Jump to content
Juoksufoorumi.fimarika_

Jäsenet
 • Content Count

  962
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  12

marika_ last won the day on October 17 2018

marika_ had the most liked content!

Community Reputation

1 822 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Epäilemättä 😄 No, alustavana suunnitelmana 15.8. Mäntyvaara - Pohtimolampi -retkeilyreitti eestaas (n. 27km / suunta). Tuo lähtisi muutaman kilsan päästä Roin keskustasta, niin ei tarvitsisi turhaan matkustella eikä miettiä mihin meneee kun ois merkattu reitti. Toisena vaihtoehtona mietin Pyhä-Luostoa joka ois maisemien puolesta varmasti hienompi, mutta kyllä tuo lähireitti houkuttais.
 2. No, Kaldoaivikin peruttiin. Vähän kyllä nyt mietin omatoimiultraa elo-syyskuulle. Lasketaanko se? Voiko sit sanoa olevansa ultrajuoksija jos kukaan ei oo mitannu matkaa oikeasti ja vaan kello kertoo sen olleen maratonia pidempi?
 3. Niin ja joo, Ounasvaaran kevätseuranta toteutui taas eilen (jalat eivät ole omani): VID-20200524-WA0000_01.mp4 Itse yritin kiertää, mutta lopputuloksessa jalkojen märkyyden kannalta ei mitään eroa, eli aivan turha yritys. Mutta onhan tässä jo lumen määrän suhteen huima edistys parin viikon takaseen. Nyt on luvattu kovin lämpimiä kelejäkin (yli kahtakymmen ensviikolle parhaimmillaan), että eiköhän tuo tuosta parin viikon päästä ole taas jo aivan uusi tarina. Ja oli siellä paikoitellen siis jo ihan sulaakin. Kallioilla ja korkeimmilla kohdilla poluillakin täysin kuivaa ja lumetonta.
 4. Noo, Cooper jää nyt tältä kuulta juoksematta. Katellaanpa kenties joskus ennen juhannusta. Noiden viimeviikon vetojen jälkeen lonkka vähän kipuili, meni kuitenkin seuraavaan päivään ohi. Kaks päivää myöhemmin lähdin sitten tekemään vähän pidempiä vetoja (2*1,5km oli tarkotus), mutta jäi ekaan vetoon ja loppumatka klenkaten kotiin. Sen jälkeen en ole juossut, mutta ei tää parantunut kyllä ole... Tai välissä oli parempi, mutta eilen kipeyty taas enemmän. Aloin nyt miettiin ärsyttääkö jalkaprässi sitä (viimeviikollahan alotin myös salilla käynnin taas ja tuo kipu tuli ensimmäisen salitreenin jälkeen (jollon tein jalkaprässiä) ja paheni taas eilen (jollon tein jalkaprässiä)). Eli ehkä pitää vähän miettiä nyt salillakin jotain sellasta mikä ei kuormittais. Pyöräily ei ainakaan tunnu sattuvan, joten sitä olen nyt sitten tehnyt. Tälle viikkoa niiden kahden salitreenin lisäksi 106km pyöräilyä, yks 45min crosstrainer -setti ja reilun tunnin metsäpatikka. Kipu on oikeasa lonkassa, jossain tuolla syvällä, paikantuu johonkin tuosta luusta vähän alaspäin / oikealle. Hoitanut olen lähinnä kylmällä, en ehkä tarpeeksi aktiivisesti. Olin jo päättänyt lähteä sinne Kaldoaivi Ultratrailiin, mutta taidan nyt vielä lykätä ilmottautumista. Pitäs tää varmaan aikalailla ihan kohta saada paraneen ja taas juoksemaan, jos meinaa 2,5kk päästä olla ultraamassa.
 5. Käytiin tuossa viimeviikolla pyöräillen katsomassa urheilukenttää ja todettiin, että sehän on vihdoin sula. Mies sitten tuumas, että sehän tarkottas Cooperia. No voi perkele, siihenhän pitää treenata! Tuumasta toimeen ja tänään sinne kentälle. Hölkkäsin paikalle (n. 4km), juoksin 5*400m vedot 200m palautuksilla ja hölkkä kotiin (sama n. 4km). Yhteensä kerty 11km. Vetojen vauhdit 5:00, 4:48, 4:44, 4:50 ja 4:31. Vähän siis alkuun tunnustellen ja vika niin, että tuntu jo selvästi pahalta. Kunnolla hengästyminenhän olikin muuten ikävää. Cooperin tavote vois olla 2500, mikä on erinomaisen raja 30-39 vuotiaille naisille. Tuntuu että nyt vähintään sen verran pitäs päästä, kun 2,5 vuotta sitten olen juosdut 2400. En tiedä pitäskö päästä enemmänkin? Sattumalta huomasin myös lenkiltä tultuani, että Kaisa Sali oli tehnyt Noshtin sivuille 4 viikon Cooper-treeniohjelman jossa eka harjoitus oli just 5*400m. Voisin ottaa tuosta vähän jotain idiksiä omiin harjotuksiin, en ole koskaan varsinaisesti tehnyt mitään Cooper spesifejä harjotuksia. Cooper-päivä vois kyllä mahdollisesti olla jo 3 viikon päästä, siinä ma-ke miten nyt ois hyvät säät. Tänään esimerkiks toisella suoralla oli aika kova vastatuuli, niin ei mielellään sellasta.
 6. Vähän meinas tapahtumien peruuntuminen aiheuttaa jopa pientä motivaatiokuoppaa. Onneksi kevät etenee ja kelit paranee, niin on kiva ulkoilla. Nimenomaan ulkoilu-mentaliteetilla taidan tämän kesän ottaa. Pyrin juoksemaan mahdollisimman paljon toki, mutta ennen kaikkea nyt vois kai olla hyvää aikaa peruskunnon parantelulle. Viimeviikolla selvästi kevyempi juoksuviikko kilsojen puolesta - 2 lenkkiä, toinen 7km (sis 3*1000m vedot) ja vappuaaton puolimaraton, jonka juoksin kiihtyvänä (ekat 15km. n. 6:50, 15-20km 6:17 ja viimenen kilsa 5:10). Yhtään reippaampi askellus tuntuu kyllä hankalalta, kun ei ole juuri yhtään veekoota viimeaikoina tehnyt. Noiden lenkkien lisäksi n. 50km pyöräilyä, jonkin verran kävelyä ja kaks kotikuntopiiriä. Tänään kyllä pohdittiin, että joko nyt sais palata kuntosalille? Varsinkin kun lapissa tautitilanne on ainakin tiettävästi erittäin maltillinen (https://www.lapinkansa.fi/lapin-sairaanhoitopiirissa-on-talla-hetkella-tiedo/1227249). Pyöräily on aika hyvin vetäny jalat tukkoon, mutta ei tietysti ihme tauon jälkeen ja kun katsoo korkeuskäyriä. Helsingissä tyypillisen fillarilenkin garminin ilmottama nousumetrimäärä oli muutama kymmenen. Täällä viimeksi arpoi lähes neljää sataa (toki luvut ei kovin tarkkoja, kun ei tuossa 635:ssa ole barometria). Tilattiin mullekin vihdoin myös klossikengät + polkimet, josko se nyt vähän edesauttais täällä etenemistä. Seuraavaks kyllä varmaan huomaan tarvitsevani uuden fillarin. Ounasvaarallakin kävin kääntymässä eilen lenkillä. En ollut siellä käynyt hetkeen kun ei YPH:n peruuntumisen myötä ollut "pakko". Nyt ajauiduin sinne kuultuani huhun, että joku oli nähnyt poron (olen asunut täällä 6kk, nähnyt luonnossa nolla poroa). Ei ollut poroja, eikä taideta minuakaan siellä ennen juhannusta nähdä. Ja tämä siis koko talven kunnossapidetyllä talvikävelyreitillä. Oikeille poluille en viitsinyt edes katsoa.
 7. Nojaa. Enpäs menis vannomaan. Koitin tutkia vaihtoehtoja ja lähinnä sellanen ois kai Kaldoaivi Ultra Trail. Siinä on vaan sellanen haaste, että puoliso ei tällä tietoa ole kotona ko. viikonloppuna. Eli pitäis lähteä yksin. Eihän siinä, yksin siis juoksisin kuitenkin, mutta en tiedä uskallanko laskea sen varaan, että seuraavanakaan päivänä ajan yksin yli 3h kotiin... Ja onhan se toki muutenkin mukavampi jos on seuraa. Yritin jo miettiä kenet voisin tuonne houkutella seuraksi, mutta en nyt ihan vielä keksinyt. Voi siis olla, että YPH 2021 it is. Mutta harkinnassa siis vielä tuo Kaldoaivi ja jos vaikka puolison meno (oma keikka) peruuntuisi, mutta tuo toteutuisi ja paikan saisi, ni voishan sinne päättää lähteä lyhyelläkin varoajalla (jos vana kissalle löytyy hoitaja). Samana viikonloppuna ois Pyhän tunturimaraton. Sinne vois ainakin puolikkaalle mennä, sen jälkeen varmasti vois ainakin ajaa yksinkin kotiin (maratonin jälkeen en laskis sen varaan). Tarttis kyllä muutenkin etsiä itelleen joku polkujuokseva kaveri, koska esim ensvuonna oishan se vähän pöljää raahata puoliso Helsingistä asti viikonlopuksi hengaamaan yksin ja maksaa siitä aika paljon. Ois loogisempaa lähteä jonkun kaverin kanssa, joka myös juoksee. Hakemuksia uudeksi ystäväksi otetaan siis vastaan.
 8. Berliinin maraton peruttiin. Saapa nähdä koska Suomessa juostaan seuraavan kerran - tosin saattaahan se olla pikemmin kun tässä vaiheessa arvaiskaan. Täällä ainoa juoksutapahtuma joka Berliinin kriteereillä peruttaisiin olisi kai HCRD (peruminen koski yli 5000 hengen massatapahtumia).
 9. Vaikka tää koronatilanne on tietysti ihan kauhee, niin selkeesti tää taitaa olla mun juoksukunnon kannalta paras juttu hetkeen. Olen nukkunut enemmän, olen tehnyt töitä vähemmän (talvella 10-11 tuntiset päivät oli ihan normi, nyt menee ehkä 7,5-8h) ja vaan lööbaillu enemmän. Juokseminen onkin yllättäen melkolailla helpompaa. Eilen 6km palautteluhölkkää ja 14km iltarullailut pyörällä. Tänään 13km lenkki melko mäkisessä maastossa (jyrkimmät mäet ihan suosiolla reippaasti kävellen) 6:43 tahdilla. Aiemmin tuntu siltä että tunninkin lenkki työpäivän jälkeen oli välillä aivan liikaa ja nyt menee ihan helposti tuo 1,5h.
 10. @Seppo jos joudat, niin ketjun otsikon voisi päivittää "Ensimmäinen ultra vuonna 2020?". On jäänyt vähän roikkumaan tuo vanha otsikko, joka aikalailla nyt meni jo. (Ei nyt laiteta YPH:ta otsikkoon kun toteutuminen lienee epävarmaa, mutta jos se ei toteudu niin vakaa pyrkimys päästä kokeilemaan jossain muualla)
 11. Tälle viikolle 44,32km juoksua (josta 2*10km Ounasvaaralla maastossa), 15,39km kävelyä ja 14km pyöräilyä + 2* kotikuntopiiri. Tänään juoksin myös kevään ekan pitkiksen (18,13km, 6:47min/km, eli pari minuuttia yli 2h). Yhteensä siis jonkinlaista liikkumista 9h 58min. Kevät alkaa löytää lappiinkin. Kevyen liikenteen väylät enimmäkseen sulia ja pyöräilemäänkin siis jo pääsee. Eilen eka tuollanen lyhyt iltarullailu, josta siitäkin näköjään tuli puolen vuoden jälkeen vähän takapuoli kipeäksi.
 12. Pikkuhiljaa alkaa päästä vähän juoksemisen makuun. Tällä viikolla neljä lenkkiä (5+8+10+14) hyvillä fiiliksillä. Eli yhteensä kilsoja 37. Lisäks päälle kahtena päivänä reippaat kävelylenkit yht. 13km (toinen sisälsi nousun Ounasvaaralle ja takas). Eli nopeesti laskien kai reilu 6,5h liikuntaa jalkojen päällä. Lisäks lihaskuntoa kotikuntopiirin muodossa. Tuolla "pitkikselläkin" jaksoin niin hyvin, että ihan ihmetytti. Keskitahti 6:50 tuntu helpolta hölkkäilyltä. Kuukausi sitten taudin jälkeen kun lenkit meni kävelyä yhdistellen jotain 8min/km, mutta kai se kunti sieltä pikkuhiljaa palautuu. Nyt vaan kun vielä muistais pitää vähän malttia, eikä tästä ensviikolla rykäse sinne 50-60km viikkoihin kun hyvältä tuntuu... No, "onneks" tänne tuli eilisen illan aikana talvi takas, niin se kyllä jarruttaa menohaluja. Eilen aamulla siis pääs bostoneilla juokseen tuon 14km, nyt on lunta varmaan puoleen sääreen.
 13. Sielläkin joo, mutta enimmäkseen kyllä noiden mäkien takia muualla 😄 Jääladuilla kävin muutaman kerran ja etukäteen niitä kovasti odotinkin kun olisivat meidän "lähiladut" ja siis ainoat joihin pääsee ilman autoa ellei halua kävellä muutamaa kilsaa sukset olalla. Mutta ne oli kyllä usein tallottu aika huonoon kuntoon 😞 Korkalovaara-Mäntyvaara suunnalla oli omat suosikkiladut, vaikka sinne vähän matkaa tästä keskustasta onkin. Täällä on edelleen talvi ja nyt kieltämättä alan olla sitä mieltä et huspois äkkiä. Ensviikoks on kyllä luvattu plussakelejä ja tiistaiks kaatosadetta, jes! 5kk on nyt ollut lunta ja olihan se ihan kivaa, mutta kyllä nyt jo huhtikuussa pitäis ihmisen pikkuhiljaa päästä juoksemaan paljaalla asfaltilla. Huomaan lisäksi, että jostain syystä noilla Sarvan Xeroilla jalat alkaa kipeytyä, jos lenkkejä tulee enemmän kun 2 viikossa. Satunnaisen plussan puolella sahailun takia Ounasvaarallakin oli kuitenkin niin jäistä, että ei poluillekaan ollu oikein ilman niitä asiaa (siis kun ihan keskitalvella polkukengillä ois pärjänny siellä hyvin). Lenkit on kulkenu vaihtelevasti, nyt selkeesti raskaat kelit kyllä syö tosi paljon. Tällä viikolla esim oli sellasta, et oisin todellakin menny matolle jos se olis nyt vaihtoehto. Mutta onneks toi tosiaan näyttää pikkuhiljaa kääntyvän kevääksi täälläkin! Valosuuden puolestahan on jo kovin keväistä, päivät on jo pidempiä kun Helsingissä. Kesän ensimmäinen tavote eli Jukola jo peruuntukin, mutta YPH:n suhteen elättelen edelleen pientä toivoa... En tiedä pitäskö siitäkin jo luopua, mutta kun siihen kuitenkin vielä se 3kk on, niin haluaisin ajatella et eihän sitä tiedä josko siihen mennessä tilanne helpottais.
 14. 4 kuukautta Lappia takana. Lyhyesti kuulumiset: - Työt on kuormittanu oletettua enemmän varsinkin alkuun. - Hiihtäminen (vapaa) on ollut oletettua vaikeampaa ja raskaampaa, vaikka kurssinkin kävin. Välineistä ei pitäisi olla kiinni (kuulemma nuo alkaa olla kisasuksitasoa jotka menin ostamaan - voi tietysti olla, että ne on liian hyvät alottelijalle...). Pk:ta ei voi hiihtää millään, keskisyke aina n. 160. Vauhtikaan ei päätä huimaa, kohtuu tasaisella reitillä ja hyvällä kelillä mennään ehkä 10km/h keskarilla... Pisimmillään olen putkeen hiihtänyt 10km. - Hiihtämistä enemmän on innostanut laskettelu. Siihenkin ostin omat kamat ja kausikortin Ounasvaaralle. Laskemista tulee helposti 5-10h/viikossa, mutta harmillisesti se nyt ei tuon kestävyyskunnon kannalta taida olla kauhean kehittävää... - Salilla olen käynyt ihan ok:sti. 1-2 kertaa viikossa. - Juossut olen ihan nolon vähän. 1 tai max 2 lenkkiä viikossa. Pisin lenkki kymppi.... Että tällain. 4kk minimaalisella kestävyysliikunnalla ja nyt heräsin siihen, että joo, se YPH on muuten 4kk päästä. Pitää vissiin alkaa järjestellä näitä vuorikauden tunteja vähän erilailla, jos maaliin meinaa päästä. Jukolaankin olen menossa, kun se nyt täällä on. Suunnistaa en tietenkään luonnollisesti osaa. Jotain tällasta progressiota mielessäni kehittelin: Maaliskuu: viikkokilometrit n. 20-25-30-25 (saa jäädä vielä allekin sen mukaan miten hiihtoa tulee, yht n. 80-100km) Huhtikuu: 35-40-45-30 (yht n. 150km) Toukokuu: 50-55-60-35 (yht n. 200km) Kesäkuu: saman suuntainen kuin toukokuu En tiedä kestäisinkö nopeampaakin progressiota, aiemmalla kokemuksella kuvittelisin että tuon suuntainen ei ainakaan pitäisi olla liikaa. Toki oikeasti viikko kerrallan tarkastellaan jaksamisen tasoa. Tällä hetkellä olen sairaana (kuumeeton flunssa viidettä päivää, ehkä nyt parempaan päin jo), mutta toivottavasti nyt jo viimeistään keskiviikkona pääsis treenailemaan.
 15. Ja nähtävästi vain Nutsin oma sivu nurin. Ilmottautumispalvelu my.raceresult.com toimi kyllä kun vaan meni suoraan sinne. Eli ilmottautuminen viiskasille hoidettu.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy