Jump to content
Juoksufoorumi.fi


T-W

Jäsenet
 • Content Count

  102
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

54 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Näin siellä NUTSin sivulla tosiaan sanotaan: " Osa juoksijoista voi saada GPS-seurantalähettimen (2019 hyvin rajallinen määrä päällekkäisten tapahtumien johdosta)." Ja gpsseuranta.net/tapahtumat -sivulla näkee, että osa pallukoista mennä viilettää Tanskassa nuorten suunnistuksen MM-kisoissa ja osa Sulkavalla Suursouduissa. Suosittu viikonloppu... Viime vuonnakaan ei ollut kaikilla pisimmän matkan juoksijoilla GPS-pallukkaa. Muistan hyvin siksi, että oma mies oli juoksemassa ja oli yksi niistä, joille ei riittänyt GPS:ää. Ja väliaikatulokset päivittyivät yöllä miten sattuu tai ei ollenkaan... No oli kuitenkin silloinkin useammalla GPS kuin nyt. Tosin joltakulta kärjestä sammui virta ennen aikojaan ja niin pois päin. Niin että on tää kotikatsomossa seuraaminen mukavaa, kunhan ei halua olla koko ajan tilanteesta ajan tasalla. Jospa nyt tänä vuonna ne väliajat toimisivat. 🙂
 2. Kiitos järjestävälle organisaatiolle omasta puolestani! Ja onneksi oli hyvä sää, kesäyö oli juuri niin kaunis ja tunnelmallinen kuin olla voi. Ihan liian hyvin pystyn kuvittelemaan, millaista olisi ollut kaatosateessa... Olin puolisoa huoltamassa siellä. (Enkä ollut se joka kyyditsi Jyrkiä. Oltiin paljon kauempana perässä, näin kisan kärjestä vilauksen viimeistä kertaa Tuohitussa eli noin 42 km kohdalla.) Olin itse käynyt reittikartan läpi ajatuksella useampaan kertaan ja tehnyt itselleni merkinnät risteyksistä kännykän karttasysteemiin, että osaisin navigoida autolla. Katselin ja seurailin silti myös reittimerkintöjä ainakin suurimman osan aikaa. Mielestäni vaikeinta oli Muurlan jälkeen, Haavankannontie ja Kalkkimäentie. Kääntyessä Romsilantieltä Haavankannontielle näin reittimerkit vasta silloin kun olin jo kääntynyt oikeaan suuntaan. Siinä oli tarkoitus vaihtaa miehelle täysi juomapullo, ja omaa juoksijaa odotellessani ehdin huhuilla kaksi muuta oikealle reitille, kun olivat vauhdilla juoksemassa Romsilantietä risteyksen ohi. Tähän vaikuttaa varmasti se, että tässä kohdassa elettiin jo yön hämärintä aikaa. Jos reittimerkintä näyttääkin selvältä päivänvalossa, se ei ehkä olekaan niin helposti havaittavissa yöllä, mitä on vaikea ennakoida silloin kun merkitään reittiä päiväsaikaan? Lisäksi kisan loppupuolella keskellä yötä alkaa monet juoksijatkin olla jo väsyneitä ja ajatuksissaan. Että jos johonkin merkintöihin panostetaan ensi vuonna enemmän, niin enempi sitten sinne jälkimmäiselle puoliskolle? Kuten Professorikin kirjoitti, niin NUTSin kisoihinkin on tulleet ne oranssit puutikun nokkaan laitetut liput ja väärien risteysten umpisulkumerkinnät vasta sen jälkeen, kun siellä on aiempina vuosina juostu pitkälle harhaan. (Case Karhunkierros 2015) Ei voi järjestäjätkään aina arvata, missä kohden saattaa ehkä eksyä, ennen kuin joku sen tekee 🙂 Ja nykyään taitaa siellä NUTSin organisaatiossa olla riittävästi vapaaehtoista porukkaa laittamaan ne merkinnät paikalleen - ja keräämään pois myös.
 3. Nykyään poliisilla ei ole omaa suoraa hätänumeroa. Vai mitä tarkoitat että soittaa "suoraan poliisille"? On poliiseilla toki valtakunnallinen neuvontapuhelinnumero, joka palvelee virka-aikana, ja poliisilaitosten vaihteet palvelevat virka-aikaan. Mutta jos tarvitset poliisin kiireellistä virka-apua, niin nykyään pitää soittaa 112. (Olen riittävän vanha että muistan, että joskus oli poliisin oma 10022. Mutta se poistui käytöstä jo v 2011. En ole kokeillut, mihin se nykyään yhdistäisi, ei ole onneksi ollut tarvetta...)
 4. T-W

  The Barkley Marathons 2019

  James Elson on maininnut olevansa menossa Barkleyhin British Ultrarunning podcastissa (https://www.britishultrarunningpodcast.com/). Elson on Centurion Runningin järjestämien kisojen kilpailunjohtaja ja tekee tuota podcastia yhdessä Dan Lawsonin kanssa. Mielenkiintoista nähdä miten Mikaelilla menee tällä kertaa. Toivotaan onnea matkaan (kaiken hyvän valmistautumisen lisäksi).
 5. Marianne Mäkinen on naisten kärjessä, Anu Ossberg kolmantena. Hyvä Suomen naiset! Sinead Kane viidentenä. Pitää olla ihan kovakuntoiset opasjuoksijatkin hänellä. Eskelisen askel näytti koko eilisen päivän kauniilta ja kevyeltä. Tämän vuoden Spartathlon taisi nyt jäädä, mutta toivottavasti Jaakko yrittää uudelleen riittävän kovaa tulosta vaikka Kokkolan 24h:ssa.
 6. Joko kohta pääsee ilmoittautumaan talkootöihin?
 7. Kiitos tähänastisista jaksoista! Jo mainittujen toivevieraiden lisäksi haluaisin mielelläni kuulla haastattelussa Montelan veljeksiä - ovat kyllä varmaan teillä jo listoilla?
 8. T-W

  SPARTATHLON 28-29.9.2018

  Kun nopeasti katsoin listaa niin numerojärjestys menee kuitenkin saapumisjärjestyksessä. Finish time on varmaan chippiaika. Mutta esim Jan Låglandin edellä olevalla on puoli minuuttia pitempi finish time kuin Janilla, mutta on silti tuloksissa edellä Jania koska on ollut patsaalla hiukan aikaisemmin.
 9. T-W

  SPARTATHLON 28-29.9.2018

  Keskeytti huoltopisteelle 70. Sekin on eräänlainen Suomen ennätys - keskeytys lähimpänä Spartaa... Juoksija saa itse kertoa tarkemmin, sen mitä haluaa kertoa. Huoltajan näkökulmasta tässä reissussa sai kyllä elämystä koko rahan edestä, vaikka maaliviiva jäikin kokematta. Jos/kun tämä kisa jää historiaan myrsky-Spartathlonina niin saa sitten aikanaan tätä muistella. Teija teki aivan huikean suorituksen. Toisaalta kunnioitan aivan erityisesti niitä, jotka jaksoivat sinnitellä maaliin vielä siinä lauantain loppuvaiheen myrskytuulessa ja kaatosateessa. Se oli ihan tarpeeksi ikävää koettavaa sallituilla huoltopisteillä hengaillessa ja välillä pääsin sentään suht lämpimään huoltoautoon tuulen- ja sateensuojaan. Huomenna iltajuhlassa aion aplodeerata kaikin voimin jokaiselle.
 10. T-W

  SPARTATHLON 28-29.9.2018

  Viikon päästä Spartathlon tosiaan jo täydessä vauhdissa. Täälläkin katselen eri sivustojen sääennusteita lähinnä epäuskoisin silmin (kiintopisteinä Ateena, Korintti ja Sparta). Päivälämpötilat vaihtelee 16-22 asteen haarukassa, puolipilvistä, pilvistä ja/tai sateista. Että ihan oikeastiko noin viileä keli luvassa? Kai se pitää sit huoltajankin varata lämpimiä vaatteita ja sadekamppeet mukaan...
 11. Jos jaksat ja haluat kuunnella noin puolen tunnin podcastin, jossa haastatellaan mm. Tim Noakesia, niin BBC:llä olisi: The Food Programme, Eat to Run part 3 (https://www.bbc.co.uk/programmes/b09smnhd). Siitä on jo tovi kun kuuntelin, niin en muista Noakesin juttuja niin tarkasti että osaisin ne tähän selostaa. Samassa ohjelmassa haastatellaan muistaakseni muitakin, ei vain VHH-porukkaa. Jos syöminen ja juokseminen ylipäätään kiinnostaa niin paljon, että jaksaa kuunnella ne kaksi muutakin jaksoa, niin voi hakea BBC Food Programme, Eating to Run part 1 ja part 2. Olikohan se kakkososa, jossa haastatellaan hiukan enemmän mm. Scott Jurekia (vegaanijuoksija). Eli siis koko sarjassa on hyvinkin monenlaisia näkemyksiä....
 12. T-W

  SPARTATHLON 28-29.9.2018

  Enää reilut kaksi viikkoa Spartathloniin, joko aloitetaan ennakkospekuloinnit? https://www.spartathlon.gr/en/races/races/race/38.html Mukavasti suomalaisia listalla. Suluissa on "BIB athlete number", mahtaako nuo numerot olla sitten ne, jotka on kisassakin vielä? Mäkinen Marianne (17) Välipirtti Vesa (44) Tommola Ville (49) Mustala Ari (82) Penttinen Pasi (112) Määttä Jari (157) Welling Petri (212) Forsell Marko (240) Niemenmaa Ville (252) Lågland Jan (257) Honkonen Teija (281) Vierimaa Milla (365) Smeds Stefan (390) Toivottavasti kaikilla on mennyt valmistautuminen hyvin ja pääsette terveinä lähtöviivalle. Ja sieltä koko matkan Spartaan.
 13. Katsos vaan, on YLElläkin hoksattu: https://yle.fi/urheilu/3-10395115
 14. Hesari sentään kirjoittaa Noorasta ja SE:stä: https://www.hs.fi/urheilu/art-2000005820535.html (Olisivat kyllä minusta voineet kertoa, että juoksi siellä muitakin suomalaisia....)
 15. Nyt on muuten ikäsarjoja päivitetty niin, että kannattaa sieltäkin käydä katsomassa tilannetta. Kukko on M50-sarjan toisena ja Ignatius toisena M70-sarjassa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy