Jump to content
Juoksufoorumi.fisaq

Jäsenet
 • Content Count

  104
 • Liittyi

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. saq

  Cooper

  Kutsarit pitsävät kyllä joihinkin vauhtia, mutta saattaa vaikuttaa myös toisinpäin. Itsellä reilu 25 vuotta sitten riitti alokasaikana tasan 3000 jolla sai kiitettävän ja kutsarin. Aukissa sitten samalla kunnolla meni 3200 vai oliko se 3400, jolla sai arvosanaksi 10. Eli se juostiin, millä saatiin paras arvosana, mutta ei metriäkään yli. Maksimi olisi tuolloin ollut noin 3600.
 2. Kokemuksesta voin sanoa, ettei nuorten urheilijoiden speksit ole kovin samanlaisia. Aikanaan nuorena kilpaurheilijana lähipiirin saman tasoisten ja ikäisten urheilijoiden leposyke vaihteli 36 - 55 ja maksimi 180 - 210 välillä. Ei ihan Karvosen kaavat toimineet. Sykereservistä lasketut olisivat varmaan olleet jo siellä päin.
 3. Tarvitseeko viruksen jo sairastaneenkin ottaa rokote, jotta pääsee matkustamaan?
 4. Olen kyllä rokote myönteinen ja kaikki rokotteet tähän asti ottanut, mutta silti kyllä mietityttäisi ottaa alle vuoden viruksen esilletulon jälkeen julkaistua rokotetta. Tässähän on sellainen ongelma, että rokotuksen teho tulee laumasuojasta ja jos suuri osa ei uskalla rokotetta ottaa, ei laumasuojaa synny. Jos ihmisiä ei pystytä pakottamaan rokotuksen ottamiseen, moni alle 50 vuotias alkaakin miettimään asiaa henkilökohtaisesti. Mikä on riski saada vakava korona tauti tai kuolla koronaan. Alle 50 tai nuoremmilla korona riski onkin huomattavasti pienempi kuin vanhemmilla, mutta rokotuksen sivu
 5. saq

  Ruoka ja liikunta

  Olisiko mahdollista syödä lounasta 11 jälkeen ja sitten klo 14 pieni välipala esim hedelmä? Tämä sopii minulle, jos haluan heti töiden jälkeen lenkille.
 6. Sairaanhoito on tällä hetkellä tyhjäkäynnillä, kun tehohoitopaikoista on alle kolmannes käytössä ja samalla muu sairaanhoito kärsii. Pitäisi saada lisää korona potilaita tai siirtyä takaisin normaalimpaan sairaalatoimintaan. Turhan tiukat rajoitustoimet aiheuttavat myös muita ongelmia esim. lasten syrjäytymistä, työttömyyttä yms. Vaikka oikein tiukoilla rajoituksilla saataisiin tauti tukahdutettua, mitä sitten tehtäisiin? Kuinka pitkään sitten pitää elää täysin eristäytyneenä muusta maailmasta, jotta tauti ei tule takaisin ja kuinka paljon tämä aiheuttaa muuta kuolleisuutta ja ongelmia yhteisk
 7. saq

  Polar Grit X

  Olen tuon säännön muutaman kerran lukenut, mutta en ole koskaan ajatellut, että näyttö, jossa ei ole karttaa, olisi karttanäyttö. Tietysti keskusrastille paluuseen tuo saattaisi jossain tilanteessa auttaa ilman karttaakin. Toistaiseksi kyllä menen FR935 ranteessa kisoissakin, jos niitä joskus taas järjestetään, vaikka kellossa onkin mahdollista käyttää karttanäyttöä, jossa ei ole karttaa. Suunnistaessa kellossani näkyy vain aika ja syke.
 8. Vihdoinkin joku uskalsi tuoda julkisuuteen käsitten laatupainotettu elinvuosi ja niiden hinnan sairaanhoidossa. Tämähän on ihan normaali mittari terveydenhoidossa hoitojen yhteydessä. Voisi kuvitella, että epidemia ennemmin laskisi tuota hintaa kuin nostaisi. Kunpa tämä asia saisi enemmänkin julkisuutta ja päättäjät joutuisivat oikeasti miettimään tätäkin asiaa avoimesti. Ei pelkästään nyt kriisin aikana vaan noin yleisestikin.
 9. Harvemmin tulee sellaista tautia, johon ei olisi ihmisillä jo vastustuskykyä ja/tai rokotusta. Itseasiassa vuoden 2018 reilu 400 influessakuolemaa kuullostaa melko isolta, kun ottaa huomioon, että tautia varten on myös rokote, jota riskiryhmään kuuluvat ilmeisesti aika kattavasti ottavat. Ilmeisesti kyseisenä vuonna rokotteen teho ei ollut kovin hyvä. Löysin myös kyseisen vuoden influessakauden seurantaraportin https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/136791/URN_ISBN_978-952-343-159-1.pdf?sequence=1&isAllowed=y En nyt jaksanut kovin tarkkaan tuota lukea, mutta yhteenvedoss
 10. Ihmisiä kuolee jatkuvasti erilaisiin sairauksiin ja tietysti myös tapaturmallisesti. Jostain syystä nyt puhutaan vain korona kuolemista, mutta ei kerrota kuinka paljon muut taudit tappaa. Suomessa kuolee noin 55 tuhatta ihmistä vuodessa https://www.tilastokeskus.fi/til/kuol/2018/kuol_2018_2019-04-26_tie_001_fi.html joka tekee päivää kohti noin 150 ja korona vie nyt muutaman päivässä. Tottakai myös influessaan kuolee ihmisiä. Tämä on vaihdellut paljon vuosittain vaihteluvälin ollessa 2000-luvulla noin 20-400. http://www.stat.fi/tietotrendit/artikkelit/2020/kuinka-monen-kuoleman-syy-
 11. Tiesittekö, että venttiililliset suojaimet eivät suojaa muita suojaimen käyttäjältä, sillä niissä venttiili suodattaa vain sisäänpäin hengitettävän ilman, joten on aika itsekästä käyttää niitä. Toisekseen juuri näistä FFP3 suojaimista on sairaaloissa suurin pula, joten suurin hyöty niistä yhteiskunnalle olisi juuri siellä. Suosittelenkin kaikkia lahjoittamaan omasta varastosta löytyvät FFP3 ja FFP2 suojaimet lähisairaalaan.
 12. Jaa, empä tiiä. Sitten rajat olisi pitänyt olla kiinni siihen asti kun on saatu kansa rokotettua.
 13. Iltapäivälehdissä kerrotaan kaikenlaista. Aika moni tauti voi aiheuttaa pysyviä muitoksia elimistössä, mutta millä todennäköisyydellä.
 14. Jaa, tulkitsen tuota ennustetta vähän toisin. Päivälämpötilat nousee plussalle, muttä öisin on pakkasta. Sateen todennäköisyys kasvaa ja öisin voi tulla lunta, joka päivällä sulaa loskaksi ja yöllä jäätyy. Juoksukelit siis huononee. Toivottavasti olen väärässä.
 15. Toki jäätyminen voi johtua monesta asiasta, mutta tällä kertaa tuskin käytetystä voiteesta, jos kerran Pertun ja Risen sukset toimivat. Hiihtikö muuten kukaan pitopohjilla? Ainakin se oli ollut vaihtoehtona monella ihan lähtöhetkeen saakka.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy