Jump to content
Juoksufoorumi.fip358

Jäsenet
 • Content Count

  378
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

145 Excellent

Profile Information

 • Gender
  Male

Converted

 • 10km
  2016 51:54
 • Puolimaraton
  2013 2:14, 2014 2:03, 2015 1:54, 2016 2:06, 2017 2:09, 2018 2:05
 • Tavoite
  terveysliikuntaa

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Verorakenteen muutoksella pyritään piilottamaan kansalta verojen ja veroluonteisten maksujen todellinen suuruus. llo jää kuitenkin lyhytaikaiseksi kun ostovoima laskee hintojen noustessa kyseisten verojen seurauksena. Erityisesti asuminen kallistuu ja sen taso heikkenee. Mummo asui maatilalla, vanhemmat omakotitalossa, itse osakehuoneistossa ja lapset vuokrakommuunissa 😖 Asumistuki valuu vuokriin eikä tuella edelleenkään tule toimeen. Himoverotus pilaa talouden kilpailukyvyn kun vastassa on tasaprosenttiveroa maksavia yritteliäitä vapautuneita kansakuntia. Tasaprosenttiveron progressio syntyy perusvähennyksestä, jonka seurauksena tulovero voi mennä negatiiviseksikin. Suomen nykyinen verokäyrä on suunnilleen muotoa vero = (tulo-10 000) * 40%. Esimerksi 5000 € tuloilla saisi käteen 2000 €, 20 000 € tuloilla maksaisi 4000 € ja 50 000 tuloilla maksaisi 16 000 €. Eliitille eli noille parjatuille rikkaille tulovero ei ole merkittävä. He elävät kertyneillä säästöillään ja hallitsemallaan varallisuudella, joka on usein piilotettu erilaisten säätiöiden, rahastojen, yhteisöjen ja yhtiöiden taakse. Suomen on mahdotonta verottaa ulkomaista "yleishyödyllistä" yhteisöä, jonka yleiskuluihin jet set elämä helposti mahtuu. Suomi jopa rahoittaa näitä Vihreitä rahastoja ja lisää vaaditaan. Kukapa sitäpaitsi uskaltaisi puuttua lomailuun vanhan leskirouvan omistamalla mökiltä, ay-liikkeen kelomökillä tai firman Bahaman konttorilla. Kaikken huippuna ovat pankkiirit, jotka hallinnoivat meidän omia eläkerahastojamme. Hyvinvointi syntyy ideoilla, riskinotolla ja työllä, joiden tulokset oikeudenmukaisesti kuuluvat tekijälleen. Ihmiskunnan hyvinhointi on kasvanut räjähdysmäistä vauhtia osaamisen levitessä lähes kaikkialle, missä sosialismi ei kurista aloitteellisuutta. Valtion ohjaus energiapolitiikassa on johtanut massiivisiien virhearvioihin. Pelkästään tukien varassa elävät epäluotettavat tuuli- ja aurinkoenergiahankeet ovat epäonnistuneet jopa niille kaikkein suotuisimmilla alueilla. Yksityinen liuskeöljy ja maakaasu ovat sen sijaan osoittautuneet kaivatuksi teknologiamurrokseksi. Akkujen kehitys on ollut suuri pettymys. Ydinenergia on pitkällä tähäyksellä kaikkein lupaavin ja sen vuoksi lobbaajine vastusta energiamuoto.
 2. Byrokratia maksaa enemmän kuin haettava etuus. Aika tyypillistä. Perustuloja on kahdenlaisia: sellaisia, joilla ei tule toimeen ja sellaisia, joita veronmaksajilla ei ole varaa maksaa. Pieni perustulo kasvaa nopeasti ja jo ensimmäissä ehdotuksissa siihen ollaan lisäämässä asumistukia ym. Vaihtoehtona on negatiivinen tulovero, jossa perustulovähennys maksetaan kansalaiselle rahana, jos verotettava tulo menee negatiiviseksi. Kokoomusjohto ei ymmärrä polttoaine- ja energiaverojen turmiollisuutta. Kenttä ymmärtää paremmin. Asiantuntijoihin on pakko luottaa jonkin verran, mutta tieteellisen menetelmän todellinen ymmärrys kuuluu jo peruskouluun. Esim. Ilmastonmmuutoshysteria ei olisi mahdollinen, jos kansalaiset oppisivat tarkistamaan faktat. Talviöiden lämpeneminen puolella asteella ei ole ongelma, vaan ihan hyvä juttu, jos se tapahtuisi. Kansannousu etenee maapallolla. On Trump, Brexit, keltaiset liivit, Itä-Eurooppa, Brasilia, Italia jne.
 3. Poliittinen ilmasto on siis muuttumassa jääkaudeksi. Uusi hallitusohjelma kohmettaa talouden verojen ja maksujen korotuksilla. Ottaakohan Monaco veropakolaisia pohjoisesta 🙄 ? Valtamedian suosikit: SDP+Vihr+RKP ovat kaukana enemmistöstä. Kokoomuksen, perussuomalaisten ja keskustan pitää sulkea korvat komissaarinpaikka-seireenin liverryksiltä ja antaa punavihreän myrkyn hautua omissa liemissään. Perussinipunalle saisi mukavan enemmistön, jossa työväkienemmistö taataan perussuomalaisilla. Talous pidetään kunnossa leikkaamalla "ilmasto"rahoista ja kaupungistumisesta. Oligarkit eivät tykkää, mutta kansalle hyvä ratkaisu. Vaaliohjelmia katsellessa tuli orpo olo. Ei näin. Pekkarinenkin kehoitti haastamaan vihreiden politiikan. Viime hallituksen Berner-Mykkänen-Tiilikainen kauhukolmikosta on vain Mykkänen jäljellä. Etsisin hänelle siistin ulkohomman vaikkapa lintututkijana Lapissa ilman nettiyhteyksiä. Lepomäki on vaalivideonsa perusteella sympaattinen ihminen. Hän politiikkansakin toimii ajattelupajan idealistisessa maailmassa. Mikkelin mies Häkkänen on taas kovaa valuuttaa Kokoomuksen piirijohtajien papereissa. Vapaavuoren lobbaamista läpi puoluekokouksen tarkan silmän en pidä mahdollisena. Osaamista voi monistaa, varallisuutta ei. Nykypäivän taloudessa osaaminen on keskeinen menestystekijä, ei pääoma, raaka-aineet, eikä työvoima. Jos ihmiskunnan muut osat omaksuisivat länsimaiset arvot: työn teon, demokratian ja ihmisten vapauden ja itsemääräämisoikeuden, jatkuisi viimeisen sukupolven ajan edennyt köyhyyden poistuminen maapallolta. Venezuela on viimeisin esimerkki siitä, kuin nopeasti sosialismi tuhoaa hyvinvoinnin. Talous romahtaa, kun työn tekeminen tai sen teettäminen ei kannata. Suomessa hyvin suuri osa kansasta uskoo hyvinvointivaltioon ts siihen että toiset pitävät heistä huolta. Veroihin tuskastunut vähemmistö ei ehkä itsekään huomaa, että rahat valuvat alle 1% kokoiselle eliitille. Talouden näivettymiseen auttaa reilu kautta linjan toteutettu verojen alennus ala Ahon hallitus ja Trump.
 4. Eliitti rakastaa valtion puuttumista bisneksiinsä. Suuria ja pystyviä voittoja tehdään valtion avulla. Toimivilla markkinoilla se on vaikeampaa. Esimerkiksi Elon Musk saa valtiolta miljardien arvosta tukea ja tilauksia. Valtio pitää kilpailijat poissa verottamalla, sääntelemällä ja kieltämällä. Kilpailevilla sähköautovalmistajilla on vaikeaa. Hiili halutaan kieltää, öljyputkien rakentamista haitataan, dieselien normeja tiukennetaan. Ammattiliittojen jäsenet eivät kelpaa työväeksi. Poliitikko saa liike-elämältä vaalirahoitusta ja käyttää sen valtamediaan. Media on täysillä mukana ja ylistää liikeneroa ja kritisoi kilpailijoita. Järjestöt ovat haistaneet rahan ja kampanjoivat Eliitin etujen mukaisesti. Jos kansa vieläkin niskuroi, rajoitetaan sananvapauttta ja laitetaan oikeuslaitos vääräuskoisia kurittamaan.
 5. Politiikka on mitä suurimmassa määrin mielikuvamarkkinointia. Yhteiskunta ei ole niin yksinkertainen kuin vaalimainonnassa annetaan ymmärtää. Tuet ja etuudet valuvat hintoihin. Kateuden ohjaamat veronkorotukset vähentävät verotuloja. Hyvinvointi saadaan palaamaan veronalennuksillla Ahon hallituksen tapaan. 70-luvulla vihollisena oli 20 perhettä, eikä nykypolitiikasta isosti hyötyvien määrä ole nytkään olennaisesti suurempi. Seuraa rahaa. Kuka hyötyykään pk-seudun kalllista lisärakentamisesta? Kun vauvoja ei synny, pitää tornitalokoppeihin löytää asukkaita yhteiskunnan varoilla. Kokoomuksen ja keskustan jäsenkunta koostuu paljolti yrittäjistä, ammatinharjoittajista, johtavassa asemassa toisen palveluksessa olevista ja asiantuntijoista. Tällaisten itsenäisten ja riippumattomien ihmisten riistäminen on vaikeaa. Niinpä suuri raha on liittoutunut vihervasemmiston kanssa kuten mediasta huomaatte.
 6. Juoksu on erinomainen lajivalinta kansanterveydelle, sillä se ei vaadi miljoonien hintaisia suorituspaikkoja. 70-luvun juoksu- ja yleisurheilumenestys toi meille urheilukentät jokaiselle pikkukylällekin. Olisivatpa Juha ja Lasse juosseet maratoneja teillä ja poluilla, niin ehkä pullamössösukupolveakaan ei nimitettäisi tällä nimellä. Lenkille pääsee kotiovelta ja sopivalla vaatetuksella pärjää läpi vuoden. Tai voi hiihtää. Kuntoilu onnistuu kotona käsipainoilla ja ilman niitäkin. Juosta voi vaikkei osallistuisikaan kilpailuihin. En ole masentunut heikosta kisamenestyksestä niinkuin koulu- ym. liikunnan vastustajat pelkäävät, sillä menestys vastaa hyvin harjoittelun määrää ja laatua.
 7. Lippujen hintojen tukeminen niin tässä kuin muuallakin luo talousongelmia ei ratkaise niitä. Vaikka halvemmat eläkeläisliput uimahalliin tuntuisikin kivalta, suurin maksu tulee veroissa. Veikkaan, että esimerkiksi Espoossa Tapiolan uimahallista ja jalkapallostadionista tulee (jos toteutuvat) aivan liian kalliita. Jo lähtökohta, kallis sijainti, on vaikea. Yhdyskuntarakenne on liian tiivis kohtuuhintaiseen rakentamiseen tehtiin sitten mitä tahansa. 70-luvulla rakennettiin paljon lämpimiä uima-altaita omakotitaloihin. Nykyään kuntien hallien vesi on kylmää ja halli homehtuu vesihöyryn tiivistyessä rakenteisiin muovipussin sisällä. Ydinvoiman rakentaminen etenee tuskallisen hitaasti.
 8. Vihreät ja RKP yhdessä on elitistien unelma. Suurpääoma kiittää. La 30.3 20:30-21:30 on Earth Day, jota olemme juhlistaneet laittamalla kaikki sähkölaitteet päälle. Siis sauna, autot lämmitykset, kaikki valot jne. Media uutisoi tietenkin kituuttamisen ihanuutta, vaikka sähköverkon tila kertoo, että kansa ei ole mukana tässäkään. Mielikuvamarkkinoinnin eli siis propagandan voima on ihmeellinen. Tulonsiirrot köyhiltä rikkaille saavat oikeutuksen kun "planeetta pelastuu". Sähköautotuen ja omien etuoikeutettujen parkkipaikkojen ja kaistojen sijasta ottaisin mielummin edullisemman autoverottoman ihan tavallisen auton. Aurinkopaneelituki menee USA:ssa suurelta osin yli 200 000 USD ansaitseville ts. niille, jotka asuvat uudehkossa omakotitalossa.
 9. TV1-toimittajat pilaavat koko tunnin tentin. Ehdokkaiden ja puolueiden pitäisi uskaltaa haastaa median pölhöt nyt ja vaalien väleissä. Vaaleissa menestyisi jo selkeällä johtajuudella. Muista kaikki valot päälle la 20:30-21:30.
 10. Orpo TV1:ssä on katastrofi ilmastouskossaan. Ei takeita, että Kokoomus ei mene Vihreiden kanssa samaan hallitukseen. Vihertoimittajan tentissä hän ei puolustanut edes järkevää metsätaloutta. Veronalennukset ovat tarpeen talouden dynamiikan elvyttämiseksi. Jankkaamista toimittajan nollasummapeliin perustuvassa tentissä.
 11. p358

  EU hajoaa/hajoaako

  Brittien ero EU:sta vie siltä 65 miljoonaa maksajaa. Suuryhtiöiden ja Etelä-Euroopan ihmisten elättäminen tukiaisilla ja etuuksilla ei enää ole mahdollista. Britti-parlamentti ei suostunut "eroon", jossa he jäisivät maksajaksi ja vielä sitoutuisivat pankkien ja muun suurpääoman elättämiseen "ilmasto"politiikan nimissä. Suomen eduskuntavaalien ydinkysymys, Eurooppapolitiikka, on siivottu pois. Rahat loppuvat eikä Euroopan keskuspankki voi painaa euroja enää lisää. Suomikaan ei voi enää devalvoida. EU voisi, jos kuilu Pohjoisen maksajien (siis me myös) ja Etelän edunsaajien välillä alkaisi selvitä äänestäjile. Emme puhu enää Kreikasta eikä Turkkikaan ole tulossa EU-jäsenvalltioksi.
 12. Tärkein kanava ehdokkaiden löytämiseen on puolueiden sivustot. Valtamedian maksettu mainonta jää ainakin minulta näkemättä. Esimerkkejä: https://www.kokoomus.fi/eduskuntavaalit/, täältä pääsee ehdokkaiden sivuille. Esim. pirteä 20-vuotias https://bingatupamaki.fi/ https://vaalit.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit ja IT-asiantuntijan näyte sivustosta, hyvä ydinvoima! https://vaalit.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit/ehdokas/piia-aallonharja https://www.keskusta.fi/eduskuntavaalit-2019/Ehdokkaat/Uusimaa#haku Miesasiaa katkeroituneeseen sävyyn: https://www.keskusta.fi/Eduskuntavaalit-2019/Ehdokkaat/Uusimaa/Kolmonen-Petri
 13. NIinpä. Vaihtoehtoinen kysymys. Pitäisikö pieneläkeläisten energiaveroja ja -maksuja korottaa tuulimyllyjä omistavien suuryhtiöiden voittojen lisäämiseksi? Missä on Rinteen leikkauslista? Kenestähän saataisin Suomen Trump. Trump menestyi "palkkaa Amerikkalaisia" ohjelmalla. Soini sai jytkyn, mutta meni hallitukseen, jonka ohjelmaa hänen kannattajansa eivät hyväksyneet. Parempi lahjoittaa luonnonvarat ja teollisuus ulkomaille kuin antaa ne Vihreän omistajanohjauksen tuhottavaksi.
 14. Lämpeneminen on pysähtynyt globaalistikin heti kun parempia mittaustuloksia on alkanut kertyä. Meemi on vaihdettu ilmaston lämpenemisestä ilmastonmuutokseksi ja kylmeneminen mm. USA:ssa on sekin mediassa laitettu ihmisen syyksi. Kansa on alkanut havahtua kun poliitikot propagoivat puolen asteen mahdollista lämpenemistä katastrofina. Pohjoisen asukkaat kokevat sen hyvänä asiana, ei ongelmana. Ilmaston vuoksi vaaditut verot, maksut ja huonot ratkaisut ovat tuoneet keltaliivit kaduille. On huomattu, että ilmastopolitiikalla ei ole vaikutusta ilmastoon kansan uhrauksista huolimatta. Tulonsiirrot köyhiltä rikkaille sadasosa-asteiden laskennallisen ilmastovaikutuksen vuoksi eivät mene läpi.
 15. Tuossa on ideaa. Voisimme perustaa oman Keilaniemi-Lauttasaari-veroparatiisin. 😎 Ensin Brexitit EU:sta ja sitten lisää firmoja Microsoftin, Nesteen, Fortumin ja Koneen seuraksi. Pöytälaatikkofirmoja ja veroneuvontaa tietysti. Ei veroja eikä sosiaaliturvaa. Satama luksusjahdeille. Asuinpaikan voi ostaa kun fyffeä on riittävästi.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy