Jump to content
Juoksufoorumi.fi


timiha

Jäsenet
  • Content Count

    3
  • Liittyi

  • Last visited

Community Reputation

10 Good
  1. Kiitos kun toitte esille ajatuksianne asiasta. Tämä ei taida olla ihan yleinen havainto tai ilmiö kun vain jäsen Aerkank laittoi samankaltaista jälkeä sisältävän käppyrän näytille. Ehkä tässä tärkeintä on keskustelun ja kommentoinnin kautta purkaa henkistä kuormaa sen varalta ettei yksikseen märehdi päässään mitään kauhuskenaaroita. Vaikka kaksi lääkäriä (ja toinen vielä urheilulääkäri) eivät ole varoitelleet tämän perusteella sydänongelmasta, on kuitenkin selitys aiheuttajasta jäänyt auki. Laitevikaan en jaksa uskoa kun käytössä ovat olleet Polar V800 ja Garmin 935, eli kelpo vempaimia ja eri sykevyöt. Mielenkiintoinen pointti oli Arsilla ääreisverenkierrosta. Minulla on todennäköisesti heikko ääreisverenkierto, koska sormet ja varpaat palelevat herkästi. Vahvistusta epäilykselleni lihajännitysten/kramppien yhteydestä tähän tuli myös. Ihan tuoreimmat havainnot ovat viikon sisältä. Viime su oli 30km lähes kisavauhdilla jonka loppupuolella tuntui pohkeissa kiristelyä ja sykekäppyrässä oli tuota säröä vastaavalla kohdalla. Tänään oli 35km samalla vauhdilla. Sillä erotuksella että oli eri kengät jalassa ja join harjoituksen aikana hieman enemmän. Ei kiristellyt pohkeita ja sykekäppyrä oli lopussa yhtä sileä kuin alussakin. Olo kummankin harjoituksen jälkeen oikein hyvä. Kaipa sitä tältä pohjalta uskaltaa rynnistää täyttä ravia. Hyvää syksyn jatkoa ja antoisia kilometrejä!
  2. Tässä on esimerkki eräältä maratonilta: Kisa meni ihan asiallisesti. Suurinpiirtein tuossa vaiheessa kun sykkeeseen ilmestyi sahaaminen, alkoi tuntua reidessä ja pohkeissa kiristelyä. En ole ottanut R-R tallennusta.
  3. Minulla aiheuttaa päänvaivaa kovassa rasituksessa esiintyvä sykkeen sahaaminen n. +/-5bpm keskimääräisen ympärillä. Tämä ilmiö tulee esille n. 26-35km kohdalla n. maratonin kisavauhdilla juostessa. Mutta ei joka kerralla, esim. viime HCM:llä ei tullut ja parilla sitä aiemmalla maratonilla tuli. Sykekäppyrässä se näyttää siltä että alkumatkasta käyrä on ohuella kynällä piirretty, vaihtelu max +/-2bpm keskimääräisen ympärillä ja vaihtelussa ei ole mitään selkeää toistuvuutta. Sitten kun sahaaminen alkaa niin käyrä näyttää paksummalla kynällä piirretyltä ja auki zoomatessa esiin tulee tuollainen 1-2min jaksolla symmetrisesti toistuvat ylös-alas vaihtelut. Toisinaan minulla on ollut pohkeissa kramppeja n. 30km kohdalla ja olen miettinyt että voiko sykkeen sahaaminen liittyä kramppeihin. Toisaalta, HCM:llä oli kramppeja mutta syke ei sahannut. Sykkeen tasossa ei erityisiä muutoksia sahaamisen yhteydessä tapahdu ja esim. 100km kisassa ja ultratreeneissä tällaista ei ole esiintynyt. Kahdella eri merkkisellä kellolla ja sykevyöllä sama on tullut esille, eli laiteviasta tuskin on kyse. Kahdelle lääkärille olen esitellyt näitä käppyröitä, sanoivat ettei yhdistä mihinkään tunnettuun sydänvikaan, joten ei hätää ja antaa mennä täysillä vaan. Jotenkin asia vaan vaivaa ja olisi hyvä kuulla jos jollain toisella kanssaharrastajalla on samanlaisia havaintoja ja/tai tietoa asiasta.
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy