin halveksittu savolaisuutensa Sairanen voisi vielä pohtia, että miksiköhän juuri häneltä on osattu kysyä asumistukipäätöksestä? Ja kerro nyt vielä, että olitko jo päätöksen saanut vai et?
 19. Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. Tunnen degeneroituneelta maaseudultamme erään muunkin vastaavan megaluuserin. Hänkin elää työmarkkinatuella, asumistuella ja toimeentulotuella, ja kertoo hyvin mielellään "maksavansa" veronsa. Savarit sun muut lappalaiset, ihan samaa sääliösakkia kaikki. Pätevin savolaisseuduista tehty käsiini joutunut dokumentti oli Pahkasian positiiviseksi pyrkivä mutta inhorealismiin aiheensa myötä vajoava Savo-Karjalan matkaopas. Muistaakseni siellä todettiin asiallisesti perustellen, että Sairasenkin läsnäolollaan osaltaan rappeuttama kunta on koottu muilta jääneistä jämistä, mutta on sellaisenaankiin sangen kilpailukykyinen vielä sitäkin surkeampiin naapurikuntiin verrattuna. Mene ja tiedä; ihan mitä tahansa ei sentään pidä uskoa :thumbsup:
 20. Mainio tempaus. Toivottavasti huolto ym. järjestelyt ovat silti säällisiä, tuohon hintaanhan ei voi vaatia mitään. Maraton on kuitenkin useimmille sellainen "juoksun juhlahetki" että vaikka vähän maksakoot mahdollisimman mukavan tuloksen, kokemuksen, jne. mahdollistamiseksi.
 21. Juu, ketjun aloittajalle on luotu kelpo paineet, joten helpotetaan vähän. Hommasin joskus 10 v. sitten avokille nimipäivälahjaksi tasohiomakoneen :hali_hehe:
 22. Mun suunnitelma oli juosta n. 4.45/km vauhdilla mara läpi eli n. 3.20 aikaan. Iskostuin kuitenkin sellaiseen runsaan puolen tusinan hepun alle 3.10-loppuaikaan juoksevaan porukkaan, jossa oli mukava edetä. Vaikka sen verran kisamielellä lauma juoksi niin kuin pitääkin, ettei siinä huuli liiemmin lennellyt. Jossain 31 km:n kohdalla porukassa jäljellä olevat jäivät juoma-asemalle kupeksimaan, ja huomasin taivaltavani yksinään loppumatkan sillä samalla vauhdilla. Kukaan ei ole tainnut mainita tulos- ja palkintojenjakokohelluksesta, kohteliasta porukkaa. Maran startti oli klo 12, ja tulos- ja palkintojenjakosählinki oli vasta päässyt kunnolla vauhtiin nostaessani vähän vaille klo 17 kytkintä. Siihen saakka tulokset oli kuitenkin koko ajan tuloillaan, eikä jengi oikein malttanut häippästä pesulle ym.
 23. Minullakin on kosolti muutosvastarintaa tällaista kohtaan. Mutta enpä menisi sanomaan, etteikö kaikenlaisista tämäntyylisistä kokeiluista voisi jotain hyvääkin seurata, vrt. esim. maastohiihdon takaa-ajo, joka on käsittääkseni lunastanut paikkansa melko hyvin. Ehkäpä järkevimmältä vaikuttavia muutoksia voisi aluksi kokeilla vähämerkityksellisimmissä kilpailuissa, ja lopulta ei niinkään olemassa olevien lajien sijaan vaan niiden lisäksi. Ei olisi mielestäni pahasta, jos yleisurheilulajeihin saataisiin jossain vaiheessa jotain eloa, ei kai nämäkään asiat sanotaan vaikkapa satavuotiaina kenenkään mielestä juuri tällaisina jatku maailman tappiin asti? Yleisurheilu alkaa joiltain osin olla hieman alakynnessä, ammattimaisuuttahan huippu-urheilu vaatii ja rahalla on välttämätön roolinsa halutaan tai ei. Ja rahahan kelpaa. Ideat eivät taida olla ns. hatusta vedettyjä, vaan muiden lajien yhteydessä koeteltuja. Eli katson etiäpäin hieman edellisiä kirjoittajia ennakkoluulottomammin.
 24. :thumbsup: Suomalaisilla maratonjärjestelijöillä on kieltämättä vielä paljon parannettavaa.
 25. Kiitos Artturi, tuohan kuulostaa ihan mukavalta. Haluun jollekin maralle ensi viikonloppuna jos vaan on hyvä sää, mutta ei millään viitsisi lähteä mökiltä Tuusulanjärvelle asti kääntymään.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy