Jump to content
Juoksufoorumi.fi


jp/68

Jäsenet
 • Content Count

  70
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by jp/68

 1. Demarit paljasti Rinteen suulla mitä ajattelevat verotuksesta juuri äsken puheissaan yhteisöverotuksesta. Veroprosentti pitää olla asiassa kuin asiassa mahdollisimman korkea, sillä ei ole väliä paljonko sillä saadaan euroja kerättyä. Se on pahasta jos pienemmällä veroprosentilla verotuloja saadaan enemmän ja taloudellinen toimeliaisuus lisääntyy ja sitä kautta työpaikat. Demarista on parempi, että verotuksella painetaan ihmiset ja yritykset kyykkyyn ja ihmiset hakemaan tukea ja turvaa Demareista karussa ja kylmässä maailmassa. Kuka hullu, paitsi mökin mummo, joka luulee saavansa Antilta satasen lisää eläkkeeseen näitä äänestää.
 2. jp/68

  Lidlistä lenkkareita

  Muutamia vuosia sitten yksi Lidlin lenkkarimalli sai tämän foorumin edeltäjällä ihan kulttimaineen. Tekijämiehet tekivät sillä tossulla ihan kovia tuloksia.
 3. No sillä osallistumismaksulla tukee järjestävän urheiluseuran toimintaa. Eikös se ole ihan jees. Kyllä on myös jatkossa niin, että seurat järjestää jotta saavat rahaa toiminnan pyörittämiseen ja sitten on niitä jotka koittavat tehdä tapahtumalla bisnestä.
 4. Se 1. Vantage M:n päivitys ei onnistunut Honor 8 puhelimella bt:n kautta, joten tein sen piuhan kautta tietokoneella. Sama juttu tämän uuden päivityksen kanssa, ei Honor puhelimella onnistunut. Kokeilin sitten Samsungin tabletilla bt:n kautta ja hienosti meni n. 15 minuuttiin. Kovasti on näköjään laite eroja millä onnistuu.
 5. Tein uuden vertailulenkin Vantage M vs. Garmin Fenix 3. Polar mittasi ranteesta ja Garmin sykevyöstä. Erot olivat muuten mitättömiä keski- ja maksimisykkeessä 2 iskun ero ja askeleissa samoin 2 ja 4 askelparin parin ero, mutta matkassa 120 m. Flow:n mukaan korkeuskäyrä alkaa piirtymään eli nousee nollasta juuri tuossa 120 m kohdalla alusta, muut mittattavat tiedot piirtyvät alusta lukien. Näin näyttää olevan joka harjoituksessa. Vika laitteessa vai vantagen ohjelmassa. Näyttää siis Vantege M :n ja Garminin matkan mittauksen ero olevan juurikin tuon korkeusmittaamattoman matkan ero kokonaismatkan mitassa ja vaikuttaa näin myös nopeustietoihin.
 6. Tein rauhallisen lenkin Vantage M vasemmassa ranteessa takin alla sykettä ranteeesta mitaten ja Garmin Fenix 3 oikeassa rantessa sen omalla run-sykeyvöllä rinnasta sykettä mitaten. Vantage M Garmin Fenix 3 Matka 14,81 km 14,88 km Keskisyke 143 bpm 144 bpm Max.syke 158 bpm 157 bpm Askeleet per min 88 (176) 175 Askeleet max. per min. 97 (194) 192 Keskinopeus 6,11 min/km 6,09 min/km Nousu 130 m 71 m Lasku 110 m 73 m Kalorit 1024 kcal 1000 kcal Ei sykekäyrät ihan yksi yhteen ole, mutta ainakin minulle rauhallisella lenkillä riittää Vantaga M:n rannesykemittauksen tarkkuus. Ensi viikolla sama testi vauhdikkaammalla lenkillä. Matka näyttää eroavan aina tuon n. 80 m oli lenkin pituus mikä hyvänsä verrattuna Garminiin. Tuo ero tulee aina mielestäni heti alussa ja 1. kilometrin jälkeen ero ei enää kasva.. Tämä lienee joku bugi, joka korjattavis-sa ? Askelleet ok. Korkeus on mitä on. M:n gps ei pärjää Fenix:n paineanturille. Kalorit arpoo samanlailla.
 7. Jos jotakin hyvää haluaa Vantagesta nyt ajatella. Niin sitten kun ja jos tulee päivitystä tuohon matkan mittaukseen. Silloinhan tuntuu, kun kunto olisi hetkessä ottanut hypyn ylöspäin, kun matka taittuu mittarin mukaan ihan eri tahtia kuin ennen. 5K runnerr oli blogissaan sitä mieltä, että M mittaisi matkaa paremmin kuin V. Tosin epäili jospa V oli viallinen yksilö. Onko kyllä vähän riisuttu kapistus tämä M, kun vertaa esim vanhaan Garmin Fenix 3:n. Typerä jutttu mm. tämä taustavalo, jota ei saa palamaan jatkuvasti yms. juttuja. Koko ja paino on sentään hyviä, mutta tuleeko meistä lenkkikaverit muutamaksi vuodeksi on vielä vähän auki.
 8. jp/68

  Kenkäalennukset

  Kiitokset Pegasus-vinkistä. Nyt on yhdet lähes heti käyttöön ja toiset tulevaan tarpeeseen haettu.
 9. jp/68

  MYYTY

  Myydään siistissä kunnossa oleva ym. Suunnon gps-mittari. Lasissa eikä teräsrenkaassa ole naarmuja. Laite on ostettu yksityishenkilöltä uutena viime lokakuussa. Laite mittaa sykkeen ranteesta, mutta mukaan tulee Suunnon sykevyö, niin lisää laitteen käyttökelpoisuutta. Tallessa on tuon 1. ostajan Suunnon toimitusvahvistus. Laite on Vantaalla ja hintana on tiukka 200 €. Yhteydenotto s-postilla j.t.palmu(ät)gmail.com
 10. Kyllä näköjään Traineri nyt toimii sittenkin. Sykevyön käytön jälkeen pitää hetki odottaa ennen kuin rannelukija toimii. Hyvä näin ja nyt pääsee Traineri "tehokäyttöön" etsimään kadonnutta kuntoa.
 11. Ohjelmapäivitys teki sen, että nyt siirtyy sykevyöstä syke kelloon, mutta samalla loppui optisen lukijan toiminta. Kolmas reissu Suunnolle siis.
 12. Omassa napit toimii ihan hyvin. Materiaali heikkous on ranneke, joka kerää kaiken nöyhdän ja mustassa se näyttää pahalta. Ei Ambitin eikä Garminin silikonirannekkeet minusta ennen mitään nöyhtää keränneet.
 13. Oman Trainerin ja uuden sykevyön yhteistyö kesti yhden lenkin verran. Pariliitos syntyy, mutta kun harjoitusta käynnistää ei sykevyötä löydä. Vaihdon kaksi kertaa patterin anturiin, mutta ei auttanut. Kävin Suunnolla ensimmäisen kerran. Siellä mittasivat ja vaihtoivat pariston taas ja sanoivat entisen pariston olleen viallisen ja nyt toimii. No lenkille ja eipä toimi. Kävin Suunnolla toisen kerran. Nyt selitys oli, että eilinen päivitys fiksaa ohgelman. Kysyi olinko tehdyt päivityksen ja kerroin, että päivitystä ei ollut eilen saatavilla. No lupasi ladata päivityksen ja katosi takahuoneeseen. Palasi takahuoneesta ja totesi, ettei päivitystä ollut saatavilla. Toivottavasti tuo päivitys on tällä viikolla saatavilla ja korjaa ongelman, muuten tulee kolmas ehkä viimeinen retki Suunnolle. Ei tämä oma siirtyminen Garminin leiristä takaisin Suunnon leiriin ihan putkeen ole mennyt ja en kyllä voi tyytyväinen olla Suunnon huoltopalveluun omalta kohdalta. Olisiko sittenkin pitänyt Polarin M430 hommata.
 14. jp/68

  Polar M400

  Onko tuossa M400:ssa todella noin huono eli hidas satelliitien paikannus ? Vähän kuin jossakin Garminin FR 301 vuosia sitten. Itsellä on pääpaino pyöräilyssä niin kiinnostaisi hankkia Polarin v650 pyöräilyä varten ja silloin pitäisi olla samalta valmistajalla myös vehje hölkkää varten. M400 olisi passeli muuten, mutta kun on tottunut Suunnon Ambit 2S:n loistavaan satelliittien paikannnukseen, niin arveluttaa tuo M400.
 15. jp/68

  Suunto Ambit3

  Kaupan vitriinissä katsoin Ambit3:sta ja siinä näytti ylä- ja alarivin merkit olevan hivenen isompia kuin omassa Ambit 2:ssa Onko näin ?
 16. jp/68

  Garmin Fenix3

  Saksasta kympin toimituskululla sykevyö ja laite hintaan 469,- https://www.bike-components.de/de/Garmin/fenix-3-Performer-Bundle-GPS-Trainingscomputer-Modell-2015-p42763/
 17. No selvisi, että käytössä oleva windows xp ja ie8 eivät toimi tuon movescoutin kanssa. Kokeilin uudemmalla konella, jossa on uudempi käyttis w 7 ja ie10 niin jo näytti toimivan. No pitänee uusia kotiin vanhan ja hitaan tilalle uusi läppäri.
 18. Entinen "aktiivifoorumilainen" tekee paluun uudistuneelle foorumille. Lopetin tyystin hölkkäämisen ja foorumin seuraamisen vuonna 2008, kun saavutin itseä vihdoin tyydyttävät tulokset kokonaisella ja puolikkaalla marathonilla. Täällä näyttää olevan tuttuja vielä jonkin verran ja kovia tuloksia syntyy näköjään yhä eli lenkkareita on jalassa pidetty. Itse aloin harrastamaan pyöräilyä juoksun jäätyä. Kuluva vuosi, etenkin kevät ja syksy, on ollut aika surkea kelin vuoksi pyöräilyä harrastaa ja havahduin pari kuukautta sitten, että painoa on tullut rutkasti lisää ja kunto on rapistunut. Niinpä kaivoin vuosia sitten kaappiin jemmatut uudet lenkkarit esiin ja tein paluun hölkän maailmaan. Alku oli vaikeaa, mutta nyt sujuu jo huomattavasti paremmin ja läskiä on jäänyt tuon aloittamisen jälkeen matkan varrelle lähes kuusi kiloa. Saa nähdä, jos uskaltaa ensi vuoden 1. aktia cupissa kokeilla onnistuisiko kympillä 50 minuutin alitus. Vähän kutkuttaisi myös kokeilla puolikasta tai kokonaista, mutta saa nyt nähdä. Se nyt on ainakin varmaa, että hölkkä pysyy pyöräilyn rinnalla minun kuntoilumuotona. Terveisiä tutuille, jos joku minut tunnistaa ja muistaa.
 19. jp/68

  Helsinki City Marathon 2008

  Viides marathon on nyt takana ja vihdoin pääsin alle 4.00 tunnin rajapyykin nettoaikaan 3.49,45. Tähän asti homma on aina kaatunut liian kovaan alkuvauhtiin ja aina on pitänyt kävellä enemmän tai vähemmän 33km ja maalin välillä. Kesäkuun Forssa oli niin kova pettymys, että nyt päätin tehdä homman tosin. Forssassa kulki 30 km asti todella kevyesti aikaan 2.40, mutta 33 km jälkeen tuli todellinen romahdus ja maaliin ajassa 4.08. Päätin nyt, että en anna juoksumassan viedä, vaan juoksen todella oman juoksun ja tähtäin on ainoastaan 4.00 tunnin alitus eikä jotain 3.45 aikaa tavoittelevaa. Lähdin juoksemaan varovasti ja tarkaillin ettei vauhti ja syke nouse huomaamatta. Puolikkaan aika 1.55,24 lupaili hyvinkin alle 4.00 tunnin alitusta vaikka pieni sippaus tulisi. Tähän asti juoksu oli kulkenut todella kevyesti ja olin todella tyyväinen, että olin osannut ottaa rauhallisesti. Lauttasaaren sillan paluumatkalla kohtasin pieni pelko persiissä, koska siinä olen kerran sipannut, vaan tällä kertaan vauhti ei hidastunut ja juoksu tuntui hyvältä. 30km ohitin ajassa 2.43,58 ja tämän jälkeen odotin, että kohta ne pahat tuntemukset varmasti tulevat. Niitä ei tuntunut tulevaksi ja 33 km jälkeen päätin nostaa vähän tahtia ja hyvinhän se onnistui ja maalin uudessa enkassa 3.49,45 . Tuli sitten samalla kertaan uusi enkka ja 1. kerta kun jälkimmäinen puolikas oli nopeampi. Tähän asti jälkimmäinen on ollut luokkaa 20-30 min hitaampi. Ensi vuonna haetaan sitten samalla taktiikalla 3.40 alitusta.
 20. Onnittelut kaikille maaliin päässeille ja uutta uskoa seuraavaan ultrakoitokseen nyt keskeyttäneille. Tähän olette kAIKKI varsinaisia kilometrikoneita.
 21. Kovia tuloksia ja ihme porukkaa, ei voi muuta kuin päätä pyöritellä. Toiset ne vaan vetää todella kovat tulokset ultramatkoilla kahden viikon välein, miten ne paikat kestää? Itsellä ei nilkka vieläkään ole toipunut Hiekkaharjusta.
 22. Noin 15 vuotta sitten tuli oluesta juttua jossakin ajankohtaisohjelmassa. Siinä oli saksalainen tutkija, joka oli oluen vaikutuksia tutkiessaan tullut siihen tulokseen, että kaksi pulloa olutta per päivä on hyväksi urheilijalle. Tuossa annoskoossa oluen hyvät ainesosat tekevät ropalle hyvää ja alkoholi ei vielä haittaa:voitto: . Totesi vielä, että ei kannata koko viikon annos määrää ottaa kerralla, silloin ei oluesta ole kropalle hyötyä.
 23. Hyvä Hanna, kunnioitusta herättävä saavutus. Olet peruskuntoilijan idoli . Onnea myös kaikille muille ja raportteja jään kuola valuen odottamaan.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy