Jump to content
Juoksufoorumi.fi

TeroYK

Jäsenet
 • Posts

  226
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  9

TeroYK last won the day on July 11

TeroYK had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1 021 profile views
 1. Su 10.10. Kuntopiiri 3 kierrosta /40min + palauttava 34min/3,8km kävely Ma 11.10. Lepo+kehonhuolto Ti 12.10. 20min VK1-sykkeillä (n 4:00/km vauhtista) + 20min verkat alkuun ja loppuun. Yht 12,7km/60min Ke 13.10. PK1 9,0km/45min 5:04/km, keskisyke 123/min To 14.10. PK2 13,2km/60min (4:36/km), keskisyke 136/min. Ihan hyvä vauhti/sykesuhde. Tosin pari vuotta sitten samaa Jyväsjärven lenkkiä meni 140/min keskisykkeillä 4:12-vauhtisesti. Silloin tosin oli maraton-kesä...
 2. La 9.10. Ohjelmassa PK1/PK2 90min. Otin lenkkiajankohdaksi aamun ja päätin että juostaan 5:00/km vauhtia. Toteutus: 18,4km/1h31min 4:58/km, nm 162m, keskisyke 137/min. Viimeisen parin kilsan aikana jaloissa alkoi vähän tuntumaan se, että viikko sitten tuli jonkin verran retkeiltyä Tämän päivän paino 69,8kg. Eli ei järkyttävää pudotusta muttei nousuakaan Vaarojen jälkeen. Talvipaino tullee olemaan pari kiloa enemmän.
 3. Pe 8.10. PK1 poluilla 9,7km/61min, nm 253m. Keskisyke 128/min. Hyvä fiilis jaloissa vaikka vasta viikko Vaaroista. Uudet Zinalit mukavat kevytkengät Huomenna aamulenkkinä puolitoistatuntinen PK1/PK2
 4. Palautteluviikko alkaa kääntyä loppua kohden. Posi-fiilikset Kolin juoksusta ennen kaikkea siksi että vähän rauhallisempi aloitus tosiaan yllättäen helpotti loppumatkan kulkua kummasti. Vuosi sitten en tainnut montaa juoksuaskelta tokalla kierroksella Kiviniemen jälkeen ottaa mutta nyt tuli juoksupätkiä ihan loppuunkin. Jalatkin huomattavan paljon paremmassa kunnossa kuin aiempien pitkien polku-ultrien jälkeen. Kohti ensi kautta siis! Ma 4.10. Palauttava kävely 6,1km/60min + kehonhuoltoa Ti 5.10. Palauttava kävely 5,9km/51min Ke 6.10. Kävelyä 8,5km/1h25min, tällä kertaa vaimon kanssa To 7.10. Kuntopiiri 3 kierrosta 47min. Lihakset ihan hyvässä kuntopiirikunnossa Huomenna ja lauantaina sitten taas vähän lenkkeilemäänkin. Huomenna uudet Zinalit koeajossa.
 5. Siinä oli mun mielestä parikin epäselvähköä kohtaa. Ekassa reitillä ollut pikkuinen heijastinmerkki oli ehkä 2m polusta sivussa ja samalta kohtaa lähti pikkupolku eri suuntaan. Jokunen yritti tulkita sitä niin että tarttee lähteä sille pikkupolulle. Toinen oli polkuristeys ennen Pitkälampea jossa piti kääntyä oikealle (suoraan pääsi vuokratuvalle). Siinä oli suuntakyltti joka taisi aika helposti päästä kierähtämään tikun varassa osoittamaan väärään suuntaan. IMO: se eka tikku olis voinu olla vähän eri kohdassa ja tuossa ”kakkoskohdassa” taas olis voinu ehkä olla muovinauha blokkaamassa suoraan jatkamista? Yksi kyltitysongelma oli myös siellä Mäkrän X-risteyksessä jossa eteenpäin piti jatkaa sarjojen 21km, 43km, 65km ja 130km osalta. Kyltissä oli mainittu vain matkat 43km, 65km, 130km jolloin saattoi helposti saada käsityksen että 21km matkalaisten ei pitäisi jatkaa suoraan.
 6. Kiitos vaan deluxe-luokan huoltopalvelusta Kolilla. En yhtään ihmettele että DNF-päätöksissä ylikorostuu tuo luontokeskuksen eldorado keittoine ja limppoineen!
 7. Tervetuloa mukaan polkutallaajien leiriin!
 8. No niin, toka kerta Kolin perusmatkasirkusta takana. Lähtö oli tällä kertaa suoraan hotellilta ja oikeastaan ihan hyvä uudistus. Lähdin ekalle kierrokselle nyt niin että tuijottelin sykelukemaa. Nostin jalkaa kaasulta aina kun paukkasi yli 140/min lukemia. Tämän ansiosta Kiviniemeen saapuminen n20min hitaammin kuin viime vuonna. Tunnelma Eteläpäätä lähtien oli huomattavasti tasapainoisempi kuin viime vuonna. Keli oli aivan täydellinen ja maasto varmaan kuivinta ikinä. Eteläpään lenkkikin alkaa olla sen verran tuttu ettei enään tunnu "päättymättömältä mössöltä". Juostiin Eetu Pekkasen ja Jukka Ikkalan kanssa pitkiä pätkiä siinä. Kiviniemessä tuli tarve tyhjentää Herajoen hiekkoja sukkien sisältä ja parin minuutin pit stop sen seurauksena. Ryläys kulki hyvin mutta tässä vaiheessa alkoi sokerin vetäminen tökkiä aika pahasti. En tiedä oliko syy siinä että vatsa ei tykkää inkivääri-sitruunayhdistelmästä vai mikä. Sain kuitenkin karkkia tiputettua väkisin sisään niin ettei mennyt ihan rasvoille. Jalat kulkivat kuitenkin hienosti ja siitä sai tietysti lisävoimaa. Ryläyksen jälkeinen muutaman kilsan helppo polku oli jopa ihan nautinnollista yöjuoksua. Kolille lähestyessä tuttu vuoristorata ja loppunousu iisisti - ja inhottavan houkutteleva puolivälin huolto. Siitä kuitenkin lähdettiin tokalle kierrokselle ja ennen Rykiniemeä olleet 20km oli kaikkein vaikein pätkä tällä kertaa. Karkin vetäminen tökki edelleen ja lisäksi päälle iski valtaisa väsymyksen tunne. Tuli jo harkittua leikin heittämistä kesken Rykiniemeen mutta Lakkalan jälkeen vedin ässän hihasta ja etsin mustikkamättään jossa lepäsin noin 10min. Ehkä ihan mikrounetkin tuli heitettyä ja ylös nousi ihan uusi mies. Kyläsen Kimmo ilmestyi kohdalle juuri kun käynnistelin konetta uudelleen ja jalka nousi ennen Rykiniemeä aika lennokkaaseenkin menoon (perusmatkan viitekehyksessä). Eteläpää oli jälleen, no Eteläpää. Sieltä ilmestyttiin sitten Kiviniemeen ja usko perillepääsyyn alkoi olla aika vahva. Ryläys meni väsyneenä mutta koko ajan eteenpäin kulkien. Seurana tällä kertaa Mika Eskola joissain kohden + sitten tuntemattomammaksi jäänyt 43km juoksija jonka kanssa oli ihan viihdyttävää turista. Peiponpellon huollon sai hölkätä suoraan läpi ja suunnata taas kohti Mäkrän ja Kolin rinteitä. Alamäet varsinkin olivat aika hankalia mutta välillä sai muutamia juoksuaskeleita sinnekin aseteltua. Loppunousun alun näkeminen nosti jälleen tunteita pintaan ja varsinkin vaimon + muiden kannustajien näkeminen sekä maaliin pääsy. On tuo aikamoinen reissu, nyt kun kaikkia kolmea uttf-juoksua on kokeiltu täytyy todeta että kyllä, tämä on kovin reitti. UTTF-liivi jäi siis näin ensiyrittämällä haaveeksi YPH-keskeytyksen vuoksi. Mutta tuntuupahan sitten vuoden kuluttua vielä hienommalta kuitata se!!!
 9. To 30.9. aamuhölkkä PK1 6,1km/32min, 5:17/min. Keskisyke 116/min. Garmini huomauttelee liian vähäisestä liikunnasta. Korjautunee toivottavasti pe/la akselilla Nyt siis Kolilla ja pari tuntia aikaa "H-hetkeen". Vuosi sitten jännitti kun ei oikein tiennyt mitä Vaarojen perusmatka tarkoittaa. Nyt jännittää sen vuoksi että tietää mitä se tarkoittaa. Hienoa keliä kuitenkin luvassa ja upea ruska on täällä. Olisi kyllä hienoa tehdä PB tällä retkellä ja saada sellainen >100km polkujuoksu aikaan joka tuntuisi tasapainoiselta siinä jälkipuoliskollakin...
 10. Kiitos. Aika monipuolisesti mutta ihan sinne pohjoiseen harvemmin tulee mentyä kun tuolla Vuorilampi - Neulamäki - Tervaruukki - Pilppa sektorilla on niin paljon verkostoa. Tämän kesän "löytö" on ollut Mustaniemi siinä Pilpan ja Tervaruukin välissä. Tosi hieno kallioinen niemi!
 11. La 25.9. PK2 12,8km/1h30min, nm472. Kisakamat päällä vähän reippaampaa PK:ta Neulaniemessä. Vaarojen elementeistä löytyi tihkusadetta, pudonneita lehtiä, liukasta kiveä ja juurta. Su 26.9. Vähän päällä pyörinyt lentsuolo ajoi pitämään totaalilepopäivän. Se teki hyvää ja olo korjaantui maanantaiksi kummasti! Ma 27.9. Verkat 20min alkuun & loppuun ja keskellä 15min VK-tahdilla polkua. Yht 9,7km/59min, nm 239, keskisyke 130/min. Rennot jalat lepopäivän päälle. Ti 28.9. Palauttava PK1 polulla Jynkässä. Teknistä & mäkeä. Yht 9,4km/66min, nm 376m, keskisyke 123/min. Hyvillä fiiliksillä kohti perjantaita.
 12. Ma 20.9. Lepo + kehonhuolto Ti 21.9. PK1 17,0km/90min; 5:18/km, nm 208. Sykemittari oli alkumatkan ihan sekaisin. Ke 22.9. Aamulla kuntopiiri 3 kierr, iltapäivällä PK2 12,7km/60min (4:47/km), mukana Puijon ylitys, nm 210m, keskisyke 138/min. Vauhti hyvä suhteessa sykkeeseen. To 23.9. Varhaisen aamun VK1 70min poluilla Keskuspuistossa + 30min verkkoja. Yht 19,2km/1h41min. Vähän varovasti piti lampun kanssa mennä vieraita polkuja Pe 24.9. Lepopäivä
 13. Tai ehkä nyt ihan alkuun riittäis varmaan se 160-syketasokin... ; ) Ainakin tuon 15km juoksun perusteella. Kun tuppaa se sitä tasaista vauhtia ylläpitäessä sitten loppua kohden nousemaan. Tero
 14. No kyllä varmasti tuota kannattaa lähteä noilla treenivauhdeilla hakemaan. Tuon 15km juoksun perusteella alle 2:50:kin voisi olla haarukassa (sykkeen arviointi tietysti vähän riippuu siitä mikä sun maksimi on).
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy