Jump to content
Juoksufoorumi.fip358

Jäsenet
 • Content Count

  398
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

159 Excellent

Converted

 • 10km
  2016 51:54
 • Puolimaraton
  2013 2:14, 2014 2:03, 2015 1:54, 2016 2:06, 2017 2:09, 2018 2:05
 • Tavoite
  terveysliikuntaa

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Palautumisen seurantani on mennyt vuosi vuodelta yksinkertaisemmaksi, koska laskentamenetelmät ja niitä tukevat tuotteet eivät ole toimivia. Oma tuntuma on luotettavampi kuin mikään niistä. Harrastajana en voi myöskään perustaa testilaboratoriota palautumiseni seuraamiseen. Toivoisin voivani seurata elimistön tilaa mittauksilla harjoitusmäärien pohjalta tehtyjen ennusteiden sijaan. Tai edes, että jälkimmäiset käyttäisivät ensin mainittuja ennusteita laskiessaan. Mittaamisen helppous on tärkeä. En aamukiireissäni tee ortostaattista testiä vaan vilkaisen rannesykemittarin keräämän unidatan kun ehdin eli todennäköisesti alkuillasta.
 2. Kiitokset viestistä. Sain sähköpostiviestin, katselin aikani ja en lopulta edes yrittänyt jatkaa pitkää vuosittaista perinnettä tämän tarjouksen kanssa. Yhden päivän, vain tiettynä torstaina voimassa oleva tarjous ei kaiketi tavoittele vakioasiakkaita vaan hätäisiä päätöksiä tekeviä uusia asiakkaita. Esportin kk-kortin hinta etenkin ilman tarjousta on minun käyntimäärilläni turhan korkea. 10-kortti ja jopa kertaliput tulevat edullisemmiksi. Hallinpitäjällä kiinteistön kulut pyörivät tietysti kesät talvet ja kerta-asiakkaat eivät ole varmaa tuloa.
 3. Kesän tavoite saavutettu. Kisapuolikas läpi neljäntenä kesänä M60-sarjassa. Aikaa kului 2:15. Kisa meni totuttuun tapaan varmistellen. Alussa piti pidätellä, kun tietoa omasta kunnosta ei ollut. Kevyestihän se meni. Ruokailupuoli onnistui myöskin. Ei WC-taukoja, koska kuituja ei ollut suolistossa. Vauhdissa juomista en ole vieläkään opetellut. Saipahan sykeen samalla alas kun pysähtyi reilusti juomapaikoilla. Koska pitkiksiä alkuvuoden aikana tuli tehtyä harvakseltaan jalkojen kramppaaminen loppumatkasta oli odotettavissa. Näin tapahtuikin, mutta lievänä, ilman pysähdyksiä. Viimeisen 5 km aikana vauhti laski kun kävelin mäet ja oioin kramppaavia jalkoja. Keskisyke nousi juuri ja juuri VK1:n puolelle, kun parhaimmillani olen juossut matkan anaerobisella kynnyksellä. Polar flow ennusti tämän suorituksen pohjalta 1:50 alitusta, joka ei tietenkään osaa ennakoida kramppeja loppumatkasta. Kesäkuulle tuli vaatimattomat 12 harjoitusta, 131 km plus kaksi tunnin sählyä. Kaksi yli 20 km pitkistä, muuten perus-pk kymppejä ilman mäkireittejä. Heinäkuun puolella tein kisaa valmistelevana yhden 10 km VK:n ja yhden vauhtiharjoituksen 400m - 1 km vetoja. Keventely ja lomailu on kuitenkin heinäkuunkin teema.
 4. Haulikollinen ajatuksia asian vierestä. Moneen kertaan suomeksikin käsiteltyjä. Suomen kesä on lyhyt mutta vähäluminen. T-paita ja sortsit tuntuvat kylmältä juoksuvarustukselta heinäkuussakin. Eikä sää muutu sillä, että verotusta ja tariffeja korotetaan.
 5. Suora kansanvalta sopii tilanteisiin, joissa tehdään merkittävä helposti ymmärrettävä päätös. Brexit on hyvä esimerkki tällaisesta etenkin kun se haastaa valtaapitävien edut. Edustuksellisessa demokratiassa lobbaavien erityisryhminen ja edustajien omat edut ovat yliedustettuja. Vaurastumiseen tarvitaan tietoa, raaka-aineita, työvoimaa ja rahoitusta. Nykyään suurin puute on oikeasti hyvistä ideoista. Maapallo on raaka-aineiden runsaudensarvi. Ainoastaan harvinaisia maametalleja ei ole vielä löydetty uutta kysyntää vastaavasti. Työvoimaakin löytyy. Osaaminen saattaa olla kysymysmerkki. Kun idea on niin hyvä, että sille löytyy maksavia asiakkaita, löytyy aina rahoitustakin. Ideoilla ja ahkeruudella voi vaurastua länsimaisissa oikeusvaltioissa. Muualla valtaapitävien tuella tehty ryöstö on suositumpi rikastumisen muoto. Rosvouksen muodot vaihtelevat. Jossain käytetään suoraan aseita, jossain propagandakoneistoa. Kansalaisaloitteissa korostuvat pienten erityisryhmien edut kysymyksissä, joihin suurella yleisöllä ei ole suurempaa mielenkiintoa. Ne ovat vahvaa mielikuvamarkkinointia "hyvän asiaan puolesta". Kansanedustajien pitäisi oppia katsoamaan pinnan alle. Kuka tästä aloitteesta hyötyy? Mitä haittoja sillä on? Ja uskaltaa hylätä median rakastamatta lobbausyritykset.
 6. Eliitti saa tietenkin lentää yksityiskoneilla ilmastokokouksiin 😎. Ja tietenkin asua valtavissa merenrantahuviloissa samalla markkinoiden kansan ahtamista entistäkin pienempiin kerrostaloluukkuihin. Signalointia (English: virtue signalling) koko juttu. Ei mitään hätää. Älä panikoidu. Hengitä rauhallisesti 400 ppm CO2 sisään. Uloshengitys 4000 - 5000 ppm CO2. Missä on se luvattu lämpeneminen? Kilpisjärvellä jo 74. hiihtojuhannus: http://www.kunnonelama.fi/kilpisjarven-liikuntajuhannus/
 7. Rinteen 19 fossiilia on nyt nimetty. Pähkähulluja päätöksiä, mielikuvamarkkinointia, propagandaa ja näivettyvää taloutta odotettavissa. 🤢 Kiitokset Virenin kirjoituksesta. Miksi samat virheet toistetaan muutaman sukupolven välein?
 8. Olisikohan Sports Tracker tähän sopiva: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.stt.android Store väittää, että ominaisuuksissa on mm.: Tarkat nopeus- ja reittitiedot (perustuen puhelimen GPS:ään**) • Nopeus- ja korkeusgraafit • Harjoituksen syke, keskisyke ja maksimisyke* • Sykegraafi, sykejakauma ja sykealuejakauma* • Kaloriarviointi ja sykeperustainen kalorimittaus* • Kaikki tiedot nähtävissä reaaliajassa jo harjoituksen aikana Itselläni ei ole mobiiliappia, mutta paljon vanhoja harjoituksia arkistossa. ST kuuluu nykyään Suunnon perheeseen.
 9. Toukokuu 2019. Mukana juoksussa haasteista huolimatta. 19 harjoitusta 175 km plus 2 tuntia sählyä. Määrässä ja etenkin vauhdeissa olen jäljessä viime vuodesta. Ilmaston kylmenemisellä on oma osansa tässä vaikka jatkankin hallikautta Areenalla pitempään kuin koskaan ennen. Muita tuttuja verukkeita ovat työt ja työmatkat. Ei ehdi, ei jaksa, päiväunet lenkin sijaan. Palautuminen sunnuntain pitkiksistä on vienyt loppukuusta useamman päivän, koska tiistaissähly jäi pois ja koska lauantaina ei ollut harjoitusta. Alkukuussa oli ja pitkikset jäivät lyhyemmiksi. Parhaiden vuosien 30 km viikonloput eivät toteudu vielä. Sählyvauhdin nousu tipauttaa keskiviikon juoksuharjoituksen. Polarilla ei ole Movescountin tasoista vauhtien vertailua, mutta 10 km harjoitusten ajoista vakioreitillä voi päätellä samat asiat käymällä harjoitukset läpi yksitellen. Sähly on nostanut luontaista vauhtia ylös, jolloin juoksussa on vaikea pitää sykettä PK-alueella. Polar hermostuu VK1.stä, joka ei juostessa tunnu rasittavalta. En ole ahnehtinut harjoituksilla, koska alhaisin öinen syke ja etenkin jalkojen kipeytyminen harjoitusta seuraavina päivinä kertoo palautumisen tarpeesta.
 10. Ensimmäiset uutiset Rinteen riistohallituksen ohjelmasta vahvistavat, että ohjelma on ennakoituakin huonompi työtätekeville suomalaisille. Vihreiden eliitille enemmän linja on vahvasti mukana ja kansa maksaa leikkaantuvana hyvinvointina. Vasemmistolla on vain 76 paikkaa, mutta Kepu petti jälleen.
 11. p358

  Movescount

  Movescount on ohjelmistona kertaluokkia parempi kuin Suunto app tai Sportstracker. Iso PC-ruutu mahdollistaa käyttöliittymän, jossa harjoitusten analysointi on ylipäätänsäkään järjellistä. Olen myös käynyt läpi useimmat kolmannen osapuolen tuotteet löytämättä parempaa. USB-kaapeli tarvitaan kellon lataamiseen, jolloin samalla myös harjoitukset siirtyvät analysointiohjelmistoon. Tässä kohtaa Suunto muiden kellonvalmistajien tavoin on tehnyt pari karhunpalvelusta asiakkailleen. Ensinnäkin se epävarma valmistajakohtainen hauenleuka. Toiseksi moveslink-synkronointiohjelmisto, joka sitoo järjestelmän tiukasti Windowsiin ja Suunnon pilvipalveluun. Olisin ollut tyytyväinen siihen, että kellon massamuisti näkyy levynä PC:llä, josta voin siirtää harjoitukset omalle PC:lle, Dropboxiin ja haluamaani analysointipalveluun. Ohjelmistojen ja asetusten päivitys onnistuu vastaavalla tavalla. Tehty ratkaisu kuormittaa monimutkaisuudellaan tukipalvelua aivan tarpeettomasti. Suunnon Bluetoothia en ole edes kokeillut, mutta muuallakaan kuten Polarin M430:ssä en ole saanut kunnollista käyttäjäkokemusta. Miksi kellon ylipäätänsäkään pitäisi olla jatkuvasti kytkettynä puhelimeen? Ainoa paikka, jossa mobiiliapplikaatio tuntuu hyödylliseltä on intervalliharjoituksen ohjelmointi kelloon. Suunto näkee Movescountin Ambit2 tuen jatkamisena eikä huomaa, että Movescountin alasajo haittaa uusien kellojen myyntiä. Itse siirryin Polariin enkä sielläkään lippulaivamalliin. Tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa, mutta alkaa tuntua siltä, että urheilukellojen aika voi olla ohi. Puettavat anturit ja silmälaseihin heijastettava näyttö olisi kova sana.
 12. Oma kokemukseni sanoo, että edistyminen pysähtyy kokonaan. Tunnin peruskymppejä on mukava juosta. Ne sopivat viikkokalenteriin, mutta kunto pysyy entisellään. Muutama vuosi sitten pääsin intervalleja ja vk-harjoituksia hyödyntämällä helpohkosti 50 min kympin tasolle. Siitä eteneminen on jäänyt suunnitelman asteelle. Kovemmissa harjoituksissa on haasteena raastamisen vastenmielisyyden lisäksi palautumisaika. Jalkani eivät palaudu vaativammasta VK-harjoituksesta yhden yön aikana. Tiukemmalla harjoitusjaksolla krampitkin alkavat vaivata.
 13. Kauppa on pohjimmiltaan hintaerojen hyödyntämistä. Helsinki on kallis paikka, jossa ei kannata asua, elää ja kuluttaa. Voittoa syntyy kun pystyt myymään Helsingissä jotain jota ostat Virosta tai vaikkapa vain muualta Suomesta. Tavaran lisäksi se voi olla myös työtä tai palveluita. Suurempiin voittoihin pääset ostamalla Kiinasta. Politiikan ydinkysymys on ohjata politiikan hyödyt vallassa olevien tukijoille. Rinteen riistohallituksen tukijoita ovat suuryhtiöt ja köyhyysloukkuun jääneet. Siksi miljardit menevät suuryrityksille ja alati paisuvalle hallinnolle ja sataset eläkeläisille ja aktivointivapaaseen työttömyysturvaan. Verotus on Suomessa nurinkurista siinä, että se on keveintä kalliilla alueilla ja raskainta edullisilla alueilla. Tämä kasvattaa hintaeroja. Maakuntamallilla ja kuntien valtionapujen rakennemuutoksella voisimme luoda uuden "Viron" Suomen sisälle. Kunnon veroparatiisi, jossa julkiset palvelut on minimoitu. Tämä voisi olla Helsinki-Tallinna-tunnelia halvempi toteuttaa.
 14. Vihreät lobbaajat suunnittelemassa uusia rahastuskohteita ovat olennainen osa Rinteen riistohallituksen ohjelman valmistelua. Toimitaan vihreiden arvojen mukaisesti: Eliitille enemmän. Kansa saa siis uusia veroja ja maksuja. Valtamedia myy ne vaalikarjalle: pelastetaan planeetta nääs. 2019 budjetin isot kuntien valtionavut ja asuntotuki kasvavat edelleen. Jo nyt ylikuumentuneen rakennusteollisuuden tuotot kasvavat kun uusia siltarumpuja aloitetaan. Vuokranantajat siirtävät vuokrankorotuksilla asuntotuet taskuihinsa.
 15. Mistä löysit hinnat? Pikahaussani hinnat olivat vieläkin korkeammat. Yhteiskunnallisesti oikeat ratkaisut ongelmaasi olisivat 1) tarpeettomien lääkärintodistusten karsiminen ja 2) kilpailtu yksityinen asiakkaan maksama terveydenhoito. Laboratoriohinnat ovat tulleet alas kun asiakkaat ovat alkaneet maksaa niitä itse. Jos työnantaja tai vakuutus maksaa käytetään kalliimpaa hintaa. Työnantajat ovat myöskin tiivistäneet otettaan ja eivät maksa erikoislääkärikustannuksia kuten rasitus-EKG. Julkisen puolen jonot ovat tapa rajoittaa kysyntää ja pakollinen osa systeemiämme. Niinpä juoksijamme kertoo lääkärille työterveydessä tai julkisella ylikuntotilansa oireet: tykyttää ym. ja vinkaa rasituskokeesta. Todistuksesta saattaa joutua maksamaan jotain, jos ei saa sitäkin ujutettua piikkiin. Yliharjoittelusta ja kroonisesta palautumisen laiminlyönnistä palstalla on tuoreita ketjuja. Viimemainittu on etenkin julkisen terveydenhoidon perusongelma. Kaikki tunkevat päivystykseen kun jonot ovat liian pitkiä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy