Jump to content
Juoksufoorumi.fi


raasto-jarmo

Jäsenet
 • Posts

  652
 • Liittyi

 • Last visited

Recent Profile Visitors

753 profile views

raasto-jarmo's Achievements

 1. 7km maastossa, 4x200m mäkivedot, 6x100m kentällä nousevalla vauhdilla. Kyseisen tyyppinen setti toimii itsellä hyvin.
 2. Vähän punttia, tällä kertaa penkkiä. Varmaan turhin liike juoksua ajatellen. Menee olkapäät jumiin jne, mut huomenna sit taas juostaan.
 3. Maastavetoa ja leuanvetoa salilla. Mukavaa touhua etenkin näin sadepäivänä.
 4. 12km kevyttä purulla. Kevyemmän viikon viimeinen treeni. Loppuviikosta vauhdit alkoi itsestään nousta, kun rasitus oli koko viikon reilusti alle sen mitä lähi viikkoina on ollut.
 5. 6km pururadalla. Mäet pienellä rytminvaihdolla vauhtia kiristäen.
 6. Maastossa 6km, mäet spurttaillen. Sen jälkeen vielä kentällä muutamia kierroksia sykkeiden nostatusta. Yhteensä n 10km juoksua
 7. Aerobinen kapasiteetti on kestävyysurheilussa kivijalka mikä määrittää sen kuinka kauan kisavauhtia (mk/vk) kestää. Taloudellisuutta parannetaan drilleillä, liikkuvuutta ja voimaa kehittämällä ei mk tai vk juoksulla. Jos pohjat ei ole kunnossa se mk tai vk jyrääminen nostaa kyllä kuntoa hetkeksi, mutta seinä tulee vastaan ennen pitkää ja kehityskäyrä kääntyy laskuun. Myös niitä hitaita lenkkejä voi juosta teknisesti paremmin ja pyrkiä nostamaan vauhtia ilman että syke nousee vk-alueelle. Kilpailuun tai tapahtumaan valmistautumiseen riittää lyhyempikin (5-6vko) tehojakso ja nopeutta pystyy pk-kaudella ylläpitämään esim erillisillä nopeus ja tekniikka treeneillä mitkä voi tehdä vaikka lenkkiä ennen tai sen päälle. Omalla kohdalla paras kunto on aina löytynyt sillä että tehojen ääripäät on olleet selkeästi erillään toisistaan. Eli aerobinen harjoittelu tapahtuu sykealueella: 110-130 ja mk: 170-190. Noiden kilpahiihtäjien varsinkin ei suomalaisten treeni juttuihin suhtautuisin varauksella, koska niissä jätetään usein kertomatta se valtava perus harjoittelun määrä mitä on tehty ennen kun päästää tuohon tehoharjoitteluun.
 8. 10km kevyttä sateessa, kesto 50min.
 9. 10km rentoa juoksua sateessa. Vaikka tavoitteena on vauhdin lisääminen matalilla sykkeillä, niin melkein enemmän motivoi rennon olotilan saavuttaminen juostessa.
 10. 100min sisäsoutua avg 110bpm.
 11. 5km kevyttä ja päälle koordinaatiot+5x100m kiihtyvänä.
 12. 23km kevyttä. Teetetyt pohjalliset lähtee vaihtoon ja kenkien mukana tulleilla jatketaan.
 13. 20km kevyttä. Sykkeet pysyi alhaalla kuten pitikin. Toivottavasti jalat alkaa pian kestämään 30km päiväannoksia. 🙂
 14. Itsellä pelkkä ns hyötyliikunnan lisääminen tai vähentäminen näkyy juoksusta palautumisessa ja kehittymisessä. ”Hyötyliikuntaa” itselle on esim istumisen vähentäminen, kävely tai pyöräily ja vaikka pysähtyminen jossain ulkosalilla leukoja vetämässä kauppareissulla tms. Jos ei venyttelyt tai ”joogailut” ole pakkopullaa niin tästä hyviä juttuja juoksijalle: https://www.sensational-yoga-poses.com/improve-your-posture.html#Categories
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy