Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Piuku

Jäsenet
 • Content Count

  6
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Converted

 • Puolimaraton
  2:72
 • Tavoite
  Puolimaraton 2.00
 1. No nyt on uudet kengät hankittu ja sisäänajoakin jo parin kympin verran takana. Päädyin nyt sitten lopulta kuitenkin Kayanoihin, tuntuivat niin huomattavasti napakammilta ja sutjakammin jalkaan istuvilta kuin Lunarglide. Vaikka tykkäsinkin LG:stä viime kevänä, niin täytyy sanoa että aika veltolta villasukalta se tuntui jalassa kun nuo Asicsit ovat niin tukevat. Eroa kengissä oli siis todella huomattavasti ja Asicseissa tosiaan todella reilusti pronaatiotukea. Mutta Asicsin Kayano 19:lla menty nyt siis kevään ensimmäiset kuivan kelin lenkit, ja hyviltä tuntuvat minun jalkaani! Tosikoetukselle päästään sitten kuukauden päästä HCR:llä.
 2. Pitkän lenkin jälkeen varpaiden päät tuntuu helliltä, ja seuraavana päivänä ovat tosissaan arat ja kipeät. Viime kesänä kun vaiva oli ilkeimmillään (eli juoksut pisimmillään), kynnet alkoi myös paksuuntua ja mustua ihan kunnolla, hetken pelkäsin että lähtevät kokonaan irti. Sukkina oli ihan "aidot" juoksusukat eikä mitään paksua tennisfroteeta. Jonkin verran apua on löytynyt kynsien pitämisestä superlyhyenä, ja olen viilaillutkin niitä kärjestä ohuemmiksi niin että kaartuisivat tasaisena linjana varpaan pintaa pitkin. Lenkin aikana ei tosiaan mitään vaivaa em. alueilla. Jossain toisessa ketjussa muistan nähneeni maininnan, että joillain olisi juostessaan tapana (vai olisiko joku rakenteellinen ominaisuus) käpristää varpaita liikaa ylöspäin jalan ponnistusvaiheessa, jolloin kynnet osuu aina kengän yläreunaan. Tällaista en kyllä ainakaan tietoisesti tunnusta tekeväni, mutta tiedä häntä. On tää juoksu hieno laji, enpä olisi pari vuotta sitten uskonut että nettifoorumeilla huolestuneena pähkäilen varpaankynsieni entisiä ja nykyisiä mielentiloja... :wink-new:
 3. Jaa jaa, täytyypi testailla sitten kriittisesti. Lunarglideissa ongelmaksi muodostui varpaankynsien heikko asema; vaikka tossut ei sitten varmana olleet liian pienet, oli varpaankynnet hellinä pitkien lenkkien jälkeen ja kesän päätteksi kokonaisuudessaan jo melko heikossa hapessa. Talvijuoksussa nastakenkien (Icebug) samaa ongelmaa ilmennyt hiukan joskaan ei läheskään yhtä voimakkaasti. Tosin enpä ole talvella yhtä pitkiä siivuja juossutkaan. Että olisikohan vikaa sitten omassa askelluksessa vai mistä apua tähän, erityisesti kakkos- ja kolmosvarvas joutuivat koville. Vaikka lenkin aikana mitää vaivaa ei tuntunutkaan, niin seuraavana päivän kyllä tiesi ja näki juosseensa... Juoksija ei tervettä päivää näe...?
 4. Heippa hei, pikkuhiljaa alkaa tiet täällä Espoon tietämillä sulaa siihen mallliin että nastakengät voisi heivata kaapin perälle ja tilalle hankkia uudet kesäkauden popot. Netissä surffailun perusteella harkinnassa olisi joko Asics Gel Kayano 19 tai Nike Lunarglide 4, löytyykö näistä kokemuksia puolesta tahi vastaan? Toki sovitan omaankin jalkaan ennen hankintaa :) Taustaa: nainen 27 v., kilsoja taittuu n. 30/vko enimmäkseen kovilla alustoilla, pronaatiotukea tarvitaan. Viime kesä meni Lunarglide 3:lla ja ihan mukavalta tuntuivat, mutta pistetään nyt merkki ansaitsemaan paikkansa uudelleen tämänkin kauden osalta. Kauden ensimmäinen koitos tulee olemaan HCR 4.5., eli siihen mennessä pitäisi sisäänajon olla valmis. *piuku*
 5. Piuku

  Kengät talvilenkeille

  Suositelkaahan viisaammat talvikenkää tuleville liukkaille. Innostuin juoksusta toden teolla viime keväänä, ja tähän asti on ollut Niken Lunarglidet käytössä, niihin olen ollut kovin tyytyväinen...mitä nyt varpaankynnet välillä vähän kärsii, mutta eipä tuo ole menoa haitannut. Nastoitetut juoksukengät siis hakusessa, netin perusteella Icebugin Pytho L:t vaikuttaa houkuttelevilta, en tosin ole sovittanutkaan niitä vielä. Taustavaikuttimia: naisihminen 60 kg elopainolla, matkaa kertyy min. 30 km/vko ja enimmäkseen juoksen asfaltilla.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy