Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Patakakkonen

Jäsenet
 • Content Count

  78
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by Patakakkonen

 1. Tästä edukkaasti Helsinki Street Run -osallistumisoikeus 12.8.2017. 20 e + 10 e siirtomaksu sellaselle, joka pystyy juokseen..
 2. Tänne ollaan menossa. Juoksemisesta tiedän vasta lähellä kisaa. Viimeks oon juossu näemmä 2.3. ja hiihtäny 4.3. sen jälkeen ei treenejä ja vielä ainakin viikon kuljen kepeillä. Voi olla, että teen maratonblogin selviytymisestä Berliinin viivoille, ensin lähtöön ja sitten maaliin. Alunperin olin lähdössä juoksemaan vähintään ennätystä, unelmissani jopa 2.40 alitusta, mutta nyt lähdetään tilanteesta, jossa vasen reisiluu on murtunu viidestä kohtaa noin 6 kk ennen kisaa.. Näin se elämä moukaroi. Kahtotaan. Pari kaveria on kyllä lähdössä juoksemaan kunnossa ollessaan sinne 2.45-2.50 suuntaan.
 3. Kaverin kanssa ollaan menossa. Kaveri ei oo ihan huipputikis, mut jonnekin 2.50-2.55 se varmaan osuu. Ite yritän hyökätä 2.45 kimppuun. Säähän lupaa toistaseks lähes optimaalista eli kuivaa, noin +10 astetta ja mietoa tuulta. Stadionilta lähtö toki vähän kauhistuttaa, koska on ahdasta ja kovin montaa sataa ei tartteis edelle päästää. Tsemiä koitokseen.
 4. Kun eilen pääsin 1.16,22, jossa vuodessa tapahtunut kehitystä yli 3 min, niin tuleehan tässä väkisinkin mieleen, että olisiko 1.15 vielä joskus tehtävissä. Seuraava puolikas joka tapauksessa syksyllä. Silloin tavoitteena voisi olla 1.16 alitus.
 5. Mikähän on syy lopettamiselle? Mielestäni oli/on hyvä palvelu ja tullut lukemattomiin kisoihin ilmoittauduttua sen kautta.
 6. Ei osunu ei, tänä(kään) vuonna (arvonnassa ei voi voittaa). Kaverin kanssa kolmet hylsyt putkeen. No, keväällä Pariisista se 2.45 alitus ja sillä ehkä 2017 Berliiniin, jos huvittaa (ja Pariisissa alittuu). Syksyllä ehkä New Yorkiin mut, sitä on aikaa pohtia vielä joku 1,5 kk.
 7. Kaks kertaa ollaan kaverin kanssa osallistuttu arvontaan ja nyt kolmas yritys. Ei oo vielä osuttu kumpikaan. Täks vuodeks sit ostettiin se jonkun saksalaisen matkatoimiston matka, jossa joutu maksamaan maratonista vähän enemmän, mutta paljon vähemmän kuin jos olis ostanu joltain suomalaiselta toimistolta. No. Kotoota tuli arvan heiton jälkeen yllättäen vihreää valoa ens vuoden New Yorkin Maraton -reissulle, joten nyt toivotaankin, että Berliini ei osu, koska New Yorkiin päässee ajalla, joka ei ihan riitä Berliiniin ja molempia ei saa juosta. Kaveri meni ennakkotilaamaan jonkun maraton-paidan ilmoittautumisen yhteydessä. Mitä enemmän sitä oheiskrääsää ostaa, niin sitä suuremmalla todennäköisyydellähän se arpa osuu. Näiltä pohjilta veikkaisin, että nyt se osuma tulee.
 8. Lähettiin kaverin kanssa ryhmästä C (2.50-3.00). Karsinoihin menossa ei ollut minkäänlaista valvontaa ja ahdasta oli. Minuutti meni viivalle. Ympäriltä lähti runsaasti noin kolmen tunnin (tavoiteaika) juoksijoita. Kolmen tunnin jänikset lähtivät noin 20 metriä edeltämme (ryhmästä B 2.40-2.50) ja saavutimme ne noin 2,5 km kohdalla. Muutamat eläkeläiset meinasivat jäädä jalkoihin alkukilometreillä (niin kuin aina). Ensimmäisen 5-10 km olisi voinut juosta vähän kovempaakin, mutta massa ei liikkunut. Ohitettiin kisassa jotain 1000 juoksijaa ja juostiin reilusti alle 2.50. Omista juoksemistani suurista Boston on ihan ylivoimainen startiltaan, kun vierestä eikä edestä hitaita lähde. Siellä koko massa lähtee vauhdilla.
 9. Suunnon asiakaspalvelun mukaan sykevyö tulee pestä jokaisen käyttökerran jälkeen miedolla pesuaineella ja pesukoneessa, helläpesuohjelmalla 40 asteessa noin 5-8 kerran välein.
 10. Hinnat kuitenkin näin 31.12.2014 saakka: Maraton 45 euroa (Juoksija-kortilla 35 euroa) ½ maraton 40 euroa (Juoksija-kortilla 30 euroa) 1/4 maraton 30 euroa (Juoksija-kortilla 20 euroa)
 11. Kiitos tästä vinkistä. Käytimme duunikaverin kanssa yhden yön kortin. Tarkoituksena on tosin yöpyä lähempänä lähtöä/maalia ja paremmassa hotellissa. Tulee silti halvemmaksi kuin nuo kalliimmat hotellit ja paljon halvemmaksi kuin suomalaisten matkatoimistojen matkat.
 12. Kaks vuotta sitten ei ehditty ilmottautuu, kun meni niin nopeesti täyteen. Nyt toisen kerran mulle ja kaverille no luck in the drawing. Ei kait tässä jää muuta vaihtoehtoa ku juosta ittensä 2:45 -kuntoon vuodessa. Vaatis ~10 min ennätysparannuksen. Siinä sitä olis tekemistä.
 13. Please note that no transfers or cancellations of the race spots are allowed.
 14. Patakakkonen

  Adidas Boost

  Hypistelin ittekin tuossa taannoin Boston Boosteja kaupassa, mutten sortunut tällä kertaa ostamaan. Ihan mielenkiintoiset kengät. Painoa vähän Adioksia enemmän, mutta rullaavuutta vähemmän. Omaan jalkaan Adioksissa myös parempi tuntuma. En ihan heti keksi, mikä Boston Boosteissa olisi Adioksia parempaa? Molemmat kengät hiukan kovempiin vauhteihin.
 15. Patakakkonen

  Adidas Boost

  Tänään maraton Energy Boosteilla aka. läskimiehen kengillä reilusti alle 3h, oma paino <70 kg. Tätä kannattanee miettiä niidenkin yli 3h maratoonareiden, jotka juoksevat nopeilla ja kevyillä vähän vaimennetuilla kisakengillä. Kevyet kisakengät (esim. Adioksien eri mallit) sopivat yleensä kevyille ja/tai nopeille juoksijoille.
 16. Kaverin kanssa tahkottiin tasaisen tappavasti 4.10 kilsoja tai oikeestaan 4.09 aina jonnekin 39 km saakka, jolloin paremmassa tikissä oleva kaveri vaihtoi loikalle ja painoi maisemaan. Ensimmäiset kaksi kierrosta oli koossa sellainen 5-7 juoksijan ryhmä, joka sitten kolmannen kierroksen aikana hajosi. Oli kyllä helppoa juosta tasaista vauhtia samantasoisen kaverin kanssa. Tänään ei olisi ollut mahdollista juosta yhtään kovempaa. Vantaan maraton on kyllä hieno tapahtuma, ja jos vaan sopii edes jonkin matkan osalta ohjelmaan/aikatauluun, niin mukana ollaan jatkossakin.
 17. 2vuotta sitten, kun viimeksi juoksin täysmatkan Vantaalla <3h, oli liki täydellinen keli mulle. Sellanen +6, +7 astetta ja auringonpaistetta / puolipilvistä juoksin pitkähihasessa (jonka hihat kyllä käärin ylös jossain vaiheessa) ja shortseissa. Ei ollut kylmä. Nyt lupaa yli 10 astetta juoksun ajaks -> shortsi-tpaitakeli. Eiköhän siellä tarkene.
 18. Viikon päästä on tämäkin hieno kisa jälleen kerran juostu. Nyt oon mukana neljättä kertaa putkeen, tällä kertaa täysmatkalla. Lähtövauhti on noin 4.10 min/km. Sitä kovempaa jos tässä kunnossa lähtee, niin noutaja tulee, saattaa toki tulla tuollakin vauhdilla. Kaveri juossee samoja vauhteja siihen saakka, kunnes kyllästyy tai vauhti hidastuu. Sitten tuo lähtee jäätävän kuntonsa kanssa maisemaan ja juoksee ennätyksensä noin 99%:n todennäköisyydellä. Vauhdin hillitsimiseksi oon ajatellu juosta läskimiehen (paino ~70 kg) kengillä aka. Energy Boosteilla. Niillä rullaa sen verran huonommin, että hillitsee vähän menohaluja. Tänään vetelin maratonvauhtisen kympin kevyillä alku- ja loppuveryillä eikä tuo pahalta tuntunut, joten jotain toivoa juosta kohtuu järkevä maraton on. Totuus on kuitenkin, että kevään jälkeen ei ole oikein kulkenut. Syksyllä MidnightRunin (perus <37 min) jälkeen, kun olin juuri pääsemässä taas rytmiin kiinni, niin tuli parin viikon flunssa. Rantapuolikkaan sitten runttasin flunssan jälkeen sellasella perusvauhdilla <1.25. Tiistaina vielä kevyt 15 km ja perjantaiaamuna kropan herättelyt. Loppuviikosta hiilaripöhnät ja viivalla nähdään..
 19. Hurjat on hinnat joo. Puhuin kesällä Vetikon porukoiden kanssa ja oliskohan heillä ollut 30? paikkaa vaiko vaan 20. Tavoitteena oli kuitenkin, että saisivat lähitulevaisuudessa lisättyä 50 paikkaan. Sanoivat myös, että kynsin hampain yritetään pitää kiinni saaduista paikoista. Itekin missasin arvonnan tänä vuonna. Noh, ehkä joku vuosi, jos onni suo eikä salama osu sitä ennen.
 20. 74 707 http://www.bmw-berlin-marathon.com/en/news-and-media/news/2013/10/16/74707-registered-for-the-2014-bmw-berlinmarathon-lottery.html nimim. Toissa vuonna en ehtiny, viime vuonna en voittanu arvonnassa, ehkä ens vuonna. Samat tarinat juoksukaverilla.
 21. Stubi samassa vauhdissa ekan vitosen. Jaerae myös aika rapea aloitus kun eka vitonen @3.45 min/km
 22. Mielestäni aika hyvin järjestytty kohtuu kovatasoinen kilpailu, jossa on silti tilaa "kaikille". Ehdottomasti juoksemisen arvoinen tapahtuma. Kansainvälistä meininkiä, hyvää fiilistä, jotain, mihin muut suomalaiset tapahtumat eivät pysty. Joku sopiva vuosi vois harkita johonkin Ruotsin tapahtumaan osallistumista. Olen puhunut.
 23. Myöhään seurantaan liittyneenä kysyisin, liikahtiko Honkimaan GPS missään vaiheessa? Edit. näköjään on tuolla matkan varrella..
 24. Ihan kiva "kyläkilpailu", joka juostaan osittain peltojen keskellä. Massajuoksut ovat muille, maratonilla sai juosta suurimman osan matkasta ihan rauhassa itsekseen. Tiedostin ohjeistuksesta, että finisher-paitaa olisi ollut tarjolla, mutten sitä jaksanut maalin jälkeen alkaa etsiskelemään eikä sille suurta tarvettakaan ole. Joutuvatko järjestäjät jotain paidoista maksamaan vai meneekö maksupolitiikka usein toiseen suuntaan (mainostaminen) ja tästä johtuen paitoja on jaossa lähes joka kisassa? Kisan kuin kisan maalihuoltoon en oikeastaan kaipaa mitää muuta kuin palautusjuoman ja vettä. Reitistä. Eihän se mikään supernopea ole. Puolikkaalle varmaan hitusen nopeampi kuin vaikka HCR ja Helsinki Half Marathon, mutta paljon noita nopeempiakin reittejä löytyy. Noususummaa Ambit2 mittasi maratonille noin 270m, jyrkkiä mutkia reitillä ei juuri ole. Turussa on mahdollista juosta pitkiä pätkiä ihan katuja pitkin. Joen ympäristö on mielestäni reitin parasta osuutta, joskin ihmisiä tuppaa vähän tulemaan reitille eteen. Oli muuten yksi huonoiten opastetuista sileän kisoista, joita on tullut juostua. Turku ei kuulemma anna vetää viivaa koko reitille. Risteyskohtiin olisi ehkä suotavaa laittaa jotain nuolta / nauhaa, jotka ohjaisivat ja näyttäisivät, minne reitti jatkuu. Maratonilla pääjumissa juostessa ensimmäisenä ei haluaisi arpoa sitä, minne reitti jatkuu.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy