Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Jalmari17

Jäsenet
 • Content Count

  669
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  2

Jalmari17 last won the day on December 1 2019

Jalmari17 had the most liked content!

Community Reputation

1 278 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3330m (2018)
 • 10km
  37,41.2 (2018)
 • Puolimaraton
  1,22.31 (2018)
 • Maraton
  2,55.50 (2018)
 • Tavoite
  Mara alle 2:55

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Numerolla 30690 pitäisi lähteä kisaamaan.
 2. Jalmari17

  Polar Ignite

  Tossa on kyllä pointtinsa, että hyvä rassata vähän muistia ja päätä tallentamalla ajat mieleensä. Omalta osaltani on vain pakko tunnustaa, että kun teen esim. 20x400m vedot, ei riitä kovalevyssä tila kaikkien kierrosaikojen muistamiseen. Täytyis vissiin rikastaa seosta.
 3. Itselläni oli viimeiseen saakka haaveissa osallistua M40-sarjassa ratakympille, mutta lopulta piti luopua ajatuksesta siinä vaiheessa, kun sunnuntain ohjelma julkaistiin. Startti Turussa klo 19:40 ja duuniaamun aloitus seuraavana päivänä klo 07:30 Kuopiossa oli sellainen logistinen yhtälö, jota en osannut ratkaista. Vapaapäivä kun ei lomalta paluun jälkeen tullut kyseeseen. Jospa ensi vuonna sitten.
 4. Otetaan tilaisuudesta vaarin ja mainostetaan tätä tosiaan (ainakin paikallisesti) legendaarista urheilujuhlaa, joka järjestetään tänäkin vuonna: https://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=25185 Luvassa on ketjun otsikon mukaisesti pieni tapahtuma (muutama vuosi sitten meitä taisi olla kolme juoksijaa, yleensä toki jopa toistakymmentä osallistujaa), jossa ei tosiaan jaeta sponsorikrääsää eikä ole mainoslakanoita viritelty kisapaikalle. Tuurillaan jollakulla löytyy pukukoppiin avain, ettei tartte kamoja taivasalla vaihtaa, ja suihkun virkaa tekee vieressä virtaava joki. Bajamajakin oli ainakin lauantaina alkuillasta pystyssä, jos eivät kylän jonnet ole sitä pyhänseutuun voimainsa tunnossa kaataneet. Rata on perinteinen tiilimurska-alusta, joka asettaa toki haasteensa oikealle kenkävalinnalle: jos sataa vettä reippaammin, niin kumikenkä on kohtuuhyvä valinta, sillä varsinkin loppusuoralle käännyttäessä suattaapi olla jonkinmoinen lammikko. Yleensä kyllä selviää matalissa kengissä. Mutta yleisesti ottaen kyseessä on symppis pieni tapahtuma, jonne pitänee tänäkin vuonna osallistua.
 5. Jalmari17

  Forerunner 235

  Nyt kyllä harmittaa, että tuli ostettua FR235. Muutoin ok kello, mutta sykkeen mittaus ei ole ensimmäisten kahden viikon jälkeen toiminut ollenkaan; ei vaikka kello kävi jo kerran huollossa. Sykekäyrä näyttää aika lailla samalta kuin tuo @henok kuvaama, eli tasaisesti nousee syke rasituksesta huolimatta, kunnes löytää "ylätason" johon jumittaa. Keskisykkeeksi määrittää noin 20-25 enemmän kuin vastaavalla lenkillä pitäisi olla. Toinen seikka, josta mielestäni huomaa, ettei sykemittaus toimi oikein, on se, että kello näyttää sykkeen myös ollessaan irti ranteesta vaikkapa pöydällä - sellainen 60 lyöntiä näyttää laite koko ajan. Hieman harmittaa, ettei kellon vaivaan löytynyt parannuskeinoa huollossa. Tai huollosta todettiin, että kello ja sykemittaus toimii testiensä mukaan normaalisti. Mitäpä siihen sitten toteamaan... jotain mystistä tässä on, kun sykekäyrät ovat mitä ovat. Garminin huollon kanssa on ollut pääosin mukava asioida, mutta nyt taisi tulla tenkkapoo, kun vika ei ole korjautunut, eikä heidän mukaansa kellossa ole mitään vikaa, eli vaihtamaan sitä eivät suostu. Kyselin, onko tämä kellon ominaisuus näyttää sykettä ilman, että kellon tarvitsee edes olla ranteessa, normaalia, mutta eivätpä tuohon suostuneet vastaamaan. Aika helppo tuo vika luulisi olla havaita testaamattakin. Yritän vielä Verkkokaupan kanssa, voiko kellon palauttaa, mutta suuria toiveita tälle en laita..
 6. Täältä pitäisi löytyä: https://www.iaafvalencia2018.com/results/
 7. Kiitokset onnitteluista, @ruiskarhu ! Tyytyväinen pitää olla tämän päivän suoritukseen, "pika-analyysin" mukaan tasapainoinen ja nousujohtoinen juoksu ilman suurempia vaikeuksia. Niko tarjosi kullanarvoisen vetoavun aina n. 25km saakka, mistä isot kiitokset! Reittihän on aika nopea, eikä sateinen sääkään pahemmin haitannut. Järjestelyistä sen verran, että pientä palautetta täytyy antaa järjestäjille virallisemminkin, sillä hieman harmitti kylmissään ontua hotellille "viralliseen" maratonsaunaan vain huomatakseen, että saunaa ei ole lämmitetty... No, pikku vikoja, helppo korjata.
 8. Tuli alkuvuodesta heitettyä verkot vesille Nykin maratonin suhteen, eli osallistuin arvontaan lahjoittamalla hyvinkin nimellisen summan, jolla siis pääsi arvontaan. Eilen tuli hyvinkin mieluinen viesti sähköpostiin, eli arpa osui kohdalle ja osallistumisoikeus marraskuulle on nyt taskussa! Ja koska diiliin kuului, että osallistumismaksu velotettiin automaattisesti arvan osuttua kohdalle, pitänee tapahtumaan sitten osallistuakin (jos ei mitään isompia vastuksia tule eteen). Onpahan tavoitetta loppuvuodelle...
 9. Tähän saakka kaikkiaan 14 maata: Afganistan, Belgia, Bosnia, Egypti, Espanja, Israel, Kenia, Kroatia, Ruotsi, Saksa, Syyria, Turkki, UAE ja Yhdysvallat.
 10. Tämän vuoden ensimmäinen maraton toukokuussa meni 10s yli tämän ketjun tavoitteen, mutta eilen Joutsenossa 3:15 onneksi alittui. Melko tasaisella reitillä aikaa paloi kaikkiaan 3:11:xx, ja kaikki voimanrippeet kyllä tuli jätettyä reitin varrelle. Hyvä päätös kesän juoksenteluille. Seuraavan ketjun tavoite on sen verran kova, että nykyistä harjoittelua (tänä vuonna juoksua keskimäärin 45km / vko) tulisi kiristää, mutta nykyisellä ajankäytöllä aika haastavalta tämä tuntuu. Mutta haaste kyllä kiehtoo...
 11. Kokonaiselle osallistuminen vieläkin harkinnassa, mutta aika suurten kysymysmerkkien vallitessa. Viime lauantaina juostu täysivauhtinen puolikas tuntuu painavan vielä jaloissa melko lailla, eikä sunnuntaina jääkiekossa tullut puujalka ole täysin parantunut. Viime viikkojen juoksut jääneet vähemmälle puolikkaalle "keventelyn" merkeissä, eikä tässä taida enää kannattaa suurempia kokeiluja tehdä, jos haluaisi kokonaiselle yrittää. No, onneksi ehtii vielä pähkäilemään.
 12. Tämä tapahtuma vaikuttaa mielenkiintoiselta, voisi aikataulujen osuessa kohdalle lähteä yrittämään kesän toista maratonia Joutsenossa. Pari viikkoa aikaisemmin sattuisi sopivasti tilaisuus juosta puolikas Kuopiossa. Hmm... olisikohan tässä suunnitelma loppukesää varten! :)
 13. Taasen tuli todettua, kuinka numerolappu rinnassa antaa, vaikkakin vain muutaman osallistujan joukossa, ylimääräisen potkun juoksuun. Ketjun tavoite alittui tänään ja tasavauhtisen juoksun jälkeen ratakympin loppuajaksi kirjattiin 39.39,x. Vähäisestä juoksijamäärästä johtuen vetoapuja ei saanut, ja niinpä matka menikin yksin taivaltaessa - onneksi vauhti riitti alle 40 minuutin. Hyvä fiilis.
 14. Laitetaas nyt kympin tavoite julkiseksi, eli 40 minuutin "haamuraja" on edelleen puhkaisematta ja huomenna on tarkoitus juosta ratakymppi vanhalla kunnon tiilimurskalla. Yksin noin kuukausi sitten juostu 5000m samaisella radalla meni hieman alle 20 minuutin, ja viime viikon 5x1000m vedot minuutin palautuksella keskarilla 3,53, eli 40 minuuttia voi olla vielä liian kova tavoite. Nykyinen kympin ennätys on viimevuotisen puolimaran viimeiseltä kympiltä noin 41.45 eli ilman muuta tätä parantamaan ja niin lähelle 40 min kuin mahdollista.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy