Jump to content
Juoksufoorumi.fi


TeTi

Jäsenet
 • Content Count

  2 324
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  5

TeTi last won the day on July 28 2016

TeTi had the most liked content!

Community Reputation

1 152 Excellent

Converted

 • Coopperi
  2570m (2013) --> 2800 m (2016)
 • 10km
  5 km 22:54 (10 km:n väliaika) 46:58
 • Puolimaraton
  <1:45 (2015)
 • Maraton
  <4:09 (2014)

Recent Profile Visitors

2 726 profile views
 1. Eilen vappuhiihtoa tunti ja 10 minuuttia, ei ollut gpsiä joten kilsoja en tiedä. Omiin merkintöihin laitoin 15,5 :)
 2. TeTi

  Hyvä biisi

  Disko-meinikiä vapun kunniaksi
 3. Enpä usko, että haittaa. Itselläkin oli sauvakävelypitkisten ka.sykkeet säästä riippuen n. 115-125 ja luultavasti hyvin kehittyi peruskunto. Yhdeltä kilpahiihtäjä-tuttavalta kysyin hänen pitkiksellään/huoltavalla (hiihtäen) sykkeitä, kun yhdessä hiihdeltiin, ja sanoi että nyt on alle 100 ja ymmärsin että ei keskisykkeet paljoa korkeammat ole. Kynnykset varmaan jotain 150 pintaan kun maksimi lähellä 200... ed. tuohon että voiko liian hitaasti,niin varmaan voi jos ei kävele reippaasti ja tarpeeksi pitkään. Täytyy kyllä sanoa että itse tarvitsen sauvat ja maaston tuohon kävelyyn. Sillä nousee sykkeet paremmin ja asfaltilla olisi ihan kuolettavan tylsää. Eilen kävin jopa lumisilla latupohjilla kävelemässä sauvojen kansa.
 4. Vielä + n. 12 km tänään. Nyt ovat ehkä lopettaneet latujen kunnostamisen. Itse hiihdin tosin pellolla varsinaisen ladun vieressä, kun ei ollu ajettu latua. Uskon että nopeasti entisen juoksukunnon saa takaisin.. nyt on tosin liikaa massaa.
 5. Itse ainakin tykkäisin, jos saisin hiihtotekniikkaani hyviä neuvoja. Koska ne ovat oikeasti hyödyllisiä.
 6. + 7,9 (P) + 10,4 (V) & 30 km (V) tältä viikonlopulta. Saas nähdä hiihdetäänkö täällä vappunakin :)
 7. TeTi

  Sykeet hiihtäessä

  Kokeilin suunnilleen samoilla fiiliksillä hiihtää ensin vapaata10 km ja saman ajan pertsaa eli tässä tapauksessa vähän vajaa 45 min. Pertsan keskisyke oli samoilla tuntemuksilla 6 pykälää alempi.
 8. Itse menin pitkikset pääsääntöisesti sauvakävellen mäkisessä maastossa kuntoon puolikas 1:45. Alamäet rullaten alas ja ruskoja/loikkia n. 20-30 min välein . Nyt hiihtokauden jälkeen varmaan yritän saada juoksuaskeleeseen nopeutta reippailla juoksulenkeillä..nyt siis lähestulkoot olen vain hiihdellyt ja parille puolikkaalle menen kesällä..Ja edelleen aion sauvakävellä pitkikset (ehkä pyöräillä tai rullahiihtää/luistella), jos menisin maratonille juoksisin enemmän. Ymmärrän sen näkemyksen että askel laiskistuu, jos vauhti on liian hidas. Sitä paitsi se ei tunnu sitten enää jotenkaan luonnolliselta. Näin kerran kun kuntotestiä (laktaatin mittauksin) tehtiin vänärillä niin että testattava pakotettiin juoksemaan tiettyjen sykkeiden (?) mukaisesti.. en tiedä nyt miten nätisti kuvailisi, mutta sanotaanko näin että vähän jänskältä se näytti = ei luonnolliselta. Enkä tiiä onko niin hitaasta juoksusta sitten mitään hyötyä. Eiköhän tuota peruskuntoa ole sama muilla lajeilla tehdä.. En ymmärrä mistä johtuu, mutta minulle oma hitain hölkyttely on minulle tuntunut aina samalta. Ennen se oli noin ~7,5 min/km vauhti ja nykyisin ~6,5 min/km. Minulla kyllä nousee, en tiedä mistä johtuu. Välillä tuntuu vaan että on yleisesti niin uupunut ja ehkä lihaksetkin niin väsyneet että tuolleen tapahtuu ja tuntee itsensä sitten huonokuntoiseksi. Sitten taas joskus sykkeet nousee todella herkästi ja homma on helppoa ja vauhdikasta, esim. ylämäkijuoksut/hiihdot,
 9. Vielähän täällä hiihdellään hyvinkin ja tuli muutama kilsa käytyä hiihtämässä. Ensin 3.6 km noin 19 min pertsaa, lähinnä tasatyöntöä kun liisterit olisi pitänyt olla. Ja sitten vapaata 13,6 km 1h1min. Matalilla sykkeillä (117 & 119), koska olen ollut kipeä eikä yskä ja nuha ole vieläkään lähenyt kokonaan pois. Olisi kyllä tehnyt mieli lähteä tänään uudemman kerran hiihtämään, mutta en tiedä tekeekö hyvää, kun noin viikon tauko liikunnasta ja jos yhtä-äkkiä melkein 2,5 h/pv liikkumista. Tuokin lyhytaikainen hiihto tuntuu kropassa. Tosin kokeilin lapsen hulavannetta pyörittää, ja kun tekniikka aivan hukassa urheilusta sekin kävi.
 10. Taas harmittavasti kipeänä niin hyvä laskea näitä harjoittelutilastoja. Perinteinen 726,6 km / kaikkien lenkkien keskivauhti 10,8 km / h ja niiden lenkkien keskisyke, jossa mittari 128 (ka. syke vaihtelu 100-156). Vapaa 870,4 km; 12,8 km/h; 127 (ka. syke vaihtelu 107-167). Ajallisesti molempia tyylejä taisi tulla melko lailla tasaisesti. Tosin painotettuja keskiarvoja olisi pitänyt alkaa laskemaan, jos tarkat vertailut olisi halunut saada. Eipä noilla luvuilla paljoonkaan ole väliä, kunhan laskin. Tosin itselle on tärkeetä ettei pelkästään samaa tyyliä. Oikeastaan melkolailla kelin mukaan valitsin hiihtotyylini..
 11. TeTi

  Hyvä biisi

  Tehty Plantin Karac-pojalle, joka kuoli 5-vuotiaana virusinfektioon.
 12. Laskin nyt kilsat ja tunnit, että voin verrata edellisvuoteen samoilla hiihtoviikoilla, vaikka vielä täällä voi hiihtää. Tänä vuonna tuli hiihdettyä hieman vähemmän 1597,1 km vs 1949,3 km (2015-6) ja hitaammin 136,4 h vs. 161 h, siis 11,7 km/h vs. 12,1 km. Pertsa - vapaa -osuuksia en tämän vuoden osalta katsonut vielä. Viime vuonna olin ymmärtääkseni hiihtänyt kilsoissa enemmän pertsaa eli suhteessa enemmän, kun on hitaampaa. Tänä vuonna tuossa ajassa jonkun verran enemmän tekniikkaharjoituksia.
 13. Ei nyt ihan aina, mutta yleensä... muutaman kerran olen vaan kännykästä katsonut harjoitusajan. Hiihtokilsojani en koko ajan tiedä, eli ne pitää Garmin Connectista laskea erikseen.. kyllä kiinnosta pertsa & vapaa, onko niitä menty suunnilleen saman verran (siis ajallisesti, koska onhan vapaa paljon nopeampaa hiihtää). Just laitoin liisterit suksiin, niillä tämä viikko iltaisin ja sitten viikonloppuaamuna vapaalla. Täällä riittää lunta, hidasta hiihtäminen tosin on kun ladut sohjossa ja huonot.
 14. TeTi

  Voiteluohjeita kaivataan

  Ajattelin jos se vaha antais jonkunlaista suojaa ja ehkä tarttumapintaakin noille pinnotteille. Sinistä vahaa olin silloin laittanut. Olen äärettömän laiska voitelemaan, yksillä suksilla meni monta vuotta etten voidellut ollenkaan. Pitää katsoa jaksaako laittaa sitä vahaa taas. Tänään tuli siis noilla samoilla hiidettyä 24 km lisää ja huomenna olisi tarkoitus hiihdellä 50 km. Niin enpä oikein tiedä, riittäiskö noihin vain clean & clide ja sitten tuota nappipuuroa. Niin siis eilenkin voitelin... ja tänään hiihtelin... Onkohan tuo clean & clide sitten sellaista ainetta, joka ei irroita sitä vahaa. Jos sitä siellä ~150 kilsan jälkeen sitten onkaan
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy