Jump to content
Juoksufoorumi.fiM1nd3

Jäsenet
 • Content Count

  79
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by M1nd3

 1. Itse Lahdessa kisanneena kilpailin todellakin vain itseäni vastaan. Huonona uimarina napsin edellä ajaneiden selkämyksiä pitkin pyöräosuutta. Itse näin omin pikkusilmin loppupätkän alamäkiosuudella, kun eräälle näytettiin keltaista laikkaa. Muutenkin reitin varrella näin useamman kerran prätkätuomarin puuttuneen alkaviin possujuniin. Omien näköhavaintojen ja kokemusten mukaan peesausta ja possujunia oli vähemmän kuin Joroisissa. Myös Challenge Turussa on ollut väilliä menoa, mutta siellä olen nähnyt tuomareiden puuttuneen asiaan ja sanktion niin määrätessä syyllisten kökkineen penalty boxissa. En sano, etteikö peesausta ollut Lahdessa, mutta omien havainojen mukaan huomattavasti siistimpää menoa kuin muissa kisaamissani puolimatkoilla tai muissakaan peesikieltokisoissa. Ensisijaisesti sääntöjen noudattaminen on kilpailijan vastuulla. Olen itsekin saanut aikoinaan pillivihellyshuomautuksen kun tuomarin mielestä ylitin kuvitellun keskiviivan ohittaessani hitaampaa. Tiessä ei ollut maalattua keskiviivaa ja vieläkin vuosien jälkeen olen sitä mieltä, että kuviteltua keskiviivaa en ylittänyt. Kuitenkin nielin tuomion ja muistan tämän kultaisen säännön tänäkin päivänä. Lahdessa ilahdutti yleisön määrä reittien varrella kannustus katsomatta sitä, onko pro vai ikäsarjalainen. Tsempeistä / kannustuksista saa virtaa! Itsellä on tapana tilanteen mukaan nostaa pyöräosuudella peukkua tai käpälää tervehdyksen merkiksi. En tiedä, olitko yksi niistä ihanista katsojista joita reitin varrella näin, mutta kiitos joka tapauksessa 🙂
 2. M1nd3

  Maantiepyöräily

  Enpä ole koskaan omalla maantiepyöräily"urallani" aloittanut ulkokautta näin myöhään kuin 1.5.! Samalla eka yli satkun... viikolla sitten eka tempokisa ja samalla eka tt-pyörän ulkoilutus. Tänään lauantaina toinen yli satkun maantielenkura. Mitäköhän kesä tuo tullessaan?
 3. M1nd3

  Joroinen 2017

  ^ Vielä ei uskalla kahta puolikasta vetää saman kesän aikana....
 4. M1nd3

  Joroinen 2017

  Joroinen jää väliin, Challenge Turku vei pidemmän korren. Pääsee vähemmällä matkustamisella ja saa kölliä kotona.
 5. Taisi olla, että kuuluttajan ääni ei oikein kuulunut tai sitten kuulutuksia ei kuunneltu. Vaihtoalueen tyhentämiskehoitusta noudatettiin hyvin. Kun kuulutettiin miesten yleisen sarjan siirtyminen rantaan lähtöä varten, niin joko siinä vaiheessa (tai pian sen jälkeen, en muista tarkkaan) kehoitettiin siirtymään lähtökarsinaan tavoiteajan mukaisesti. Itse "valuin" massan mukana ja parkkeerasin itseni helposti, mutta näin muutamien kiipeävän mellakka-aitojen yli. Osaltaan tätä varmaankin edesauttoi suhteellisen kapea väylä karsinaan siirtymiseen. Itselläkin meinasi mennä "ohi" hiljaisen hetken pitäminen, mutta onneksi seurakamu vieressä patisti olemaan hiljaa minuutin verran.
 6. Oma kokemukseni rolling startista: elämäni eka rollaus Joroisissa. Hitaana uimarina parkkeerasin itseni hyvissä ajoin kyltin "alle 50 min" kohdille. Ajanottomaton yli pääsin kellon näyttäessä11.21. Kylmähköllä kelillä tuo odottelu märkkäpuku päällä ei haitannut - mitä nyt varpaat ja sormet olivat kohmeessa. Ne kyllä vetreytyivät veteen mentäessä, sillä vesihän oli lämpimämpää kuin ilma. Lähes heti oli tilaa ja oma väylä käytettävissä. Mitä nyt muutaman kanssakisailija kanssa tuli käsikontaktia otettua, kun rinnakkain mentiin. Ekan "kääntö"poijun kohdilla hieman ruuhkantynkää, mutta mitään "vesipainia" ei tullut. Ohitettavia oli - ja kyllähän takaakin tuli nopeampia. Rannassa oma kellotus antoi uintiajan 44 min ja sekunnit päälle. Pyöräosuudella selkä edellä vastaantulijoita oli runsaasti ja pari kertaa jouduin pitämään huolen peesisäännöstä omalta puoleltani. Mitään junamuodostelmia en nähnyt, mutta 2-3 pienhäröpalloja kylläkin. Kisainfossa muistaakseni sanottiin jotain siihen suuntaan, että rolling startilla haetaan uinnin alkuhässäkän välttämistä, ettei turhaan tule paniikkeja yms. Infossa myös painotettiin, että ottakaa ensimmäiset 500 metriä rauhallisesti - näin ensikertalaisena tein työtä käskettynä ja seikkailupäivän pahimmasta osuudesta selvittiin ilman traumoja.
 7. ^ Suodatitko tuloslistan oikein? Vetovalikoista pystyy määrittelemään sukupuolen ja ikäsarjat, joten saat esim. M 40-44 tuloslistan erikseen. Jos ei laita mitään määrityksiä, on listauksessa kaikki (M ja N yleiset ja ikäsarjat) samassa.
 8. M1nd3

  Tehomittarin vaikea valinta

  Täyttäisikö vaatimuksesi Garmin Vector 2S? Tosin 500 eur ei taida ihan riittää ja käyttää ANT+:aa.
 9. Piilareilla olen pärjännyt vallan mainiosti. Vaikka lasien vahvuus on vain -2 on pyöräily hankalaa ja vaarallista ilman piilareita, sillä syvyysnäkö ei wörki. Uimalasit on ns. avovesilasit, jotka ei pienestä osumasta lähde päästä irti.
 10. M1nd3

  Vinkkejä uintiin

  Ääneni menee pullarille! Pullari jalkojen väliin, niin voi rauhassa keskittyä käsivetoon sekä molemmilta puolilta hengittämiseen joka kolmannella käsivedolla. Omissa ohjelmissa on myös seteissä välillä vapari pullarlla. Kyllä, vaikka pullari on jalkojen välissä pystyy silti tekemään pientä potkuliikettä sekä lätt+pull -osoita, jolloin lättäreillä käsivetoon saa lisää voimaa. Itse opettelin lähes alusta lähtien hengittämään joka kolmannella vedolla kummaltakin puolelta. Yhden käden uinti (joko vaihto joka kolmannella tai sitten koko 25 m allaspätkä puhtaasti yhdellä) on myös POP heikommalta puolelta hengitystä opeteltaessa.
 11. M1nd3

  Märkäpuku

  Ajaako babyoil saman asian?
 12. M1nd3

  Varustekassit

  Taannoin hommasin tuollaisen Tyr:n laukun: http://www.tyr.com/shop/tyr-alliance-team-backpack-ii.html Yllättävän tilava ja soppelisti vetoketjullisia taskuja sekä erillinen kenkäpussukka. Kypärän saa roikkumaan vaikka klipseistä. Jos fillaroi esim. uimahallille, niin selässä laukku tuntuu hyvältä. Miinuspuoli on se, että ei ole vedenpitävä. http://www.scandinavianoutdoorstore.com/reput-rinkat-ja-laukut/laukut-ja-kassit/lava-50/ On puolestaan vedenpitävä, joten esim. tänä vuonna Kiskossa olisi ollut POP. Tyrin laukun alle laitinkin sadeajotakin, ettei laukku imenyt kosteutta mutavelliruohikosta. "Kansilärpäkkessä" on sisäpuolella yksi vetoketjullinen tasku, muuten "avointa" tilaa. Menee selkään jos tarvis. Hyvä myös matkalaukkuna, kunhan ostaa sopivan lukon joka sopii vetoketjuun. Tietenkin vaihtoehtoja on maailma pullollaan, tässä vain muutama "hehkutus".
 13. M1nd3

  chippi hankaa

  Compeed rakonestopuikko voisi olla ratkaisu. Itse käytän sitä niskaan välttääkseni märkkärin hiertymät. Chippi ei ole koskaan tuottanut ongelmia kylläkään....
 14. M1nd3

  Safer swimmer

  Käytössä jo toista vuotta. Antaa varmuutta ja turvallisuutta (myös soutuveneilijät huomaavat uimarin helpommin), kramppien varalta "hätäapuna", auton avainten yms. säilytyspaikka.... tarvittaessa menee pieni juomapullokin mukana. Aina mukana avovedessä treenatessa.Â
 15. Kirmasin sitten lappujuoksuna 10 km. Kolmen vuoden takainen (ja ensimmänen) lappujuoksukymppitulos parani 58 sekuntia. Kiva fiilis, sateesta huolimatta  - tai juurikin sen johdosta. Aivan loistava kylätapahtuma, joka keräsi kansallisen tason menijöitä. Kiitos järjestäjille, muille kirmailijoille sekä katsojille.
 16. Ööh, onko 5 km matkaa? Näin olin ymmärtäväni nettisivuilta... 10 km olisi hieman liian pitkä rypistys, kun viikolla on tempokisa. Â *edit* siis 5 km on patikkasarjan puolella, mutta onko reitti juostavissa?
 17. M1nd3

  Vinkkejä uintiin

  Itse opettelin heti alusta lähtien ottamaan happea joka kolmannella vedolla. Vasurina oikea puoli oli "hieman" hankalampi, mutta itsepäisesti pidin pääni. Lisäksi yhden käden käsivedot pullarilla auttoi asiaa. Eli joko koko altaanmitta (25 m) yhdellä (ja samalla) kädellä ja hengitys joka kolmannella vedolla tai sitten käden vaihto+hengitys joka kolmannella vedolla. Puolen vuoden jälkeen hengitysrytmistä tuli automaatio, eikä sitä enää edes ajattele.
 18. M1nd3

  Vinkkejä uintiin

  Talven mittaan on 25 m altaassa tullut välillä tehtyä seuraavanlaisia hengitystreenejä: 3-5-7-9 tai 3-5-7-0 eli eka altaanväli joka 3. vedolla seuraava joka 5. vedolla jne. Näitä ei ole ohjelmassa ollut joka viikko, vaan parin viikon välein tai sillointällöin. Hauskaa ja kehittävää ;)
 19. ^ Aloitin triharjoittelun noin 2 vuotta sitten aloittaen uinnin treenaamisen lähes 0-tasosta. Maantiepyörää olen liikuttanut vuodesta -08 lähtien ja juoksu tuli kuvioihin syksyllä -11. Edelliskesänä (vuonna -13) hankin märkkärin käytettynä kaverilta, ja tällöin ehdin kolmesti uimaan luonnonvesissä. Viime kesänä sitten aloin voittamaan avovesikammoni ja parantuneen uintini ansiosta oli enemmän luottoa itseeni. Päätös siitä, että käytin viime kesänä märkkäriä jopa 200 m uintiosuudella noin 21°C -vedessä oli osittain pääkopallinen asia. Kyseisessä kisassa oli myös kaksi seurakamua, mutta he menivät ilman märkkäriä. Eli korjattakoot, että päätös oli ihan oma ja koski vain itseäni. Mutta joo.. tulevana kesänä on tarkoitus sprinttailla ja jos kelit vain sallivat, niin märkkärin kiskon päälleni.
 20. Märkkäri on yleisissä sarjoissa kielletty, jos veden lämpötila sääntöjen mukaisesta mittauspaikasta on yli 22 °C (muistaakseni tuo oli se "maaginen" raja).
 21. Joku viisaampi joskus kertoi, että märkkäri tuo etua avovedessä uintiin verrattuna uikkarilla hallissa uintiin (25 m altaassa) noin 10 sek / 100 m. Äkkiähän tuo "voitettu" aika menee T1:llä märkkäristä kuoriutumiseen ja ehkäpä chipin irrottamiseen + takaisin laittamiseen (varsinkin lyhyillä matkoila). Itse korkkasin trineitsyyteni viime kesänä jokamies- ja sprinttikoilla märkäpuvun kera. Märkkäri toi turvallisuudentunnetta, vaikkakin T1:llä sitten menikin hieman enemmän aikaa.
 22. M1nd3

  Vinkkejä uintiin

  Blogin puolella oli listaus tekemistäsi hankinnoista. Yksi mielestäni aika hyvä/tärkeä väline uintitreenien kannnalta puutui, eli pullari. Sen kanssa voi harjoitella käsivetoja "rauhassa". Pullari myös "kelluttaa" jalkoja ja siten vartalo ohjautuu parempaan uintiasentoon - peppu ja selkä tulevat lähemmäs pintaa helpottaen myös hapenottoa. Pullarin ollessa reisien välissä jalat eivät mene liian leveälle ja näin on mahdollista, että jalkojen kapeampi asento jää selkäytimeen. Näin sitten taasen "normaali" uinnissa jalat eivät ole niin leveällä. Pullarin kanssa treenatessa jaloilla ei tietenkään pysty potkimaan...
 23. Aloin treenaamaan triahtlonia ohjelman kera syksyllä -13. Maantiepyöräilyn harrastamisen aloitin keväällä -08 ja juoksu tuli enemmän kuvioihin mukaan kesällä -10. Uinnin aloitin lähes täysi 0-tilasta kevättalvella -13. Tänä vuonna kesällä 3 jokamies/sprinttistarttia. Aiemmin olen harrastanut alasarjoissa salibandya kymmenisen kautta lopettaen "urani" nelisen vuotta sitten. Kuntosalitreenaus ollut moooonta vuotta mukana. Nuoruusaika meni muissa kuin liikunnallisissa kuvioissa, mitä nyt kavereitten kanssa lentistä, pesistä ja futista. Olen siis nainen ja ikää tällä hetkellä 35.
 24. M1nd3

  Vinkkejä uintiin

  Viisammat ovat kertoilleet myös, että triathlonissa varsinkin pidemmillä matkoilla uinnissa potkut ovat aika pienessä roolissa. Näin säästetään jalkoja pyörään ja juoksuun.
 25. M1nd3

  Vinkkejä uintiin

  Viime talvena kamppailin käsi-jalka -tahdin kanssa. Valmentaja sanoi, että keskity vain rentoon käsityöskentelyyn äläkä ajattele jalkojen tahtia. Tietenkin potkuja treenaan laudalla säännöllisesti, mutta uidessa vartalonkierto ja käsityöskentely ikäänkuin automaattisesti tahdittaa jalat. Eli noviisin neuvo: älä mieti jalkojen tahtia liikaa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy