Jump to content
Juoksufoorumi.fi

OlliL

Jäsenet
 • Content Count

  2 500
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  5

OlliL last won the day on October 5

OlliL had the most liked content!

Community Reputation

1 518 Excellent

Recent Profile Visitors

4 037 profile views
 1. OlliL

  Tuusula Trail Run 28.10.2018

  Kiitos. No oli ainakin ihan hyvä treeni.
 2. OlliL

  37. Frankfurt Marathon 28.10.2018

  Naisissa Suvi Miettinen 2:45:34 ja M60-sarjan ykkönen Jukka Kauppila 2:49:28.
 3. OlliL

  Tuusula Trail Run 28.10.2018

  Hyvä keli ja ihan hyvin järjestetty kisa reitinmerkkausta lukuunottamatta. Ekan kerran missään polkujuoksussa kunnon pummi itselle eli ylimääräistä kellon mukaan 1 km ja 7 min 20 s. Omana matkana oli 10.5 km ja hämmästyneenä olin aivan kärkiporukan vauhdissa heti startista lähtien. Ei siis ollut mikään huikean kova taso tänään. Kaikki matkat eli 5, 10.5 ja 21 km starttasivat yhtä aikaa. Parin kilometrin jälkeen kärkikaksikoksi erkani kaksi miestä, joista toinen oli tuleva 21 km voittaja ja toinen luultavasti tuleva 10.5 km voittaja. Itse olin porukassa, jossa oli miesväkeä teineistä vähän varttuneempiin hölkkääjiin sijoilla 3.-8. Suurin osa taisi olla 10.5 km matkalla. Vähän ennen vitosta kakkosporukka oli kutistunut neljän juoksijan kokoiseksi. Siinä oli itseni lisäksi toinen vähän varttuneempi juoksija sekä kaksi teinipoikaa. Ylitimme yhdessä pehmeän suo-osuuden, jonka jälkeen olisi pitänyt tehdä tiukka käännös oikeaan. Keulilla ollut teini veti kuitenkin porukan vielä yhden ylimääräisen suon ylitse ja loppuosa porukkaa tuli tietenkin tiukasti peesissä. Vasta puolen kilometrin jälkeen ihmettelimme sitten yhdessä, että minne ne reittimerkit olivat oikein hävinneet. Haastattelimme myös kahta koiranulkoiluttajaa ja tutkimme yhden juoksijan mukana ollutta reittikarttaa. Siitä takaisin oikealle reitille ja varttuneempaa juoksijakollegaa ei kisailu enää napannut, joten jatkoin matkaa kahden teinipojan kanssa. Lyhyempi teineistä piiputti jo aika pahasti 7 km juoksun jälkeen ja pidempi teini jäi 8 km kohdilla, kun hän jarrutteli vauhtia aivan turhaan yhdeltä kalliolta laskeutuessa. Loppumatka olikin hitaampien hölkkääjien ohittelua, mutta kovin kovilla tehoilla ei huvittanut enää itseä kiusata. Maalissa olin noin 6 minuuttia kakkossijasta jääneenä eli teoriassa olisi voinut jopa podiumpaikasta taistella, jos olisi tullut reitillä pysyttyä. Kisaa suosittelen kyllä, kunhan järjestäjät parantavat jatkossa merkkausta, joka oli tällä kertaa ajoittain melko säästeliästä. Tulokset
 4. OlliL

  37. Frankfurt Marathon 28.10.2018

  Tänään loppusyksyn maratonhuipennus Saksassa. Tulokset Kovimmat suomalaiset jo maalissa: Tommi Hytönen 2:23:50 Kalle Mäenpää 2:31:22 Ossi Peltoniemi 2:35:04 @Ruban yritys 2.40 alitukseen ei ihan taida onnistua, mutta hyvä aika tulossa: Puolikas 1:20:45 ja 35 km 2:14:21
 5. OlliL

  Tuusula Trail Run 28.10.2018

  Tänään viimeinen päivä ennakkoilmoittautua.
 6. OlliL

  Synkkä syysunelma 2018

  Tuosta vähän tarkempia karttoja kilpailualueelle.
 7. Tässä aiheeseen liittyvä dokumentti YLE Areenassa. Huume-Suomen historia. Jakso 2: Sotasisua pillereistä
 8. OlliL

  New Balance Vazee Pace

  Mulla näköjään Vazee Pace v1:t myös Made in China.
 9. OlliL

  New Balance Vazee Pace

  New Balance Strobe. Saattaa olla jo poistomyynnissä. Yhden maratonin juoksin niillä vuosi sitten. Hieman kevyemmät ja kiertolöysemmät kuin Vazee Pacet. Mukavat neutraalit tossut vähän reippaampaankin menoon.
 10. OlliL

  Tuusula Trail Run 28.10.2018

  Mulla kävi samalla tavalla pari vuotta sitten.
 11. OlliL

  Tuusula Trail Run 28.10.2018

  Tuusula Trail Run su 28.10.2018 klo 11 alkaen. Sarjoina Pojat/tytöt alle 16 v 5 km Miehet/naiset 10,5 km Miehet/naiset 21 km www-sivut Reittikartta Tapahtuma on järjestetty kolme kertaa vuodesta 2014 lähtien ja viime vuonna sitä ei järjestetty ollenkaan. Se on itseänikin kiinnostanut, mutta aikaisemmin olen ollut kisan aikaan telakalla, ylimenokaudella tai johonkin muuhun kisaan osallistumassa. Nyt kisakauteni alkoi Kolilla ja voisi jatkua Tuusulassa. Ehkä kiusaan itseäni reilulla kympin matkalla. Alkuperäisen reitin olen juossut itsekseni ja ei tuo nykyinenkään taida siitä paljoa poiketa. Alustana on teknisesti helppoa polkua ja korkeuseroja on hyvin vähän, joten tämä on myös erinomainen tapahtuma polkujuoksuun tutustumiseen. Sukat voivat kastua yhden suon ylityksessä.
 12. OlliL

  NUTS Ylläs-Pallas 12-13.7.2019

  Saa nähdä onko mukana vielä ensi vuoden jälkeen, jos muut matkat vetävät riittävästi väkeä. On tuo 55 km tällä hetkellä täysin irrallinen tapahtuma. 37 km yli 1000 m nousulla tarjoaa sekin mukavasti haastetta reippaasti juostuna.
 13. Kyllä voi kuljettaa käsimatkatavaroissa. Ne pitää laittaa läpinäkyvään muovipussiin kuten muutkin nestemäiset tuotteet.
 14. Niin johtuiko tuo seinään juokseminen jalkojen vai energian loppumisesta? Periaatteessa molempien olisi luullut riittävän, mutta joskus nämä jää mysteeriksi. Jossain kynnysten puolivälissä pitäisi kuntoilijoiden selviytyä maratonista, mutta riippuuhan se myös treeneistä eli onko tullut tarpeeksi iskukestävyyttä ja vauhtikestävyyttä. Pari vuotta sitten itseltä loppui käsittämättömästi jalat maratonilla ekan puolikkaan jälkeen, vaikka vauhti oli mielestäni tosi helppoa siihen saakka ja geelejä upposi ongelmitta suunnitelman mukaan. Tuloksena miehekäs 15 minuutin positiivinen splitti jälkimmäiselle puolikkaalle. Jalkojen loppumista edelsi suunnitelmaa kovempi kymppi, mutta tärkeimmäksi syyksi olen arvellut riittämättömiä juoksukilsoja treenattuani maratonille muutaman kuukauden kestäneen juoksutelakan jälkeen.
 15. OlliL

  Buff trail tour 2019 uudisukset

  Kyllähän tuo on rasittavuudeltaan äärimmäisen kova sarja ja tähän mennessä se on suosinut tyyppejä, joilta löytyy kovaa kestävyyttä sekä hyvää palautumiskykyä. Viime vuodet sarjaa hallinneelta Henri Ansiolta löytyy molempia ja vasta tänä vuonna valtikkaa päästiin ensi kertaa kunnolla horjuttamaan. Ansion hallintaa ja palautumista on varmasti auttanut se, että hän on joutunut todella tiukille vain harvoissa kisoissa. Kisamatkoja lyhentämällä saadaan ehkä kilpailua kärjessä tiivistettyä ja sarjan kiinnostavuutta lisättyä. Nythän noita kisoja kiertää hyvin paljon samat tutut naamat. Kisamatkat ovat olleet turhan pitkiä esimerkiksi kovimpien aktiivisuunnistajien houkuttelemiseksi ja ovat ne toki pitkiä edelleen. Iso loikkaus uudelle alustalle ne ovat olleet varmasti myös monelle maantiejuoksijoille. Tapahtumat sinänsä ovat erinomaisia. Itselläni on kokemusta viidestä sarjaan kuuluvasta tapahtumasta. Sarjan ensimmäisenä vuonna yritin sen läpäisyä, mutta kausi keskeytyi silloin rasitusvammaan ja sen jälkeen en ole enää koko kiertueesta innostunut. Tuskin olisin muutenkaan palautunut kisoista riittävästi läpäistäkseni kisat itseäni tyydyttävällä tavalla. Toki osan kisoista voisi retkeillä rennosti läpi, mutta sitä voi harrastaa myös ilman numerolappua. Johonkin kisaan osallistuminen ei ole ollut itselleni mikään itseisarvo, vaikka joskus on itselläkin näitä retkeilykisoja ollut. Ja voihan harrastelija osallistua kaikille itseä eniten kiinnostaville kisamatkoille, jos menestys jollain kiertueella on kuitenkin merkityksetön asia. Uudistuksena ikäsarjat voisi ehkä motivoida tällaisen keski-ikäisen kuntoilijan osallistumaan useampaan kuin yhteen sarjan tapahtumaan vuodessa.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy