Jump to content
Juoksufoorumi.firupusakki

Jäsenet
 • Content Count

  56
 • Liittyi

 • Last visited

About rupusakki

 • Syntymäpäivä 01.11.1975
 1. rupusakki

  Vinkkejä uintiin

  Välivuoden jälkeen tässä taas reenaillaan... Potkuharjoittelusta. En pahemmin uidessa potkuttele mutta olen huomannut että jos ei sitä vähintään 50-100 metriä sisällytä joka treeniin niin sen kohta huomaa että perusvedossa tekniikka menee sekasin. Ei siinä mitään. Sehän on ihan ok vaihtelua peruslappamiseen altaassa, mutta... Mulla meinaa jalkaterät krampata koko ajan pelkkää potkutreeniä tehdessä. Ei väliä onko selällään vai mahallaan. Siinä määrin että varsinkaan kovemmalla intensiteetillä ei viitsi edes potkuttelua yrittää kun alkaa tuntuun. Tunne on että veden vastus painaa jalkaterää ka
 2. Vasaloppet on kyllä ihmeen iso tapahtuma ruotsissa. Eipä näytetä suomessa yhtään massahiihtoa suorana tv:ssä. Eilenkin näytti ruottin svt1 pitkin päivää monta tuntia vasaloppet ohjelmaa. Spekulointia, muistilointia,... Osaksi varmaan tietysti siksi että Vinterstudion oli siirretty Moraan. Lähetys löytyy netistä täältä: http://svt.se/vasaloppet Ei maarajoituksia.
 3. Tuo gps-seuranta on kyllä huippukeksintö. Saa livenä seurata aikasta sekoilua. Nytkin yksi hiihtää autuaan tietämättömästi jo kilometrin sivuun tuolla Karkiankorvenmäen pohjoispuolella. Jotain tienpohjaa näyttää menevän. Mitähän tekee kun tie loppuu? :shithappens: Edit: Jahah, nyt huomas ja lähti sammaa jälkeä takasin päin.
 4. Alla olevassa osoitteessa seurataan yle-kymenlaakson toimittajan etenemistä kaukopartiohiihdossa. Aika monta kertaa on reitiltä eksynyt joten reitin merkintä ei liene ihan selvimmästä päästä. Mutta kuuluu kai siis kaukopartiohenkeen tuommoinen pieni eksyily. http://yle.fi/alueet/kymenlaakso/2012/03/miehemme_kaukopartiohiihdossa_-_tavoitteena_150_kilometria_3300927.html Ja kilpailijoitahan voi seurailla reaaliaikaisesti alla olevassa osoitteessa. http://www.tulospalvelu.fi/gps/20120302kaukopartio/ Tsemppiä! Aika lailla matkaa jäljellä.
 5. rupusakki

  Ironman Hawaii 2012

  Lancen osallistumisesta Hawaiillehan tämä ketju on tietysti on kertonut ja on ollut iso uutinen. Toinen iso uutinen Hawaiin liittyen, ja on ainakin minulta mennyt täysin ohi tähän asti, on se että Chrissie Wellington ei aio osallistua yhteenkään Ironman-kisaan tänä vuonna ja sen sijaan keskittyy kirjoittamaan omaelämänkertaa. Tarinaa täällä.
 6. Ei mitään järkeä palkita kuntosarjassa sijoituksista. Ja arvontoihin voi osallistua vaikka lottoamalla. Kaikenmaailman muistomitalit tms on mielestäni myös aika turhaa tavaraa. Johonki laatikon pohjalle ne tahtoo jäädä.
 7. Eipä oikein toiminu tuo alamäkitekniikka. Askel frekvenssin pitäis kiihtyä potenssiin että ei lentäis nenilleen. Totesin että jalkojen säästävin vaihtoehto on vetää suosiolla selkäsuorana tai takakenossa ja askel niin lyhyenä ja matalana että vauhti ei varmasti kiihdy. Riskeerataan terveys sitten taas kun juostaan enempi kilpaa.
 8. Taytyy huomenna kokeilla noita alamäkitekniikoita jos paikat kestää. Tulee taas pitkää ylä- ja alamäkeä. Mutta jos menee taas 'reisille' tömäyttelyksi niin taidan suosiolla kävellä alamäet. Video oli kyllä ihan hyvä mutta vähän jäi semmonen olo että se oli tarkoitettu enemmänkin loiville maanteille kun jyrkemmille maastojuoksureiteille.
 9. Uuuuhhhh.... Juoksin viikonloppuna maastokisan jossa oli kaksi pitkää alamäki jaksoa. Varsinkin jälkimmäinen lopussa alkoi huomaamaan että reidet alko oleen aika tunnottomat kun oli kilometri kaupalla täräytellyt kenkiä soraan ja asvalttiin. Tasaselle tultaessa ei saanut jaloista mitään irti. Pari päivää on nyt kärsitty tiukkojen etureisien kanssa. Koetin käydä tänään kevyen lenkin mutta 100metrin jälkeen heitti kipurajat punaselle. Siitä mitään tullu. Lieneekö ollu tekniikkavirhe vai olisko vaan pitäny jarrutella alamäet ja mennä hiljempaa. Sitä tässä mietin nyt.
 10. rupusakki

  Ironman Hawaii 2010

  Jos tätä uutista on uskominen, niin ei nähdä Lancea ainakaan vielä tänä vuonna Hawaiilla.
 11. Tuntematta tapausta sen lähemmin ja uintia näkemättä... Lupaan että kyllä tämä ongelma helpottuu ajan myötä kunnon ja/tai tekniikan parantumisen myötä. Altaaseen vain polskutteleen. Niitä uintivideoitakin kyllä kannattaa katella aina niissä väleissä kun ei ole uimassa. Onnea ja menestystä. :)
 12. Mulla ei meinannut millään mahtua tiukka pyöräilypaita päälle kun sitä koetin vetää märän ihon päälle uinnin jälkeen. Ehdotan että käyt ennen kisaamista jossain kokeilemassa kauonko aikaa kuluu kun vetää vaatteita päälle uinnin jälkeen ja miuluummin vielä jonkun vähän pitemmän uinnin jälkeen niin saat samalla simuloitua mahdollisia tasapaino-ongelmia pitkän vedessäoloajan johdosta. Kävin kesällä yhden sprintti-kisan jossa kaikilla muilla oli kisapuvut märkäpuvun alla ja mulla oli vaan uikkarit. Se oli kyllä hyvä opetus siitä kuinka paljon oikeasti aikaa häviää kun joutuu kaikki kamppeet puk
 13. Jollakulla palautetta millainen tämä tapahtuma oli tänä vuonna? Itse en päässyt mukaan tällä kertaa vaikka suunnitelmissa olikin.
 14. Onnittelut Tuukalle kovasta suorituksesta. Onnistuminen sinänsä ettei niin pimeässä uinnissa eksynyt kokonaan. Live-kuvasta en ihan saanut selvää oliko tuolla kääntöpoijuissa valot vai miten löysi perille?
 15. Siirsin nuo kisatiedot blogi-sivulleni kun ei tuota eka sivua näköjään voinutkaan editoida loputtomasti. Linkki tuossa alla.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy