Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Suropati

Jäsenet
 • Posts

  113
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  3

Suropati last won the day on April 16 2019

Suropati had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Suropati's Achievements

 1. Laitanpa tähän ketjuun yhden toisen juoksemista käsittelevän radio-ohjelman: https://areena.yle.fi/audio/1-50878609 Juuso Pekkinen keskustelee omasta juoksuharrastuksestaan erään kovan luokan juoksijan kanssa. Höristin korvaani siinä kohdassa, kun Juuso kertoo, että jossain vaiheessa juoksuharrastusta, alkupuolella, hänelle juokseminen oli lähinnä tuskaa. Hän veti treenejä sillä ajatuksella, että katsoo kuinka paljon saa kehosta irti, tuskan rajamailla. Itse leppoisana jolkottelijana ja ekalle maratonille "28 vuotta treenanneena" tämä oli jotain outoa - jollei jopa toksista.
 2. Nyt on polvi kipeä elämäni toista kertaa. Tällä kertaa siihen oli selvä syy: pyöräily. Kiireessä jouduin painamaan niin kovaa, että kipeäksi polvi tuli. Nyt olen potenut kipeää polvea kaksi vuorokautta. Ei mitään merekkejä paranamisesta. Ei särkyä, mutta joudun välillä ontumaan jalkaa kävellessä. Portaita alas kulkeminen on pahin. Meneeköhän itsestään?
 3. Ketjun aloittaja täällä, Ilmastointiteippi ei toiminut minulle. Teipin pitää pysyä visusti paikoillaan koko hoidon ajan: ilmaa ei saa päästä syylälle. Itse uin ja saunon aktiivisesti, enkä usko, että teippi olisi muutenkaan pysynyt paikallaan. No, sitten tuhlasin muutaman kympin apteekin hoitovälineisiin. Eivät auttaneet, mitkään. Lopulta nöyrryin ja varasin ajan jalkaterapeutille. Terapeutti sanoi, että ei apteekin tököteistä ole apua. Syyläni oli iso ja terapeutti sanoi, että sen parantaminen voi pahimmillaan viedä kaksikin vuotta. Mutta ei mitään: selvisin kahdella käynnillä ja noin kolmella kuukaudella. Suosittelen helsinkiläisille Maunulussa toimivaa jalkahoitolaa ja siellä Karia. Varmaan muutkin osaavat hoitaa syylän samaan malliin, mutta Karilla on reilut hinnat. (Joissain toisissa paikoissa puhulimessa minulle yritettiin myydä tunnin hoitopaketteja. Kari hinnoittelee käytetyn ajan mukaan eli selvisin 20min/käyntikerta. Kari on muutenkin kiva ja reipas.)
 4. Olen potenut jo reilu kaksi kuukautta ongelmaa, johon oikeastaan olen vasta viimeisen viikon aikana alkanut kiinnittää huomiota. Jalkapohjassa, päkiän kohdalla, on syylä tai känsä. Ostin apteekista känsänpoistogeelin, mutta myrkky ei tepsinyt (eli poistanut känsää). Aluksi se tosin poisti kipua, mutta useamman hoitokerran jälkeen tämäkin efekti vaimeni. Tulos oli lopulta se, että kipu päkiän kohdalla on kovempi kävellessä ja juostessa. (Olen tosin juossutkin pidempiä lenkkejä). Tänään soitin terveyskeskukseen, jossa minulle neuvottiin - kuulema - tehokas apu ongelmaan: ilmastointiteippaus. Teippiä on pidettävä viikkoja, näin kerrottiin. (Vaihdetaan kuuden päivän välein.) Teippauksen aikana saa elää täysin normaalisti, mm. saunoa ja uida niin paljon kuin sielu sietää. Onko kenelläkään kokemuksia tästä Helsingin terveysaseman ihmehoidosta? Tai jostain muusta?
 5. Kiitos viestistä. Olen itse asiassa käyttänyt myös Dalacinia; en vain tiennyt, että se on antibioottinen. Varpaat ovat parantuneet hieman viime kirjoituksesta. Tänään ajattelin kokeilla juoksemista ensimmäisen kerran.
 6. Kaikki alkoi siitä, kun kävin uimassa Suomenlahdessa. Nirhasin kivensyrjään toiseksi ulommaisen varpaan yläpuolen. Haavoja saattoi olla useampi, mutta niin pieniä, että verta hädin tuskin tuli. Jatkoin uimista ja saunomista asiaa sen enempää miettimättä. Seuraavana päivänä varpaat ja jalkapöytä alkoivat kipeytyä, tummua ja turvota. Neljäntenä päivänä sain vihdoin antibiottikuurin, joka kesti kuutisen päivää. (Kefeksinin annostusta nostettiin kuurin aikana, joten kuuri kesti kai yli alkuperäisen viisi päivää.) Paraneminen oli nopeaa. Jalkapöydän ja varpaiden iho kuoriutui kokonaan, turvotus poistui ja kipu. Palasin lenkkipolulle. Ehdin juosta viisi lenkkiä (eli kymmenen päivän jakso), kun ongelma uusi. Aluksi särkyä, turvotusta ja ihon tummenemista. Aloitin uuden antiboottikuurin, nyt kymmeksi päiväksi. Uusintakierroksella oireet olivat vähäisiä, pystyin esimerkiksi kävelemään. Mutta varpaat eivät parantuneet. Antibiottikuuria jatkettiin vielä neljä päivää eli kahteen viikkoon kokonaisuudessaan. Nyt kuurin loppumisesta on kulunut viikko ja varpaat ovat edelleen samassa tilassa kuin olivat kakkoskuurin toisella viikolla ja kuurin jälkeen. Pystyn olemaan jaloilla ja suorittamaan fyysisiä askareita. Mutta aina kun olen jaloillani (esimerkiksi nyt käveltyäni 10min matkan kirjastoon), varpaissa tuntuu kuumotusta ja kihelmöintiä. Ei varsinaista kipua. Kolme ulommaista varvasta on edelleen hieman turvoksissa ja ihon pigmentti on tavanomaista tummempi ja punakampi. Terveyskeskuslääkäri käski palata vastaanotolle, jos oireet pahenevat. Eivät ole, ovat samat. En tiedä, johtuuko huono paraneminen siitä, että en ole suostunut "makoilemaan". Olen pyöräillyt (huonolla pyörällä päivittäin 12 - 30km), tehnyt ylävartalotreeniä ja fyysistä, kävelemistä vaativaa työtä n. kaksi kertaa viikossa. Toisaalta, en levännyt ensimmäisenkään kuurin aikana, vaan pyöräilin ja tein ylävartalo jumppaa ja silti jalka parani. Juoksemaan en ole uskaltautunut, vielä. Pelottaa kunnon romahdus, koska talvella/keväällä sairastin neljä kuukautta kestäneet hengitystieinfektion, jota ei koskaan analysoitu. Olin juuri alkanut päästä vauhtiin lenkkipolulla, kun varvastulehdus iski. Onko kukaan potenut samanlaista ongelmaa, mikä avuksi? Googlella ei löydy mitään.
 7. Suropati

  Neuvoja alkajalle

  Hesarissa oli aiheeseen liittyvä juttu: ”Pitää pystyä puhumaan” on harhaanjohtava ohje, joka saa monet juoksijat harjoittelemaan väärin – Juoksuvalmentaja neuvoo treenimetodin, joka kasvattaa kuntoa nopeasti. Kokenutkin juoksija saattaa luulla harjoitelleensa vuosia kevyesti, ja vasta sykemittari paljastaa totuuden. Maltillinen 80/20-metodi takaa takaisen kehityksen ja auttaa välttämään ylikunnon. Juttu on maksumuurin takana, mutta se vähä, mitä siitä näkyy kaikille, näyttäisi viittaavan matalalla sykkeellä juoksemiseen. https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006488727.html
 8. Olen tarkkaillut koko Korona-kevään juoksijoiden määrää Itä-Helsingin suosituimmalla lenkkipolulla. Juoksen itsekin samalla reitillä sekä treenaan ulkokuntoilupaikalla päivittäin, joten juoksijoita tulee nähtyä. Tykkään myös katsella ihmisiä ja tarkkailla muiden juoksutyyliä. Oletukseni oli tämä: Nyt kun ihmisillä on enemmän aikaa (etätyöt, lomautukset), ihmiset myös juoksisivat enemmän. Näin ei kuitenkaan ole käynyt omien havaintojeni mukaan. Juoksijoista suurin osa on ns. sunnuntaijuoksijoita. Sellaisia, jotka juoksevat säännöllisesti (ts. on nähnyt niin monesti, että jo tunnistaa) on vähemmän. Hyväkuntoisia juoksijoita on todella vähän. Ja nuoria. Nuoret juoksijat ovat lähes kaikki naispuolisia. Kävelijöitä sen sijaan on valtavasti.
 9. Baba Lybeck ja tämän mies kummatkin sairastivat koronan. Ovat maratoonareita ja triatlonisteja. Mies oli vielä teholla. En ole somessa, mutta ehkä Baban sometililtä voi seurata hänen paranemistaan.
 10. Minun juoksemiseni oli tällaista ensimmäiset 25 vuotta. Juuri nyt on hienoin aika juosta. Jokaisella lenkillä voi havannoida luonnon asteittaista heräämistä. Omat pikkuvinkkini juoksuinnostuksen ylläpitämiseen: 1) Vaihda reittiä. Helsingissä asuvana ja usein kaupungin sisällä muuttavana minua on siunattu useilla, erilaisilla lenkkipoluilla. Meillä on Suomen monipuolisimmat lenkkeilymaastot! Olen usein miettinyt, että jos olisinkin asunut kaikki vuodet jollain maaseutupaikkakunnalla, olisinko jaksanut juosta yhtä ja samaa maantienvartta vuodesta toiseen. 2) Vaihda juoksurutiinia. Iltalenkki ja aamulenkki ovat tunnelmaltaan erilaisia. 3) Kuuntele juostessa äänikirjaa. Itse en ole tätä vielä tehnyt, teknisistä syistä, mutta haluaisin. Olen ehdottomasti samaa mieltä, että kannattaa pitää yllä jonkinlaista juoksukuntoa. Kaiken alusta aloittaminen on tuskaa.
 11. Näinhän siinä kävi: polvi parani itsestään. Tosin flunssa, tai mikä lie, olikin sitten toinen juttu. Podin sitä kaikkineensa kaksi kuukautta. Saattoi olla koronakin, tiedä sitä, mutta koskaan en ole yhtä sitkeää hengitystieinfektiota sairastanut. Nyt olen pikkuhiljalleen palaillut juoksulenkille. Pitkä on matka siihen hyvään kuntoon, jossa olin helmikuun loppupuoliskolla.
 12. Tämä on hyvin outoa. En ole eläissäni potenut polvikipua, mutta nyt sellainen yht'äkkiä iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Polvi oli kipeä herättyäni. Edellisinä päivinä en ollut harrastanut liikuntaa, koska olin ollut flunssassa eikä mitään lonkkaantumisia yms. muljahduksia ollut tapahtunut. Polvikipukin on oudossa kohdassa. Se on polvilumpion yläosassa, ei ihan keskellä vaan hieman sisäsyrjän puolella. Hankalinta on portaissa ylös tai alas kulkeminen, mutta kevellessäkin kipu tuntuu. Kipu tuntuu 90 asteen kulmassa ja siitä kun alkaa suoristaa kipu on kovimmillaan ja tuntuu myös lumpion alaosassa, päällä. Suorana tai etureisivenytyksessä kipua ei juuri tunnu, tosin jos on joutunut paljon kävelemään (viime yönä kävelin kaksi ja puoli tuntia etsien hotellihuonetta tai ylipäätänsä hotellia, jossa vastaanotto olisi auki) kipu jomottaa hieman särkynä. Mitenköhän tällaista kipua lähtisi purkamaan? Tai miten ylipäätänsä toimia uusissa jäsenkivuissa? En kuulu työterveydenhuollon piiriin ja terveyskeskuksen ammattitaito hieman epäilyttää. Jos kiiretöntä aikaa vielä joutuu odottamaan viikkoja ja lopputulos on "en tiedä", niin turhauttavalta se tuntuu - jo etukäteenkin. Vai menisikö kipun flunssan paratessa? Kyseessä on sitkeä tauti ja nyt tuntuu, että mennään vielä taakse päin. Olen palannut aivasteluvaiheeseen eli alkuun tai toiselle kierrokselle. Pöh.
 13. Terveisiä kisatoimistolta! On aina yhtä jännää käydä hakemassa juoksupaketti etukäteen. Kansainvälistä oli säpinä Kaupunginteatterilla, portaissa tuli vastaan ainakin englantilaisia juoksijoita. Expossa näytti olevan hyvä tarjous Niken uusimman innovaation, react-pohjan, juoksukengistä (60jotain euroa). Vaatepuolelta pisti silmään New Balancen tropiikkikuosinen juoksupaita (yksi M ja XS:iä). Maratonpaita on uudistunut! Karhu on vaihtunut toiseen valmistajaan ja sitä myötä materiaali - onneksi. Nyt on kiiltävää, pehmeää ja ohutta! Väritkin näyttävät olevan murrettuja. Tai ainakin eka paita on luumunvärinen. (Toimitsijoilla sininen.)
 14. Lauantaiksi on luvassa aivan upea juoksusää: 20 -21 astetta, puolipilvistä ja loppumatkasta ehkä jokunen virkistävä sadekuuro. Illaksi on luvassa leppeä kesäilta! Ja mikä kivointa: maratonille on tulossa viime vuoden 500 juoksijan sijaan yli 700 juoksijaa! After runista: - Löysin ihan googlaamalla yhden iltabuffan: Tois puol jokke on Ravintola Julinia, jossa lauantai-iltaisin on saaristolaisbuffet 20e. Houkutteleva vaihtoehto! - Ihastuttava Tuula Amberla juhlistaa 60-vuotissynttäreitään Logomolla alkaen klo 20.00.
 15. Kiitos vinkistä! Olikohan hampparibuffalla myös kasvis- tai kanapihvejä vaihtoehtona?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy