Jump to content
Juoksufoorumi.fi


lommi

Jäsenet
 • Content Count

  52
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About lommi

 • Syntymäpäivä 16.02.1981
 1. Vahvoja vauhteja kofeiinilla, sanoisin. Eilen ensimmäinen pitkis, ja tähtäin syyskuun puolivälissä: 19km @ 5:27min/km, 130bpm + 5km @ 4:52min/km, 142bpm + 1km loppuverra. Kohtuudella jalat pärjäs, palautuminen yllättävän hyvä tähän päivään, ei pahaa jumia. Pitkältä kyllä tuntuu matka tavoitteeseen...
 2. Laskurissa on juuri effective tob tube -mitta. Taitaa tuo 56cm runko olla kuitenkin minun koko. Effective Tob Tuben mitta tulee suurimmassa osassa rungoista noin 3 cm pidemmäksi kuin laskurin suositus, mutta stemmillä voi tätä pari senttiä paikata (laskurissa 11 cm stemmi, 9 cm varmaan olis ihan ajettava vielä). Satulan paikalla ei varmaankaan isommin kannata ohjaamon kokoa säätää, ettei polvikulmat mene metsään. Toisaalta mulla on niin vähän tajua fillaroinnista, että en varmaankaan ihan ykkössenttien eroja geometriassa edes huomaa... Sellainen tuntuma mulla on, että nykyisen pyörän ohjaamoa voisi vähän lyhentää. Aika pieniähän nuo laskurin ja nykyisen pyörän erot ohjaamon mitassa lopulta on. Parin sentin lyhentäminen veisi jo aika lähelle laskurin suositusta.
 3. Fillarifoorumi osoittautui aika hiljaiseksi, joten pistetäänpäs tänne kyselyä: Kaipaan vinkkiä runkokoolle: jalka 86-87cm, pituus 180cm. Competitivecyclistin laskuri ehdottaa 56-57cm runkoa 53cm top tubella ja 11cm stemmillä. En ole mieltänyt itseäni erityisen lyhytselkäiseksi, mutta noin lyhyttä ohjaamoa ei taida helposti 56cm rungoissakaan löytyä? Olenko oudon muotoinen vai mitannut itseni väärin? Tai ymmärränkö ehkä top tuben mitan väärin?! Jotenkin erikoiselta tuntuisi tällä pituudella lähteä S-koon runkoon, joista ehdotettu top tube löytyisi. Tällä hetkellä fillaroin vahahkolla retkipyörällä, jossa 56cm runko, n.56,5cm top tube (hor), n.8,5cm stemmi, ja 8-10cm droppi. Ajelin KTM Strada 2000 -pyörällä, jossa 57cm runko. Pyörä tuntui vähän pitkältä, mutta toimi. Geometriatietoja en löytänyt netistä tuolle fillarille.
 4. lommi

  Läskikerho

  Paino alkaa seiskalla, tosin hyvin täpärästi. Vuonna 2009 tässä ketjussa asetettu tavoite siis saavutettu noin 3vuotta jälkijunassa. Vielä vuosi sitten vaaka näytti lukemaa 92kg. Edelleen on toki kirkkaasti varoja (lue laardia) keventyä yksi kymppi, joten taaperrus läskikerhossa jatkuu...
 5. Jyväskylän katujuoksu, reitti 2013 kuvan laatu on heikohko, mutta jospa siitä suurpiirteisen käsityksen saa...
 6. Syksylle - ehkä Finlandia maratonille - tarkoitus yrittää 3:30 aikaa. Kesän aikana tavoittelen myös 5km 20min ja 10km 42min. Lähtötasona eiliseltä 1:38 puolikas, jossa vauhti hyytyi jälkimmäisellä puoliskolla kolmisen minuuttia (jalat ei oikein jaksa pitkää juoksua, happi kulkee ja sykkeet tasaisesti 10 pykälää alle kynnyksen). Seuraavanlaisilla pääharjoituksilla tarkoitus rakentaa 3:30-kuntoa: PITKIKSET (n. 3 harjoitusta/kk): - 5km@5:30+20km@5:00+5km@5:30 - 20-25km@5:30+5km@5:00 - n.20km@5:30 VK TV (n. 3 harjoitusta/kk) - 10-15km@4:30 - 2x4-5km@4:15 VEDOT (n. 3 harjoitus/kk) - 4-8x1km@4:00 - 3-4x2km@4:10 Lisäksi PK-harjoitteet (n. 10-15 harjoitusta/kk) hölkkää ja fillaria. Stemmaako vauhdit ja/tai harjoitteet ja/tai määrät ketjun väen kanssa?
 7. järjestäjille kiitokset hyvästä tapahtumasta! jos vaikka tätä kanavaa pitkin menisi viesti perille... reitti, opastukset ja juottopisteet toimi hyvin. suosittelen lämpimästi tapahtumaa.
 8. Jyväskylän katujuoksussa puolikas niukasti alle 1h38min. Hyvä keli, reitti ja järjestelyt. Puolimatkassa olin jopa 1:35-vauhdissa, mutta ei ollut tällä kunnolla saumoja pitää vauhtia yllä loppuun. Loppua kohti vauhti hiipui ja jalat jumiutui. Keskisyke 156bpm, mikä on ihan siedettävä.
 9. Lauantaina Jyväskylän katujuoksun puolikkaalle, keventelyä siis tämä viikko. Hirmuinen pelko, että kevennellessä tuntuma katoaa ja tavoitevauhdilla ei pääse lauantaina liikkeelle ollenkaan. Onko muilla samanlaisia fiilareita kisan alla? Viikonlopun pallopelit veti jalat jumiin, joten tämä viikko fillarilla kevyttä pk:ta ja runsaasti lihashuoltoa. Ainoa juoksuharjoitus on suunnitelmissa huomiselle, jolloin paritonnia kisavauhtista ja 4-5 reipasvauhtista puolen kilsan vetoa reiluilla hölkkäpalautuksilla. Perjantai lepoa ja lauantaina 4:30-4:40 min/km tahtia liikkeelle. Usko meinaa horjahdella, kun kokemusta ei puolikkaalta ole, alimatkakisat puuttuu ja kuntotuntuma on ohut. Mukava on ollut seurata, että aika moni tämän ketjun osallistujista on jo tänä keväänä vetänyt tavoitteeseen kirkkaasti!
 10. Peukku ylös Etanalle tavoitteen suhteen. Onnistumisen todennäköisyys hyvä. Kilsan vedot saattaisi saada tavoitevauhdin tuntumaan leppoisalta, varsinkin jos et niitä ole viimeaikoina tehnyt. 4:15-4:30 väliin menee varmasti helposti. Ja tuntuu tässä ketjussa olevan alle nelosenkin juoksijoita tonnisilla vedoilla. Kovempaa on kai aina kovempaa...
 11. McMillanin treenivauhtisuosituksia jos seurailee, pitäis tv vk:ta vedellä puolikkaan vauhdilla aina tuntiin saakka. Hiukan maratonvauhtia reippaammin vk:ta tulisi vedellä 90min saakka. 10 km kisavauhtia 5-20min jaksoissa, eli 1-5km vetäisyinä. Aika kovilta harjoitteilta nuo kyllä itselle tuntuvat. Ajattelin itse treenata tavoitevauhtia väsyneillä jaloilla siten, että juoksen n. 20km lenkin kiihtyvänä tavoitevauhtisella loppunostolla, esim 5-7km. Se onkin viimeinen pitempi vauhtiharjoitus ennen kisaa.
 12. Millä vauhdeilla jarbo87 vedät noi vedot? Onko tarkoitus vetää kovilla vauhdeilla, että tavoitevauhti tuntuu kisassa leppoisalta? Onko tavoitevauhdin hinkkaaminen kisan alla täysin pölhöä?
 13. Miten kokeneemmat suosittelette kahdella viimeisellä viikolla ennen puolikasta treenattavaksi? Itse ajattelin ottaa toiseksi viimeisellä viikolla tavoitevauhtia kovempaa vk:ta. Viimeiselle viikolle suunnittelin kevyttä ja lyhyttä lenkkeilyä ja tavoitevauhtista menoa esim 4 x 1km tai 3 x 2 km vetoina.
 14. Tänään aamulenkki: vk tv 13km, 1:01:21, pace:4:44min/km, syke:148bpm (max185). Jotenkin oli nihkeää, rentous hävisi 3 kilometrin kohdalla. Tämä harjoite ei oikein uskoa lisännyt uskoa, vaikka tavoitevauhdin hivakoilla mentiinkin. Jalat oli levätty tuoreiksi, reitti tasainen ja hyvässä kunnossa. Jotenkin olis kai pitänyt tuntua helpommalta. Viimeksi pääsin samalla reitillä 13km nopeammalla kokonaisajalla, kun tein 4x2km vedot hölkkäpalautuksin. Ehkä siis päivissä on vain eroja...
 15. Tänään treeninä vk/tv 11km, 49min22sek, keskisyke 157bpm, pace 4:29min/km. Luottavaisin mielin tavoitetta kohti, ensimmäinen tosipaikka Jykylän katujuoksu toukokuun alussa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy