Jump to content
Juoksufoorumi.fi

HelppoHeikki

Jäsenet
 • Content Count

  1 539
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  33

HelppoHeikki last won the day on October 31 2017

HelppoHeikki had the most liked content!

Community Reputation

1 796 Excellent

About HelppoHeikki

 • Rank
  UTTF Liivijengiläinen 2017

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. HelppoHeikki

  Geelit lentokoneessa

  Jenkkeihin ei itse asiassa nykyään saa ottaa käsimatkatavaroihin yli 350ml vetoisia jauhepaketteja/pusseja. Ruumassa isommat on edelleen ok.
 2. HelppoHeikki

  Geelit lentokoneessa

  Pillerit ja tabletit ei turvatarkastajia kiinnosta. Geelit on ok, jos yksittäinen geeli on korkeintaan 100 ml ja geelien pitää mahtua siihen yhteen yhden litran pussiin, missä on muutkin nesteet, kuten hammastahnat ja spraypullot. 500ml mehupullo menee roskiin, jos siellä on yhtään nestettä, vaikka olisi alle desi. Tyhjät pullot on ok, koosta riippumatta.
 3. HelppoHeikki

  Suunto Spartan Ultra

  Kyllä tuo kännykän kautta treenien siirtäminen olisi mulle just yksi erittäin oleellinen juttu, kun nyt on usein sitä ongelmaa, että reissussa ei ole läppäriä mukana ja kellon muisti alkaa täyttymään. Jos treenit voisi siirtää kännykän kautta pilveen, niin homma ratkeaisi sillä. Jos tämä taas ei toimi luotettavasti, niin ihan hukkaan menisi uuteen kelloon sijoitetut saturaiset. Mutta G5S+ voi olla eri juttu kuin G5. Eli jos joku on käyttänyt G5:sta ja Ultraa, niin kaikki kokemukset olisivat tervetulleita. Muuten Spartan Ultra olisikin mulle just passeli ratkaisu, kun rannesykemittausta en tarvitse.
 4. HelppoHeikki

  Suunto Spartan Ultra

  Onko jollain sattumalta Spartan Ultra ja Lenovo/Motorola G5 käytössä? Toimiiko Suunnon sovellus ja kellon synkkaus puhelimeen ongelmitta tällä kombolla? Alkaa vaan mun vanha Ambit vetelemään viimeisiään ja nyt voisi olla hyvä hetki päivittää Ultraan. Mutta netissä vaan on kovin ristiriitaisia kommentteja kellon ja kännyn synkkausongelmista.
 5. HelppoHeikki

  Hyvä ja kestävä juoksumatto.

  Uusi, hyvä, halpa ja kestävä lienee melko mahdoton yhdistelmä. Itse ostin oman Titan Fitnessini XXL:n alennusmyynnistä. On hyvä, halpa ja uusi. Kestävyydessä saattaa hävitä kolme kertaa kalliimmille Tuntureille, mutta tuskin mä tätä yksin juoksemalla saan rikki 🙂 Tähän mennessä olen tällä matolla nylkyttänyt pari tuhatta kilsaa ja ainakin vielä se porskuttaa ihan hyvin menemään. XXL:ssä on puolisäännölliseen Titan Fitnessin mattoja varsin edulliseen hintaan tarjouksessa. Jos maton tarve ei ole todella akuutti, niin kannattaa tilata XXL:n uutiskirje ja seurata hetken aikaan niiden tarjouksia.
 6. Mun mielestä Adv Skin 5 on niin lähellä kahtatoista, että ei niitä oikein kannata molempia ostaa. Toisen liivin pitäisi olla vielä kevyempi kuin Adv Skin vitonen. Mutta silti "paitamainen". Kuun lopussa pääsen testailemaan todella kattavaa valikoimaa Chamonix'hin, niin pitää siellä perehtyä aiheeseen oikein urakalla.
 7. Ostin keväällä hyvästä tarjouksesta UD Scott Jurek Ultra Vest 3.0 juoksuliivin. Ajatus oli se, että tästä tulisi mainio kaveri Salomonin Adv Skin 12 litraiselle. 12 litrainen on kuitenkin varsin järeä ratkaisu alle satkun kisoihin ja arkisiin treeneihin. UD:n speksit vaikuttivat täydellisiltä ja olin varsin tyytyväinen, kun sain sen vielä todella edullisesti. Eli tämä: https://ultimatedirection.com/sj-ultra-vest-3-0/ No, olen nyt juossut tällä liivillä vajaat kymmenen pitkistä ja mun kropalle se on yksinkertaisesti susipaska. Liivi toimii jossain määrin järkevästi, jos se on selvästi takapainoinen, eli käytännössä selässä on oltava kameli. Ensi lötköt tyhjäksi ja sitten kamelin kimppuun. Tai vain pelkällä kamelilla liikenteeseen. Jos laitan vain lötköt ja 4-6 geeliä eteen ja ohuen takin taakse, niin liivi on karmea. Se valuu koko ajan alas ja liivin yläreuna hiertää niskaa todella ikävästi. Jos liiviä yrittää kiristää napakaksi, kiristyy lapaluiden alareunan kohdalle vain tiukka vanne. Yläosa pysyy sellaisena kun se nyt sattuu olemaan. Liivi ei jousta yhtään, eli jos kiristät liivin alareunan napakaksi, niin syvät sisäänhengitykset käyvät selvästi hankalammiksi. Jos taas jätät liivin löysäksi, niin se hölskyy ja valuu etupainoisena entistä pahemmin alaspäin ja niskaan kohdistuu kovaa painetta. Onneksi sain tämän halvalla, koska tämän liivin käyttö tulee olemaan minulla jatkossa hyvin marginaalista, kun en halua käyttää kamelia. Joku kuuman kelin pitkis tai ilman huoltoa järjestettävä lyhyehkö kisa on niitä harvoja tilanteita missä minulla on tälle jatkossa käyttöä. Salomonin ratkaisu on ainakin minun kropalleni törkeän paljon parempi vaihtoehto. Se kun lähinnä tuntuu kompressiopaidalta, minkä tiukkuutta voi säätää lennossa. Ja oli painoa sitten edessä tai takana, liivi toimii ja pysyy ryhdikkäästi päällä. Ja kun koko liivi on jossain määrin joustavaa materiaalia, ei tiukaksikaan säädetty liivi haittaa syviä sisäänhengityksiä. Mutta on se vähän liian iso arkisille pitkiksille, joten joku pieni liivi pitäisi vielä löytää. Mutta sen pitäisi olla ehdottomasti tällainen Salomonin tyylinen "paita". Ei ole helppoa polkujuoksijan varustelu, vaikka juoksemiseen tarvitaan kuulema vain lenkkarit 😄 EDIT: Niin ja olen ruumiinrakenteeltani juoksijaksi varsin tanakka, joten se saattaa vaikuttaa asiaan. Heinäseipään taakse piiloon mahtuvalle liivi saattaa toimia aivan eri tavalla 😉
 8. HelppoHeikki

  Syöminen ultran aikana

  Ainakin viime vuonna Karhunkierroksen 165km:n puolivälin huollossa oli lämmintä pitsaa tarjolla 😄 En tiedä oliko tänä vuonna sama juttu. Ja kyllä, söin sen pikkupitsan erittäin tyytyväisenä 😉
 9. HelppoHeikki

  Helsinki Marathon 25.8.2018

  No johan on reitti 😨 Paljon hypeä ja lopputuloksena lyhyt mikroautorata. On todella sääli, että Helsingissä ei ole enää rehellistä kaupunkimaratonia keskellä kesää. HCM:n nykyinen reitti on kuitenkin varsin hieno, mutta ajankohta on todella surkea. Surkea siis siinä mielessä, että tapahtumaan pitäisi haalia massamaratonin vaatimia puoliaktiivisia harrastajia. Heille parempi ajankohta olisi luonnollisesti loppukesä, jotta olisi hyvät treenit alla.
 10. HelppoHeikki

  Alkoholilain kokonaisuudistus

  Mulla on vankka usko siihen, että suomalaiset ovat hiljalleen oppimassa oikeille tavoille. Alkoholi ei ole enää nuoremmille polville samanlaista tavaraa kuin meille 70-luvulla syntyneille. Meille se oli valtava tabu ja siitä piti kiskoa kännit, kun se oli muka niin hienoa ja coolia. Ilmainen viina oli jotain taivaspaikasta seuraavaa. Ei voi kuin toivoa, että sama kehityssuunta jatkuu ja vanhan polven kännäyksen ihannoijat juovat itsensä hengiltä ja tekevät tilaa uusille sukupolville. Ja ei, en ole absolutisti, en ole itse asiassa missään asiassa absolutisti. Ja se tosiaan kannattaa muistaa, että alkon kulutus on laskenut, vaikka alkon verotusta on samaan aikaan kevennetty ja saatavuutta helpotettu. Mikään kieltolakiholhous ei siis ole syynä kulutuksen laskuun. Tupakoinnissahan tämä muutos on ollut vielä hurjempaa. Jos nyt omaakin tuttavapiiriä ajattelee, niin todella harva nykyään polttaa. Nuoria jos katselee kaupungilla, niin heistä äärettömän harva polttaa. Mä kun olin alle 20-vuotias, niin todella moni poltti, kun sekin oli muka niin pirskatin coolia.
 11. HelppoHeikki

  Alelaari

  Lidlissä on taas tänään ulkoilukampetta sopuhintaan. Itse ostin esimerkiksi ihan laadukkaan oloisen joustofleecetakin massiiviseen 10 euron hintaan. Hyvä takki viileään juoksukeliin, kunhan ei tuule. Vastaavat Powerstretch-takit maksavat merkkituotteena noin sata euroa.
 12. HelppoHeikki

  Alkoholilain kokonaisuudistus

  Mä syön sipsejä, hampurilaisia, ranskalaisia, pitsoja, pihvejä, valkosipulikermaperunoita, juustoja ja satunnaisesti juon myös olutta ja viiniäkin. Kaikki aivan hirvittäviä myrkkyjä kropalle. Mutta mitä siitä, kaikki maistuvat hyvältä ja sopivassa tilanteessa ovat oikein mukavaa naposteltavaa. Toki jos näitä myrkkyjä vetäisi päivittäin napaansa, niin huonostihan siinä kävisi. Mutta veikkaan, että elämänlaatuni kärsisi ihan oikeasti, jos joutuisin näistä myrkyistä kokonaan luopumaan. Koko kieltolakimentaliteetti on aivan karmea, kun 99% aikuisväestöstä kärsii siitä, että prosentti tai promille porukasta ei kykene hillitsemään omaa viinapäätään.
 13. HelppoHeikki

  Alkoholilain kokonaisuudistus

  Itse olen asunut Suomen ulkopuolella kolmessa eri maassa ja kaikissa näissä maissa sai ostaa marketeista ihan mitä vain alkoa. Oli se sitten kepua, votkaa, tai jotain siitä väliltä. Vain yhdessä asuinmaassani olen havainnut selkeätä ja julkista juopottelua, kännäyksen ihannointia ja ilmaisen viinan tuottamaa hekumaa. Ja se yksi maa ei ole mikään näistä, missä saa marketista tiukkaa viinaa. Se maa on joku maa, missä kansan alkon käyttöä pyritään hillitsemään pakkokeinoilla. Tähän yksinkertaiseen ja tylsään kokemusperäiseen "tietoon" nojaten, väitän, että systeemi on mätä ja se ei toimi. Mutta tämä uusin muutos? Mun mielestä on todella hieno juttu, että nyt kaupasta saa oriGINalia ja 5,5% oluita. Syyt ovat selkeitä. Käymiskura ei ole lonkeroa, vaan aidossa lonkerossa kuuluu ja pitää olla pieni vivahde ginin suuntaan. Juuri se tekee lonkerosta hienon kesä- ja saunajuoman. Toinen todella hieno asia on 5,5% -raja. Nyt Suomessa saa kaupasta olutta. 31.12.2017 asti kaupoista sai vedellä lantrattua "olutta". Jos menet Keski-Eurooppaan marketin oluthyllyille, huomaat heti, että normaalin oluen luonnollinen alkoholipitoisuus on noin 4,8-5,5%. Vanha 4,7% -raja oli itse asiassa vain suojatulli ulkomaista kilpailua vastaan. Suuret kotimaiset panimot hykertelivät tyytyväisenä, kun Suomessa sai myydä kaupoissa vain lantrattua suomikuraa ja ulkomaiset toimijat eivät voineet toimittaa omia tuotteitaan marketteihin. Ja se tärkein pointti. Alkoholistit eivät osta kaupoista vahvempia oluita. Syy on hyvin selkeä. Ne ovat huomattavasti kalliimpia kuin tarjouskepu. Tämä muutos ei luultavasti vaikuta alkoholistien elämään juuri mitenkään. He ostavat edelleen Liiterin punaista, Cittarin Sakua tai Prisman Karjalaa. Mutta me muut voidaan ostaa halutessamme nyt ihan oikeaakin olutta marketista.
 14. HelppoHeikki

  Noviisina Karhunkierrokselle.

  Mitä nyt asiasta monien kanssa tämän vuoden kisan aikana juttelin, niin valtavat erot kannettavan nesteen määrässä oli. Kaikkea 1-3,5 litran väliltä :) Itse olin kahdella 0,5 lötköpullolla liikenteessä ja jo etukäteen tietoinen siitä, että hiukan menee kuivuuden puolelle pisimmillä huoltoväleillä. Mutta mulle sopii paremmin hetkelliset kuivuudet, kuin valtavien vesivarantojen mukana kantaminen, varsinkin, kun siinä on aina iso riski olemassa, että ei edes juo kaikkea. Varsinkin kamelien kanssa näin käy yllättävän helposti, kun on vaikea arvioida, että paljonko kamelissa on vielä nestettä jäljellä ja alitajuisesti säästelee sitä. Mutta tänä vuonna keli oli todella kolea, joten sekin vaikuttaa asiaan. Lämpöisemmällä kelillä minäkin olisin varmaan ottanut kolmannen lötkön mukaan.
 15. Mä ostin viime syksynä samasta putiikista saman valmistajan aavistuksen pienemmän maton. 51x140 senttisen. Tehoa on samat 3hv. Edelleenkin painottaisin juoksumaton leveyden merkitystä. Vähintään 50 senttiä leveä matto tekee juoksemisesta rentoa ja rauhallista, vaikka olisi vähän väsyneempikin. Jollain 40-45 senttisellä pitää jo keskittyä maton keskellä pysymiseen. En ole mattoa käyttänyt vasta kuin yhden talvikauden, mutta ainakin sen se palveli loistavasti. Ja nyt syksyllä olen muutaman kerran matolla juossut. Hintaahan näillä XXL:n Titaneilla on huomattavasti vähemmän kuin Tuntureilla. Joku Titanin malli on puolisäännölliseen XXL:ssä tarjouksessa, joten listahinnalla näitä ei kannata ostaa. Mutta hintaero Tunturiin on valtava, jos laittaa speksit samalla tasolle. Mutta tiedä sitten, jos tulee teknisiä ongelmia. Itse puntaroin hintaeron niin suureksi, että päätin ottaa riskin. Juoksumatto ilman moottoria kuulostaa kyllä melko päättömältä ajatukselta. Mahdetaanko sellaisia edes myydä muualla kuin jossain Ideakuvastoissa?
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy