Jump to content
Juoksufoorumi.fi


r

marika_

Jäsenet
 • Content Count

  911
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  12

marika_ last won the day on October 17 2018

marika_ had the most liked content!

Community Reputation

1 665 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ihan kohtuullisen säännöllisesti tässä on tullu jo jonkun aikaa ulkoiltua. Toki voishsn sitä enemmänkin aina, kilometrejä tälle vuodelle reilu 800 kasassa eli ei se toki keskiarvona tee kun vajaa 120/kk. Viime vuodelle tais tulla n. 1500km. Mutta ei se silti ihan parissa kuukaudessa taida tulla, kun ei tämä ole mikään aloittelijan lähtötaso josss nyt mennään, vaan tähänkin on saanut useamman vuoden hölkätä.
 2. Joskohan tämäkin alkaisi lähitulevaisuudessa (1-2 vuoden sisään?) olla realismia. Tän hetkinen ennätys inan alle 53 minuuttia, eli vielä on matkaa. Ja viimeisen reilun vuoden aikana olen saanut kympin ajasta pois vain vähän reilun minuutin. Mutta tavoitteeksi nyt joka tapauksessa. Välitavoitteena 25min vitosella, mikä sekin tuntuu vähän kaukaiselta (vajaa minuutti pitäisi saada pois).
 3. @S.R. mitä treeneille kuuluu? Ihan uteliaisuudesta jäin ihmettelemään tuota välitavoitetta, koska itse kyllä juoksen kympin ihan hyvin alle 55 minuutin, mutta en todellakaan vitosta alle 25 minuutin. Vai oliko tässä joku ajatusvirhe? No, tsemppiä kuitenkin tavoitteeseen!
 4. Se on totta. Omassa tekniikassani vaan kaikkein hirveintä on yläkroppa. Asento ei sinänsä ole lysähtänyt eli selkä on suora (liiankin suora oikeastaan, etunoja puuttuu), mutta hartia on kyllä liian edessä ja sitä myöten koko käsien liikerata tapahtuu vartalon etupuolella. Rentoudesta ei tietoakaan. No, kai se pitää ottaa entistä aktiivisempaa yläkroppapunttia, sehän tuota hartiaseutuakin varmaan auttaisi olemaan nätimmin.
 5. Kiitos @enkelman videoista. Oman juoksun katsominen videolta tekee kyllä aina pahaa. Puolisokin kuvasi jokusen videon ihan viimesillä kilsoilla ja niitä katsoessa tekisi lähinnä mieli lopettaa koko harrastus. Ja tämä ei todellakaan ole kritiikkiä ketään muita kohtaan, koska oma loppuaikani oli 4:38, mutta: eihän nuo päälle kutosen kilsavauhdit oikein näytä edes juoksemiselta. Ja eikai ne jonkun mielestä olekaan. Kaikkien eteneminen on melko tönkön näköstä sipsuttelua ja jos sitä vertaa vaikka selvästi alle vitosen kilsavauhteihin, niin ihan eri askellajiltahan se näyttää. No joo, eihän se pääasia tässä tekemisessä ole tietenkään. Mutta ehkä pieni itsekritiikki saa miettimään myös, voisiko sille tekniikalle tehdä jotain.
 6. Ja totuus on lausuttu. Se on aina hienoa, kun joku lausuu mielipiteitään kollektiivisena totuutena ja nimittelee ja pilkkaa muiden tapaa toimia. Erittäin aikuismaista käytöstä. Ehkä musiikin tai vaikka äänikirjan kuuntelu on jostain mukavaa? Sehän voi olla myös harrastus, jolloin saa kivasti kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Vakavasti: mihin pyrit kommentillasi? Kertomaan, että olet parempi ihminen ja juoksija, kuin ne jotka eivät toimi kuten sinä koet oikeaksi?
 7. Ja onneksi aamukisoja kaipaavillekin on kotimainen vaihtoehto: Helsinki Marathon elokuussa. Starttiaika 9:00.
 8. Tukholmassa viime vuonna oli runsaasti suihkuja matkan varrella (lämpöä n. +30). Ne oli ainakin omasta mielestäni parempi, kuin Paavo Nurmella muutama vuosi sitten olleet sienet (lämpöä n. +26). Suihkuista kun pystyi vain juosta läpi. Ei ne toki vielä +20:ssa oo ehkä noin runsaissa mitoin välttämättömiä kun tuossa kolmessakympissä, mutta olis tietty kiva jos jotain olis nyt HCM:llakin.
 9. Nyt Foreca lupaa taas +20:ta. Onneksi juottopisteiden määrää on viimevuodesta kasvatettu.
 10. Tän hetkinen forecan ennuste starttihetkelle +18, aurinkoa ja etelätuulta 4m/s. Vielä ihan siedettävyyden rajoissa. Ainakin noin kauniilla ilmalla lienis kannustusta kohtuuhyvin! Muiden puljujen ennusteet muutaman asteen kylmempiä.
 11. Kyllä tästä vielä mun tuurilla hellemaraton saadaan:
 12. Muiden puljujen ennusteet: Yr.no: +8 ja puolipilvistä Accu: +12 ja melkein pilvistä SMHI: +10 ja melkein pilvistä Ilmatieteen laitos: +10 ja melkein pilvistä Tuulta lupaillaan 2-4m/s Itse tilaisin mieluiten +14 ja puolipilvistä, niin ei olisi tuskaisen kuuma, mutta olisi ehkä kannustajiakin.
 13. No tämä. Mulla on pari vuotta ollut Salominin reppu ja nyt liivi (adv skin 12, se vanhempi malli tosin) ja en ole millään keksinyt, että mihin puoliakaan niistä lenksuista ja klipseistä ja muissa siinä olevista osista on tarkoitus käyttää. Sitä mietin että ehkä johonkin niistä saa sauva kiinni (?), mutta mitä muuta...? Häiritsee enkä ole saanut aikaiseksi keltään fiksummalta kysyä, mutta nyt kun tuli puheeksi niin liityn ihmettelijäkerhoon.
 14. Nythän forecan 15 päivän ennuste ulottuu jo tuonne maratonpäivälle. Luvataan +12. Mutta on ne toki melkoista lottoarvontaa vielä noin pitkän ajan ennusteet. Mahdolliseksi vaihteluväliksi foreca antaa 6-21 astetta. Hellemaratonin todennäkösyyksiä nyt ainakin voitaneen siis pitää heikkoina. Onneksi, kaksi edellistäni olen juossut helteessä. Mutta samaa mieltä edellisen kanssa, että mielummin se helle kuin tällänen ihme takatalvi.
 15. Jos maraton on mennyt 4h 50min, menis 3h rauhalliseen pitkikseen varmaan 3,5-4h. Tässä ei nyt varmaan ole kauheasti järkeä? Ainakin yleensä tunnutaan ohjeistavan, että pisimmät lenkit ois max 3 tuntisia ja siinä ehtii mitä ehtii. Eli ei juostaisi tällä tasolla kilometrejä, vaan aikaa. Mutta joo, jos pisin pitkis on ollut 20km ja niitäkin vain yksi ja viikkokilsatkin on jääneet alle 40:n, ei ole varmasti ihme että kokemus ei ole kovin miellyttävä. Siihen nähden voit musta taputtaa itseäsi olalle, jos kuitenkin hölkkäilit loppuun asti.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy