Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Runningidiot

Jäsenet
 • Content Count

  366
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

304 Excellent

1 Follower

Profile Information

 • Gender
  Male

Converted

 • 10km
  41.35
 • Maraton
  3:19
 • Tavoite
  Karhunkierros 160km

Recent Profile Visitors

3 038 profile views
 1. Runningidiot

  Alelaari

  Tammiston xxl:ssä on hyllyssä kaikkia kokoja Hokan atr4:stä mustana hintaan 99 vaikka netissä ei niistä mitään tietoa olekaan. Joutui ostamaan vaikkei ne kauaa kestäkään kun hinnaksi jäi sopuinen 75 euroa. En tiedä korjaavatko nyt hinnan kun yrittivät minultakin laskuttaa nettihinnan 110 euroa ( ilman alea) mukaan.
 2. Runningidiot

  Garmin Fenix 5

  Kaikki ovat jo varmaan huomanneet että spotify on nyt ladattavissa appina 5 plus sarjan laitteisiin. Omaan makuun aika lailla mullistava ominaisuus ja taitaa kyseinen laite muodostua nyt pakko-ostokseksi. Itse kanniskelen aina kännykkää pidemmillä lenkeillä sportifyn vuoksi ja tästä riippakivestä pääsisi nyt vihdoin eroon. Onko kokemuksia, toimiiko homma täysin moitteetta?
 3. Runningidiot

  off topic osa 1

  Sanonpa tähän väliin vain sen että on kovempi suoritus läpäistä aloittelevana lenkkeilijänä maraton esim 4.30 ajalla kuin ok kuntoisella painaa se tuntia nopeammin. Se on lähes liikuttavaa kun näkee paskakuntoisen kaverin taistelevan sen 42km maaliin kaikista kivuista ja vaillinaisesta kuntopohjasta huolimatta. Siitä lähtee respaa. Tulen arvostamaan vaimoni maalinpääsyä Vantaalla paljon enemmän kuin omaa juoksuani, vaikka tulenkin rajoitinta vasten juoksemaan. Helppoahan se on "hyvä"kuntoiselle.
 4. Luin kolmesti mutta ei, en tajua.
 5. Runningidiot

  Pitkään kestänyt ulkosäären kipu.

  Minä olen täällä itkenyt kipeää jalkaani mutta pitkäaikaista kokemusta tästä vaivasta ei ole. Röntgenin ja kahden viikon tulehduskipulääkekuurin jälkeen uskalla todeta dr Googlen ( md ) avustuksella että kyseessä on yksinkertaisesti rasitusvamma, joka johtuu heikosta lihaksesta. Tämä kyseinen lihas mm jarruttaa jalkaterän laskua askeltaessa ja valmistaa jalkaterän uuteen kimmoisaan askeleeseen. Liika ramppaaminen on sille yksinkertaisesti liikaa. Koska kaikenlainen heikkous on sairautta, oikea hoito on voimaharjoittelu. Otan itse ohjelmaan kantapääkävelyn noin 10 metrin vetoina sekä seuraavanlaisen harjoitteen: Nojaamaan hartiat seinää vasten kantapäät noin 30-40cm irti seinästä ja kroppa jännitettynä suoraksi. Siitä jalkaterän nostoja noin 15 noston sarjassa. Eli teen juuri sitä mikä sattuu. Tuska kuitenkin yllättäen ei siitä suurene ja tuntuu lopulta vähän helpottavan kun lihas saa treeniä. Muina lääkkeinä olisi esim kengän vaihto mataladroppisempaan. Kantapäädropin alentaminen pitäisi auttaa koska tällöin kyseessä olevan lihaksen ei tarvitse juostessa laskea jalkaterää niin alas. Itselläni ei ole valitettavasti ole käsillä matalakantaisia kenkiä mutta vaihdan silti Acicsin Kayanot DS trainereihin josko vähempi jousto auttaisi. Lisäksi siirryn asfaltilta purulle ja soralle, jonka pitäisi auttaa samoin tavoin kuin kantapään lasku. Uskon tähän dropin alentamiseen koska olen huomannut että helpointa kävely on minulla joko paljain jaloin tai barefoot-kengissä. Vielä muitan keinoja on kuulemma kinesioteippaus ja nilkkatuki. Itse koitin eilen juosta kympin kovaa jalka sidottuna, mutta paskat siitä mitään iloa ollut. Loppulenkillä alamäet oli myrkkyä. Luotan voimaharjoitteluun. Se on ennenkin pelastanut minut vammoilta ja on muutenkin elämän perusta. Ai niin, lättäjalka olen itsekin. Se mitään merkkaa. Viimeksi arvostettu ortopedi kertoi minulle että on tutkittu fakta jotta lättäjalkaisilla on vähemmän alaraajojen rasitusvammoja kuin muilla. Ja vielä toinen lisäys: Tarkista ettei kengännauhasi ole liian kireällä nilkan juuresta. Lukemani internetlähteen mukaan myös tämä voi aiheuttaa ongelmia.
 6. Runningidiot

  Hoka One One

  Joo huomattiin jo aiemmin mutta ei ole kokoja.
 7. Runningidiot

  Hoka One One

  @vmaksi Viitsitkö vinkata mikä olisi eukolle sopiva kenkä maratonille ja yleislenkkikengäksi hokan mallistosta? On nyt juossut atr:llä ja se on ainoa löydetty kenkä mikä ei aiheuta ongelmia jaloissa. Ei olisi varaa enää tehdä harhaostoksia joten pitäisi löytää mahdollisimman paljon tuota atr:ää vastaava kenkä.
 8. Kokeillaas kelpaako 50 eurolla.
 9. Runningidiot

  MYYTY Asics gel nimbus 19 women 39,5 HKI

  Vaimon kengät. Noin 30km yritetty hölkätä. Kuulemma varpaat puutuu niin pahoin ettei pysty käyttämään. Hintapyyntö 70 euroa.
 10. Runningidiot

  Langattomat kuulokkeet juoksuun

  Parin lenkin pohjalta olen vakuuttunut Oneplus bullets wireless kuulokkeista. Pysyy erittäin hyvin päässä, äänenlaatu erittäin hyvä, kaulan ympärille tuleva "panta" pysyy paikallaan juostessa. Oletettavasti erinomainen akkukestokin tulee jatkumaan myös talvella koska akut sijaitsevat tässä kaulapannassa ja pysyvät lämpimässä. Roiskevesikestävyys tuli testattua tämän päiväisellä sadekelin lenkillä. Muitakin hyviä featureita älypuhelimen kanssa käytettäessä. 70 euron kuulokkeiksi erinomaiset.
 11. Runningidiot

  Hoka One One

  Maaliskuussa ostettu atr4:t ja nyt alkaa pohjasta irtoamaan palasia. Ensimmäinen pala jäi karhunkierrokselle ja kaksi seuraavaa jo irvistävät. Kaikki vasemmasta kengästä. Täytyy sanoa että kolmansia hokia en taida enää ostaa.
 12. Runningidiot

  Alle 3:20

  Jospa tällaiseen ketjuun vetäisi nimensä ja tavoite Vantaalle. Mää olen nyt tampannut pitkää ja rauhallista enemmän joten voisin varmaan ottaa vähän vk-painoitteisemman lähestymisen harjoitteluun. Ajallisesti ajattelin uhrata tähän tapahtumaan 3-4kk harjoitusjakson jossa keskimäärin 5 lenkkiä viikossa. Ennen varsinaisen ohjelman alkua satunnaisempaa lenkkiä ja vaikkapa 10km testijuoksu alkumittariksi. Sattuuko jollain olemaan hyviä harjoitusohjelmia tiedossa tai vinkata jotain hyvää ja tunnettua testiä, millä voisi ennustaa 3:20 alittuvan? Post scriptum: No niin no niin. Janne Holmenin ohjelmalla mennään sitten 4kk ennen Vantaata. Näyttää olevan sopivasti vain kolme lenkkiä viikossa joten pari ylimääräistä kevyttä mahtuu vielä tarpeen mukaan viikkoon.
 13. Runningidiot

  NUTS Karhunkierros 25.-26.5 2018

  Vieläkös 160km läpäisijät sai sen sisupuukon? Itse en ole perso palkinnoille ja tuo pieni riipus riitti tällä kertaa, mutta sellainen puukko kelpaisi kyllä...
 14. Runningidiot

  NUTS Karhunkierros 25.-26.5 2018

  Onnittelut kaikille koville foorumilaisille. Nyt on omakohtaista kokemusta minkälainen tämä kisa on ja hattu nousee entistä korkeammalle. Vaikea ymmärtää miten tuolla painetaan 80km lähemmäs 8 tuntia saatika sitten 160km ylipäätään maaliin saakka. Itse pääsin 80km maaliin mikä riittää minulle. Aika meni alle 12h50min. Kokemus on kyllä valttia tässä lajissa ja tein joitakin huonoja valintoja sekä suoranaisia virheitä mitkä osaisin nyt välttää. Luulen että nyt viisaampana se 12h tulos olisi mahdollinen. Loppulegille sain kuitenkin uskoakseni painettua erittäin vertailukelpoisen ajan. Jotain tarkempaa rapsaa sitten myöhemmin.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy