Jump to content
Juoksufoorumi.fiiituliini

Jäsenet
 • Content Count

  25
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good
 1. Kiitos vastauksista. Kyllä mulla on ihan selkeet syyt ja diagnoosit tehty miksi lääkettä syön. Selkäkipuihin ja niistä johtuviin hermosärkyihin. Ja illalla otan mutta syke on korkeammalla jatkuvasti. Muuta selittävää syytä sykkeisiin en elämästäni löydä. Täytynee juoksennella ilman mittaria niin ei huimaa sykkeitä katsellessa :) Mulla kuitenkin tuntuma on kuitenkin ihan kevyt 20 pykälää korkeammalla sykkeellä. Se vaan sitten mietityttää, että meen liian kovaa sitten aina :(
 2. En oikein tiennyt mille osastolle tämä viesti kuuluisi, joten pahoittelut jos väärällä osastolla. Onkohan jollain kokemusta kipukynnystä nostavasta lääkkeestä, Triptylistä? Tai lähinnä sen vaikutuksista sykkeissin ja sykkeitten vaikutuksesta juoksuun? Mä aloitin muutama viikko sitten lääkkeen ja lenkillä ihmettelin kauheita sykkeitä suhteessa omiin tuntemuksiin. No lukaisinpa sitteen lääkkeen tuoteselosteen ja yleinen haittavaikutus on sykkeen nouseminen. Leposyke on noussut parikymmentä pykälää. Nyt ihmetyksen aiheena on sitten nämä sykealueet, jotka ihan itse Karvosen kaavalla olen itselleni luonut. Vanhoilla arvoilla ei pk-lenkillä montaa juoksuaskelta oteta. Kaiketi mun tarttis nyt sitten laskea ne uudestaan?! Ja vetästä uus maksimisykekin? Vai mitenkäs mun nyt kannattais toimia? Kaikki kokemukset olis kullan arvoisia.
 3. Eipä ole aikoihin tullut kirjoiteltua. Eikä kyllä paljon juostuakaan, kiitos kipeän selän. Muutamia alle kympin lenkkejä parina viime viikkona. Sitä edelsi muutamien viikkojen totaali lepo. Nyt olen sitten lenkillä ihmetellyt järkyttäviä sykkeitä tuntemuksiin nähden. Syykin selvisi, aloitin joku viikko sitten uuden lääkkeen ja se nostaa sykettä :) No uusi vuosi ja uudet kujeet...joskos sitä kaivais maratonohjelman esiin, tai edes puolikkaan ohjelman. Vetää vaan niin maihin aina kun pääsee hyvään vauhtiin, tulee selkäkipujen myötä tauko. Mutta never never never give up! Hyvää vuodenvaihetta kaikille ja onnea uuteen vuoteen!
 4. Nyt on niin kiirettä pukannut, ettei ole paljon kuulumisia kertoiltu :( Onnea hyvin juosseille ja toipumisia "vaivaisille" Muutamia takkuisia lenkkejä on heitelty, eikä oikeen luista. Tällä viikolla päässyt vaan aamupäivisin juokseen ja sehän ei mulle passaa. Aikasemmin mättää aina joku. Liekö syy nyt lisääntynyt lihaskuntoharjoittelu?! Vai jatkuva pk-junnaaminen. Levättykin on. No muutama lenkki/vk on kuitenkin tehty (siitä aplodit itselleni) Nyt sais oikeen lääkärin luvalla koventaa lenkkejä. Jospa se alkais vaikka kulkeen.
 5. Nonniin, nyt olis rasitus-ekg takanapäin ja mitään ihmeellistä ei löytynyt. Varulta nyt kuitenkin aika vielä sydämen ultraan. Sinne asti nyt lisätään tehoja lenkkeihin ja kuulostellaan seurauksia. Tarvittaessa yritetään metsästää rytmihäiriöitä sillä vuorokauden seurannalla. Mulla siis ei ole vika aamun korkea ortostaattinen syke, vaan ominaisuus. Samoin se, että aamun lenkeillä 20 pykälää korkeammat sykkeet. Ihan iltalenkkeily ihminen siis :)
 6. Tervetuloa uudet mukaan joukkoon kirjavaan! Mahtava sunnuntailenkki koirulin kanssa. Pitkisten venyttäminen aloitettu, 14km tänään. Ylämäet kävellen ja muutenkin pysähtelin kuvaileen kaunista luontoa. Pysyipähän sykkeet aisoissa :) Motivaatio olis nyt niin kohdillaan ja intoa meinaa olla taas enemmän kuin älyä. Täytyy yrittää muistaa nyt vaan huilatakin.
 7. Kun lueskelee teidän juoksuvauhdeista,niin mä etenen melkein ryömien ;) Eilenkin tuli hölköteltyä rapia kymppi. Hyvä minä. Hiukan tahmeesti kulki ja ei ihan peekoo sykkeilläkään :( No nyt pari huilia ja sit alkaa pitkisten kilometrien lisäys alusta. Yritän nyt ihan tosissani neljää juoksukertaa viikossa. Mukavaa alkavaa viikonloppua kaikille. Taitaa tulla upet lenkkikelit.
 8. Heipsan pitkästä aikaa. Pitkän aikaa taukoa juoksusta terveydellisistä syistä :( Nyt kuitenkin uusi vaihde päällä. Tälle viikolle mahtuu jo pari lenkkiä,5 ja 10 km ja maistuu niin hyvältä tauon jälkeen. Kun nyt vaan pysyis terveenä ja sais lisättyä kilometrejä niin pääsis ehkä sen puolikkaan vielä tälle vuodelle juoksemaan
 9. Nanne12, mulla on rappeumaa ja pari nikamansiirtymää selässä. Ja liikkuvat sitten asennon mukaan ja tilapäisesti ahtauttavat hermokanavia. Ei mullekaan juoksua kyllä suositeltu :distracted: mutta minähän yritän. Keskikroppaa on vahvisteltu ja edelleen pidetään kunnossa. Ja se onkin elinehto. Paikallaan seisominen on mullekin paha. Ja ihan hidas kävely. Hiukan hankalaa välillä, kun on seisomatyö. Juoksu onnistuu välillä ihan hyvin, välillä menee kävelyks. Mutta sen enempää en siitä kipeäksi tule jos ei juostessa satu. Onhan tää vähän hullun hommaa. Äippävitoselle isot harmitukset maratonista :cry: Pari lenkkiä on tullut tälle viikolle ja huomenna pitäis alkaa sovellettu maratontreeni :038: Ehkä sitten tulee tarinaa vähän useammin.
 10. No, yllättäen rasitus-ekg aikaa siirrettiin yli kuukaudella :confusion:. Työterveyslääkärin kanssa sitten juteltiin ja omien tuntemusten mukaan mennään. Mahdollisimman vähän kovemmilla sykkeillä, mutta peekoota ihan normaalisti. Nyt ei ole rytmihäiriöitä sitten ollutkaan. Mielenkiinnolla kyllä odotan testiä ja varmuutta että kaikki on kunnossa.
 11. Hei vaan uusille ja vanhoille! Tämä tiistai alkoi aamu lenkillä. Tai no, mulla selkä ei kestä aamulla juoksua, mutta ennen puoltapäivää kumminkin :) Eipä tuntunut hyvältä tuohonkaan aikaan. Mulla on todella hitaasti heräävä selkä :( Ilma oli upea ja mulla liikaa päällä. Koiran kanssa reilu 6 km, osaks mettäpolkua. Ei noussut hienosta kelistä huolimatta kinttu kovin keposeen. Niinkuin ei koskaan aamupäivällä. Mä niin olisin iltajuoksija, mutta iltavuorot... Nyt on hissuteltu ja tunnusteltu ja ensviikolla alkaa maraton treenit! Yritystä ainakin. Selän ja jaksamisen ehdoilla tietty.
 12. Ostin jokunen kuukausi sitten uudet juoksupopot. Niillä ensin kävelin ja pikkuhiljaa siirryin hölköttelyyn. Alkuun ei mitään uusia tuntemuksia jaloissa. Nyt sitten toinen polvi kipeytyy heti ensimmäisillä askelilla. Menee lämmetessään ohi alkaakseen jossain vaiheessa uudestaan. Joskus molemmissa polvissa. Polvi on lenkin jälkeen pari päivää outo. Välillä tuntuu kipua. Vanhoilla töppösillä tällaista vaivaa ei ole ollut eikä niillä tätä tapahdu edelleenkään. Nyt mietinkin nakkaanko heti meneen vai vieläkö yritän sisäänajaa niitä. Kommentteja?
 13. Lauantaita! Ihana ilma oli hölkötellä tän kesä viimeinen ja viikon pisin lenkki,10 km. Aloitellaan iisisti uusiks koko homma ja lisätään vauhtia ja matkaa lopullisen lääkärin diagnoosin jälkeen (rytmihäiriöitä yms.) Sykkeet pysyi ihan maltillisina koko ajan, keskisyke 137. No kyllä kai kun vauhti ihan matelua :D Mutta juoksuaskelin yhtä mäkeä lukuunottamatta. Kyllä se siitä. Nyt kauhulla odotan alkaako rytmihäiriöt. Toivottavasti ei. Tänään kaupoilla mies houkutteli katteleen uusia juoksulenkkareita, eikä edes pitänyt kamalan pahana 169 euron hintaa. Mikähän sitä riivas?! Olis kyllä ehkä kannattanut käyttää tilaisuus hyväkseen, mutta kengättä tulin kotiin. En edes sovittanut yhtään paria. Odotan nyt vaan lekurin tuomiota ja pystyykö edes jatkamaan koko harrastusta. Jos mitään vikoja ei ilmene, niin sitten kyllä palkitsen itteni uusilla popoilla :) Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!
 14. Täällä kanssa yksi jolla kovemman lenkin jälkeen rytmihäiriöitä. Yöllä tai seuraavana päivänä. Eikä lenkin tarvitse olla kovinkaan kova. Propralia minäkin saanut, mutta laskee aikas alas leposykkeenkin. Kerran vain olen ottanut. Ekg:ssä joku ylimääräinen pieni "juttu" ja tänään tuli postiluukusta aika rasitus ekg:hen. Lääkärin suosituksesta lepäsin kolme viikkoa ja nyt vähän aloiteltu alusta ja sama jatkuu. Pk-lenkit ihan ookoo ja niitten jälkeen ei tuntemuksia ole tullut. Aikaisemmin sykkeet oli heti tapissa lenkin alusta, mutta nyt ei sitä enää. Ortostaattinen syke on aamulla mitattuna ihan mitä sattuu (eikä siitä ole vertauskohtaa), mutta päivisin olen mielenkiinnosta seuraillut ja ihan ookoo vissiin. Mutta lääkärin mukaan se ei kerro mitään kun ei ole aikaisemmalta ajalta tietoa. Noh, tässä nyt sitten mennään hiljakseen rasitus ekg:hen ja lääkäriaikaan asti.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy