Jump to content
Juoksufoorumi.fi


tossunpohja

Jäsenet
 • Content Count

  73
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About tossunpohja

 • Syntymäpäivä 10.07.1975
 1. tossunpohja

  Tukholma 2009

  Eiköhän nuo ensin ajeta jonkin softan läpi, joka tunnistaa mustia numeroita valkoisella pohjalla. Epäselvät tapaukset lähtee sitten hikipajalle Intiaan. Miksi osa on systeemissä ja osa ei, sitä en osaa sanoa.
 2. tossunpohja

  Tukholma 2009

  Kolme kertaa olen ollut lentäen ja silloin olen mennyt joko taksilla suoraan Östermalmiin hakemaan numeron ja sieltä kävellen/metrolla hotelliin. Silloin voi loikoilla hotellilla puolille päivin ja sitten lähteä valumaan lähdön suuntaan. Tai vaihtoehtoisesti lenttokenttäbussilla (flygbussarna) suoraan keskustaan, missä hotelli aina on ollut. Mikäli lento vain on ajoissa, aion tänä vuonna mennä hakemaan ensin numeron, koska lauantaina siellä on melkoiset jonot.
 3. tossunpohja

  myLOGGER

  Mulla oli laite maantiefillarin rungossa kiinni ja traxmeetin kanssa se toimi yksittäisen lenkin piirtämiseen hyvissä oloissa. Laite ei pitänyt vedestä ja lopetti toimintansa kahden sadekuurolenkin jälkeen. Lisäksi koneelle tuleva traxmeet-siirtosofta on todella kökkö. Laitteella ei myöskään ole mahdollisuutta tallettaa useita treenejä välillä laitetta tyhjentämättä. Eli kun ajoin töihin ja takaisin sammutin laitteen päiväksi, mutta sitten purettaessa saan tasan yhden treenin, hulppeat 11 tuntia ja oikeat 90 km. Eli uhraa parikymppiä enemmän ja osta vähän parempi malli, esim. tällainen: http://www.digimesta.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new&product_id=547&category_id=23&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
 4. Ja kun syksy muuttuu talveksi, niin mikäli toiveissa on juosta jalkakäytävien sijasta metsässä, niin suuntaa pitkille lenkeille töölönlahden kautta stadikalle ja edelleen Laakson ratsastuskentälle. Siitä lähtee aurattu/suolattu/hiekoitettu reitti aina Pitkäkoskelle saakka.
 5. Kaiken kaikkiaan hieno tapahtuma ja sää mitä oivallisin. Itse lähdin todella noviisina matkaan, takana 2,5 kk maantiepyöräilyä, kun polvi meni rikki eikä kestä toistaiseksi juoksua. Pohjiin nähden yllätyin kuinka helppoa tuo loppujen lopuksi oli. Ajelin koko matkan pääjoukossa ja saavuin maaliin ajassa 3:48 (keskari saaton jälkeen 39,9 km/h). Olo oli jokseenkin sama kuin normaalin sunnuntain pitkän juoksulenkin jälkeen, eli voimia olisi ollut tiukempaankin rypistykseen. Maraton on kyllä monta kertaa kovempi koitos vaikka sujuukin minulta puolisen tuntia nopeammin. Alussa vedettiin kärjessä aika lujaa ja letka teki melkoista kuminauha-liikettä, mutta sinnittelin sen mukana. Sitten vauhti tasaantui vihdintien ylityksen jälkeen ja loppumatkasta yritin jopa irti pääjoukosta muiden kanssa, kerran Nikkilän jälkeen ja kerran K-Rauta 75:n kohdalla, mutta joukko ajoi meidät kiinni. Lopussa oli aika hurjia tilanteita, kun jengi veti täpöllä 90-mutkiin. Ensi vuonna uudestaan.
 6. Radio Helsingin sivuilta ja iTunesin podcasteista löytyy Tukevasti ilmassa -ohjelma, joka on loistavaa lenkkiseuraa.
 7. Alla se ainoa oikea länsinaapurin auto eli Saabikas. Ikinä en muuten ole omistanut omaa autoa, kohta 10 vuotta on ollut alla aut ja aina se on ollut työnantajan/liisarifirman nimissä. Nykyisen osalta täytyy häpeillen myöntää, että vaikka kyse on alle vuoden vanhasta ysivitosesta, niin bensaa se vie luokkaa 10+ satasella. Ei siis järin eko, mutta kun ei aja omalla lompakolla, niin kulutusta enemmän valinnassa vaikuttaa mukavuus, turvallisuus jne.
 8. Täsmälleen samoista syystä on minulla taasen juoksun osuus kasvanut melkoisesti. Siinä kun aikaa ei kulu siirtymisiin ja valmisteluihin. Jää tehokasta treeniaikaa kaikista eniten. Jos aikaa olisi, olisi suunnistus ehdoton ykkösjuttu, nyt se on vain satunnaista herkkua.
 9. Mä käytän noita plugeja "väärin päin" eli se paksumpi pää edellä. Meikäläisen korvat ainakin on sellaiset, että se toimii niin paremmin. Mutta asiaan. Kun olin saanut molemmat originaalit plugit kulumaan loppuun (hiki kovettaa aika tehokkaasti), niin tuunasin aivan normaaleista korvatulpista uudet plugit tilalle. Eli se Kossin plugin sisällä oleva ontto kumitappi talteen, reikä korvatulppaan ja tulppa sitten originaalin plugin tilalle. Itselle sattui sellainen huokoisempi/karheampi tulppa käsittelyyn ja ne pysyy kuin liimatut korvissa. Ennenkaikkea tuo on halpa tapa jatkaa toimivien kuulokkeiden elämää, kun plugit on menettäneen elastisuutensa. Voi senkin rahan haaskata iTunesissa lenkkimusaan...
 10. Vantaanjoen varresta sieltä Haltialan kulmalta saat hyvin lisälenkkiä kiertämällä esim. Kartanonkosken-Ylästön kautta Paloheinään. Ylästöstä pääsee Pitkäkosken siltaa pitkin takaisin vantaanjoen yli. Samoin oikein kivoja paikalliseen mittakaavaan pitkiä mäkiä saa reitilleen kiertämällä Silvolan tekojärven. Siinä on sopiva lähes metrilleen 6 km lenkki. Itse olen viritellyt Reitti 2000 -lenkkiä jonkun aikaa. Eli Luuukista Luukkiin Reitti 2000 mukaisesti. Mukaan juotavat ja tavoitteeksi n. 5-6 tunnin aika. Matkaa taitaa tulla n. 50 km, josta osa metsäpolkuja osa hiekkatietä. Saa nähdä, jos loppusyksystä saisin tuon aikaiseksi.
 11. tossunpohja

  Hcm 2007

  reittikartta on nyt netissä. Tosin se on eri kartta kuin lehden sivuilla. Hietsussa reitti on piirretty erilailla nettiin. Lehdessä mennään uimarannan ohi ja netissä "vanhaa" reittiä. Muuten muutokset ovat Larussa, missä juostaan Isokaarta kohti stadia ja Myllykalliontietä takaisin tullessa, ja se isompi muutos Ruoholahti-Länsisatama välillä, johon ei nyt mennä vaan juostaan samaa reittiä sekä kohti Kaivopuistoa kuin mitä tähän saakka on tultu pois stadista.
 12. Omaan Nanooni ostin (n. 10e) Stockkalta sellaisen venyvästä silikonista tehdyn kuoren, joka on todella tiukasti nanon päällä. Siihen tuli mukaan sekä klipsikiinnike että tarranauha, jolla soittimen saa esin ranteen tai hauiksen ympäri.
 13. Keski-ikäistyvänä miehenä kehtaan kyllä myöntää, että yksi parhaista näkemistäni keikoista oli nimenomaan RW Tukholman stadionilla muutama vuosi sitten. Viihdettä koko rahalla ja kappaleita, jotka kaikki 30-40 tuhatta katsojaa osasivat hoilata mukana. Not bad. Jos ihan musiikillisilla ansioilla lähtee mittaamaan, niin The Cardigans Tavastialla about 2003 oli aivan veret seisauttava. Harvoin bändi nimenomaan kuulostaa niin loistavalta ja eipä silti kyllä Ninaa myös katselee mielellään.
 14. tossunpohja

  Tukholma 2007

  Tässä ohjeet suomalaisiin liittymiin: Lähetä viesti SM (ja juoksijan lähtönumero) numeroon 17191. Esim. Ville Virtanen numerolla 5678. Kirjoita: SM 5678 ja lähetä se numeroon 17191. Naisten kohdalla lisäät vain lähtönumeron eteen kirjaimen K. Kirjoita silloin: esim. SM K5678 ja lähetä se numeroon 17191. Kilpailun aikana saat väliajat ja sijoituksen 10 km:n, 21,1:km:n ja 30 km:n kohdilta sekä luonnollisesti loppuajan maalista. Voit tilata palvelun myös omaan puhelimeesi vaikka juoksetkin itse. Voit tutkia niitä sitten juoksun jälkeen. Tekstiviestipalvelun hinta on 3 euroa seurattavaa juoksijaa kohden.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy