Jump to content
Juoksufoorumi.fidioglanes

Juoksufoorumi VIP
 • Content Count

  91
 • Liittyi

Community Reputation

68 Excellent

Converted

 • Maraton
  kesk

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. dioglanes

  Garmin Connect

  Web-versio on parantunut tässä syksyn aikana. Sitä voi käyttää nykyään puhelimella (responsiivinen). Lisäksi kirjautumisen ”muista minut” toimii näköjään jälleen eikä joka kerta tarvitse kirjautua uudestaan. On työ kyllä tosi buginen edelleen kuten garminin kellojenkin softa. Lisäksi mobiilisynkkaus on toiminut taas huonommin kuin aiemmin. Ja web-sivulta on edelleen vaikea löytää hyödyllisiä asioita. Oman etusivun (dashboard) idea on hyvä mutta siihen ei saa ns hyödyllistä numeerista tietoa kompaktisti. Mobiiliversio on selvästi suunniteltu enemmän aktiivisuusmittaroijille.
 2. Onhan maraton myös eri laji jos katsoo sitä 4h menijän ja 2h menijän silmin. Toiselle se on aika ultra. Toiselle se on vain aika pitkä ja vauhdikas. Ja tuskin sitä kahvipöydässäkään tarvitsee mainita jos vetää maratonin kahteen tuntiin.
 3. Statuksen takiako tätä tehdään? Selvästi eksynyt sitten väärään lajiin.
 4. dioglanes

  Polar M430

  Itselläni meni takuuaikana yksi nappi. Ne joutuu vaihtaa koko etukannen ja tekemään tiiviystestin. Tähän menee huoltolaskun mukaan 0,30h eli tarkasti 18min. Tosin laite oli 2 viikkoa huoltoreissussa. kannattaa tehdä huoltopyyntö. Ne kyllä vastaa siinä maksaako vai ei.
 5. Salomonilla on monet kengät aika kovalla pohjan pinnalla, jolloin ne kestää mutta eivät pidä ainakaan Suomessa tyypillisellä kallioisella maastolla/polulla, kun alkaa olemaan vähän kosteampaa esim näin syksyisin. Inov8 pohjista on suht hyvät kokemukset, mutta nastaversioissa on huonompi pito kuin VJ:llä. VJ:n pohjat kuluvat nopeasti, mutta ovat parhaiten pitävät. Tosin nastalenkkarit (Sarvat) ovat huonommat jäällä kuin icebugit. Itse ostin uudet VJ:n nastarit keväällä ja niillä on kyllä ainakin toinenkin vuosi varmasti vielä edessä. Noin 15 kertaa suunnistettu. Edelliset ovat ehkä n. 5v vanhat, mutta päälliset alkoivat jo revetä. Tosin niillä oli varmaan keskimäärin 5-8 suunnistusta / vuosi.
 6. dioglanes

  Kehitys kehittyy

  En juokse kyllä ilman jätesäkkiäkään maailmanennätystä, joten tilanne ei sen suhteen muutu
 7. dioglanes

  Kehitys kehittyy

  Jätesäkin kalliimpi versio
 8. 1-2 paria per kausi on normaali. Toisaalta tuolla käyttömäärällä pitäisi kestää pari kolmekin vuotta. Ominaisuudet kyllä heikkenee nopeasti (pito) vaikka nastat ja nappulat pysyisivätkin. Pohjamateriaali on noissa hyvän pidon vuoksi aika pehmeä. Nastan purressa kallioon aiheuttaa aika paljon vääntöä nappulalle, joka vaikuttaa mutta itse olen juossut usein siihen asti että pohja irronnut, joten siinä vaiheessa myös ulkopohja on jo aika kulunut.
 9. dioglanes

  Garmin Connect

  Entäs lyhyemmät matkat? Ovatko ne lähempänä todellisia?
 10. dioglanes

  Garmin 945

  Hetkisen vauhdin näyttö on tosiaan ongelma nykygps:issä. Footpodit olivat tässä suhteessa hyviä, toki niissä oli kalibrointiongelmansa.
 11. Shortsit on hyvät niin ei housut kastu. Jos on oikein kylmä ja sataa ja tulee oikein paljon niin sitten pitää kyllä olla housutkin jalassa tai pysyä sisällä. Jos tarvii takkia niin riippuu kuinka paljon sataa. Perus-lenkkitakki pitää useimmin riittävän hyvin vaikkei mikään sadetakki olisikaan. En ole vielä törmännyt semmoiseen takkiin, joka pitäisi vettä ja olisi mukava juostessa. Itseäni alkaa ahdistaa, jos ei vaatteet hengitä kunnolla. Talvikeleillä sama juttu, mutta silloin on helpompi vain laittaa kerrosta väliin. Sateella se ei oikein auta. Joskus esim liivi voi olla hyvä päällä, koska käsien kautta liikkuu paremmin ilma. Nuo Salomonit yms kalliit takit varmaan voivat olla ok äärikeleillä, mutta äärikelejä on aika harvoin. Itse olen myös sen verran sokerinen että menen mielummin vaikka matolle jos keli on tosi paska. Kisoissa toki näin ei voisi tehdä.
 12. dioglanes

  Garmin 945

  GPS:n tarkkuus on omassa käytössä juostessa aika se ja sama. Harvoin keskuspuistossa se nyt ihan tiellä kulkee, mutta lopputulos (matka) on aika oikea. Suunnistaessa puolestaan nykyinen tarkkuus on aika riittävä. LTE-mallit ovat kiinnostavia, koska niillä saa suoraa dataa lähetettyä muuallekin kuin garminin connectiin. Tämä toimii jo nyt connect iq -sovellusten avulla puhelimen kautta, ja Usassa olevat LTE-mallit pystyvät samaan ilman puhelinta. Akkukesto tosin on pieni ongelma LTE:llä. Garminin Spotify-sovelluksen offline-kuuntelu on taas sen toisen suunnan ratkaisija, koska dataa ei tarvitse sisäänpäin lenkin aikana. Erilaisten live-seurantojen kannalta yhteys toisi paljon uusia mahdollisuuksia.
 13. dioglanes

  Garmin 945

  Jännä juttu tuo vanha elevate. Itselläni 645:ssa se ja mun mielestä se toimii huonosti vaikka kello on tosi kevyt ja saa hyvin tiukallekin tarvittaessa. Polarin 430 ja etenkin OH1:sen (sama sensori) antaa itselleni parempaa dataa vaikka kello on vähän iso (ehkä se asettuu paremmin silti mittausta varten). Jos vertaa molempia kädessä ja ihan levossa niin Polar antaa ns oikeaa ja tasaista dataa, kun taas garminin vanha elevate saattaa vähän heitellä. Käytän kyllä melkein aina sykevyötä tai oh1:sta, koska data on parempaa. Toisaalta keskisyke saattaa olla samoilla luvuilla vaikka itse syke ainakin juoksun aikana näyttää miten sattuu. Itselläni garmin on kerran lähtenyt jonnekin kirkkonummelle vaikka itse olin munkkivuoressa. Sillan alituksessa se hukkasi kaiken. Ihmettelin kun alkoi kilometrit taittumaan vauhdilla. Vanha 220 ja 610 eivät eivät temppuilleet koskaan.
 14. dioglanes

  Brooks Launch

  Jep. Maahantuontikuvioiden muuttumisen takia varmaan Asicsit halpeni ja Brooksit kallistui (tosin niitä oli aika heikosti saatavilla välillä).
 15. dioglanes

  Brooks Launch

  Itselläni oli joskus muistaakseni st 2 racer. Huikea tossu. Muuten brooksit ovat mun mielestä aina olleet mukavia jalassa heti alusta asti mutta juostessa ovat aika mitäänsanomattomia. Vähän kuin ds trainer tai pegasus. Molemmat hyviä perusmättökenkiä mutta eivät säväytä mitenkään. kengän keveys ei myöskään korreloi ihan profiilin kanssa. Nykyään kaikki kengät ovat melko kevyitä, mutta silti kun vertaa vauhdikkaassa juoksussa vanhaa vauhtitossua ja uutta perusmättötossua niin jälkimmäinen saattaa olla nykyisin kevyempi kuin vanha vauhtitossu. Profiilin vuoksi vanha vauhtitossu toimii silti paremmin siinä vauhdikkaassa juoksussa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy