Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Salkin

Jäsenet
  • Posts

    18
  • Liittyi

  • Last visited

Salkin's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

  1. Terve Myski! Oot ihan hyvässä kohdassa aloittamassa! Itse aloitin myös 30 vuotiaana, tätä ennen olen pelannut salibändyä maalivahtina, jep tolpalta tolpalle oli pisin matka mulla :) Kun sitten sain ajatuksen, että tuo Triathlon vois olla kiinnostava laji kokeilla, mutta oma lähtötaso oli seillainen, että elopaino huitele 100 kilon paikkeilla ja 25m vapaauintia oli ihan maksimi mihin pystyi. Nyt sitten kun on aloittanut treenaamaan niin on homma alkanut kulkemaan. Ensi kesänä onkin tarkoitus mennä sitten lujaa ja kovaa. ;) Ja uinnin tekniikkakurssi on todella hyvä juttu. Itsellä se on johtanut siihen, että liityin uintiseuraan.
  2. Salkin

    Uusi seura vihtiin

    Moi! Huomattiin kaverin kanssa, että alkaa harrastus viemään mukanaan, mutta meidän paikkakunnalta ei tahtonut löytyä Triathlon seuraa. Noh, sitten sellaista perustamaan lähdetään. Feisbuukissa on tapahtumakutsu olemassa tuosta perustamis kokouksesta: https://www.facebook.com/events/330439727093595/ Treenikaverilla Juhalla on kokemusta seuran perustamisesta, ja siitä eteenpäin opitaan enemmän asioita. Todennäköisesti ensi kesänä vasta on enemmän toimintaa. Voi olla, että tämä ensimmäinen vuosi vedetään jotain treenejä ja lähinnä tuodaan seuraa esille. Ehkä jollekin porukalle saatais järjestettyä harkkakisatkin. Mutta sen näkeepi sitten. :) - Niklas
  3. Kiitoksia vastauksista... Laitoin lättärit tilaukseen, kokeilinkin jopa seurakavereiden omia, jotka oli todella isot. Omat jotka on tulossa on pienemmät ja varmasti mulle tähän hätään parhaimmat. Lättärin koko kasvaa sitten lihaksen kasvaessa. Sain sitten myös seurakaverilta tietoa mihin sitä käytetään. Itsellä se tulee täysin voimaharjoittelu käyttöön, kun olin uinnin tekniikkakurssilla, totesin opettaja vain, että "Sulla toi ote vedestä tulee niin luonnostaan, ettei sun tarvi sitä ajatella ollenkaan" Tällä hetkellä koen täysin, että uinti on mun paras osa-alue näistä triathlonin kolmesta osasta. Ensi maanantaina onkin mielenkiintoinen treeni, juoksutekniikkaa katellaan personal trainerin kanssa, sitä innolla odottaen. :cool0010:
  4. Salkin

    Uintikunto

    Mulla toi uintikunto on parantunu ihan mielettömästi. Viime lauantaina kun olin vetämässä matkavauhdilla pitkää vetoa, joka mulla on yleensä tollanen 1500 - 2000m putkeen. Nyt sitten siinä 600m kohdalla päätin, että kurkkaan sitten tonnin kohdalla kuinka paljon aikaa on mennyt, nyt kerrankin kun pysyin laskuissa missä mennään... Noh, tonnin kohdalla sitten kurkkasin ja olin kyllä iloisesti yllättynyt! 18:46 näytti kello. Mulla on siis tapana ihan katsoa kelloa aina kun aloitan pitkän vedon, ja aloitus tapahtuu aina tasa minuutilla. On sitten helppo kattoa missä ajassa on uitu. Ja tämä aika tuli todella rauhallisella ja helpolla vedolla. Veikkaan, että jos lähtisin tavoittelee kovaa aikaa tonnille, niin saatais 17 minuuttia olla tavoitettavissa...
  5. Salkin

    Lättäreiden tarkoitus?

    No niin viisaammat... Mietin tässä pitäisikö tilata lättärit itselle kun seuran kautta saisi nyt edullisesti tilattua sellaiset. Ongelma vaan on se kun en tosiaan tiedä mikä niiden käyttötarkoitus on? Oma ajatukseni on se, etten hommaisi mitään välinettä jos en tiedä mihin se vaikuttaa ja mitä sillä tehdään. Onko lättärit siis tekniikka treeniä varten, vai kehitetäänkö niillä lihaksia vai mitä niillä tehdään?
  6. Salkin

    Uintikunto

    Nyt tais mennä alle kahdenkymmenen minuutin tonni! Joudun mittaamaan aikaa kellosta, niin siksi näinkin arveleva ilmoitus asiasta, pitäis hommata sekuntikello niin sais tarkan. Mutta nyt siis kelloa tuijottamalla n. 19:50 meni aikaa tonnilla! Tämä onnistui sillä, että tulin vähän myöhässä hallille ja sitten oli kiirus uida, en ehtinyt uida mun normaalia aamu-uintia (1500m) vain vaatimattomat 1100m. Mutta tuo 20 minuutin alitus onnistui tosiaan (ainakin luulen sen onnistuneen) sillä, että nyt alkoi olemaan vauhti kohdillaan ja tein paljon volttikäännöksiä, tosin nuo volttikäännökset on mun kohdalla vähän arpapeliä, välillä niissä "eksyn" tai välillä käy näin: :mad0228: Pisimmät vedot volttikäännöksillä oli 150m ja 200m, molemmat kahdesti.
  7. Salkin

    Uintikunto

    Toihan oli hyvä linkki, Kiitti Hoffman! Ens viikolla alan kärkkyy aamu-uinneissa jonkun perässä.. :1Snoopy-08: Tänään oli just sopivan nopea jannu, en ihan päässy tarpeeksi lähelle, että olisin tuntenut hyödyn. Mutta viimeistään sitten kisoissa oon niin jonkun peesissää ;)
  8. Salkin

    Uintikunto

    Toi peesaaminen on mulle kyllä vähän uskon asia, ei siis mitään hajua miten tehdä? Kuinka lähellä uida toista? WTF? Ja mikä se hyöty siitä on? Itselle tuo volttikäännöksen opettelu ei ollut ylivoimaista, nyt menee selkäuinnistakin ympär ihan näppärästi, tosin poskiontelot tulee siitä vettä täyteen, mut se on vaan tunne minkä kanssa kyllä oppii elämään. :) Muutenkin huomasin, että triathlonissa toi massauinti on haastavaa. Nyt on kyllä luottavaisempi fiilis ku viime vuonna, on meinaan kunto ja tekniikka uinnin suhteen ainakin kohentunut NIIN paljon!
  9. Salkin

    Uintikunto

    Hitto, jätkät vetelee ihan käsittämättömiä aikoja... Itsellä tuo vauhti ei todellakaan ole alle 20 min luokkaa tonnilla... Mutta nyt oon alkanu uimaan AIVAN sikana. Tällä viikolla tulee uitua 5 krt. Joista yksi on tekniikkakurssia. Ens tunnilla keskitytäänkin pelkästään tuohon Vapariin, taas kerran. Meillä on ollut vapari tunti jo aikaisemmin, nyt kerrataan. Mun pitäis jotenkin keksiä miten helvetissä saan jalat lähemmäs pintaa uidessa vaparia. Laudalla potkut pysyy hyvin pinnan tuntumassa, samoin alku liu'lla ennen kuin käsiveto alkaa. Heti kun käsillä aloitan vedon jalat ei vaan toimi niin kuin pitäisi. Samantein jalat alkaa vajoamaan pohjaa kohti. Noh, kokoajan tässä painokin tippuu kun turhat läskit palaa... Kaipa siellä perseessä on edelleen liikaa laardia mikä pitäis vaan saada pois. :fat:
  10. No niin, Kävi siis sillä tavalla, että ensin liityin uimaseuraan jolla on triathlonryhmä... Kävin sitten meidän uintivuorolla uimassa, ja juteltiin siinä... Kaveri kysy multa, että oot siis osallistumassa Kiskon triathloniin, johon vastasin, että "kyllä"... Tämän jälkeen tuli toteamus "miksi oot sinne vantaalle menossa sprinttiin kun tossa rajamäellä olis SM-kisat, sä mihinkään vantaalle meet, tuut tonne SM-kisoihin!" Nyt sitten ilmottauduin kisoihin... :035: onpahan treenille laitettu motivaatio mölpyrä niin tappiin ku pystyy!
  11. Meikäläinen liittyi tuohon Lohjan Octopus-uimaseuraan. Käyn siellä lauantaisin uimassa meidän ratavuorolla. Ja tämän seuraan liittymisen johdosta meni kesän kisa suunnitelmat vähän uusiksi. Eli jätän Vantaan triathlonin väliin ja lähden Sprintin SM-kisoihin.
  12. Salkin

    Uintikunto

    Eilen oli taas tekniikkakurssi tunti. Sieltä saa ihan mielettömän hyvin harjotuksia itselle. Opin jopa voltilla pyörähtämään! Ihan mahtavuutta. Yksi hyvä vapari harjoitus oli sellainen, että potkuja kymmenen jokaista vetoa kohti, kädet suurimman osan ajasta on siten, että toinen osottaa menosuuntaan ja toinen taakse päin, vedon tapahtuessa kädet vaan vaihtaa paikkaa. Ihan mahtava harjoitus, alkaa heti ymmärtämään liu'n merkitystä vaparissa, ja sitä kuinka ennen vetoa käden pitää ojentua oikeasti suoraksi! Itse kun käyn uimassa treenaan kans tuota hengitystä, eli kaikki vedot tapahtuu samalla kädellä. Yritän edelleen saada tuota vasemmalta hengittämistä luonnollisemmaksi niin sitten uin vain vasemmalla kädellä vetäen eteenpäin. :wink: Mutta edelleen suosittelen tollasta tekniikkakurssia, aivan mieletöntä tajunnan räjäyttelyä. Aina kun oppii (joka viikko siis oppii uutta) jotain niin seuraavan kerran kun menee itsekseen uimaan niin pakko hioa ja kokeilla uudestaan sitä opittua, vaikka olis rintauintia välillä niin antaa todella paljon mielekkäämmän meiningin uinti kerroille.
  13. Salkin

    Uintikunto

    Itsehän vielä metsästän tuota 20 minuutin alitusta tonnilla.. Ei se kaukana ole, varsinkin nyt kun tuo tekniikka on mennyt tosi hyvin eteenpäin. Vaparissa mun tajunnan räjäytti se kun opin ottamaan happea vasemmalta puolelta! Saa altaassa mahtavan rytmin kun happea ottaa joka kolmas veto! Ulkovesissäkin viime kesänä meni ihan ketuiksi kuusijärvellä kun tuuli tuli tuolta oikealta ja aina happea ottaessa tuli aalto päin näköä. Nyt se ei tunnu sitten missään! :congratulatory: Pitääkin tossa parin viikon päästä hommata ihan sekuntikello mukaan altaalle, niin saan tarkan ajan siitä tonnista. Viime viikolla uin 2x 1000m pitäen 10 minuutin saunatauon välissä ja aikaa meni n. 57 minuuttia. Mutta voin suositella uinnin tekniikkakurssia jokaiselle joka vähäänkään empii omaa tekniikkaa! Aivan mahtavaa!
  14. Salkin

    Uintikunto

    No kirjottelen minäkin jotain tähän ketjuun. Eli yksi mitä voin jo nyt suositella kaikille on uinnin tekniikkakurssi. Yksi kerta takana ja nyt on tieto etten osaa uida. Aiemmin sitä luuli osaavansa uida, mutta tulipahan tähänkin "tietoon" korjaus. Tosin nyt harjoitellaan rintauinti tekniikkaa, mikä on pirun haastava potkujen osalta kun on reilut 20 vuotta potkinu päin helvettiä. Itsellä tuo aamu-uinti oli tänään yhteensä 1000m joista n. 300m oli tekniikka *harjoittelua (*ks. räpeltämistä) Itsellähän siis on tavoitteena päästä täysmatka maaliin hengissä ennen kuin täytän 40 vuotta, nyt on vajaat 8 vuotta aikaa jäljellä ja tänä vuonna käyn tuon 1/4 matkan kimppuun. Mitään aika tavoitetta en aseta itselleni silloin kun yritän ensimmäistä kertaa jotain matkaa. Ja nyt tänä kesänä kaikki tulee olemaan ensimmäisiä matkoja kun pyörä vaihtui maantiepyörään. Nyt ollaan sitten ihan "kilpapyörä" sarjoissa kisaamassa. Viime vuonna menin maastopyörällä noihin kisoihin, (vantaa triathlon + linnanmäki triathlon) ja nyt tänä kesänä käydään ihan oikeiden kisojen kimppuun. :) Itselle tämä triathlon harjoittelu on sopinut todella hyvin kun välillä alkaa jokin osa-alue maistumaan puulta on helppo vaihtaa toiseen. Kun juoksu alkaa tympäsee, niin eiku hallille uimaan... Sitten kun uinti alkaa ottaa päähän niin pyöräilemään vaan, tai näin talvella spinning tunnille sotkemaan.
  15. Viime vuonnahan toi oli samoihin aikoihin. Mulla mitään märkäpukua silloin ollu. Triathlontrikoot vaan ja ihan kivasti meni, pyöräilyosuudella sitten käsivarret pääs palamaan tosin... Mut ei haitannu ollenkaan, toivottavasti tänä vuonna osuu yhtä hyvä keli kuin mitä oli viime vuonna.
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy