Jump to content
Juoksufoorumi.fi


OlliL

Jäsenet
 • Content Count

  2 782
 • Liittyi

 • Days Won

  6

OlliL last won the day on September 29 2019

OlliL had the most liked content!

Community Reputation

1 892 Excellent

Recent Profile Visitors

4 438 profile views
 1. OlliL

  Kuinka hidas HCM on?

  Sikäli erikoista, että tuon listan mukaan Suomen 37 parhaimmasta maratoonarista ainoastaan kahdella on yu-lisenssi. Ei taida linkitykset tietokantoihin olla ihan ajan tasalla. No tuohan sen selittää.
 2. Tommilla kulkee hyvin Frankfurtissa Frankfurt 2019: 2:21:50 Frankfurt 2018: 2:23:53 Frankfurt 2016: 2:28:34
 3. Suomalaisten kauden kakkostulos maratonilla tänään Nurmijärven Yleisurheilua edustavalle Tommi Hytöselle ajalla 2:21:50. Tulokset
 4. OlliL

  Hyvä biisi

  Tässä hyvä sivusto, jos sanojen merkityksessä jotain epäselvyyttä.
 5. OlliL

  Hyvä biisi

  Dokumentti tänä vuonna jäähyväiskiertuettaan tekevän yhtyeen alkuvuosista. Lynyrd Skynyrd: If I Leave Here Tomorrow. Vauhdikasta elämää ja vahvaa etelän aksenttia. https://areena.yle.fi/1-4656225
 6. Laihdutuslääke 1930-luvulta, jonka käyttö kielletty vakavien sivuvaikutusten vuoksi vuonna 1938. https://www.sciencedirect.com/topics/neuroscience/2-4-dinitrophenol
 7. Tuskin se haittaa, jos jaksotat tekemisesi fiksusti. Lopulta tärkeintä, että tekeminen on mukavaa ja tuolla tavalla ei käy treenitkään yksitoikkoisiksi. Tuossahan pitää jaksottaa tekemistä eri tavoitteita ajatellen ja antaa kropalle riittävästi lepoa eri tavoitteiden välillä. Jos maratonajan parannus tärkeää, niin hyvä pitää pieni määrä reipasta juoksua viikko-ohjelmassa läpi kauden vaihtuvista kisatavoitteista huolimatta. Itsellä oli pari vuotta sitten hieman vastaava rypistys, mutta jälkeenpäin ajateltuna turhan tiiviissä paketissa, kun 12 viikon sisään tein 102 km kuntoajon maantiepyörällä, 72 km maastoultran ja katumaratonin, joihin kaikkiin treenasin kohtuullisen tosissaan. Kuntoajosta oli kuusi viikkoa ultralle ja ultralta kuusi viikkoa maratonille. Ei oikein jäänyt aikaa palautumiselle ja maraton meni jo selkeästi laskukunnossa. Viimeisistä maratontreeneistä sain vielä palkinnoksi sitkeän jalkavaivan. Hieman tarkempi kuvaus tempauksesta "Alle 2:50" -ketjussa.
 8. Kyllä siitä aikamoinen härdelli seuraisi. Kyseessähän ei olisi pelkästään kärkijuoksijoiden jänikset, koska sääntöjen pitää tietenkin olla samat kaikille osallistujille. Esimerkiksi maratonilla alkaisi hyppiä jänöjä puskista niin kolmen, neljän tai viiden tunnin maratoonareiden avuksi. Siinä saattaa kapeampi reitti käydä vähän ahtaaksi.
 9. Eilisen Vantaan maratonin yhteydessä starttasi maratonin kanssa samaan aikaan maratonviesti. Periaatteessa viestijoukkue voisi toimia jonkun maratoonarin jäniksinä. Mitenkäs sääntökirja suhtautuu tällaiseen toimintaan?
 10. OlliL

  Vantaan maraton 12.10.2019

  Itse tällä kertaa mukana huoltajan ominaisuudessa ja hyvinhän huollettavana ollut Soili hoiti voiton kotiin varmalla perusjuoksulla, vaikka päivän kulku ei ollutkaan paras mahdollinen. Siinähän oli Soilin kanssa useampikin mies samassa porukassa juoksemassa, mutta niin vaan suurin osa heistä tippui lopulta kyydistä, vaikka Soilillakin hieman vauhti hiipui. Kokemus on valttia tässä lajissa. Seppo oli yksi vähiten hyytyneistä siitä n. 4.10/min -vauhtia startanneesta ryhmästä. Tässä ketjussa oli ennen kisaa keskustelua sääntöjenmukaisesta omasta huollosta kilpailijoille. Itsekin lueskelin asiasta kiinnostuneena SUL:in ja IAAF:n ohjeita asiasta. SUL:in ohjeissa sanotaan, että kilpailijoita saa huoltaa kilpailun huoltopaikan välittömässä läheisyydessä myös kisaorganisaatioon kuulumaton valtuutettu avustaja. Mistään tekstistä ei kuitenkaan selvinnyt kuinka tuo valtuutus saadaan, mutta koen sellaisen saaneeni Vantaalla. Mentyäni juoksijoiden omille juomapulloille varatun pöydän luo ja ryhdyttyäni etsimään sieltä oikeita pulloja älähti viereisellä yleisellä huoltopaikalla ollut nainen isoon ääneen ja komensi minut pois pullojen kimpusta. Hän otti sitten minut puhutteluun ja kysyi tietenkin missä asioissa siinä pöydän luona puuhastelin. Esiteltyäni itseni ja kerrottuani oman roolini tapahtumassa sain luvan jatkaa toimintaani. Nöyrästi vielä tiedustelin missä paikassa sain omaa huoltotehtävääni suorittaa. Kuulustelun pitänyt nainen oli kuulemma vastuussa huoltopaikasta ja yhtenä vastuuna oli myös kilpailijoiden omien juomien valvominen. Tällä estetään esim. juomien mahdollinen sabotointi. Vantaan maratonille pisteet tästä erittäin särmästä toiminnasta. Huoltopaikan pomosta ei jäänyt mitään epäselvyyttä. Huoltopaikan luona jututin myös yhtä miestä, joka kertoi, että eräälle omalle huoltajalle oli annettu lupa huoltaa juoksijaa myös muualla kuin varsinaisen huoltopaikan luona. Tämähän on yleisten kisasääntöjen vastaista, mutta kai paikallinen kisajärjestäjä voi sitten soveltaa joitain sääntöjä, jos se ei erikseen ilmoita, että kaikkia SUL:in tai IAAF:n sääntöjä noudatetaan. Tässä vielä kuva maratonin startista. Mukana oli myös Topi Raitanen, joka juoksi avausosuuden yhdessä maratonviestin sekajoukkueessa. 10.55 km osuuteen Topi käytti aikaa 34.35. Kärjessä mies Kamerunista, joka piti pitkään hallussaan maratonin kärkipaikkaa, mutta sitten tulikin takaa ohi muuan Halonen ja vei voiton mukanaan Kotkaan. Lopuksi maininta mukavasta tapaamisesta urheilutalon kahviossa, jossa kävin evästämässä kisan aikana. Siellä samaan pöytään istuutui 77-vuotias mies, joka hieman valitteli, kun puolikkaalla kuluu aikaa jo 2.15. Siinä tavoitetta nuoremmille hölkkääjille.
 11. OlliL

  Vantaan maraton 12.10.2019

  Aurinko paistaa! Lämpötila 9 C, ilma sateisen aamun jälkeen raikas ja ainoastaan kevyt tuulenvire puhaltelee. Loistava juoksusää.
 12. OlliL

  Vantaan maraton 12.10.2019

  Täälläkin kunnon sushibuffet tänään. Sen verran olen kevennellyt, että vain kaksi kympin lenkkiä olen juossut tällä viikolla. Vähän kyllä jännittää, mutta pärjään varmaan ilman Imodiumia. Tsemppiä kaikille juoksijoille huomenna!
 13. Vantaallakin on enemmän yleisöä.
 14. No voi se vielä tuollakin mennä nettona alle.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy