Jump to content
Juoksufoorumi.fi


mm75

Jäsenet
 • Content Count

  41
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

14 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. mm75

  Movescount

  Tästä näytetään olevan eri mieltä teknologiasivustoilla, jostain syystä näyttää enemmänkin hiipuvalta alustalta. Tässä taisi olla taustalla jonkinlainen riippuvuus siruvalmistajasta jonka vuoksi uutta on hankala tuoda tälle alustalle.
 2. mm75

  Movescount

  Tämähän on jo tätä päivää, esim. TrainingPeaksin lista tiedon tuontiin löytyy täältä https://www.trainingpeaks.com/upload/ ja sieltä löytyy Withings, Fitbit yms. Itselläni Withings on jo vuosikaudet synkannut datan MFP:hen mutta Suunnolle sitä tuontia ei ole rakennettu. Tosin ehkä tavoite on pyörähtänyt niin päin että esim. Suunto on yksi datan tuottajista eikä hommaa pyörittävä taho.
 3. Pitää mutta ennemminkin se on kausihuolto kuin joka lenkille putsaus. Karva kerää muiden voidejäämät ja pölyt mukaansa laduilta. Lisäksi tavoitteena on saada jonkinlainen kyllästys siihen karvaan ettei se kastu niin helposti. Huoltosarjoja on useammalla valmistajalla mutta niissä on luultavasti liuotinaine yhdessä pakkausten muovin kanssa haitallisempaa kuin pieni fluorimäärä mitä siellä sattuisi olemaan.
 4. mm75

  Movescount

  Tietenkin tietokoneversiosta on kyse, siinä voi pyöräyttää datalle tarvittaessa jonkun muunnon että se menee uuteen palveluun. Vanhan version pohjalta ei hyvällä tiimillä menisi montaa viikkoa aikaa tehdä toimivaa systeemiä. Uuden mittarin tarjoaminen vaikkapa -30% hinnalla vanhan sarjanumeroa vastaan olisi helppoa mutta ei ehkä tarpeeksi. Suunnolla pitäisi olla jo lokitieto kuinka Ambitti vielä aktiivisesti synkkaa, onko niitä liikaa vai liian vähän että tähän etenemismalliin päädyttiin.
 5. mm75

  Movescount

  Käsittääkseni Suunnon Ant-kykyiset Ambit -mallit juttelee Antilla vain sykevyön kanssa eikä sitä ole käytetty tiedonsiirtoon kellosta ulos. T-malleissa taisi olla Ant-synkkausmahdollisuus.
 6. mm75

  Movescount

  Suunnon tapauksessa vielä haittana se että vanhat mittarit tekee tarkempaa GPS-jälkeä kuin uudet. Kumma etteivät luvanneet edes perustietojen (syke, matka, aika) siirtoa uuteen palveluun vanhemmille laitteille, ehkäpä se softan tekeminen on heillä tosiaan ongelma. Joku hintalappu toki vanhojen laitteiden tukemisella on mutta jos sitä ei halua maksaa niin sitten pitää maksaa maineella.
 7. Skinit pitää välillä kuivattaa sisällä ja jos pito ei riitä niitä niin muutama harjanveto vastakarvaan palauttaa pidon. Ihan silmällä näkee jos karva on jäätyessään painunut tasaiseksi. Kalliita aineitakin tietysti on huoltoon tarjolla mutta edellä postittaneen 50km ei vielä tee mitään karvoille. Viikko sitten pohjoisen pakkaskeleissä tuli huomattua isoja eroja päiväkohtaisessa luistossa yli 25kg kevyemmän hiihtokaverin skineissä, useimpina päivinä mainio perinteisen purkkisukseni oli nopeampi mutta yllättäen parina päivänä skinit painoi alamäessä ohi. Skineillä taitaa olla muutama sata kilometriä hiihdetty ja toiminta on vaan parantunut.
 8. mm75

  Hiihtopuku

  Hyvä hiihtotakki onkin vaikea löytää, minun mielestä monissa nykymalleissa on yhdistetty liian paksu softshell-etuosa aivan liian ohueen verkkarikankaiseen takaosaan. Hengittävyys ja tuulenpitävyys tulee olla jonkinlaisessa tasapainossa ja istuvuus pitäisi olla hyvä.
 9. mm75

  Suunto 9 Baro

  ^ Minulla oli vanhat Sports-Trackerin tunnukset ja en muista tehneeni muuta kuin että Movescountin nettiversiossa kohdassa "muut urheilupalvelut" klikkasin Sports-Trackeria. Tiedot siirtyi, ei muistaakseni ihan heti mutta muutaman päivän jälkeen tarkistaessani kaikki Movescount aktiviteetit löytyivät S-T:stä. Vanhat S-T urheilut eivät sitten siirtyneet Movescounttiin. S-T on siinä mukavampi että sieltä voi jakaa yksittäisen harjoituksen linkillä, en haluaa jakaa koko profiilia kun sieltä kävis ilmi lenkkien surkea mitta 🙂
 10. mm75

  Suunto Ambit3

  Torx-ruuvithan siellä on. Suunnnon korjaussarjan hinta vähän kallis mutta saahan siinä ruuvilukitetta tuubin joka irrallaan maksaa sekin useamman euron. Torx-sarja ei hirveästi maksa, jollain 5-10€ sarjalla vaihtuu kyllä nuo ruuvit.
 11. mm75

  Suunto Ambit3

  ^Minulla hajosi kuukausi pari sitten samalla tavalla rannekkeen solki mutta omasta miljoonalaatikosta löytyi varaosat. Parin viikon päästä katkesi sitten koko ranneke. Noin 1200h käyttöä urheillessa, muuten hyvin satunnaisesti kädessä.
 12. Jos se toimii samalla tavalla kuin Concept2 soutulaitteen ”vastus” niin sillä vastuksen asento otetaan huomioon siinä mittarin näyttämässä etenemässä. Tällöin on kai ihan sama mikä asetus siinä on ja saa vetää sillä asennolla kuin hyvältä tuntuu.
 13. Tämä oli minusta kummallinen kommentti, ko. heppuhan tekee noita mittariarvosteluja työkseen ja sitä kautta kiinnostus laitteisiin pitääkin olla korkealla tasolla. Kiinnostavampi asia on että onko hän tarpeeksi hyvä juoksija jotta osaa arvioida laitteita "oikeiden juoksijoiden" tarpeisiin. Muuten kiinnostava kello. Tosin vähän Suunnon valikoima vähän sekava mielestäni nykyään, varsinkin kun saman tuotteen eri värivaihtoehdot esitetään omina tuotteinaan.
 14. mm75

  NOKIA / Withings Steel HR

  Tästähän on siis jo vajaan vuoden verran kokemuksia perheessä, kello julkaistiin syksyllä Withings Steel HR nimisenä ja ennakkotilaajana kello toimitettiin heti tammikuussa 2017. Urheilukelloksi tätä en ehkä nimittäisi, ennemminkin lifestyle älykello jossa on myös urheiluominaisuuksia. Sinänsä käyttäjä on tykännyt kellosta aivan valtavasti ja se on ollut käytössä oikeastaan joka päivä. Miinukset alkuun: - lasi tuppaa huurtumaan, menee varmaan takuuseen mutta ei ole vielä lähetetty kun tiedossa oli että saatavuus on ollut huono. - vajaan vuoden aikana 2 tai 3 kertaa tullut tilanne että kello ei saa yhteyttä luuriin. Näistä on selvitty pari kertaa poistamalla bt-pariliitos ja kerran piti koko kello resetoida. Plussat: - akunkesto, lataukset n. 3vkon välein eivät haittaa arkea. Kestoon vaikuttaa kai eniten jatkuvan sykemittauksen käyttö (sporttitila) ja sitä on noin 4-5h per viikko. - notifikaatiot rajatut mutta toimivat hyvin. Käyttäjä päätynyt siihen että puhelut ilmoitetaan kellossa mutta kalenterihälytyksiä ja viestejä ei (esim Whatsapit eivät taitaisi toimiakaan). Tähän liittyy muutenkin se miten viestimisen hoitaa, superkommunikaattorit haluavat varmaan kaiken ranteeseen. - Withings (Nokia nykyään) ekosysteemi on avoin ja sen voi kytkeä moneen palveluun (mfp vaan käytössä) - koko/ulkonäkö/paino sopivat Tuossa pikaisesti luurilla naputeltuna ekana mieleen tulleet asiat.
 15. mm75

  Suksisauvat

  Lahdessa näytti menevän sauvoja rikki ehkä pikkuisen normaalia enemmän, olisko raadilla näkemystä oliko kyseessä jonkun tietyn merkin kepit vaiko ihan tavanomainen jakauma? Swix ainakin mainosti uutta Triac 3.0aa ennen kisoja mutta olisko ne hajonneet olleet juuri noita uutuuksia? Ja missä ovat tarjoukset Triacin 2.0 ja 2.5 versioista...
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy