Jump to content
Juoksufoorumi.fiJMN

Jäsenet
 • Content Count

  9
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good
 1. JMN

  Maastojuoksukengät

  Kiitos ToniT, Pitääpä kokeilla tuota. Muuten olen ollut tähän tossuun varsin tyytyväinen. Hinta-laatu on kohdallaan. Ainoa mikä onkin hieman harmittanut, että kenkä kerää vettä ja astuessa kuuluu sellainen märän lässähdys. Uudet pohjalliset siis alle. Iltin imevyyttä se ei kuitenkaan pelasta :).
 2. Enpä tiedä mikä on ja mikä ei teknistä. Ehkä pitää katsoa materiaalia. Itse ajattelen, että kaikki muu kuin puuvilla on ns. teknistä. Eli tekniset perusominaisuudet on pääasiassa jokin muu kuin hien kerääminen. Kaikki materiaalihan kastuu eritoten lantion alueelta, mutta itselläni ainakin nuo yllä mainitut "tekniset" alusvaatteet ovat jopa kylmiä kun lämpötilat tippuvat miinuksen puolelle. Ehkäpä jos löytyisi sellaiset jotka ovat teknisiltä ominaisuuksiltaan vieläkin paremmat eli pitäisivät kuivana paremmin ja täten olisivat lämpimämmät. Ehkä alusvaatteet joissa on merinovillaa voisivat olla ratkaisuni. Tekninen ominaisuus kai se lämpöarvokin on.
 3. Itse omistan McKinleyn mitä parhaat alushousut urheilukäyttöön. Niitä myytiin joskus HCR tai HCM yhteydessä. Aika tiukat joka ainakin miespuolisena on hyvin toivottavaa kun pitävät kalleudet paikoillaan. Olen pessyt niitä vuosien saatossa ties missä asteissa ja astioissa (mm. mökillä ei ole pesukonetta) ja ovat pitäneet muotonsa, eivätkä menneet rikki mistään eikä niihin ole jäänyt sellaista ikävää ominaishajua, joka usein jää muovia sisältäviin vaatteisiin. Nyt tarkemmin ajateltuna ovat olleet mitä parhaimmat hankinnat ikinä. Tosi kylmät talvisin, joten talvella on ollut käytössä Craftin talvikalsarit. Minulta löytyy myös muutama Craftin kesäversio. Vastaavat kuin nuo McKinleyt, mutta ne on jo aikoja sitten menettäneet muotonsa eivätkä tue tarpeeksi. Käytän niitä pääasiassa muussa urheilussa kuin juoksussa.
 4. Onko kenelläkään kokemusta langattomista Philips SHQ8300FL kuulokkeista. http://www.teknikmagasinet.fi/tuotevalikoima/puhelimet-ja-mokkulat/kuulokkeet-headsetit/langattomat/philips-shq8300fl Omistan vastaavat langalliset ja ne kestäisivät vaikka paiskisin niitä tiiliseinään. Äänenlaatu on hintaansa nähden vähintäänkin kohtuulliset. Siksi mietin onkohan nämä vastaavan kestävyyden omaavat kuulokkeet? Toinen mitä mietin on tuo kaukohjain/mikki + BT mokkula. Hyppiiköhän ne pitkin kaulaa kun kirmaan pellonlaidalla ? Minulla ei ole kokemusta vastaavista ennestään. Kaikki langattomat kuulokkeet ovat jo sen verran hintavia, että hirveen montaa virheostosta ei tekisi mieli tehdä.
 5. Hyvä Antiko, että kommentoit tuota. Juuri kun olin postannut kirjoitukseni kaivoin sekä liivin, että puhelimen ja kokeilin. Sinnehän se Lumia 920 sujahti. En tiedä mitä olen ajatellut. Ehkä vain jotkut antipatiat noiden kuulokkeiden johtojen kanssa on saanut itseni lukkoon noiden taskujen kanssa. Olet nimittäin siinäkin oikeassa, että langattomat kuulokkeet ne olla pitää. Kaikki muu on vain hässäkkää. Itse olen 180/80 ja liivini koko on M/L. Aika tiukasti se istuu, mutta omasta mielestä se on parempi niin. Ei tulisi mitään jos se heiluis siellä täällä eritoten kun tykkään juosta nesteet juomapussissa letkun kanssa. Eli pakkaan yleensä painoa enemmän taakse kuin ehkä muut. Salomonin oma ohjeistus tietääkseni on, että pitäisi valita oma paitakoko ja taitaa pitää paikkaansa. Miten olette muuten ratkaisseet juomaletkun pituuden? Mielestäni letkut on aina liian pitkiä (kuten salomonin), mutta en ole myöskään raaskinut sitä katkaista. Pussi maksaa kuitenkin sen verran, että minua harmittais aika lailla jos leikkaisin esim liian lyhyeksi.
 6. Mielenkiintoista luettavaa. Itse olen juossut Salomon adv Skin2 S-lab 12L repulla hieman yli vuoden. Eli yhtä versiota vanhempi kuin Antikon hankinta. Itselläni järkäleen kokoinen Lumia. Yksi haittapuoli tuossa Salomonin repussa on, että yksikään tasku ei ole vesi- tai kosteuden tiivis. Eli oli se puhelin missä tahansa niin märkä se on joka kerta. Joku kaunis päivä kosteus pääsee puhelinen sisään. Reppuahan ei ole edes suunnteltu työmatkailuun tai muuhun elektroniikan kantamiseen vaan puhtaasti kisakäyttöön ja siihen se soveltuukin mitä mainioimmin. Salomon tekisi kuitenkin fiksusti jos he katsoisivat hieman HC kisaprofiilin ohi ja tekisivät sellaisen jokamiehen mallin. Sillä he tavoittaisivat suuremman asiakaskunnan. Toinen mikä on aina hieman huittanut tuossa repussa on tuo 12L. En ihan tarkkaan tiedä miten ja mistä tuo tilavuus lasketaan, mutta usein sitä pakatessa mietin, että saisinko 12 maitotölkkiä siihen!? Tuskimpa. Antikolle kommentina noista lötköpulloista. Ensiksi se tuntuu oudolta imeskellä niistä nesteitä, mutta loppupeleissä ne on paremmat kuin yksikään kova pullo. Aivan mainiot.
 7. Kiitos Tarkki kommenteista. Mielenkiintoinen kehityssuunta avautui vamman hoidossa - kun pelkästään kevyet kotona tehdyt jumppaliikkeet eivät vieneet ongelmaa eteenpäin niin aloin rasittamaan nilkkaa kovemmin. Kivun rajoissa kuitenkin. Tein täyspainoitteisen 20-30 minuutin lämmittelyn sisältäen alkuverryttelyn, hallittuja alaraajojen voimaliikkeitä, juoksukoulua ja venyttelyä. Olin siis täysin lämmin ja ihan iskussa ja olisiin ollut valmis lähtemään lenkille, mutta viisaudessani jätin väliin. Ja kaskas - nilkka tykkäsikin rasituksesta ja nyt 3 kerran jälkeen nilkka alkaa tuntumaan jo paljon paremmalta. Ihmiskeho on mielenkiintoinen. Ja ihmismieli myös. Ilmeisesti osa vammasta onkin korvien välissä. Olen varonut tuota nilkkaa niin paljon kivun pelossa, että ns. luonnollinen rasitus on hidastanut ongelman ratkaisua. Oikeaan suuntaan kuitenkin menossa. Pitää vain harkita ensimmäisen lenkin ajankohtaa, pituutta ja rasitusta tarkkaan, ettei tule takapakkia.
 8. Hei Muut Nilkkakipuiset, Olen jo useamman vuoden juossut tiellä ja kuntoradoilla n. 20km viikkovauhtia. Pikkuhiljaa viimeisenä kahtena vuotena siirryin poluille ja siellä viihdyin varsin mainiosti. Viime kesänä en kuitenkaan juossut polkua kuin jonkun 20km (siis kerran). Loput viikon n.30 kilsoista sain kasaan aika tasaisia pikkuteitä juosten. Eli nilkan rasitteet olivat aivan eri koko kesän kuin mitä polkujuoksu yleensä aiheuttaa. Elokuun puolivälissä (2015) osallistuin reilun 10km polkukisaan pääkaupunkiseudulla. Minulla oli vahva olo hyvin juostun kesän jälkeen, jossa onnistuin jopa parantamaan puolimaratonin ennätystäni. Tunsin kuitenkin jo 4km kohdalla arastusta akilleksessa ja ajoittain jouduin kävelemään tai ainakin hiljentämään vauhtia. Purin hammasta yhteen ja juoksin maaliin. Tämä taisi olla virhe, sillä kun nilkka jäähtyi niin jalka hädin tuskin kesti painoa. Normaali varovainen askel oli ok, mutta kaikki voimakkaammat askeleet, kuten mäkeä ylös mennessä tai rappusta ylös ponnistaessa taju meinäs lähteä kivusta. Kipu oli niin kova, että luulin pitkään, että vika on akilleksessa. Levon ja eksentristen harjoitteiden myötä kipu hälveni hieman ja pystyn nyt paikallistamaan kivun nilkan etuosaan jalkpaöydän yläpuolelle.. Tehokkaan googlettamisen ansiosta löysin diagnoosin, joka 95% sopii vaivoihini, eli jalkapalloilijan nilkka. Kaikki luotettavammat ja epäluotettavammat lähteet tuosta vammasta sanovat, että hoitomuotona on leikkaus, josta rustoa/luustoa raavitaan pois. Siis mitä? Yksi kisa ja suoraan leikkuupöydällekö tästä pitää mennä? En voi hyväksyä, että lähes vammaton vuosien juoksuintoni päätyy yhden kisan jälkeen suoraan tuollaiseen toimenpiteeseen. Eikö lievempiä hoitomuotoja ole? Ymmärrän, että googlelähteeni on usein lähes ammattitason jalkapalloilijoille, joilla vaiva on jo niin pitkällä, että mitään muuta ei ole tehtävissä. Teen päivittäin eksentrisiä pohjeharjoitteita ja tasapainoharjoitteita vahvistaakseni nilkkaa, mutta vielä 2kk jälkeenkään nilkka on selvästi heikko ja kirpaisee virheliikkeistä tai nopeissa suunnanmuutoksista. Juoksut ovat jääneet totaalisesti viime kuukausilta. Harjoitteissa kun kantapäätä painaa esim rappusella alas niin juuri ennen ääriasentoa nilkassa naksahtaa ja se on hieman kivulias. Ei sietämätön, mutta selvästi sama salamanisku kuin juuri kisan jälkeisellä ajalla, mutta paljon lievempi. Onko lukijakunnalla ollut vastaavaa ja mitkä ovat kokemuksenne toipumisen ajasta ja toipumista edistävistä harjoitteista? Kävin fyssarilla, joka ansiokkaasti aukoi paikkoja ja nilkka tykkäsi selvästi siitä. Parantuminen on vaan niin tavattoman hidasta, että olen menettää malttini ja vain lähteä juoksemaan uudestaan. Useamman vuoden juoksukunto valuu hiekkaan ja se turhauttaa. Se vaihtoehtoinen treenaaminen kun nyt vain ei kuitenkaan ole se sama kuin juoksu. T, JMN
 9. Minulla jäi Helsingin alennusmyynneiltä Fellraiserit matkaan. Eli kannattaa Salomon hypetykseni ottaa hieman varauksella sillä lenkkarit ovat vasta viikon vanhat ja niillä on juostu vasta kaksi lenkkiä. Ensimmäinen kierros oli suoraan metsään poluille ja poluttomaan maastoon. Pito oli mielestäni erinomainen ainakin pehmeällä lumella. Vuodenajasta johtuen muta ja ruohokokeilua en ole tehnyt.Jäällä kengät ovat hengenvaaralliset (meinas ranne murtua kun kaaduin ihan kunnolla). Puron vartta kun juoksin niin huomasin myös varsin epämukavaa lipsumista märällä kalliolla. Toinen lenkki olikin sitten hieman pidempi pakkaantuneella lumella. Mielestäni kenkä toimi moitteettomasti muualla kuin jäisillä osuuksilla. Eniten minua kengissä miellyttää kalvottomuus. Jos ne joskus pääsee kastumaan niin en usko että vesi valuu ulos ihan niin helposti. Kengän pinta nimittäin on 3/4 osaa jotain muovia. Eli kenkä on käytännössä kuin kuppi joka pitää veden sisällään. Kengän yläosa päästää veden läpi ihan tuosta vaan. Tämä ei minua haittaa. Edelliset kalvolliset Addut lensivät roskiin jo aikaa sitten. Minun juoksuni ei vaadi kalvoa. Eli näiltä toivon merkittävää parannusta hengittävyyteen.Omaan jalkaani kenkä istuu hyvin. Iso ja leveä varvasboksi oli positiiviinen yllätys. Välipohjan vaimennus on olematon. Olen normaalirakenteinen mutta en mikään kevein kaveri. Toisaalta maastossa sillä on eri merkitys kuin kovalla asvaltilla. Kaikki vaimennus tulee käytännössä pehmeästä pohjakuviosta. Välipohja ei myöskään anna teräviltä kiviltä oikein suojaa. Suomen pyöreällä graniitilla tämän ei kuitenkaan luulisi olevan ykkösprioriteetti. Ennenkaikkea kenkä on kevyt. Ehkä juuri tuon kivisuojan puuttumisen takia. Itse tulen käyttämään kenkiä poluilla ja polkujen ulkopuolella sekä talvella pehmeällä lumella sekä sohjossa. Pohjan kuviointi on aika raju joten uskon että mudassa kengät pääsisivät oikeuksiinsa, mutta omat trailjuoksuni rajaantuvat yleensä kuivemmille alueille.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy