Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Jalmari17

Jäsenet
 • Content Count

  473
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

Jalmari17 last won the day on October 14 2017

Jalmari17 had the most liked content!

Community Reputation

343 Excellent

Profile Information

 • Gender
  Male

Converted

 • Coopperi
  3330m (2018)
 • 10km
  37,41.2 (2018)
 • Puolimaraton
  1,22.31 (2018)
 • Maraton
  2,55.50 (2018)
 • Tavoite
  Mara alle 2:55

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jalmari17

  Forerunner 235

  Nyt kyllä harmittaa, että tuli ostettua FR235. Muutoin ok kello, mutta sykkeen mittaus ei ole ensimmäisten kahden viikon jälkeen toiminut ollenkaan; ei vaikka kello kävi jo kerran huollossa. Sykekäyrä näyttää aika lailla samalta kuin tuo @henok kuvaama, eli tasaisesti nousee syke rasituksesta huolimatta, kunnes löytää "ylätason" johon jumittaa. Keskisykkeeksi määrittää noin 20-25 enemmän kuin vastaavalla lenkillä pitäisi olla. Toinen seikka, josta mielestäni huomaa, ettei sykemittaus toimi oikein, on se, että kello näyttää sykkeen myös ollessaan irti ranteesta vaikkapa pöydällä - sellainen 60 lyöntiä näyttää laite koko ajan. Hieman harmittaa, ettei kellon vaivaan löytynyt parannuskeinoa huollossa. Tai huollosta todettiin, että kello ja sykemittaus toimii testiensä mukaan normaalisti. Mitäpä siihen sitten toteamaan... jotain mystistä tässä on, kun sykekäyrät ovat mitä ovat. Garminin huollon kanssa on ollut pääosin mukava asioida, mutta nyt taisi tulla tenkkapoo, kun vika ei ole korjautunut, eikä heidän mukaansa kellossa ole mitään vikaa, eli vaihtamaan sitä eivät suostu. Kyselin, onko tämä kellon ominaisuus näyttää sykettä ilman, että kellon tarvitsee edes olla ranteessa, normaalia, mutta eivätpä tuohon suostuneet vastaamaan. Aika helppo tuo vika luulisi olla havaita testaamattakin. Yritän vielä Verkkokaupan kanssa, voiko kellon palauttaa, mutta suuria toiveita tälle en laita..
 2. Täältä pitäisi löytyä: https://www.iaafvalencia2018.com/results/
 3. Jalmari17

  Vantaan maraton 14.10.2017

  Kiitokset onnitteluista, @ruiskarhu ! Tyytyväinen pitää olla tämän päivän suoritukseen, "pika-analyysin" mukaan tasapainoinen ja nousujohtoinen juoksu ilman suurempia vaikeuksia. Niko tarjosi kullanarvoisen vetoavun aina n. 25km saakka, mistä isot kiitokset! Reittihän on aika nopea, eikä sateinen sääkään pahemmin haitannut. Järjestelyistä sen verran, että pientä palautetta täytyy antaa järjestäjille virallisemminkin, sillä hieman harmitti kylmissään ontua hotellille "viralliseen" maratonsaunaan vain huomatakseen, että saunaa ei ole lämmitetty... No, pikku vikoja, helppo korjata.
 4. Jalmari17

  TCS New York City marathon 5.11.2017

  Tuli alkuvuodesta heitettyä verkot vesille Nykin maratonin suhteen, eli osallistuin arvontaan lahjoittamalla hyvinkin nimellisen summan, jolla siis pääsi arvontaan. Eilen tuli hyvinkin mieluinen viesti sähköpostiin, eli arpa osui kohdalle ja osallistumisoikeus marraskuulle on nyt taskussa! Ja koska diiliin kuului, että osallistumismaksu velotettiin automaattisesti arvan osuttua kohdalle, pitänee tapahtumaan sitten osallistuakin (jos ei mitään isompia vastuksia tule eteen). Onpahan tavoitetta loppuvuodelle...
 5. Tähän saakka kaikkiaan 14 maata: Afganistan, Belgia, Bosnia, Egypti, Espanja, Israel, Kenia, Kroatia, Ruotsi, Saksa, Syyria, Turkki, UAE ja Yhdysvallat.
 6. Jalmari17

  Alle 3:15

  Tämän vuoden ensimmäinen maraton toukokuussa meni 10s yli tämän ketjun tavoitteen, mutta eilen Joutsenossa 3:15 onneksi alittui. Melko tasaisella reitillä aikaa paloi kaikkiaan 3:11:xx, ja kaikki voimanrippeet kyllä tuli jätettyä reitin varrelle. Hyvä päätös kesän juoksenteluille. Seuraavan ketjun tavoite on sen verran kova, että nykyistä harjoittelua (tänä vuonna juoksua keskimäärin 45km / vko) tulisi kiristää, mutta nykyisellä ajankäytöllä aika haastavalta tämä tuntuu. Mutta haaste kyllä kiehtoo...
 7. Kokonaiselle osallistuminen vieläkin harkinnassa, mutta aika suurten kysymysmerkkien vallitessa. Viime lauantaina juostu täysivauhtinen puolikas tuntuu painavan vielä jaloissa melko lailla, eikä sunnuntaina jääkiekossa tullut puujalka ole täysin parantunut. Viime viikkojen juoksut jääneet vähemmälle puolikkaalle "keventelyn" merkeissä, eikä tässä taida enää kannattaa suurempia kokeiluja tehdä, jos haluaisi kokonaiselle yrittää. No, onneksi ehtii vielä pähkäilemään.
 8. Jalmari17

  Kullervomaraton 20.09.2014, Joutseno

  Tämä tapahtuma vaikuttaa mielenkiintoiselta, voisi aikataulujen osuessa kohdalle lähteä yrittämään kesän toista maratonia Joutsenossa. Pari viikkoa aikaisemmin sattuisi sopivasti tilaisuus juosta puolikas Kuopiossa. Hmm... olisikohan tässä suunnitelma loppukesää varten! :)
 9. Jalmari17

  10km alle 40min

  Taasen tuli todettua, kuinka numerolappu rinnassa antaa, vaikkakin vain muutaman osallistujan joukossa, ylimääräisen potkun juoksuun. Ketjun tavoite alittui tänään ja tasavauhtisen juoksun jälkeen ratakympin loppuajaksi kirjattiin 39.39,x. Vähäisestä juoksijamäärästä johtuen vetoapuja ei saanut, ja niinpä matka menikin yksin taivaltaessa - onneksi vauhti riitti alle 40 minuutin. Hyvä fiilis.
 10. Jalmari17

  10km alle 40min

  Laitetaas nyt kympin tavoite julkiseksi, eli 40 minuutin "haamuraja" on edelleen puhkaisematta ja huomenna on tarkoitus juosta ratakymppi vanhalla kunnon tiilimurskalla. Yksin noin kuukausi sitten juostu 5000m samaisella radalla meni hieman alle 20 minuutin, ja viime viikon 5x1000m vedot minuutin palautuksella keskarilla 3,53, eli 40 minuuttia voi olla vielä liian kova tavoite. Nykyinen kympin ennätys on viimevuotisen puolimaran viimeiseltä kympiltä noin 41.45 eli ilman muuta tätä parantamaan ja niin lähelle 40 min kuin mahdollista.
 11. Jalmari17

  Alle 3:30

  Tätä ketjua on tullut seurattua viime kesästä alkaen, jolloin ensimmäinen mara meni aikaan 3.39 eli luonnollisena tavoitteena tämän jälkeen oli 3.30 alitus. Tänään Joensuussa sattuikin kohdalle se ns. pöljä päivä, ja loppuaika oli 3.15 ja risat. Juoksu oli koko matkan helppoa, ja ainoastaan jäi hieman harmittamaan liian varovainen aloitus: ensimmäinen puolikas 1.41 ja toinen 1.34 eli jäi sellainen tunne että paremmalla vauhdinjaolla olisi 3.15 alittunut saman tien... No, jäipä tälläkin kertaa selkeä tavoite seuraavaa kokeilua varten!
 12. Jalmari17

  Vantaan Maraton 12.10.2014

  Onnittelut Vantaalla juosseille! Omalta osalta ensimmäinen puolikas tänä vuonna, ja toinen kautta aikain, meni kyllä melkolailla nappiin. Loppuaika 1:29:49 syntyi loppua kohti kiihtyvällä vauhdinjaolla, eka kiekko 45:31 ja toinen 44:18. Aiempi ennätys parani liki 10 minuuttia. Alussa piti varoa, ettei vauhti kiihtynyt liikaa, ja osin tästä syystä menin loppukiriä lukuunottamatta mukavuusalueella, mutta kyllä juoksussa tuli silti ulosmitattua tämän hetken kunto. Tapahtumasta jäi kaikkiaan hyvä maku suuhun, paitsi tuloksen vuoksi myös järjestelyiden puolesta. Juoksun alkuakaan ei ehtinyt pahemmin jännittää kun pääsin vessajonosta vasta 5 minuuttia ennen lähtöä, mutta pääasia että veskistä ehti lähtöviivalle...
 13. Jalmari17

  Finlandiamarathon 13.09.2014

  Puolikkaalle oli tarkoitus lähteä kokeilemaan, mutta se jää mitä suurimmalla todennäköisyydellä väliin tiistaina alkaneen flunssan takia. Olo on jo paranemaan päin, mutta sen verran voimaton oli tämän päivän kokeilulenkki, että jos ei ihmeitä tapahdu, jää Jyväskylän matka tekemättä, majoituskin tuli jo peruttua. Pitää vielä toivoa ihmettä aamuksi...
 14. Ilmoittautuminen Finlandian puolikkaalle tehty, ja tavoite ketjun otsikon mukainen. Puolikkaan ennätys (toistaiseksi ainoa kokeilu) on vuodelta 2010 aikaan 1.39,xx, ja kuusi viikkoa sitten tuli juostua ensimmäinen mara aikaan 3.39,xx. Maran jälkeen juoksumäärät ovat pudonneet luokkaan 30-40km/viikko ja pitkikset jääneet liki kokonaan pois, mikä hieman mietityttää kestävyyden suhteen. Toisaalta parin viime viikon aikana on tullut tehtyä aiempaa kovempia vetoja, esim. menneenä viikonloppuna 3000m radalla 11.31 ja edellisenä viikonloppuna 9km maantiekisa 38min. Eli mahdollisuudet tavoitteeseen lienevät olemassa; nähtäväksi jää miten kunto (ja pää) kestää :)
 15. Jalmari17

  Ensimmäiselle maratonille vuonna 2014

  Kiitoksia paljon onnitteluista! Tässä jalkoja juoksun jälkeen lepuutellessa (onpa kyllä todella kipeät koivet...) ja kalenteria katsellessa alkaa tuntua, että olisi mukava kokeilla joko toista kokonaista tai sitten yrittää parantaa toistaiseksi ainoaa, muutaman vuoden takaista, puolikkaan aikaa. Syys-lokakuulta näyttäisi löytyvän muutama vaihtoehto. Puolikas olisi siitä mukavampi, että voisi kokeilla hieman vauhdikkaampia treenejä, nyt tuli vähän varottua kovia lenkkejä ennen ekaa maraa.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy