Jump to content
Juoksufoorumi.fipihlaja

Jäsenet
 • Content Count

  244
 • Liittyi

 • Last visited

About pihlaja

 • Syntymäpäivä 09.06.1988

Converted

 • Tavoite
  5 min/km vitosella

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Voi, mutta ei kuulemma kovin yleisesti 20-30-vuotiaisiin (täytän juuri 26), ellei sitten ole astmataustaa lapsuudesta. Yleensä todetaan lapsena tai sitten vähän myöhemmällä iällä, siis keski-iässä tai eläkeiässä. Mutta eipä se sitä sano, ettenkö voisi olla yksi niistä tilastopoikkeamista, kun veljelläkin todettiin astma vasta intissä homeongelman seurauksena (mutta hänellä oli ollut astmaoireilua jo lapsena, vaikkakaan ei diagnoosia). Yritinkin jo varata aikaa, mutta kiireettömät menee kesäkuun loppuun ja kiireellisiä pitää kysyä heti aamusta. Käski soittaa perjantaiaamuna uudelleen.
 2. Ei saakeli, koko kevään on ahdistanut henkeä, kun vähänkin enemmän reippailee (siis reipas kävelykin riittää). Lenkkeilyä ei ole tarvinnut harkitakaan ja oon syönyt allergialääkkeitä jatkuvasti, nyt lähiaikoina tupla-annoksena, mutta ei ole auttanut. Nyt sitten lueskelin, että jos siitepölyallergiaan liittyy hengenahdistusta, niin olis hyvä aina käydä lääkärillä ja että siitepölykausi voi edesauttaa astman puhkeamista. Rupes epäilyttämään, että onkohan jo aiemmat, rasituksessa ilmenneet oireet olleet jotenkin tähän liitoksissa. Oon tosin ihan väärää ikäluokkaa astman puhkeamiseen.
 3. Siis vaihteleeko keskiarvo tuolla välillä eri lenkeillä vai siis sykkeet alussa 150 ja lopussa yli 180? Aika korkealta kuulostaa kyllä miustakin... Miun sykeKESKIARVO viime vuoden Venlojen viestissä oli 185. Toki kunto on umpisurkea (ja nyt vielä huonompi, kun en ole pystynyt juoksemaan sitten viime syksyn), mutta kuitenkin hengissä. :D Maksimi tiettävästi 201-203. Nyt kävelemällä peruskuntoa kohottaessa pyrin pitämään sykkeen 135-145 haarukassa suunnilleen.
 4. Sopinee ketjuun, kun otsikossa mainitaan juoksevan maailman huijaaminen. Mitäs mieltä siis tästä uutisesta? http://yle.fi/uutiset/paljasjalkakengista_tarjotaan_korvauksia_yhdysvalloissa__ei_vaikutusta_suomessa_myytyihin_kenkiin/7232998 (tietenkin osittain "only in America"-matskua, mutta kai näillä joku pointti hiljaiseksi maksamisessa on?) Itse en tunne tapauksen taustoja, niin en tiedä, kuinka paljon kyse on kuluttajien harjaanjohtamisesta tai vastaavasti siitä, että ihmiset ovat itse kärsimättömyyksissään pilanneet jalkansa totuttelematta paljasjalkailuun.
 5. pihlaja

  Merrell barefoot kengät

  Tää Merrellin maapolitiikka on kyllä todella käsittämätöntä ja ärsyttävää tällaisena kansainvälisen kaupan aikana... Siis että tavarat tulevat jenkeissä myyntiin vuosi ennen Eurooppaa, ja jenkkikaupasta et pysty tilaamaan tuotteita Eurooppaan. Ja sitten joskus kun uudet mallit ehkä Eurooppaan asti eksyvät, myydään mallistosta jotain erittäin karsittua versiota, johon lukeutuvat lähinnä aivan keskeisimmät tuotteet. Luulisi tämän nyt markkina-alueena olevan sellainen, että menisi kaupaksi edes vähän muutakin kuin ne ykkösmallit. Konkreettisena ärtymyksenaiheuttajana tällä kertaa siis juoksuke
 6. ^ Laitepari tallennettu oikein? Siis se alun kytky, joka pitää tehdä mittarin ja sykevyön välillä. Ootko ylipäätään kokeillut purkaa tuota kytkyä ja liittää uudestaan pariksi? Jos ei auta, niin itse marssisin polarin huoltoon (ainakin jos takuu voimassa) ja kyselisin, että onko vikaa vai enkä vaan osaa.
 7. pihlaja

  Merrell barefoot kengät

  Tämä. Itse jouduin siirtämään ekat Pace Glovet kuntosalikäyttöön, kun kastumisen jälkeen alkoi ukkovarvas kipuilemaan aina lenkin aikana ja jälkeen tilanpuutteen vuoksi.
 8. Itse oon jäljittänyt rytmihäiriöni todennäköisesti stressiperäisiksi. Heti tulee paljon enemmän häiriöitä, jos nukkuu huonosti, opiskelee pitkään tms. Myös epäsäännöllinen ruokailurytmi tuntuu vaikuttavan, vaikka se todella omituiselta kuulostaakin ainakin omaan korvaan (siis kun energiatasot laskevat kovin alas, niin alkaa sydämen oikuttelu). Lisäksi närästys/refluksi taitaa vaikuttaa sillä tavoin, että kun närästää, niin muljahduksia tulee useammin. Olisiko monen asian summa tässä siis kyseessä miun kohdallani. En kyllä siitä huolimatta ole oikein uskaltanut lenkkeillä kävelylenkkejä kummemm
 9. Okei, pitää siis yrittää vain hyväksyä kohtalonsa ja siinä ohessa jatkaa vähän venyttelyä ja joogailua. Kiitoksia!
 10. Mikä on normaalia ja mikä epänormaalia alaselän/lantion jäykkyyttä, ja onko siitä haittaa (juoksulle)? Jos yritän näitä normaaleja "istu lattialla, taivuta eteenpäin ja ota jalkapohjista kiinni"-venytyksiä, niin en taivu lantiosta käytännössä ollenkaan, vaan ainoastaan selkä pyöristyy. Seisaaltaan, jalat hartioiden levyisessä haara-asennossa, puolestaan jos lähtee taivuttamaan eteenpäin, niin en pääse edes 90 asteen kulmaan selkä edes suunnilleen suorana. Myöskään lattialla istuminen jalat suorana edessä ja selkä suorana ei onnistu. Pääseekö tästä venyttelemällä eroon vai onko asian kanssa vai
 11. Jos sykevyö on Polarin soft strap, niin ei sitä kokonaan vedessä tarvii uittaa. Itsellä on riittänyt, kun käyttää sormet hanan alla ja kostuttaa niillä vyön alapinnan ja rintakehän antureitten kohdalta ja toistaa tämän pari kolme kertaa.
 12. Tämän tyyppisiä ohjeita juurikin kaipailin, että miten montaa voidetta ja mille keleille. Sama ohje näyttääkin useammalta jo tulleen, kiitoksia vaan. :) Kiitos myös JOPOlle tuosta fluori-/parafiiniselvityksestä, uutta tietoa tämäkin kaikki miulle! Oma tilanteeni tosin muuttui tässä välissä siten, että muutankin töiden perässä ensi vuoden alkupuoliskoksi lähemmäs tuota tähänastista suksihuoltoani, joten näyttää siltä, että voitelua pystyykin opettelemaan myös ihan kädestäpitäen.
 13. ^ Bold vain on niin minimalistinen, että kovalla alustalla anturat tuntuvat pikatestailun perusteella ikävästi pohjan läpi (miun mielestäni, joku muu voi olla sitä mieltä, ettei tuntuma haittaa), minkä vuoksi itse ostin suunnistuskengiksi Integratorit Boldien sijaan. Mutta hyvin sukkamainen ja taipuisa se kyllä on. Jos etsisin nastakenkiä talveen, niin haluaisin kyllä testata noita Sarva D'vilejä.
 14. Sen jälkeen, kun kotoa muutin, on tullut hiihdeltyä ainoastaan vanhempien luona käydessä heidän suksillaan, mutta tänä talvena ajattelin korjata tilanteen ja hankkia luistelusukset ihan itsellenikin. Koska isäni on tähän asti hoitanut suksien voitelun, on ongelmanani se, etten tiedä, millaisella voidevalikoimalla pärjää (isäni valtavasta voidepakista ei ole oikein referenssiksi). Kyse on nyt nimenomaan voiteista, ei tarvikkeista, koska niiden kanssa olen suurinpiirtein sinut. Tyylinä luisteluhiihto, ja jos sitä nyt ei edeltä jo arvannut, niin kilpaladuille en ole lähdössä. Toisin sanoen oli
 15. Ja kätevimmät voivat neuloa itse sellaisen kaulurin, joka yltää takaa pidemmälle. ;) (ollut itsellä suunnitelmissa viime talven jäljiltä) Mutta itsekin suosin hiihtopukua, jonka housuissa on normaalikorkuinen vyötärö.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy