Jump to content
Juoksufoorumi.fimarika_

Jäsenet
 • Content Count

  866
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  12

marika_ last won the day on October 17 2018

marika_ had the most liked content!

Community Reputation

1 477 Excellent

About marika_

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. marika_

  Helsinki10 27.4.2019

  Muita tulijoita lauantaina tänne? Erinomaisen hyvän reitin lisäksi erinomaisen hyvä sääkin tälle vuodelle tiedossa. Jos järjestelyjen osalta kaikki pelaa yhtä hyvin kuin vuosi sitten, niin väittäisin, että tässä on Suomen paras suurten massojen kymppi.
 2. Mielenkiintosta. 2500m cooper-tuloksella VO2-max -arvo olisi noilla ym. wikipedian artikkelissa lasketuilla kaavoilla 44-45. 2400m tuloksella taas 42-43,5. Oma tulokseni sijoittuisi kuvitelmieni mukaan johonkin tuohon suuntaan (en ole juossut cooperia aikoihin) eli heitetään vaikka lukemaksi 43. Garminin arpoma VO2-max itselleni on 44. Eli ei pahasti heittoa. Mutta nuo kaikki taulukon ajat ovat aivan utopiaa. Eli kiinnostaisi kyllä, mistä Garmin on nuo lukemat kehitellyt. Arponut? Laittanut tarkoituksella täysin hölynpölyä, jotta kaikki koskaan kisoihin osallistumattomat kuntoilijat voi brassailla näillä lukemilla käytännössä juoksemista vaille valmiina tuloksinaan?
 3. Itselleni Tanda ja Ontrail ennustivat molemmat samantyylisiä aikoja (välillä 4:13-4:18 vähän riippuen siitä mitä laitoin kilometrimääräksi). Jos alla olisi täysin ehjä maratontreenikausi ja riittävä määrä pitkiä lenkkejä, niin en pitäisi tuota lainkaan mahdottomana (nyt ne kyllä jäävät haaveeksi). Samaan luokkaan menee myös Pasilta sykerajatestistä saamani ennuste (n. 4:17). Eli ei nuo aivan puutaheinää liene. Toisin kuin Garmininin ennuste, jonka mukaan maratonin pitäisi mennä aikaan 3:45.
 4. Hauskaa aina jälkikäteen lukea, mistä kaikesta sitä onkaan haaveillut. No, viime kesänä maraton meni juuri ja juuri alle 5 tunnin. Toki juoksin sen Tukholman helteissä (olikohan startissa +29?), mutta ei se viileämmälläkään kelillä olisi ollut lähelläkään 4,5 tuntia. Sen jälkeen on 2 tuntia vihdoin alittunut puolikkaalla, joka tietysti loi pientä uskoa mahdollisuuteen alittaa 4,5 tuntia kokonaisella. Mutta katsotaan. Kolmen kuukauden päästä testataan.
 5. Nimenomaan. Tottakai voi olla, että pussista irtonaista jauhetta tulee jossain tilanteessa pieni ylimääräinen ajanviejä, mutta ei nyt varmasti sitä kummempaa. Itselläni on ollut myös lääkkeitä ei-alkuperäispakkauksessa (koska en ota mukaan esim 1000kpl pakkausta ibuprofeenia), tällöin olen aina minigripin päälle kirjoittanut mitä sisällä on ja laittanut käsimatkatavaroihin. Toki jos kyse jostain "epäilyttävämmästä" reseptilääkkeestä, niin alkuperäispakkaus + resepti lienee turvallisempi. Ja riippuu nyt vähän kohteestakin, en ehkä lähtisi Saudeihin kovin epäilyttävien kääröjen kanssa. Ja tuskin yhdelläkään huumekuriirilla on pillerit minigripissä käsimatkatavaralaukun päällimmäisenä 😄
 6. marika_

  1.59 maratonharjoittelu?

  Kerrankin olen Baltsun kanssa enimmäkseen samaa mieltä, siis tuosta jälkimmäisestä kappaleesta. Vaikka en ymmärrä sinänsä kovaa juoksemisesta mitään, niin hankalaa uskoa, että kaikki Suomalaiset olisi niin "huonoja" tai geeneiltään epäonnisia, ettei 2:10 voisi olla meillä alitettavissa. Aika monestihan kyse tuntuu lopulta olevan vaan motivaation kovuudesta. Ja jos (lähes?) kaikille suomalaisille juoksijoille todellisuutta on se, että juoksemisella tienaa nolla euroa ja on se perhe jota ehkä pitäs elättää (ja mahdollisesti halu viettää aika perheen kanssa vetää motivaatiota myös pois lenkkipoluilta), niin riittävä rahallinen korvaus voisi ehkä tuoda hommaan ihan uudellatavalla oikeeta yrittämistä. Vai mitä tuumaa "oikeat" juoksijat? Toinen asia on sitten tietysti se, mistä SUL moiset rahat repisi, koska juoksu ei ole mikään yleisölaji - toisaalta kun harrastelijajuoksijoita on niin valtavasti, niin vähän jopa ihmettelen ettei sitä penkkiurheiluna ole nykyistä enempä onnistuttu "tuotteistamaan".
 7. Eilen pärjäsin peruslenkillä t-paidassa ja ohuissa sormikkaissa (onneton ääreisverenkierto), vaikka kotiin tullessa mittari näytti +9. No okei, siinä kohtaa meinas ehkä ihan vähän viluttaa jo, mutta lenkin alussa +12 lämmöissä tuo oli oikein sopiva. Eli shortsit ja t-paita. Jos ennuste muuttuu pilvisestä aurinkoiseen, niin ehkä jopa hihaton.
 8. Kilometrejä mukavaa Keravanjoen / Vantaanjoen / Arabianrannan reittiä juosten taitaa keskustaan tulla n. 19-20. Vähän yhyempääkin tietä toki pääsee (olisko 17km), mutta onhan tuo nyt vähiten ankea. Juna kulkee vartissa, eli nopeammin kuin keskustasta metrolla Vuosaareen.
 9. Nyt ennuste lupaa puolimaratonin startin aikaan jopa +15. Joutuuko tässä ehkä harkitseen jopa hihatonta..?
 10. marika_

  off topic osa 1

  Kai joku kävi jo selaamassa Pariisin maratonin tulokset viimeisen 40 vuoden ajalta etsien kaikki Suomalaiset miehet, joiden aika on ollut 2:49? Eikö? Eikun ainii kaksoiskansalaisuus, ja tottahan toki tää on juostu sen toisen maan lipun alla. Miten sattukin.
 11. +12 ja puolipilvistä ois just sen verran mukavan lämmin, että etanakerhokin voi kaivaa shortsit kaapista. Ehkä katsojiakin olis enemmän kun +1 ja räntäsateessa. Vaikka en minä meistä Vantaalaisista olis aina niin varma.
 12. marika_

  off topic osa 1

  Mä tiesin että tällä keskustelulla oli sittenkin joku tarkotus. Tää Belle & Sebastianhan on hyvä. Ei sarkasmia. Onneksi olen jo nainen, niin ei ole vaaraa rintakarvojen tippumisesta.
 13. Sitten päästäänkin alottaan sääspekulaatiot: https://www.foreca.fi/Finland/Vantaa/details/20181013 Melko optimaalista juoksukeliä siis lupaisi (näin omana subjektiivisena mielipiteenäni, objektiivisestihan tuossa taitaa olla plussaa puolet liikaa).
 14. marika_

  off topic osa 1

  No, tässä olemme sitten eri mieltä. Keskustelu saa olla räiskyvää ja kärkevääkin, mielipiteitä saa tottakai olla. Mielestäni vaan kenenkään kutsuminen esimerkiksi "perustiedoiltaan säälittäväksi" tai "idiootiksi" ei todellakaan kuulu aikuisten ihmisten väliseen fiksuun kommunikointiin. Mutta saahan sitä toki olla sitäkin mieltä, että se on ok ja ajatella sitä pahevuksuvien olevan ylemmyydentuntoisia. Ja minä saan sitä silti paheksua. Lopultahan kaikki saavat tehdä ihan mitä lystäävät, kunhan eivät riko lakia. Onko se sitten aina kivaa ja millaisen keskusteluilmapiirin yhteisöissä kukakin pidemmän päälle haluaa olla, on tietysti toinen asia. Josta siitäkin saa toki olla montaa mieltä.
 15. Tämä ketju jotenkin kiteyttää kaiken siitä, mitä nettikeskustelu nykyään on. Äärilaitoja ja ehdottomuutta. Tässä neljässä sivussa ja reilussa vuorokaudessa on onnistuttu pääsemään harvinaisen asiallisesta aloituksesta ja sinänsä ihan tärkeästä aiheesta Neuvostoliittoon ja olemaan ilkeitä, hyökkääviä tai vähintäänkin piilovittuilevalla tyylillä henkilökohtaisuuksiiin meneviä aika monessa viestissä. Enää maahanmuutto-aspekti puuttuu. --- Ja ketjun aloitukseen: samankaltaisia kokemuksia ja ikävästi tosiaan ne negatiiviset kommentit jää mieleen. Kun asiaa kuitenkin tarkastelee hengitettyään objektiivisesti, niin onneksi suurin osa on kuitenkin asiallisia, enimmäkseen jopa kannustavia ja mukavia. Öyhöttäjien juttujen on vaan pakko yrittää antaa mennä tuulitunnelista suoraan läpi.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy