Jump to content
Juoksufoorumi.fiGrendel

Jäsenet
 • Content Count

  206
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

39 Excellent

Recent Profile Visitors

811 profile views
 1. Grendel

  Hoka One One

  Ja muuten kun cliftonin pinta on Kekkonen niin se on myös todella liukas. Itse siirrän cliftonit kävelykengiksi kun se ei enää ole juoksukunnossa. Kun märällä ei pysy pystyssä niin roskiin. On muuten parhaat kävelykengät mitä kokeillut.
 2. Grendel

  Pyöräpohdintaa

  Ehdottomasti tripyörä. Enkä tuohon liikkeeseen enää menisi kun tuollaista höpöä suoltavat.
 3. Grendel

  Pyöräpohdintaa

  Vastasit jo kysymykseesi. " Koska budjetti on hieman rajallinen ". Jos rahaa on niin onhan sähköt kivemmat. Ei ne kuitenkaan tee pyörää nopeammaksi ja rahaa menee enemmän. Eli ihan oman maun mukaan ostat, Kumpikin hyvä valinta.
 4. Koska kukaan ei halua maksaa siitä. Lisäksi tulisi eteen sellaiset ongelmat kuin että kuka niillä saa ajaa? Jos esim lapsiperheet käyttävät sitä koska se on mukava ja turvallinen, niin spandeksikansa ei voi sinne mennä. Ulkomailla tuollaisia fillarireittejä on tehty. Esim Wuppertalin ympäristöön on pitkä verkosto tekeillä. http://wuppertalbewegung.de/nordbahntrasse/ Jenkeissä vanhoja junaraiteita konvertoidaan pyöräilyyn. https://www.railstotrails.org/ Ja Gardajärven ympäri on tekeillä fillarireitti. https://www.tourissimo.travel/blog/the-lake-garda-bike-path Koska itse ei asu Kaupungissa tämä ei ole ongelma. Ei tarvitse kuin lähteä ulos ja ellei halua risteyksiin pysähtyä valitsee reitin jossa käännytään vain oikealle.
 5. Grendel

  Garmin 945

  Itse tilasin täältä: https://funraise.fi/fi Tuli parissa päivässä. Sinistä saa kuulemma noin viikossa ja mustaa kuun vaihteessa.
 6. Grendel

  Hoka One One

  Odotetaan ja ostetaan 🙂 Ja Cliftonista puheenollen; löytyykö jostain pk seudulta leveää mallia?
 7. Grendel

  Hoka One One

  Onko kokemuksia Rincon koosta verrattuna Cliftoniin? Sopiiko sama numero ja onko lesti saman levyinen?
 8. En osaa vastata mutta matto ostoslistalla. Eli jos on suosituksia tai linkkejä testeihin, niin nekin kiinnostavat.
 9. Barcelona on suht edullinen paikkana koska lennot ja majoitus halpa. Omat kustannukset suunnilleen (2 hlö josta toinen kisasi). Hinta yhteensä. Viikon reissu. Lennot 350,- Majoitus 300,- (Calella + Barcelona) Vuokra auto 100,- Osallistumismaksu 550,- Lisäksi päivittäiskuluja jonkin verran niin varmaan 1500,- lähellä totuutta. Halvemmalla voi kisata ulkomailla ellei halua IM kisaa. Kevään Porto Colom Mallulla maksoi muistaakseni 55,-. Koska siellä kuitenin on pyöräilemässä niin lisähinta ei ole paha.
 10. Grendel

  Pyöräilykunto

  Eikö Coggan/Friel sano 280 TSS IM matkalle? Siitä on hyvä lähteä. Tuo sun päättelysi lisätehosta vastaiseen ja ylämäkiin on ihan oikein. Kuinka paljon on sitten vaikeampi asia. Täysmatkalta vähän kokemusta kun Barca ollut flätti ja tyyni. Mutta puolimatkalla viimeksi Joroisissa 207 TSS ja juoksu kulki kuin unelma. Viime vkl Mallun puolikas 210 TSS eikä juoksusta tullut edes kunnon hölkää. Syynä (arvatenkin) 30 min aika tasan FTP:llä jotta tuon Coll de Femenian edes olisi päässyt ylös. Kun teet noita kokeiluja niin yritä valita reitti jossa tuulella mahdollisimman pieni vaikutus. Jo melkein tyyni 2 m/s on 7 km/h ja kunnon ero onko myötäiseen vai vastaiseen. Myös kallistus vaikuttaa vaikka olisi niin vähän ettei sitä huomaa. Ympyräreitti kahteen suuntaan ehkä paras ja jos vielä puustoa tuulta pidättelemässä niin hyvä.
 11. Grendel

  Garmin Connect

  Connect on kyllä ollut sairaan huono mutta hissukseen paranee. Nykyään jo löytyy se synkkausnappi puhelimesta. Ja synkkaus (935) on toiminut sekä BT puhelimeen että koti WiFi kuin junan vessa.
 12. Grendel

  Altra juoksukengät

  Jep. Mulla sattuu vielä olemaan samankokoinen miniräpylä. Ja mullakin sama että Speedgoat ja ATR oltava vieläkin isommat. Eli todellakin paljon pienempi oltava tuo Altra. Oikeastaan kooltaan vastaa Sievin kenkiä. Kysyinkin jo Hokan alla mikäköhän olisi sopiva Clifton Wide. Ellei kukaan tiedä on kai vaan ostettava joko tuo sama tai numeroa pienempi.
 13. Grendel

  Hoka One One

  Onko kukaan jo kokeillut noita Wide Cliftoneita? Sen verran kapea tuo normaali omaan jalkaan että pitäisi kokeilla onko parempi. Mutta olisiko sama koko vai riittäisiköhän numeroa pienempi? Katsoin että pottuvarpaasta nykysten Cliftonien pohjallisten päähän lähes 2 senttiä
 14. Grendel

  Altra juoksukengät

  Eilen kokeilin Altra Duoa äksäksällässä. Kun aloitin samasta koosta kuin Cliftonissa niin siine olisi mahtunut puukenkä väliin. Seuraava pienempikin aivan löysällä. 2 pykälää pienempi sitten kävi (8,5 ja Hoka 9,5). Omituinen tuntuma siinä missä kenkä "taittuu". Laitoin harkintaan.
 15. Entä jos lähdetään pulmaan laskemalla että 2:20 on noin 3600 cooper. Ja 3600 cooper taas vastaa 69 ml/kg/min VO2max (en vastaa taulukoiden tarkkuudesta) Mitään juoksemisesta ymmärtämättä väitän että mara edellyttää kuitenkin enemmän kuin 12 min juoksu (samalla vauhdilla) myös hapenottokyvyltä. Eli lopputuloksena muokkaisin lähtöväittämää suunnilleen muotoon "kaikki joiden lahjat mahdollistavat yli 70 ml/min/kg VO2 max voivat päästä 2:20 maratonaikaan". Voiko kaikki (tai lähes kaikki) treenillä ja tietty oikealla painolla päästä 70 VO2maxiin?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy