Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Ymmi

Jäsenet
 • Content Count

  4
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good
 1. Kyllä tuohon mittaan löytyy hyvin maantiepyörää. Jos olet onnistunut sopivan Cyclonkin löytämään niin kyllä maantiepyöränkin. Spessulla alkaa koot 44cm ylöspäin ja itsellä mittaa 150cm ja tuon kokoinen pyörä alla. Sulle varmasti siitä jo seuraava koko eli 47m olisi passeli, eli ei tartte edes sitä pienintä :) Myöskin Feltin naisten pyörissä alkaa koot tosi alhaalta. Siihen, että saako just 1200 eurolla en ota kantaa, riippuu niin paljon siitä mistä ostaa ja onko kyseessä ohjehinta.
 2. No, siis eikös se nimenomaan mene niin, että jos uit Lava Pantseilla tai vastaavilla silloin kuin märkäpuvun käyttö on kielletty niin todellakin se pyöräily on sitten mentävä niillä. Mutta tosiaan hieman tulkinnanvaraista, että kuka on vaihtoalueella varmistamassa, että et heitä niitä pois. Kyllä se vaan on parasta, että jos märkäpuvun käyttö on kielletty niin silloin vaan jättää kaiken tarpeettoman pois ja jos ei uinnista suoriudu ilman pukua niin silloin kannattaa jatkaa treenaamista.
 3. Ymmi

  Vinkkejä uintiin

  Suosittelen kovasti keskisnorkkelia, etenkin jos on yhtään ongelmaa uima-asennon löytymisessä. Itsellä oli myös hankaluuksia hengittämisen kanssa, ja snorkkelin avulla pystyy uimaan, oikeassa asenossa ja tekemään paljon teknisiä harjoituksia kiinnittämättä huomiota hengittämiseen. Aloitin uimisen noin vuosi sitten, ihan nollasta. Vesi on tuttu elementti, mutta uimisesta mulla ei näköjään ollut mitään käsitystä vaikka luulin toisin. Muutama treeni valmentajan kanssa, ihan perusteista liikkeelle. Paljon tekniikkaharjoituksia, ei niinkään uimista (muutoin kuin snorkkelin avulla), koska pystyin hengityksen kanssa uimaan hädin tuskin 50m, kunnes olin aivan hengästynyt. Tein jaloilla aivan liikaa töitä, potkin hullun lailla ja jalkojen isot lihakset vaativatkin sitten sen kaiken hapen mitä yritin saada haukottua. No, ne "pidemmät" uinnit tein sitten snorkkelin kanssa ja väliin just jotain 50m pyrähdyksiä ilman. Löysin avun pullarin kanssa uinnista. Pystyin uimaan useita satoja metrejä pullarin kanssa, koska jalat ei tehnyt työtä ollenkaan. Valmentaja ei tätä suositellut, siis uimaan pelkästään pullarin kanssa, koska siitä seuraisi mahdollisesti liikaa kiertoa ja mitä ongelmia näitä nyt oli. Uin silti vielä viime keväällä pitkiäkin matkoja näin. Kylkiuintia ja kaikkea muuta tekniikkaa lisäksi. Koska halu uida oli niin kova. Kesän aikana avovesissä tuli uitua puvun kanssa jonkin verran. Usein, mutta aika lyhyitä käyntejä. Nyt kun uimahallit tänä syksynä aukesivat ja menin ensimmäistä kertaa niin en tiennyt yhtään mitä on tulossa. Muistuttelin mieleen Garminin Swim-kellon käytön ja olin odottavaisin mielin. Menin "mummo-radalle" ja aloin uimaan. Uin sitten ilman taukoja 1500m. Ilman snorkkelia ja ilman pullaria. Pitihän tämä käydä seuraavanakin päivänä testaamassa ja uida uudestaan 1500m ja sitten vielä seuraavana päivänä ja uida sitten 2000m. En tiedä tarkalleen mitä kesän aikana tapahtui, mutta keväällä uin hätäisesti 200m ilman taukoa ja nyt sykyllä 1500m ilman mitään kesän aikana tapahtunutta varsinaista uintiharjoittelua. Kunto on varmasti parantunut, mutta eniten epäilen vaikutusta olevan vartalonhallinnassa ja etenkin keskivartalon lihaksiston parantumisessa. Ja nyt tiedän tarkalleen mitä mun jalat tekee uidessa. Ne ei juurikaan potki, vaan tasapainottelevat ja säätelevät kiertoa ja auttavat pitämään asentoa yllä. Toki silloin kuin uidaan kovasti niin niillä potkitaan, kovaakin, mutta itselläni on nimenomaan ollut ongelmana se liika potkiminen. Ylävartalo vie sitä uintia ja jalat seuraa, nyt sen olen tajunnut vaikka uintivalmentaja sitä on yrittänyt kertoakin. Uintini ei tällä hetkellä ole varmasti teknisesti kaunista tai tehokasta, mutta pystyn uimaan. Aion nauttia siitä hetken, toki tiedostaen koko ajan mitä teen ja miksi ja seuraavalla tapaamisella uintivalmentajan kanssa, saa hän alkaa korjaamaan virheitäni, joita olen tähän uuteen uintiini ehtinyt keräämään :)
 4. Ymmi

  Triathlon-pyörän mitoitus?

  Saako kysyä minkä pituiselle naishenkilölle pyörä on hakusessa? Itse olen pähkäilyt pyörän hankintaa ja vertaillut wsd-mallien mittoja unisex-mallien pienempiin kokoihin ja huomannut, että erot saattaa olla tosi pieniä. On kyllä haasteellista löytää lyhyelle naiselle sopivaa tarpeeksi pientä runkoa kohtuullisilla osilla. Onneksi osia pysty vaikka jälkikäteen vaihtamaan jos muutoin löytyy sopiva yksilö. Nyt jos puhutaan ihan harrastelijasta ja haussa ei ole täysiverinen triathlonpyörä niin mitä mieltä olette tästä http://www.chainreactioncycles.com/fi/en/cube-aerium-pro-tt-bike-2013/rp-prod111916 Ei ole mikään kevein eikä varmasti aerodynamiikaltaan optimaalisin, mutta tuota mallia saa ympäriinsä aika maltilliseen hintaan ja ne keskustelut mitä ulkomaisilta palstoilta löytyy nimenomaan käyttäjän näkökulmasta on aika kiitollisia. Harrastelija pärjää varmasti Ultegralla, mutta onko kaikki muu tuossa kuraa? Tuossa ilmeisesti on yhdistelty sitä maantiepyörän ja tri-pyörän geometriaa?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy