Jump to content
Juoksufoorumi.fiHietalaukka

Jäsenet
 • Content Count

  40
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

17 Good

Recent Profile Visitors

747 profile views
 1. Onnittelut ennätysten tekijöille! Minäkin pääsin tavoitteeseeni eli maaliin. Aika on rapakuntoisen aika, mutta tunnelma oli hieno ja juoksu enimmäkseen rentoa. Viimeinen kymppi oli nopein ja pieni loppukirikin irtosi. Seuraavalle maratonille sitten paremmin treenanneena :-) Oli muuten mahtavia kannustusjoukkoja matkan varrella, en olisi juroista oululaisista uskonut!
 2. Terwa lähenee ja sääennuste näyttää aika optimaaliselta; +14, pilvipoutaa, tyyntä. Tämä sopii! Harmi että oma valmistautuminen on ollut sitä luokkaa ettei mistään ajoista voi haaveilla. Lähden nautiskelemaan rantamaisemista :-)
 3. http://www.terwamaraton.fi/ Toukokuun 20. päivä Oulussa juostaan 29. Terwahölkkä ja -maraton, ja tapahtuma on osa Suomi 100 -ohjelmaa. Onko foorumin väkeä tulossa? En ole ennen Oulussa juossut, mutta jokirantaa ja Nallikaria kiertävä reitti vaikuttaa hyvältä. "Vuonna 2014 uudistuneet entistä kauniimmat ja vauhdikkaammat maratonin, puolimaratonin ja kympin reitit ovat Suomen Urheiluliiton kouluttaman virallisen reitinmittaajan, Ismo Pudaksen, mittaamat. Reittiin ei ole tiedossa muutoksia vuonna 2017."
 4. Aiheeseen liittyen tuoretta tietoa (tosin ylikunnon sijaan puhutaan stressistä): "Jos stressi painaa, matalatehoinen liikunta parantaa suorituksia varmemmin kuin kovatehoinen intervallitreeni. Tieto selviää Ville Vesterisen valmennus- ja testausopin väitöskirjasta, joka tarkastettiin perjantaina Jyväskylän yliopistossa. Vesterisen tutkimus tuo lisätietoa siihen, miksi samanlainen kestävyystreeni kehittää toisia ihmisiä paremmin kuin toisia. Vesterisen mukaan yksi selittävä tekijä on sydämen sykevälivaihtelu." http://www.hs.fi/hyvinvointi/a1479700197460?jako=453646a985a7ab361c462993c5875b14 Käytännössä treenaamiseen liittyy niin paljon yksilökohtaisia ominaisuuksia ja urheilun ulkopuolisia tekijöitä etten mene Aquamigon suhteen silti mitään väittämään - sinulla on varmaan hyvät perusteet kokeilla uutta tapaa liikkua ja toivotan onnea matkaan! Mielellään lukisin jatkossakin miten harjoittelu sujuu ja olo kohenee.
 5. Minulla on sekä tavallinen että urheiluversio Jonas-lämmittimestä. Alkuun olivat talviulkoilun pelastus, mutta kun kykenin taas vauhdikkaampaan menoon, huomasin että kostuvat kuten huivitkin suun edessä ja lisäksi hiostavat. On aika inha tunne kun hengityksestä tuleva kosteus ja kasvojen hiki kohtaavat siinä solumuovin ja ihon välissä... En ole enää pariin talveen käyttänyt Jonaksia kun huomasin että buffi lämmittää hengitysilmaa tarpeeksi eikä hiosta. Buffin saa myös hyvin pysymään suun edessä kun nostaa sen takaa niin ylös että päälle tuleva pipo pitää huivin paikallaan. Pakkasen mukaan yksi tai kaksi kerrosta kangasta suun edessä (yleensä yksi on riittänyt kun kovimmilla pakkasilla vauhti hiipuu kävelyksi).
 6. Hietalaukka

  Ed Whitlock 80 v.

  Päivitystä Ed Whitlockin uroteoista: 85-vuotiaana maraton alle neljän tunnin! Ikäsarjan ME parani reilulla puolella tunnilla. Scotiabank Toronto Waterfront Marathon aikaan 3.56.33. http://www.hs.fi/urheilu/a1476669698645 http://runningmagazine.ca/ed-whitlock-stwm-2016/
 7. Oletteko juoksuvauhtia suunnitellessanne käyttäneet hyväksi Polarin juoksuindeksistä laskettua tulosennustetta? Tai onko havaintoja jälkikäteen että ennuste piti kutinsa tai oli ylioptimistinen? Minulla on omasta mielestäni hurja tavoite syksyn puolikkaalle: alle 2 h. En ole ollenkaan varma että pystyn siihen, mutta aion yrittää 5.40 min/km vauhtia mahdollisimman pitkään. Siksi vähän hämmentää se että juoksuindeksin keskiarvolla 53 Polar ennustaa puolikkaan ajakseni 1.49.30. Elokuussa ka oli enimmillään 55, ja ennuste 1.45... Ennuste varmaankin olettaa kyseiselle matkalle sopivaa harjoittelua, mutta senkin pitäisi minulla olla suunnilleen kohdallaan, kun kesällä treenasin (mukaillen) Polarin ohjelmalla joka tähtäsi puolikkaalle. Pisin lenkkini oli 21 km. Tuo vinkki 12 km testijuoksusta oli hyvä, mutta en taida tähän hätään ehtiä sitä juosta (pari viikkoa sitten tein 12 km lenkin, josta kolme viimeistä kilsaa tavoitevauhtia, koko lenkin ka 6.05min/km).
 8. Hienoa, onnittelut! Vasta näitä lukiessa minulle avautui mistä oli kyse: http://www.kestavyysurheilu.fi/triathlon/13891-tero-hyppola-tuplatriathlonin-mm-pronssille http://www.kestavyysurheilu.fi/triathlon/13892-tuplatriathlonin-mm-mitalisti-tassa-lajissa-pyoraily-on-uuvuttavaa Huima laji. Minkä verran Suomessa on tuplamatkan kisaajia?
 9. En tiedä onko järkeä, mutta ylläolevan perusteella minun kannattaisi ainakin kokeeksi vaihtaa hitaimpia hölkkiä ripeään kävelyyn. Lihaksia ei ole ongelmaksi asti kuten Tarkilla mutta lonkkien tienoot on jumissa.
 10. Veikkaan että monikin mielellään ottaisi vastaan hyviä (!) neuvoja, mutta ei just lenkillä ollessaan. Se voi olla arvokas hetki päivässä kun pääsee tuulettamaan päätään, jos töissä ja/tai kotona sataa neuvoja/arvioita/kritiikkiä/parannusehdotuksia... Saattaa olla inha tunne havahtua siihen että hemmetti lenkilläkin joku asioikseen tuijottaa ja arvioi. No tämä on yksi selitys nurjaan suhtautumiseen - itse ottaisin neuvot kyllä vastaan ja olen hakeutunutkin neuvojien pariin, mutta mieluiten neuvot erikseen omista lenkeistä.
 11. Hietalaukka

  Polar Flow

  Kannattaa laittaa aiheesta postia Polarille. Minä kyselin asiakaspalvelusta Flow'n muokkausmahdollisuuksista joku aika sitten, ja vastaus oli "Valitettavasti toimintoa ei ole tällä hetkellä Flow-palvelussa. Sitä ovat kuitenkin toivoneet muutkin Polarin käyttäjät ja Flow-palvelua kehitetään koko ajan, joten kannattaa pitää silmallä Flow:hun säännöllisesti tulevia päivityksiä." Kyseessä oli sekoilupätkien poistaminen harjoitustallenteesta (yleensä omia sekoiluja/unohduksia, joskus sykemittarin antama järjetön lukema). Elän toivossa.
 12. Ostin violetin juoksupaidan. Oli pettymys että on niin paksu, melkein kuin softshelliä, mutta kyllä tuollekin talvella käyttöä löytyy. Malliltaan hyvä. Testilenkin tein ohuen aluspaidan kanssa, ei valittamista. Ostaisin paitani mieluummin urheilukaupasta, mutta kun värivalikoima on pinkki-musta ja hinnat >50 e, tulee napattua Lidlin halpiksiakin.
 13. Hietalaukka

  Polar M400

  Minulla ei ollut ongelmia Saksassa. Satelliitit löytyi nopeasti ja reitit tallentui oikein. En matkan aikana ladannut enkä synkannyt, mutta kotiin päästyä reitit siirtyi Flow'hun ihan sutjakkaasti.
 14. Hietalaukka

  Polar M400

  Minä olen tosi tyytyväinen eikä ole ollut ongelmia. Kokemusta on vasta muutaman viikon ajalta joten kestävyydestä en vielä voi tietää, mutta ominaisuuksista ja käytettävyydestä annan kiitettävän. Kohta on edessä mittarin testaaminen ulkomailla - onko teillä kokemusta miten pian satelliitit löytyvät Keski-Euroopassa? Kaapelilla synkatessa satelliittitiedot kai päivittyisivät automaattisesti, mutta entä ilman kaapelia? En ota omaa läppäriäni mukaan, enkä mielellään lataisi "omia" ohjelmia työläppäriin.
 15. Upealla reitillä ovat! Harmi että päivä on sateinen, ja ukkostakin on luvassa. Pallukat seurannassa täällä kuivissa ja lämpimissä sisätiloissa...
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy