Jump to content
Juoksufoorumi.fi


mm75

Jäsenet
 • Content Count

  46
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

14 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ^Yleensä helpdesk -palvelut ja joku osa tuotekehityksestä on "lähellä asiakkaita"/"halvemman kustannustason maissa" ja niiden mahdollistamiseksi sinne on kirjattu tuollainen teksti, tarvittiin sitä tai ei. Polarilla on yli 10 000 työntekijää joten tuotekehitystäkin tapahtuu varmaan muualla kuin EU:ssa.
 2. GC on asennettava Win/Linux/Mac sovellus joka on triathlonin analysointiin sopiva ilmainen projektiohjelmisto, lähinnä tehopohjaisen harjoittelun analysointiin tarkoitettu. Oletuksena ei vie pilveen mutta on siellä mahdollisuus viedä/tuoda tietoja ulkoa. Mielenkiinnosta tuuppasin tuonne muutaman vuoden treenien Movescount -exportit mutta sisään saaminen oli vähän työlästä kun joukossa on 0km treenejä (esim. punttihommat) jotka ei menneet importista läpi. Tehomittarikin puuttuu, sen kanssa saa varmaankin ihan mielenkiintoisia näkymiä harjoitteluun. Seuraavaksi pitää perehtyä TrainingPeaksin sovellukseen vaikka se ei olekaan otsikon mukainen järjestelmä.
 3. Juu, tuossa oikeastaan huoli vaan siitä että tuo tuli jokunen kuukausi Stravan vastaavan tapauksen jälkeen jonka olisi pitänyt soittaa kelloja, ehkäpä kuitenkin siellä reagointiin heti koska korjaus oli aika pian valmis. Stravasta: https://www.reuters.com/article/us-strava-privacy-exclusive/exclusive-fitness-app-strava-overhauls-map-that-revealed-military-positions-idUSKCN1GP1WE Keskustelu on ollut monipuolista mutta olikos niitä muita laitteita kuin Garmin joista saa tiedot ulos käyttämättä niitä netin kautta? Ehkäpä Suunto yms. laitteiden kanssa voi elää jos pitää netin kiinni sillä aikaa kun kello synkkaa tietokoneelle ja siirtää sitten tiedostot toiseen paikkaan vaikka Golden Cheetahiin pureskeltaviksi?
 4. Yksityisyydestään tarkalle GPS-kelloilijalle Garmin lienee yksi vaihtoehto, liikkumiset näkyy kellossa USB-tikulla olevien tiedostojen tapaan (vierestä katsottuna, en omista itse niitä). Ehkäpä joku muukin toimii samalla tavoin.
 5. mm75

  Oura sormus

  (Ei liity Ouraan) mutta sitähän voi olla laitteen renki tai isäntä... Toki ruutupaperilla on pärjännyt aikoinaan, kuten myös ilman automaattista ryyppyä autossa ja kodin lämmityksessäkin termostaatti ei ollut tarpeen kun on uunissa puuta riitti. Seurailen itse lenkit gps-kellolla ja sykevyöllä, unitiedot anturilla sängyssä ja vaakakin tallentaa tiedot pilveen. Näissä kiinnostavinta on seurailla trendejä pitkän ajan kuluessa kun tietojen tallentaminen on automaattista ja sovelluksistä näkee itse kiinnostavat raportit silloin kun niitä haluaa katsoa.
 6. mm75

  Movescount

  Tästä näytetään olevan eri mieltä teknologiasivustoilla, jostain syystä näyttää enemmänkin hiipuvalta alustalta. Tässä taisi olla taustalla jonkinlainen riippuvuus siruvalmistajasta jonka vuoksi uutta on hankala tuoda tälle alustalle.
 7. mm75

  Movescount

  Tämähän on jo tätä päivää, esim. TrainingPeaksin lista tiedon tuontiin löytyy täältä https://www.trainingpeaks.com/upload/ ja sieltä löytyy Withings, Fitbit yms. Itselläni Withings on jo vuosikaudet synkannut datan MFP:hen mutta Suunnolle sitä tuontia ei ole rakennettu. Tosin ehkä tavoite on pyörähtänyt niin päin että esim. Suunto on yksi datan tuottajista eikä hommaa pyörittävä taho.
 8. Pitää mutta ennemminkin se on kausihuolto kuin joka lenkille putsaus. Karva kerää muiden voidejäämät ja pölyt mukaansa laduilta. Lisäksi tavoitteena on saada jonkinlainen kyllästys siihen karvaan ettei se kastu niin helposti. Huoltosarjoja on useammalla valmistajalla mutta niissä on luultavasti liuotinaine yhdessä pakkausten muovin kanssa haitallisempaa kuin pieni fluorimäärä mitä siellä sattuisi olemaan.
 9. mm75

  Movescount

  Tietenkin tietokoneversiosta on kyse, siinä voi pyöräyttää datalle tarvittaessa jonkun muunnon että se menee uuteen palveluun. Vanhan version pohjalta ei hyvällä tiimillä menisi montaa viikkoa aikaa tehdä toimivaa systeemiä. Uuden mittarin tarjoaminen vaikkapa -30% hinnalla vanhan sarjanumeroa vastaan olisi helppoa mutta ei ehkä tarpeeksi. Suunnolla pitäisi olla jo lokitieto kuinka Ambitti vielä aktiivisesti synkkaa, onko niitä liikaa vai liian vähän että tähän etenemismalliin päädyttiin.
 10. mm75

  Movescount

  Käsittääkseni Suunnon Ant-kykyiset Ambit -mallit juttelee Antilla vain sykevyön kanssa eikä sitä ole käytetty tiedonsiirtoon kellosta ulos. T-malleissa taisi olla Ant-synkkausmahdollisuus.
 11. mm75

  Movescount

  Suunnon tapauksessa vielä haittana se että vanhat mittarit tekee tarkempaa GPS-jälkeä kuin uudet. Kumma etteivät luvanneet edes perustietojen (syke, matka, aika) siirtoa uuteen palveluun vanhemmille laitteille, ehkäpä se softan tekeminen on heillä tosiaan ongelma. Joku hintalappu toki vanhojen laitteiden tukemisella on mutta jos sitä ei halua maksaa niin sitten pitää maksaa maineella.
 12. Skinit pitää välillä kuivattaa sisällä ja jos pito ei riitä niitä niin muutama harjanveto vastakarvaan palauttaa pidon. Ihan silmällä näkee jos karva on jäätyessään painunut tasaiseksi. Kalliita aineitakin tietysti on huoltoon tarjolla mutta edellä postittaneen 50km ei vielä tee mitään karvoille. Viikko sitten pohjoisen pakkaskeleissä tuli huomattua isoja eroja päiväkohtaisessa luistossa yli 25kg kevyemmän hiihtokaverin skineissä, useimpina päivinä mainio perinteisen purkkisukseni oli nopeampi mutta yllättäen parina päivänä skinit painoi alamäessä ohi. Skineillä taitaa olla muutama sata kilometriä hiihdetty ja toiminta on vaan parantunut.
 13. mm75

  Hiihtopuku

  Hyvä hiihtotakki onkin vaikea löytää, minun mielestä monissa nykymalleissa on yhdistetty liian paksu softshell-etuosa aivan liian ohueen verkkarikankaiseen takaosaan. Hengittävyys ja tuulenpitävyys tulee olla jonkinlaisessa tasapainossa ja istuvuus pitäisi olla hyvä.
 14. mm75

  Suunto 9 Baro

  ^ Minulla oli vanhat Sports-Trackerin tunnukset ja en muista tehneeni muuta kuin että Movescountin nettiversiossa kohdassa "muut urheilupalvelut" klikkasin Sports-Trackeria. Tiedot siirtyi, ei muistaakseni ihan heti mutta muutaman päivän jälkeen tarkistaessani kaikki Movescount aktiviteetit löytyivät S-T:stä. Vanhat S-T urheilut eivät sitten siirtyneet Movescounttiin. S-T on siinä mukavampi että sieltä voi jakaa yksittäisen harjoituksen linkillä, en haluaa jakaa koko profiilia kun sieltä kävis ilmi lenkkien surkea mitta 🙂
 15. mm75

  Suunto Ambit3

  Torx-ruuvithan siellä on. Suunnnon korjaussarjan hinta vähän kallis mutta saahan siinä ruuvilukitetta tuubin joka irrallaan maksaa sekin useamman euron. Torx-sarja ei hirveästi maksa, jollain 5-10€ sarjalla vaihtuu kyllä nuo ruuvit.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy