Jump to content
Juoksufoorumi.fikiljander

Jäsenet
 • Content Count

  3 128
 • Liittyi

 • Days Won

  114

Viestit käyttäjältä kiljander


 1. 11 tuntia sitten, X-Caliber kirjoitti:

   

  En lähde arvioimaan syitä kun en ollut edes kisapaikalla, mutta olen samaa mieltä siitä, että Mariannen erittäin hyvää ja Tomin hyvää suoritusta lukuunottamatta suomalaisten tulokset jäivät kauas itsekunkin tasosta ja tavoitteista. Niin tosin kävi monelle muullekin. 

   

  Kolme vuotta sitten samassa paikassa EM-kultaa yli 250 km tuloksella juosseen Maria Janssonin tulokseksi jäi 119,383 km. Kaksi vuotta sitten MM-pronssia 266 km tuloksella juossut, mm. Big Dog's Backyard Ultran voittaja ja reittiennätyksen haltija Johan Steene jäi hänelle vaatimattomaan tulokseen 204,076 km. Alkumatkalla kärjen tuntumassa juossut, vuoden 2010 maailmanmestari noin 273  km tuloksella, Shingo Inoue kirjautti nyt itselleen keskinkertaisen lopputuloksen 236,217 km ja sijan 33. Siinä vain pari esimerkkiä juoksijoista, joiden suoritukset menivät myös alakanttiin. 

  Tosiaan hienot juoksut Mariannelta ja Tomilta. Arvaamaton laji eikä koskaan voi olla varma miten käy. Tosin arvokisoissa useat varmaan lähtevät ainakin pienellä riskillä liikkeelle.


 2. On ‎18‎.‎10‎.‎2019 at 16.17, Andreas66 kirjoitti:

  Olisiko sport modessa mennyt päälle että käytetään kompassia suunnistamiseen?

  Kyllä se "running" on minkä valitsen vai onko siellä joku asetus vielä taustalla jonka voi muuttaa?


 3. Tulipa lueskeltua tämän ketjun kokemuksia ja aika syvissä vesissä ovat monet käyneet. Itse narahdin tähän nyt sitten kahden peräjälkeisen ultran seurauksena (joo ei varmaan yllätys näin jälkikäteen ajatellen). UTMBn palautuminen ei vaan tapahtunut ja varovainenkin lenkkeily meni pieleen kisojen välissä. Syketasot viuhuivat taivaissa. Lepoahan siinä tuli lopulta ihan kunnolla mutta sekään ei riittänyt vaikka käytännössä lopetin juoksemisen.

   

  Jos tekisin jotain toisin: ei ollut tosiaankaan hyvä idea edes startata Kreikassa vajaat 4 viikkoa UTMBstä. Luulen että tuosta 103km hellehölkästä (jossa vedin itseni ihan loppuun siitä mitä ehkä oli vielä jäljellä) palaudutaan vielä jokunen tovi vaikka kolme viikkoa on nyt takana. 2-3 päivän välein kokeilen kevyttä hölkkää tällä hetkellä. Ei onnistu.

   

  Otetaan opiksi.

  • Like 4

 4. 17 minuuttia sitten, Ticot kirjoitti:

  Mitenköhän tuolla Karhunkierroksella kisan taso eri matkojen välillä, jos vaikka tavoittelisi tyylin 20 parhaan joukkoon, niin millä matkalla se onnistuisi "helpoiten"? Ja onko eroja naisten ja miesten sarjojen suhteen? Siis olettaen, että ko. Matkalle tämä kuvitteellinen henkilö olisi treenannut ja siten kykenevä sen suorittamaan. Onko tuo 55 kovatasoisin koska on Buff trail tour osakilpailu, vai onko 34 kuitenki kovempi tasoinen kun sinne ehkä helpommin tulee kovia tekijöitä muidenkin lajien parista.. Vai sittenkin pisimmät matkat? Tosin niissä voisi ajatella et ku on vähemmän osallistujia niin taso ei olis niin kova, vai onko siellä sitten kaikki ns. Kovia... 

  Matemaattisesti tietysti helpoiten 20 joukkoon 166km matkalla, koska siellä on vähiten osallistujia. Tietysti pelkkä maaliintulo on siinä haasteellista. Taso on kyllä pitkälläkin matkoilla noussut vuosi vuodelta ja 20 joukkoon vaaditaan ensi vuonna joku alle 24-25h ihan lonkalta heitettynä.

  • Like 1

 5. http://www.dubaimarathon.org/

   

  Etiopialaisten kokoontumisajot 2020 lähenevät. Itselleni tämä on muotoutunut "perinteiseksi" kauden avaukseksi ja nyt on käsillä kolmas sekä luultavasti viimeinen kerta tällä maratonilla. Viime vuonnahan siellä kipitettiin kokonaisuudessaan yksi kovimmista maratoneista ikinä ja kymmenen joukkoon vaadittiin 2.10 alitus vaikka sinänsä maailmanennätykset on juostu ihan muualla ja muiden toimesta.

  Tulokset 2019: https://dubai.mikatiming.de/2019/?pid=list

   

  Hinta on maan tyyliin melko suolainen 150USD. Reitti on nopea mutta vaatii loppua kohden hieman lämmonsietokykyä. Mitali on hieno ja paita hyvä. Huolto noin keskitasoa. WC- järjestelyt olivat viime vuonna laitettu viimeinkin hyvään kuntoon. Juoksun jälkeen voi pulahtaa vaikka mereen.

   

   

  • Like 3

 6. 42 minuuttia sitten, Teemu S kirjoitti:

  Ehkä tuolla kiristyneellä aikarajalla on tarkoituksena vähän karsiakin osallistujia. Tänä vuonna keskeytysprosentti oli aika kova, mikä varmaan ainakin osittain johtui siitä, että siellä oli mukana jengiä, joilla ei oikeastaan vielä olisi ollut asiaa satamailiselle. Enpä tiiä, mutta jos ei tuo 15,5h cutoff riitä puoliväliin, niin ehkä sitten kannattaa vielä pitäytyä pykälää lyhyemmillä matkoilla.

  Ennenkaikkea UTTFn kannalta mielestäni KKn ja Vaarojen välillä on ollut jonkinlainen epäsuhde maksimiajan suhteen, joka nyt tasoittuu sopivasti.

  • Like 1

 7. 8 minuuttia sitten, juusok kirjoitti:

   

  Porrastukset ymmärrän ja 34km aikaisempi lähtö ja pidempi porrastus purkaa ruuhkia, mutta mikä lie ollut motivaationa KK160:n lähdön _myöhästämiselle_?

  Ilmeisesti se 2h tiukennus Hautajärvelle, joka käsittääkseni tuon kautta sitten koskee myös koko matkaa, jossa käytettävä maksimiaika on nyt 34h entisen 36h tunnin sijaan.

  PS Jos joku on Rukalle menossa ensi keväänä niin kannattaa ainakin majoitus  vähitellen buukata.

×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy