Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Runningidiot

Jäsenet
 • Posts

  819
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  11

Runningidiot last won the day on August 3

Runningidiot had the most liked content!

Recent Profile Visitors

5 145 profile views

Runningidiot's Achievements

 1. Harkinnan jälkeen riivin syvältä pakaroideni välistä riittävän nivaskan tuohta, ja sijoitin ne @TeemuSsuosittelemaan Bakkenin ohjelmaan. Erityisen lämpöiset suukot siis sille suunnalle. Näyttää täyttävän kaikki toiveeni; 5 lenkkiä viikossa, saa ripotella pitkin viikkoa oman maun mukaan, paljon erilaisia vetoharjoituksia ym mukavaa perusjyystön sijaan jne. Vaikuttaa oikein hyvältä. Tässä olisi muutama viikko aikaa Helsinki spring marathoniin, missä voisi periaatteessa käydä mittaamassa kuntoa puolimaralla. Antaisi ainakin paremmin osviittaa marakunnosta kuin yksinään runnottu kymppi Pirkkolan kentällä. Täytynee heittää muutama lenkki ja katsoa miltä lähtee tuntumaan ja tehdä siltä pohjalta päätös. Voisi sitten jo hyödyntää Bakkenin treenejä puolimaralle valmistautumiseen. Jos ihan hatusta vetäisin, niin tässä vaiheessa valikoisin varmaan 3:15 maraohjelman harjoitusrungoksi. Yhden kevyen lenkin ja yhden mattovedon olen vasta tehnyt, Nuuksion jälkeen tärkein prioriteetti oli bodata kiireellä koko yläkroppa tukevaan jumiin. Eilen eli sunnuntaina kävin kuitenkin matolla haistelemassa juoksutahteja suhteessa sykealueeseen tekemällä 20min kiihtyvän plörön 0,5% kulmaan. Reilun 10min alkuverran jälkeen siis 2min välein tahdin kiristystä 15 sekunnilla, alkutahti 5:45, lopputahti 3:30. Alla olevat sykealueet on laskettu maksimisykkeen ja leposykkeen mukaan. Loppusyke oli tällä kertaa noin 165, mikä on noin 8 lyöntiä alle maksimin. Yritin tämän testin jälkeen vielä pikaista maksimisykettäkin 5 minuutin rajusti kiihtyvällä vedolla loivaan ylämäkeen, missä sain sykkeen nousemaan 173:een. Veikkaan että sykemaksimi oli suht lähellä, mutta ei aivan siellä. Suurinpiirtein näihin haarukoihin taitavat tahdit tällä hetkellä osua: sykealue 1: 108 - 121 tahti noin 6:00 - 5:45 sykealue 2: 121 - 134 tahti noin 5:45 - 4:55 sykealue 3: 134 - 147 tahti noin 4:55 - 4:20 sykealue 4: 147 - 161 tahti noin 4:20 - 3:45 sykealue 5: 161 - 174 tahti noin 3:45 - 3:15...? No enivei, ensi kerralla kun kirjailen näille sivuille niin lupaan tuoda mukanani edes jonkinlaisia lenkkeilykirjauksia.
 2. Ach! Pahoittelut väärästä hälytyksestä.
 3. Sinua on kuunneltu, kyseinen kirja laitettu juuri myyntiin. Kuulosti siltä että ihan minua varten tuo ei ole... Töissä olen tehnyt joskus yhdistelmäharjoituksia, missä löytyy matto sekä sali, mutta laatu kyllä kärsii. Ei riitä paukut molempiin, ellei sitten juoksu ole vain lyhyt palauttava. Yritän pitää juoksu ja saliharjoitusten välissä minimissään 5-6 tuntia.
 4. Onko tässä kenialais-italialaisessa hybridi harjoitusohjelmassa sykepohjaiset vai tahtipohjaiset treenit? Olisi hyvä pystyä tekemään osa lenkeistä sykepohjalta, niin voisin hyödyntää työmatkoja treeneissä ja juosta osan polulla.
 5. Rakkaat lukijat, kära läsare, osaisitteko heittää vinkkiä maratonharjoitteluohjelmasta / jonkintyyppisestä rungosta, mikä soveltuisi tällaisen nutipään ruotuun saattamiseen. Olen valmis ostamaan vaikka jonkin opuksen, tai muutoin hakeutumaan tiedon alkulähteelle, jos yhtään vaan tietäisin mihin suuntaan katsoa. Toiveena olisi: - keskimäärin noin 5 lenkkiä viikossa - jalat kestänee noin 80-100km viikossa, toki ensin pitää totutella taas asfalttiin - kolmijakoinen saliharjoittelu pitää mahtua ohjelmaan (onnistuu samana päivänä kevyempien lenkkien yhteydessä) - harjoituspäivät viikon sisällä eivät kolmivuorotyöni vuoksi saa olla kiveen hakattuja - tähtää noin 3:10 aikaan Paljon sydän-emojeja ja etä-jaksuhaleja sille, joka osaisi pistää vinkkiä. Hokan Mach4:t on tilattu ja seuraavaksi tarkoituksena olisi juosta testikymppi. Katsotaan sitten miten surkea tilanne on vauhdin suhteen, pk1 / pk2 puoli on varmaankin se "vahvuus" tällä hetkellä.
 6. Hieman vittuuntuneena päivän rasituksista lausun seuraavaa: Eihän toi nyt putkeen mennyt, kun tarkoituksena oli vetää mehut pois ja juosta riskillä. Ihan freesi olo saatana, ei tuntunu missään. Kisan jälkeen jaksoin istua viisi tuntia märissä juoksukengissäkin nälissäni sairaalan päivystyksessä vain kuullakseni ettei sormi olekaan murtunut. Oli vain sijoiltaan. Siitä sitten kaasujalka suorana Burgeri Kingin driveiniin missä sain todeta että kortinlukija rikki, vain käteinen käy. Jumalauta. Nyt riittää tältä erää toi risukoissa nylkkääminen, ensi vuodelle kaksi marailmoa sisään, ensin keväälle testiveto ja sen pohjalta treenit ja tavo syksyiselle Vantaan maratonille. Laita @Seppootsikoksi vaikka "mara alle 3:10".
 7. No joo, en näköjään osannut juosta kovaa. Syke pyöri suurinpiirtein siinä 120:n tienoilla ja oli olevinaan raskasta, toki välillä oli oikeastikin. Tahti tuntui sellaiselta peruspitkistä vähän reippaammalta, tai ainakin napsun raskaammalta. Jälkimmäisellä lisälenkillä oleva järven ryteikköinen kierto söi miestä ja sen jälkeisestä huollosta lähtiessä oli raskaan tuntuista. Sen jälkeen siinä noin 55km kohdalla polku muuttui helpoksi ja annoin vauhdin vähän kohota loivaan alamäkeen. Jäykät jalat eivät siitä pahastuneet vaan tuntui oikein hyvältä pitkästä aikaa oikeasti hölkätä, eikä vain tehdä sellaisia muutaman metrin spurtteja kivikkojen ja kaatuneiden puun runkojen väleillä. Syke nousi 130-135 väliin ja koska tuntui hyvältä, ajattelin jatkaa tällä vauhdilla kunnes väsähdän. En sitten väsähtänyt koko loppu matkalla vaan maaliin asti mentiin reippaalla pk tahdilla. Maalissa pirteänä ja hyvävoimaisilla jaloilla. Eipähän tarvitse kinkkailla tai voipua sängyn pohjalle valittamaan. Ajattelin napostella muutaman oluen kunhan joskus pääsen täältä Jorvin päivystyksestä. Vedin noin 5km ennen maalia komeat pannut ja pikkurilli teki vekkulin 90 asteen mutkan sivulle. Taitoin suoraksi ja sidoin, eikä juuri vaikuttanut suoritukseen kun siinä vaiheessa ei tarvinnut enää paljon liiviä kaivella. Ihan mukavaa oli, harmi vaan etten osannut ulosmitata kuntoa kunnolla. @isi tuli bongattua, toivottavasti jäykät reidet kantoivat maaliin asti! Miksi mä en saa liitettyä kuvaa tänne?? Ai niin aika, se oli alle 9h46min.
 8. Nyt ovat päättäneet raottaa huoltopaikkojen mystistä verhoa: Huomenna kirmaillaan iloisesti Nuuksion poluilla Nyt on viimeistään hyvä hetki tarkistaa, että mukana on sopiva määrä juotavaa ja eväitä. Nopea kertaus huoltopisteistä: Muista varata tarpeeksi omia eväitä maratonille! Maratonreitillä on: Kolme huoltopistettä: 9,5km, 24km ja 33km - 9,5km ja 24km pisteillä tarjolla vettä - 33km pisteellä tarjolla vettä ja Maxim-urheilujuomaa Ultramatkalla on molemmilla lisälenkeillä lisäksi yksi huoltopiste, joissa on tarjolla vettä ja Maxim-urheilujuomaa, sekä mm. seuraavaa naposteltavaa: sipsejä (L,G,V), Fasupaloja, tummaa suklaata (L,G,V), rusinoita, banaaneja, suolapähkinöitä (G) ja Vihreitä kuulia (L,G,V). Maalissa sitten odottaakin lämmin keitto (kana tai kasvis). Tarjolla on myös makkaraa, banaania, suklaata ja muita herkkuja
 9. Kiitos kommenteista. Enköhän mä sitten uskalla lähteä vähän reippaammin liikkeelle kuin aiemmin. Alkuun sen aikaa hitaasti että tulee lämmin ja sitten rennon helppoa käsijarru kevyesti päällä. Jos jotkut helpot pätkät menee puolihuolimattomasti rivakammin niin annan mennä. Jyrkät mäet kiipeän rauhassa jos niitä on (heikkouteni), alamäet rullaan turhaan jarrumatta jos ne helposti menee. Muutoin fiilis sellainen että hengitys ei mene puuskuttamiseksi missään vaiheessa. Se on tuttua ja totta, että syke laskee jossain vaiheessa pysyvästi, jolloin sykkeen sijaan tahdin määrää jalkojen loppuminen. Saa nähdä loppuuko ne jalat nyt sitten aiemmin reippaamman alun vuoksi. Syteen tai saveen.
 10. Kuten aina, mitä vähemmän treenaa sitä vähemmän niistä jaksaa kirjoitellakaan. Nyt on kuitenkin kevennelty seuraavanlaisella kaavalla: TO 26.8.: 50min erittäin kevyesti polulla vaimon kanssa, syke 105. PE: Sali. LA: 43min kevyttä polkua, paitsi että lopussa 15min reippaasti, jossa syke noin 140. Illalla sali. SU: 42min kevyttä hölkkää. Viikossa 4h15min hölkkää. MA: 38min kevyttä hölkkää. TI: Matolla 30min hölkkää, seassa 4x90sek rennonkovaa, oisko tahti ollut jotain 4:15. KE: 30min kevyttä ulkona, seassa 3x90sek rennonkovaa. TO: Lepo. Alkaa ns olee, hiilaripöhnää pukkaa pahasti. Toista päivää mussutan tässä karkkia, tänään menin jopa työmatkat fillarin sijaan sähköskootilla jotta rötväys olisi täydellistä. Huomenna 20min hölkkä parilla kiihdytyksellä, kisakeskuksessa käynti ja aikaisin nukkumaan. Ajattelin juosta kolmen lötkön taktiikalla, energiana pääasiassa pelkkä urkka. En löytänyt mistään tuttua high5 geeliä joten siksi urheilujuomajauhetta liiviin, lisukkeeksi irtokarkkeja ja lakuja. Ultran lisälenkeillä on tarjolla jotain suuhunpantavaa, joten luotan että suolaisen himoon saisi sieltä vaikka sipsejä. Ultria on nyt takana 80km, 115km, 160km ja 135km matkat. Jokainen on ollut edellistä haastavampi ja siksi suunnitelmana on aina ollut vain aikarajan puitteissa maaliin. Nyt pelkkä maaliin pääsy ei riitä haasteeksi, joten ajattelin tehdä parhaan mahdollisen ajan, mikä sisältää riskin sippaamisesta. Ongelmana on se, ettei minulla ole mitään hajua mikä olisi järkevä kisataktiikka. Onko antaa mitään vinkkiä, esim millä sykealueella sitä lähtisi liikkeelle ja milloin (jos koskaan) lähtisi sitten survomaan tosissaan? Jos kuvaan sykkeitäni vaikka niin, että 115 on satamailiselle, 125 n.4-5h raskaalle pitkikselle ja 135 puolentoista tunnin pk-lenkille, niin pitäiskö lähteä vaikka tunnin alkulämmön jälkeen jo nostamaan sykettä tuonne 125:lle eli alapeekoolle? Onk mittä ideoit kellä heittä? Top kolmannekseen ois mukava päästä...
 11. Tällainen osui nyt silmiin: Juomapisteillä juomana vesi, viimeisellä pisteellä myös Maxim -urheilujuoma. Ultramatkan kahdella omalla pisteellä myös syötävää evästä. Omat eväät/energiat. Varaa energiaa runsaasti, maastossa sitä kuluu yllättävän paljon. Geelien kuljettamiseen suosittelemme geelipulloa. Se on kätevää, ei tahmaa, ja roskien riski on nolla. Merkitse geelipakkaukset omalla kisanumerolla ja voita paikka ensi vuoden kisaan!
 12. Kiitos tiedosta ja kiitos samoin. Yritän pysyä sun peesissä.
 13. Lainaan tätä ketjua kun pitäisi lauantaina vetää Nuuksio Classic. En löydä järjestäjän sivuilta tätä tietoa: onko kaikilla huoltopisteillä ainoastaan vettä vai mitä siellä oikein tarjoillaan? 72km ultran lisälenkeillä on vettä, sen tiedon löysin, mutta entäs muualla?
 14. MA: 60min erittäin kevyttä, 10.1km, tahti 5:56, syke 110. TI: Viimeinen jalkojen voimaharjoitus. Luin Frielin triathlon raamatusta ohjeet yhdistettyyn voima + nopeusvoimaharjoitukseen: Kyykky 130kg x 3, 1min palautus, 10 x boxjumppia, palautus 2-3min. Tämä 5 kertaa. Lisäksi leukaa. KE: Matto 0,5%: 60min, jossa 24min Z3 (tahti 4:36-4:39, syke 135-140).
 15. MA 16.8: 12,6km / 1h20min polkuhölkkää, alussa rauhallisesti jalkojen tunnelmia kuulostellen ja siitä pk-tahtiin nostaen. Ihan ok vaikka alussa jäykät jalat. Keskisyke 123. Illalla sali. TI: 18,2km / 1h31min vähän niinkuin kiihtyvä lenkki. Edelleen jotenkin vähän paska olo niin siksi näin. Alkuun noin 4km rauhassa, sitten kymppi peekoota, loppuun 4km kynnyksellä. Keskisykkeeksi 133 ja tahdiksi 5:01. Taas olo vaan parani ja jumit helpottui kun juoksi. Illalla sali. KE: Salilla jalat, teemalla itsesäälin kautta epäuskoiseen nauruun. Yritin tehdä nopeusvoimaharjoituksen sisältäen "räjähtäviä" kyykkyjä keveillä painoilla, boxjumppeja ja yhden jalan kyykkypomppuja. Hiki irtosi nopeasti koska hävetti. Hyvä että maasta irtosin kun yritin 30kg painoilla pompata kyykystä. Nuoruus ja kimmoisuus ilmeisesti valunut sperman mukana suihkuhuoneen lattiakaivoon. Täytynee panostaa tähän kimmoisuuteen vähän enemmän jos meinaa seuraavaksi maratonenkkaa parannella. TO: Aamulla edelleen / jälleen nihkeä olo, lihaskireyttä ja lakanat rutussa yöllisestä hikoilukohtauksesta. 13,1km / 1h26min polkua töihin sykkeellä 125, ja siitä heti varmuuden vuoksi koronatestiin. Illalla 27min hölkkä kotiin ja tekstari negatiivisesta tuloksesta kännykkään. PE: Nyt olo jo taas täysin normaali. 33,2km / 4h2min polkua, syke 121, nousua 805m. Tämä pitkis meni sikäli käteen, että tuli pukeuduttua liian niukasti ja ripsautti heti kärkeen lisäksi vähän vettä, joten menin koko matkan liian kovaa pysyäkseni lämpimänä. Kuuma oli ainoastaan Paloheinän mäessä missä tein 10 nousua. 4h kohdalla oli jalat ihan loppu. LA: Sali. SU: 12,3km / 74min matolla, alkulämpöjen jälkeen 10 x 2min vedot 7% kulmaan, tahdit 5:05 -> 4:50. Loppuun yksi kilsa tasaisella aikaan 3:30, "ihan kokeilumielellä". Viikossa hölkkäsin 94,5km / 10h. Eiköhän ne treenit ala olemaan sitten hiljalleen siinä. Kaksi viikkoa Nuuksio Classiciin joten parempi alkaa vaan perseilemään jo, jos vaikka olisi sitten palautuneessa tilassa viivalla. Ensi viikolla jos tekisi noin 6h ja seuraavalla 3-4h. Tasaisin väliajoin sitten vaan jonkinlainen keveähkö vauhtiharjoitus, että pysyy se tatsi hyvin hallussa, mitä ei ikinä alunperin ollutkaan.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy