Jump to content
Juoksufoorumi.fi


r

Sissonen

Jäsenet
 • Content Count

  456
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

153 Excellent

Recent Profile Visitors

992 profile views
 1. On kyllä käsittämätöntä pelleilyä! Onhan tämä jo kohtalaisen tietoista doping toimintaa, tai vähintäänkin avointa hyväksymistä. Mikäli oikeasti haluttaisiin päästä dopingista eroon, niin pitäisi sulkea kaikki norskit pois laduilta, kunnes on oma pesä kunnossa. Käsittämätöntä, että kukaan ei kattojärjestössä tai muultakaan taholta ole väläytellyt poissulkemis -korttia.
 2. Putkirullalla alaselkää/lantion/pakaroiden seutua, sekä kylkiasennossa etureiden ulkoreunaa. Varsinkin alaselästä/pakaroista löytyi todella kipeitä kohtia. Sitten tietysti ahkeraa lantion / pakaroiden venyttelyä.
 3. Lyhyen urani ensimmäinen DNS. Jalkavaivat kiusannut. 17.9 juostu lenkki hampaat irvessä... 18.9 oli vika "oikea" treeni, jonka halusin vetää. Buranan voimalla taistelin 20 km + 10 km loppunostolla. Jälkikäteen helppo sanoa, että ei olis pitänyt. Tämä lenkki oli ilmeisesti se viimeinen pisara ja veti oikean jalan säären etuosan kalvon/lihakset ja pohkeen semmoiseen juntturaan, että vieläkin näin kolmen viikon jälkeen askeltaessa säteilee. Laskin sen varaan, että treenistä saatu hyöty olisi isompi, kuin "muutama päivä" telakalla, koska pelkät keventelyt oli enää edessä. Olin väärässä. Ei ole onneksi tulehdusta tai muutakaan vakavaa. Hierojan kanssa kokeiltu availla ja oma ehtoisesti rullailtu, mutta ei sille lihakselle voinut määräänsä enempää runtua antaa. Painoa ei voinut jalalle kunnolla laittaa ja lopputulemana linkkauksesta oli, että etureiden lihas alkoi oireilemaan, sekä lantio/alaselkä. Munilleen meni kaiken kaikkiaan koko kausi. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä! Onnnittelut kaikille hienoista juoksuista. Paloa olisi itselläkin ollut eilen aseltaa kauniissa syyssäässä.
 4. Nyt nosti Kipsang käden kässäriltä... race status Race Time / 32 km 01:32:30 last split / 32 km 00:02:33 Average KM 00:02:54 Predicted Finish time 02:01:59 Actual world record 02:02:57 World record pace -00:00:58 Tehtävissä, jos Bekele jaksaa vielä hiostaa...
 5. race status Race Time / 10 km 00:29:00 last split / 10 km 00:02:59 Average KM 00:02:54 Predicted Finish time 02:02:20 Actual world record 02:02:57 World record pace -00:00:37 Kymppi menty. ME juoksua ollaan -8s.
 6. Das Erste uhkailee näyttävänsä streamin... http://www.daserste.de/live/index.html http://www.sportschau.de/
 7. Alkukesästä vaivasi omaa polvea. Ei kestänyt edes astua. Vika omassa tapauksessa löytyi lantiosta. Ahkera lantion rullailu pelotti polvikivun pois.
 8. Sissonen

  HCM 13.8.2016

  Kerrotaanpa omakin arvio. HCM on ollut nyt lyhyen juoksu-urani vakkarimara. Kolmas kerta viivalla ja kolmannen kerran maaliin. Kertaakaan en ole kylläkään lähtenyt vetämään räkäposkella, koska syksyn päätavoite on myöhemmin ja HCM sopii kivasta pitkänä pitkiksenä pari kuukautta ennen sitä oikeaa H-hetkeä. Osallistumisinto johtunee kyllä varmasti osittain siitä, että kertakaan ei ole tarvinnut maksaa osallistumisestani. Eli aina saanut jotain kautta osallistumisen kinuttua. Voi olla, että alkaisi jäämään väliin, kun tästä ihanuudesta pitäisi alkaa maksamaan oikeaa rahaa ja omasta pussista. Alin hintaporras 59 € ja kallein 96 €. Ei siinä. Maksoinhan keväisestä Pariisin marasta 99 € ja olin ostanut osallistumiseni jo edellisen vuoden syyskuussa. Monet muutkin isot kaupunkimarat ovat siinä 100 € luokassa. Erona tosin taitaa olla, että ovat kulttimaineessa ja sinne jonotetaan tai mennään arvonnoilla sisään. Eli isot kasvaa (tai ainakin pysyy kokoluokka samana), kun taas HCM kuihtuu, kuten tässä muutama edellä maininnut. En tiedä vaikuttaisiko HCM:n osallistuja määrään, jos kokeilisivat pienentää osallistumismaksua. Mielestäni reitissä ei ole paljoakaan parannettavaa. Ainahan se voisi omaan makuuni olla tasaisempi ja enemmän pyöriä keskustassa, mutta ihan ok tämäkin on. Tuo, että top 100 törmää 4,5h -5h juoksijoiden selkään on huolestuttavaa. Vaikka täällä muutamat kirjoittivat, että tykkäsivät, että kakkoskierros on lyhyempi, niin ainoa lääke estää kärjen törmäys peräpään kanssa olisi nykyisellä reitillä, että kakkoskierroksella pyörähdetään Espan kautta. Vaihtoehtoisesti baanalle ja töölönlahdelle tehtäsiin kaksi kaistaa, ensimmäisen kierroksen juoksijat ja toisen kierroksen juoksijat (ei mahdoton toteuttaa). Järjestelyt toimivat. Reitti oli hyvin merkattu. Liikenteenohjaajia mielestäni tarpeeksi. Omalta osaltani siis kaikki toimi jouhevasti ja hyvin. En keksi järjestelyistä kritisoitavaa tänäkään vuonna. Aika 3.18:xx osui tavoitehaarukkaani 3.15 - 3.20 väliin. Henkisesti pahin rasti oli lähteä toiselle kiekalle. Tunsin, että hyytyvänä tulee menemään ja keskeyttäminen alkoi hiipiä 23km tolpalla. Oli hilkulla, etten hypännyt sivuun 25km kohdalla, kun kuuluttaja toivottaa tsemppiä "lyhyelle" 17,2km jälkimmäiselle kierrokselle...
 9. Ei käy ilmi onko tuo nykyinen ohjelma räätälöity sinulle ja onko siinä kerrottu vauhteja. Nuo valmis ohjelmat on tarkoitettu niin monen tasoiselle urheilijalle ja harrastajalle, että niitä pitäisi osata hiukan tulkita. Myöskään ne ei monesti ota kantaa harjoitusvauhteihin ja vaikka ottaisi, niin ne eivät voi tietää kyseisen yksilön vahvuuksia tai heikkouksia. Itsekin käytän Garminin valmisohjelmaa valmistautuessa maratoneille, mutta oppinut sen, että niitä pitää kyllä osata soveltaa. Ei näy niissäkään ohjelmissa selkeitä kevennyksiä, joten ne pitää osata itse tehdä. Kevennyshän ei välttämättä tarkoita määrän vähentämistä, vaan vaikka viikkokilometrit pysyisivätkin samana, niin tehoja pitää osata ottaa pois kevyemmällä viikolla selvästi. Vastaavasti harjoittelun pitäisi olla progressiivista, joten vastaavasti tehoja pitäisi myös osata lisätä tasaisesti. Ohjelmia ei myöskään voi noudattaa orjallisesti. Jos aikataulut eivät osu kohdilleen ja joku treeni jää välistä, niin sitten se jää. Joitain treenejä voi kyllä siirtää, mutta tehotreenejä ei kannata siirtää peräkkäisiksi päiviksi, vaan jättää kylmästi toinen tehotreeni tekemättä ja korvaa sen kevyemmällä pk lenkillä, jotta paukkuja on siihen toiseen kehittävään tehotreeniin. Itse joudun elämäntilanteen vuoksi tekemään useimmat treenit illalla myöhään. Tästä syystä usein uni kärsii (palautuminen). Monesti todennut, että pään laittaminen tyynyyn ja treenin poisjättäminen väsyneillä jaloilla on parempi treeni kehityksen kannalta, kuin väkisin ja orjallisesti toteutettu harjoitusohjelma
 10. Minä olen viivalla. Urotekojen sijaan on tarkoitus toima 1:35 jäniksenä kaverille.
 11. http://www.xn--kestvyysurheilu-3kb.fi/kestavyysjuoksu/13170-jarkko-jarvenpaa-alitti-puolimaratonin-em-rajan-yyterissa Hyvältä tosiaan näytti jo maastoissa meno. Toivotaan hienoa ja ehjää kautta Jarkolle!
 12. - Wadan päätös on vahingollinen ja liian raju. Jos laki ei jostain syystä vastaa Wadan odotuksia, sitä voidaan korjata, Kenian dopingongelmaa tutkiva Sharad Rao totesi. http://www.iltalehti.fi/yleisurheilu/2016051221553972_yl.shtml Ihan näin ummikkona ihmettelen, että mikä mahtaa olla vaikeaa maan sisäisen antidoping valvonnan toteuttamisessa, jos panokset alkaa olemaan tätä luokkaa?
 13. Pb 1:29.06. Juoksu meni niinkuin pitikin. Kohtuu helpolla tuli eikä jalkoja tullut tyhjättyä täysin. Hapekas ilma ja hapokas reitti. Oli kyllä muutama aika reittimestarin erikoinen onnistuttu saamaan rundille. Jään mielenkiinnolla seuraamaan kommentteja varsinkin 5km jälkeisen alamäki shigaanin suorituksia...
 14. 14v tyttö tai poika voisi vielä keskittyä vaikka 800m juoksuun, jos kestävyysmatkoille hamuaa. Kyllä sitä ehtii jalat hakata pilalle myöhemminkin...
 15. No varmasti fakta, että tuloksenteon kannalta hellemaraton ei ole kennellekkään se optimaaliolosuhde. Itse ymmärrän ketjun ja hs:n blogi lainauksesta, että puhutaankin harjoittelusta. Kyllä ainakin omasta mielestäni helle hakkaa pakkasen ja jäiset/lumiset tiet 100-0. Kummassakaan olosuhteessa ei ole mielestäni kyllä kiva treenata, mutta silti jos pitäisi valita, niin ottaisin lämmön. Tykkään lomailla trooppisissa/kuumissa olosuhteissa ja lenkkarit on ollut mukana reissuilla nyt parisen vuotta, kun aktiivisesti harrastanut juoksentelua. Ei se tietenkään herkkua ole, kun pistetään pohjoisen poika kylmiltään -10 C asteesta +30 C lämpötilaan, mutta edelleen mielummin siellä +30C asteessa, kuin -10 C:ssä. Sitten jos leikitellään harjoitusolosuhteilla, niin nämä +30C olosuhteissa säännöllisesti treenavat, kun tulevat Eurooppaan kilpailemaan, niin näillähän on lentokeli aina, kun mittari näyttää alle 25. Pohjoisen leveyspiireiltä ko. lämpötilat voivat olla jo tuskaiset, jos ei olla totuttu niihin.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy