Jump to content
Juoksufoorumi.fi


dioglanes

Jäsenet
 • Posts

  161
 • Liittyi

Reputation Activity

 1. Thanks
  dioglanes got a reaction from Massey Ferguson in Polar M430   
  Lähetä polarille tukipyyntö. Sieltä vastataan yleensä nopeasti. Antavat ohjeet mitä tehdä. Jos ei lähde toimimaan niin antavat ohjeet miten lähettää heille huoltoon.
 2. Onnittelut!
  dioglanes reacted to AnttiSn in Kannattaako maratonvauhtinen harjoittelu   
  Kaikki tiet vievät Roomaan. Tämmöiset tutkimukset, joissa väitetään yhden paradigman olevan ylivoimainen ovat aina huuhaata. Pitää osata "lukea" tiedettä, eli lähteä siitä, mitkä ovat tutkimuksen lähtökohdat ja sitten pyrkiä ymmärtämään tulokset näiden kohdalta. Ja välissä tietysti pitää myös osata analysoida miten käytetyt metodit vaikuttavat tulosten yleistämiseen. Yleensä unohdetaan noita tärkeitä välivaiheita, hypätään suoraan johtopäätöksiin ja otetaan se ylhäältä annettuna faktana.
   
  Tässä muutamia havainnollistavia "vääristymiä" eritoten tuohon polarisoituun malliin liittyen:
  -tutkimukset ovat usein 6-8 vko max pituudeltaan
  -usein tutkittu joukko suhteellisen pieni, ja myös rajattu (esim. harjoitelleet urheilijat yms)
  -vertailututkimuksissa (polarisoitu vs. pyramidi) on todella vaikea saada vertailukelpoinen ohjelma aikaan; mikä on se asia, joka pidetään vakiona tutkittavien ryhmien välillä?
   
  Tiede ja käytäntö kertovat, että anaerobisen kynnyksen yläpuolella suoritettu polarisoitu harjoittelu on tuottavinta 4-8 viikon ajan, jonka jälkeen väsymys alkaa kasvamaan merkittävästi. Toisaalta, tiede myös kertoo, että millä tahansa matkalla suorittamisen optimoinnin yksi tärkein asia on harjoittaa kisatehoisen alueen ympäristössä. Eritoten maratoonarille tämä on tärkeämpi kuin vo2max (suorituskyvyn kolmiossa hapenotto ja kynnysominaisuudet jäävät taloudellisuuden varjoon). 
   
  Vastaavasti voi katsoa miten maailman ihan absoluuttisimmat huiput harjoittelee ja yrittää sieltä kaivaa oppia. Ensimmäinen havainto on, että lajista riippuen harjoittelu voi olla kohtuullisen erilaista. Esim. pyöräilijöillä on monta eri toimivaa konseptia, joissa yhteisenä tekijänä kuitenkin valtava volyymi. Juoksijat tuppaa enemmän harjoittelemaan samankaltaisin systeemein keskimääräisellä volyymillä (paikat ei kestä enempää lajiharjoittelua). Kaikilla näillä on kuitenkin yhteinen tekijä: kauden vaiheesta riippuen harjoitussapluuna on joko pyramidi tai polarisoitu, mutta ei pysy koskaan täysin samana. Siinä missä jossain vaiheessa kautta pyöräilijä voi esim. vetää 95% harjoittelusta lähellä aerobista kynnystä ja sitten loput selvästi vo2max (=perinteinen polarisoitu menetelmä), niin toisessa vaiheessa harjoituskautta voi tempoajon osuus olla jopa lähellä 50% kokonaisvolyymistä.
   
  Summa summarum: ei kannata yrittääkään löytää sellaista hopealuotia, harjoitusmallia tai kenties yksittäistä harjoitusta, jolla aina ja ikuisesti tapahtuisi vain ja ainostaan hyviä asioita. Kestävyysurheilijan harjoittelu vaatii erilaisia ärsykkeitä eri vaiheessa harjoittelua ja samaa toistamalla päätyy aina ja 100% varmasti jauhamaan paikallaan. Kyse on vain siitä, missä vaiheessa tämä tapahtuu!
 3. Like
  dioglanes reacted to NORDMAN in MM-hiihdot 2021   
  Herää myös kysymys olisiko Holund pystynyt loppumatkasta tulemaan Krügeria ennen jos olisi tiennyt taistelevansa pronssista eikä viidennestä sijasta? Jäi maanmiehestään vain 0,4 sekuntia, joka ei myöskään tiennyt saavansa mitalia. Iversenin kulta ei ollut ansaittu. Mielestäni kaiken häsläämisen jälkeen mitalit olisi ollut järkevintä jakaa siinä järjestyksessä kun tulivat maaliin, ilman hylkäyksiä, niin samalla joko hyväksyttäisiin yhteislähtöjen gladiaattoritaistelut viihteenä tai tajuttaisin pikku hiljaa siirtyä takaisin väliaikalähtöihin. Liikaa yhteislähtöjä, Kläbo tuli neljä kertaa ensimmäisenä maaliin, kaikki yhteislähtöjä ja loppukirillä.
 4. Like
  dioglanes reacted to juusok in Garmin Fenix 6   
  Garminilla pärjää paljon paremmin, kun ei parita sitä ollenkaan puhelimeen, sen verran buginen tuo vielä n. 10 vuoden kehittämisen jälkeen on heidän bt-stackinsa. Synkkaa vaan wifillä ja kaikki menee kätevämmin 🙂
   
  Samoin sitä tietokoneen synkkaohjelmaa kannattaa käyttää minimaalisen vähän, paljon parempi vaan kaikki reitit ja kartat kopioida "manuaalisesti" levylle, niin menee jopa korkeudet oikein. Tämäkin bugi on jo teini-iässä.
 5. Like
  dioglanes reacted to juusok in Polar Verity Sense optinen sykemittari   
  No se menee jo hieman semantiikan puolelle, mitä tarkemmin mitataan.
   
  Optisesti mitataan veren (ja hapen) liikettä, sähköisesti sydämen pulssitusta. Näitä muuttujia vertaamalla voidaan sitten päätellä kaikenlaista.
   
  Olisi pitänyt tarkemmin sanoa, että optinen mittaus on tarkin tapa mitata pulssia sikäli kun sillä tarkoitetaan veren liikettä ja sydämen aiheuttamaa paineenvaihtelua verisuonistossa. Sähköinen on taas tietysti tarkin tapa mitata sydämen toimintaa sähköisesti.
   
  Normaalisti nämä ovat tietysti sama asia, ja sinne teho-osastolle joudutaan jos eivät ole.
   
   
  Näin varmaan onkin, mutta toisaalta mikä on referenssinä?
   
  Pointti kitetytettynä on ja oli, että optisesta rannemittauksesta ei voi tehdä päätelmiä koskemaan optista mittausta yleisemmin.
 6. Like
  dioglanes reacted to hatapa in Polte lapojen välissä   
  Ensimmäiseksi kannattaa kokeilla yksinkertaista lyijykynäkonstia. Eli pidä juostessasi peukaloa ja etusormea kevyessä puristusotteessa, ikään kuin pitelisit lyijykynää. 
   
   
 7. Like
  dioglanes reacted to perttu in Yleinen korona keskustelu   
  D-vitamiiniahan on esitetty ratkaisuksi jo melkein kaikkiin ihmisen vaivoihin, mutta oikein mitään niistä vaivoista sillä ei suuressa mitassa ole vieläkään ratkaistu. Eli maltti on valttia kun tutkimukset eivät sitä kovin suoraan ja ainakaan millään suoralla ja varmalla tavalla pysty kytkemään näihin vaivoihin. Kun on tutkittu enemmän niin on taas laitettu vähän jäitä hattuun. Eihän se toki haittaa talvella hieman D-vitamiinia syödä, mutta koronan pysäyttäminen sillä on aika kaukainen utopia. Jostain muusta tuo Israelin kolmas aaltokin taitaa sitten johtua jos D-vitamiinipuutteiset sairastivat jo aiemmin.
   
  D-vitamiinia tai ehkä pikemminkin riittävää ja monipuolista ravintoa laajemmin voi ajatella vähän kuin lenkkeilyä että sillä voi olla ennaltaehkäisevää vaikutusta koska se voi olla hyväksi immuunijärjestelmälle, mutta ei lenkkeileväkään viruksilta ole turvassa tai ei ole todennäköistä että korona pysähtyy jos nyt kaikki lähdemme lenkille.
   
  Runsaasti matalan D-tason ryhmän (vaikka Tukholman maahanmuuttajaväestön) ja sairastavuuden välillä voi näkyä tilastollista korrelaatiota hyvin ilman että D-vitamiinin ja sairastamisen välillä on syy-seurassuhdetta, vaikka Paunion kirjoitus luokin tällaista ajatusta. Hänen kirjoituksensa ovat monesti melko raflaavia, niissä voi olla ihan kiinnostavia teorioita mutta aina ne eivät perustu oikein mihinkään vahvasti osoitettuun tietoon mitä olisi monesti hyvä olla päätösten taustalla.
 8. Like
  dioglanes reacted to Timbu in Mikä mittari minulle?   
  Hankittu on! Olen tyytyväinen hankintaan, Sonyn uusi siru oli monen muun syyn lisäksi vaakakupissa, kun päätökseni tein. Yhdyn monen muun käyttäjän mielipiteeseen, että näppäinversio on kosketusnäyttöä parempi vaihtoehto. Youtubesta löytyi myös videoita täysi uusista käyttömahdollisuuksista. 🙂
 9. Like
  dioglanes got a reaction from Juoksuontylsaa in Mikä mittari minulle?   
  Apple watch on maailman käytetyin urheilukello. Apple toisaalta pelaa täysin eri resursseilla kuin Garminit ja muut vielä pienemmät firmat (Polar, Suunto, Coros) Garminit ja muut ovat pikkutekijöitä, mutta parhaimmillaan tuovat sellaisia ominaisuuksia joita suurin osa käyttäjistä ei tarvitse, mutta pienelle osalle ne ovat avainominaisuuksia (esim akkukesto, ulkoinen kestävyys, palautumisen seuranta) Toisaalta nämä niche-markkinat tarjoavat niitä aukkoja markkinassa tehdä menestyksekästä liiketoimintaa.
 10. Like
  dioglanes reacted to juusok in Mikä mittari minulle?   
  On väärin verrata puhelimeen. Puhelin ei kulje ranteessa. Miksei kanna läppäriä mukana lenkillä, siinä on puhelinta parempi näppis?
   
   
  Livesää, online seuranta, kisassa muiden pallurat, 112-hälytys, auton summon hakemaan, vaikka mitä.
   
  Nyt rajoitteena on akunkesto ja käyttöliittymä.
   
  Akunkesto ratkeaa ja puhe ratkaisee käyttöliittymän. 24h akunkesto riittää useimmille, se onnistunee muutaman vuoden päästä. Applen uudet prossut näyttävät mikä on mahdollista flops / watt.
   
  Miksi kantaisit puhelinta lenkillä, jos kaikki onnistuisi kellolla?
 11. Like
  dioglanes got a reaction from Juoksuontylsaa in Mikä mittari minulle?   
  Lisätään vielä, että tyypillisesti tämä mittariongelma on meidän harrastajien ongelma, ei ammatti(maisten) urheilijoiden. Heille mittarit ovat täysin toissijaisia. Niistä voi olla jotain hyötyä, mutta ilman niitäkin valtaosa pärjäisi hyvin. Jos juoksua ajatellaan niin monelle huippujuoksijalle vaikkapa laktaattimittaus on tärkeämpi kuin syke tai gps.
 12. Like
  dioglanes got a reaction from Prefontane in Helsinki City Running Day julkaisi vuoden 2021 lähettiläänsä. Näin tasa-arvon aikana kaikki lähettiläät on naisia.   
  Pasille ja muille, jotka tarjoavat palveluita tyypillisesti suoria asiakkaita ei tule mainostamalla tai pistämällä ilmoituksen foorumeille tai someen (joillekin some on kyllä hyvä työkalu). Esim tuolla bisnespuolella monelle yksityisyrittäjälle fb ja linkedin ovat tärkeimpiä työkaluja asiakkaiden hankkimiseen. Mutta oleminen ja mainostaminen eivät riitä, vaan aktiivisuus ja avuliaisuus. Kuten Pasi totesi, se viidakkorumpu on tehokas. Olemalla aktiivinen tällaisilla foorumeilla voi tehostaa rumpua vaikka se ei suoraan yhtään asiakasta tuo. Olemalla esimerkiksi täällä aktiivinen voi tuoda apua ja lisäarvoa, joka muistetaan siinä vaiheessa kun on ostohousut jalassa. Tai kaverilla on ostohousut jalassa.
 13. Like
  dioglanes reacted to varolevy in Helsinki City Running Day julkaisi vuoden 2021 lähettiläänsä. Näin tasa-arvon aikana kaikki lähettiläät on naisia.   
  Tästä nuorison osallistumisest höpöteltiin yhdellä kimppalenkillä. 
   
  Sieltä tuli myös, tätä kulmaa, että kun aika nykyajan ja varsinkin meillä nuoremmilla on ruuhkavuosien ja kaiken muun kanssa aika tukossa niin järjestäjä voisi helpottaa tätä dilemmaa tekemällä ennakkoon noista talkootehtävistä paremmin kuvattuja. 
   
  Monella oli kokemuksia siiitä, että pyydetään koko lauantaiksi ja puolet päivästä pyöritetään peukaloita kun ei ole osattu ohjata tehtäviin tai tarve olisi vasta iltapäivälle. Omakohtaisesti helpompi olisi osalistua jos kuvattaisiin vaikka tarve kutakuinkin seuraavasti: La 10-14 välille tekijää tekemään asiaa. X.
   
  Näitä tehtäviä kun olisi listattu useita peräkkäin niin oma osallistuminen talkoisiin helpottuisi huomattavasti. Teettää toki tekijälle taas hieman enempi suunnittelua. 
 14. Like
  dioglanes got a reaction from Seppo in Helsinki City Running Day julkaisi vuoden 2021 lähettiläänsä. Näin tasa-arvon aikana kaikki lähettiläät on naisia.   
  Pasille ja muille, jotka tarjoavat palveluita tyypillisesti suoria asiakkaita ei tule mainostamalla tai pistämällä ilmoituksen foorumeille tai someen (joillekin some on kyllä hyvä työkalu). Esim tuolla bisnespuolella monelle yksityisyrittäjälle fb ja linkedin ovat tärkeimpiä työkaluja asiakkaiden hankkimiseen. Mutta oleminen ja mainostaminen eivät riitä, vaan aktiivisuus ja avuliaisuus. Kuten Pasi totesi, se viidakkorumpu on tehokas. Olemalla aktiivinen tällaisilla foorumeilla voi tehostaa rumpua vaikka se ei suoraan yhtään asiakasta tuo. Olemalla esimerkiksi täällä aktiivinen voi tuoda apua ja lisäarvoa, joka muistetaan siinä vaiheessa kun on ostohousut jalassa. Tai kaverilla on ostohousut jalassa.
 15. Like
  dioglanes got a reaction from Nikopett in Helsinki City Running Day julkaisi vuoden 2021 lähettiläänsä. Näin tasa-arvon aikana kaikki lähettiläät on naisia.   
  Pasille ja muille, jotka tarjoavat palveluita tyypillisesti suoria asiakkaita ei tule mainostamalla tai pistämällä ilmoituksen foorumeille tai someen (joillekin some on kyllä hyvä työkalu). Esim tuolla bisnespuolella monelle yksityisyrittäjälle fb ja linkedin ovat tärkeimpiä työkaluja asiakkaiden hankkimiseen. Mutta oleminen ja mainostaminen eivät riitä, vaan aktiivisuus ja avuliaisuus. Kuten Pasi totesi, se viidakkorumpu on tehokas. Olemalla aktiivinen tällaisilla foorumeilla voi tehostaa rumpua vaikka se ei suoraan yhtään asiakasta tuo. Olemalla esimerkiksi täällä aktiivinen voi tuoda apua ja lisäarvoa, joka muistetaan siinä vaiheessa kun on ostohousut jalassa. Tai kaverilla on ostohousut jalassa.
 16. Thanks
  dioglanes got a reaction from Pasi_P in Helsinki City Running Day julkaisi vuoden 2021 lähettiläänsä. Näin tasa-arvon aikana kaikki lähettiläät on naisia.   
  Pasille ja muille, jotka tarjoavat palveluita tyypillisesti suoria asiakkaita ei tule mainostamalla tai pistämällä ilmoituksen foorumeille tai someen (joillekin some on kyllä hyvä työkalu). Esim tuolla bisnespuolella monelle yksityisyrittäjälle fb ja linkedin ovat tärkeimpiä työkaluja asiakkaiden hankkimiseen. Mutta oleminen ja mainostaminen eivät riitä, vaan aktiivisuus ja avuliaisuus. Kuten Pasi totesi, se viidakkorumpu on tehokas. Olemalla aktiivinen tällaisilla foorumeilla voi tehostaa rumpua vaikka se ei suoraan yhtään asiakasta tuo. Olemalla esimerkiksi täällä aktiivinen voi tuoda apua ja lisäarvoa, joka muistetaan siinä vaiheessa kun on ostohousut jalassa. Tai kaverilla on ostohousut jalassa.
 17. Like
  dioglanes reacted to Pasi_P in Helsinki City Running Day julkaisi vuoden 2021 lähettiläänsä. Näin tasa-arvon aikana kaikki lähettiläät on naisia.   
  Asiat kyllä kiinnostavat paljonkin! 
   
  Ensinnäkin kiitos sulle siitä, että olet antanut tällaisen mahdollisuuden. En kuitenkaan ole kokenyt tätä, enkä mitään muutakaan mainostamista kovinkaan hyödylliseksi omien duunieni kannalta. Yhtään asiakasta en tietääkseni ole tätä kautta saanut, vaikka taisi siellä joku alennuskin olla. Edelleen mun paras mainoskanava on ollut se kuuluisa viidakkorumpu. Sitä kautta asiakkaat ovat tulleet ja toivottavasti tulevat jatkossakin.
   
  Vähän haastan sitä ajatusta että somenäkyvyys olisi se ainoa oikea tapa mainostaa bisneksiään. Tiedän paljonkin pieniä yrittäjiä, jotka eivät mainosta ja silti heillä on riittävästi hommia.
   
  Mulle juoksutapahtumissa on tärkeintä se että niissä oikeasti tehdään asiat juoksijan kannalta mahdollisimman hyvin. Suomessa löytyy tapahtumia, joissa nämä asiat ovat hyvin kohdallaan, HCRD:sää näin ei valitettavasti ole. Somelähettiläät eivät asiaa muuksi muuta! Ensin perusasiat kuntoon ja sitten muut hifistelyt.
 18. Like
  dioglanes reacted to juusok in NUTS 300 2021   
  Latasin kokeeksi -> 945.
   
  Onpa mainio, tähän mennessä mennyt m.retkikartta.fi:llä, mutta tuohan ajaa melkein saman!
   
  edit. tässä linkissä ohjeet miten homma tehdään: https://urkkaavaspeksaaja.blog/2020/01/12/maanmittauslaitoksen-kartat-garmin-fenix-6-kelloon/
   
  edit2: Itse olen aina olettanut, että F6 ja F6P ovat teknisesti samoja kelloja, vain softalla erilaisia, mutta ilmeisesti rautakin on ihan oikeasti eri:
  "En muistanut tätä kirjoittaessa, että Fenix 6:sen perusmallissa ei ole karttoja, musiikkia tai wifiä. Perusmallissa on tosiaan vain 64Mb muistia, kun Pro versiossa on 32Gb. Täytyy korjata jutun otsikkoa. Sinun kellosi on ilmeisesti se Fenix 6 eli siihen et karttoja valitettavasti saa"
 19. Like
  dioglanes reacted to Nikopett in Helsinki City Running Day julkaisi vuoden 2021 lähettiläänsä. Näin tasa-arvon aikana kaikki lähettiläät on naisia.   
  Nyt Koronan myötä kaikilla tapahtumilla on omat haasteensa minkä kaikki tietää. Nykyisin sosiaalisenmedian rooli markkinoinnissa on kuitenkin aika iso ja sitä ei kannata missään nimessä aliarvioida sillä verukkeilla, että eihän ennenkään ollut somea ja porukkaa lappasi tapahtumiin ovista ja ikkunoista. Tai itseä ei satu some kiinnostamaan. Maailma muuttuu tässäkin. Se on kuitenkin musta totta, että nuo Sub2h rajan lähellä menijät on niitä parhaita lähettliäitä lajille ja näkyvyydelle 👍 
   
  Aika vähän tapahtumat kuitenkin nykypäivänä hyödyntää sosiaalistamediaa mikä on musta aika outoa. Johtuuko sitten organisaatioiden ikäjakaumasta ja sitä ei oikein haluta nähdä mahdollisuutena ja ei haluta muuttaa asennetta  Mieluummin kuihdutaan kuin uudistutaan on vähän päivän sana. Somen kautta tavoitetaan kuitenkin aika valtavan iso määrä potentiaalisia osallistujia. Toki kilpakuntoilijat ja urheilijat voivat valita tapahtumat vähän eri kriteereillä ja tälle porukalle voi olla hyvinkin samantekevää onko somessa lähettiläitä vai ei, mutta jos halutaan ne tuhannet muutkin mukaan ja pitää tapahtumat hengissä niin se ei vaan enää riitä, että pidetään pää puskassa ja haikaillaan entistä aikaa. Tapahtumat kuitenkin tarvitsee juoksijoita ihan kaikelta tasolta. 
   
  Älkääkö kukaan ottako itseensä haluan vaan tuoda tämänkin näkökulman esille.
 20. Like
  dioglanes got a reaction from Prefontane in Helsinki City Running Day julkaisi vuoden 2021 lähettiläänsä. Näin tasa-arvon aikana kaikki lähettiläät on naisia.   
  Markkinoinnin kannalta järkevää kohdistaa markkinointia siihen kohderyhmään, josta kasvua on saatavissa. Tuskin tuo kovin merkittävästi kasvattaisi osallistujien määrää, jos siellä ig:ssä olisi joku kilpakuntoilija tapahtuman somelähettiläänä. Monelle tämänkin foorumin käyttäjälle on luultavasti merkittävämpää se, onko reitti nopea tai päästetäänkö juoksijat muun liikenteen edellä risteyksistä. Ja toisaalta valtaosalle osallistujista tuollakaan ei ole merkitystä. Markkinointina siis kilpakuntoilija-osastolle toimii huomattavasti paremmin nuo kilpailulliset asiat. Ja kaikki nämä ei ole toisiaan poissulkevia, mutta jos järjestäjä haluaa fokusoida niin ei vaadi kovin paljoa bisnesälyä keskittyä ensisijaisesti isomman lammen kaloihin.
 21. Like
  dioglanes reacted to VPe in Helsinki City Running Day julkaisi vuoden 2021 lähettiläänsä. Näin tasa-arvon aikana kaikki lähettiläät on naisia.   
  Mun on aika vaikeeta nähdä tässä minkäänlaista epäkohtaa. Jos markkinointitiimi on päättänyt, että nämä 11 henkilöä edistävät parhaiten HCR:n näkyvyyttä kohderyhmille, niin miksi asiasta täytyy tekemällä tehdä ongelma?
   
  Omasta mielestä epätasa-arvoa on se, että kiinnitetään huomiota tehtävän kannalta täysin epäolennaisiin seikkoihin. Yhtä lailla voisi nostaa esiin, että kaikki valitut henkilöt ovat valkoihoisia. Missä ovat etniset vähemmistöt? Selkeää rasismia. Missä ovat ylipainoiset? Vammautuneet? Vanhukset? LGBT?
   
  Jos nämä 11 henkilöä ovat HCR:n mielestä parhaat tähän kyseiseen hommaan, niin mikä on probleema? Jos joku näistä 11 lähettiläästä dumpattaisiin ulos sillä perusteella, että he eivät olisi miehiä, tummaihoisia, homoja tms vaikka olisivat medianäkyvyydeltään ja vaikutusarvoltaan selkeästi ylivertaisia, niin sehän se ongelma olisi.
 22. Like
  dioglanes reacted to Seppo in Polar Grit X   
  Sain vihdoin ja viimein oman testijutun valmiiksi:
   
   
  Kanavalta löytyy lisäksi jutut navigoinnista, Hill Splitteristä, valikoista ja FuelWise toiminnosta. 
 23. Like
  dioglanes got a reaction from shredd in Sykemittaria ilman askelmittausta? (Tai pois kytkettävissä)   
  Garminin kelloissa saanee yleensä aktiivisuusmittauksen pois päältä.
 24. Like
  dioglanes got a reaction from perttu in Otsalamppua hankkimassa   
  Petzl Nao on hyvä vaihtoehto jos häikäisy häiritsee. Se reaktiivinen valo on oikeasti tosi hyvä. Naosta näyttää olevan jo uusia versioita. Itsellä alkuperäinen ja akku toimii vieläkin hyvin. Syksyn pimeillä polkulenkeillä ja koiran kanssa kävellessä käytössä ollut jo vuosia. Ei tarvitse ladata kovin usein.
 25. Like
  dioglanes got a reaction from riopentti in Otsalamppua hankkimassa   
  Petzl Nao on hyvä vaihtoehto jos häikäisy häiritsee. Se reaktiivinen valo on oikeasti tosi hyvä. Naosta näyttää olevan jo uusia versioita. Itsellä alkuperäinen ja akku toimii vieläkin hyvin. Syksyn pimeillä polkulenkeillä ja koiran kanssa kävellessä käytössä ollut jo vuosia. Ei tarvitse ladata kovin usein.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy