Jump to content
Juoksufoorumi.fisaq

Jäsenet
 • Content Count

  180
 • Liittyi

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Niin ovat, mutta pysähtyykö kasvu 300 000 viikkoannokseen. Viikkojen 1-10 aikana on ensimmäisen rokotteen saanut noin 610 000 ihmistä, joten heille pitäisi saada toinen rokote. Tuo on suunilleen sama määrä jonka rajasin tuosta kuvitteellisesta juhannusluettelosta pois, joten se luettelo olikin kokonairokotettujen määrä eikä 1. rokotteen saavien määrä.
 2. Eihän tuo ole tähänkään asti mennyt kuten Strömsöössä, joten tuskin menee edelleenkään. Tosin minulla ei ole mitään tietoa, kuinka paljon rokotteita on luvattu toimitettavan kesäkuun loppuun mennessä. Olikohan eilen, kun uutisissa sanottiin viikkotahdin kiihtyvän 300 000 viikkotahtiin. Voihan nuo kuvitteelliset lukemasi toteutuakin. Laskin, että tuon sinun kuvitteellisten rokotusaikataulun mukaan viikon 25 jälkeen olisi noin 4,7 miljoonaa ihmistä saanut ensimmäisen rokotuksen. Onko tämä se määrä, kuinka paljon Suomessa on yli 16 vuotiaita. Eli 16 vuotiaita ja nuorempia olisi vain n
 3. Viime viikkolla meni ensimmäisen kerran 150 tuhatta rokotusta rikki. Edelliset pari viikkoa menikin melko tasaisesti. Syynä ilmeisesti AstraZenecan ongelmat. Nythän lupailtiin yli 300 tuhatta rokotetta maahan viikossa, joten kasvu jatkunee. Viikko 1. annos 2. annos yhteensä 52 24 0 24 53 5 515 0 5 515 1 15 245 0 15 245 2 39 833 1 39 834 3
 4. Lähinnä sitä, että maailma muuttuu ja uutta tilastointia pitää saada nopeasti pystyyn. Kannattaako odottaa, jotta varmasti saadaan kaikki 100% luotettavaksi ennen kuin voi mitään julkaista? Pitää muistaa, miksi näitä tilastoja julkaistaan. Tärkeintä monille tahoille on päästä seuraamaan rokotusten edistymistä kokonaisuutena, jossa ei yhden kunnan noin 1000 rokotetun tiedot eivät merkkaa mitään noin miljoonan rokotetun kokonaisuudessa. Täällä foorumilla on henkilöitä, joilla riittää intoa tutkia tilastoja tosi tarkalla tasolla, jossa nämä virheet korostuu ja hyppäävät silmille. Mielstäni muuta
 5. Nyt en vaan jaksa tästä asiasta enempää vääntää, kun ei nämä täydettisyyden tavoittelijat ymmärrä muuttuvan maailman realiteeteja. Tähän ylläolevaan kuitenkin pakko kommentoida, että on niitä raportointi työkaluja paljon muitakin, joilla pystyy vähintään yhtä kustannustehokkaasti raportit ja datan analysoinnit hoitamaan.
 6. Turha kai tässä on eri Business Intelligence työkaluja lähteä luettelemaan ja arvailemaan, se ei ole tässä ongelma. Myöskään se onko tiedot jossain heidän Data Warehouse kannassa vai jossain muualla ei ole merkittävä. Turhaa pätemistä tällaisten kirjoittaminen. Kun ei tiedä järjestelmistä, niin hankala lähteä kovin arvailemaan ongelman syytä. Jos organisaatiossa on analytiikka osasto, ei sekään vielä paljoa kerro. Onko siinä yksikössä 1 vai 15 työntekijää ja mikä heidän hommansa oikeasti on? Kuinka heillä on mahdollista virallisten viranomaisraportoinnin lisäksi mahdollista käyttää
 7. Tätä en heidän ainakaan ammatillisessa mielessä oletakkaan ymmärtävän. Tosin saattaahan sielläkin olla joku intohimoisesti urheiluun suhtautuva, mutta tiedä sitä.
 8. Vähänkään isommman alueen lukuihin tuolla ei juuri merkitystä ole ja jos kiinnostus riittää tutkia yhden pienen kunnan yhden ikäryhmän prosentteja, huomaa, että tuossa on jotain hämärää. Tuon jälkeen menee pari minuuttia, kun käy kunnan sivuilla katsomassa tilanteen. THL:ssä on varmasti kaikilla ollut vähintään riittävästi töitä viimeisen vuoden aikana. En usko, että siellä kenelläkään on aikaa manuaalisesti tutkia prosenttien oikeellisuutta. Automaattivalvontaa tietysti voisi olla, mutta sellaisen rakentamisen järkevyys riippuu datan tärkeellisyydestä. Toisaalta en epäile, etteikö
 9. Ei ole maailma vielä valmis ja kaikki tiedot eivät aina siirry järjestelmästä toiseen ongelmitta. Parempi olisi jättää tilastot julkaisematta, jos jossain voi olla virheellinen luku. Täydellinen on hyvän pahin vihollinen.
 10. Ok, tällä kertaa taisi olla kuntakohtainen tämä ongelma. https://www.raasepori.fi/etusivu/korona/koronarokotukset/ "Kaupungin ja THL:n tilastot eivät tällä hetkellä vastaa toisiaan. Tämä johtuu teknisestä viasta, joka on selvityksen alla." "1940 syntyneet ja vanhemmat PER 30.3.2021 1811 henkilöä (89,1 %) saanut ensimmäisen annoksen."
 11. Toisaalta Espoo on HYKS-sairaanhoitoaluetta ja Raasepori ilmeisesti Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoaluetta. En tiedä, mutta epäilen eri sairaanhoitoalueen vaikuttavan raportointiin. Sen sijaan ihmettelisin, jos HYKS:n sisällä raportointi olisi kovin kirjavaa. Toisaalta mitä pienempiin sairaanhoitoalueisiin mennään saattaa kuntakohtaisetkin vaihtelut lisääntyä.
 12. Oliko tuolla mahdollisuus valita itse lähtöaika? Katsoin pikaisesti, että lähtöjä oli klo 10 ja 14.30 välillä kahdesta eri lähdöstä. Viime vuonna jo oli tällaisia järjestelyjä ja se helpottaa kummasti pidemmältä tulevia sekä perheitä, joissa on useampia kilpailijoita. Ei tarvitse notkua kisa-alueella koko päivää, vaan käy suunnistamassa ja lähtee pois. Ei tule paljoa kontakteja. On aika eri meininki kuin lajeissa, missä lähdetään liikkeelle yhtenä massana. Sopeutuisikohan juoksijat tällaisiin väliaikalähtökisoihin, jos se olisi ehto kuntohölkkien järjestämiseen?
 13. En väitä, ettet tietäisi ja olisi perehtynyt näihin asioihin. Ehkä juuri siitä syystä, kun tunnut tietävän asiat ja tiedät mistä lyötyy tarkat tiedot, minut yllättää nämä heitot, jossa muka yllätyt joidenkin kuntien väestönrakenteesta. Valitettavasti, minulla ei ole kiinnostusta noin tarkan analyysin tekoon, sillä en näe sillä mitään merkitystä itselleni. Minulle riittää, että ymmärrän rokotusten määrän seuraavan hyvin tarkkaan kuntien ikärakennetta. Tietysti muutkin kuten riskiryhmäläisten ja sairaanhoidon ammattilaisten lukumäärä tähän vaikuttaa sekä käytettävän rokotteen saatavu
 14. Kuinka monta kertaa sitä tarvitsee yllättyä/ihmetellä? Olen muistaakseni tuonut kolme kertaa noin kahden kuukauden aikana esille näitä faktoja, kuinka suuri osa väestöstä joissain kunnissa on yli 65 vuotiaita.
 15. Kyllä tuossa ihmettelevä sävy on. Ei tarvitse edes rivien väliin mennä. Ehkä tässä oli tarkoituskin kirjoittaa monitulkintaisesti. Miksi tuosta putosi pois sana koronasairaanhoitaja ja mitä se tarkoittaa tässä yhteydessä? Kyllähän muitakin terveydenhoidon ammattilaisia on ensisijassa rokotettu kuin koronapotilaita hoitavia sairaanhoitajia.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy