Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Tunturisusi

Jäsenet
 • Content Count

  31
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

16 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ilmoittautuminen on auki: https://my.raceresult.com/124412/registration?lang=fi
 2. Suomi-juoksu juostaan jälleen Joensuussa. Tarjolla 100km, 60km sekä maraton, puolimaraton ja 10 km. Tälläkertaa matkaan lähdetään jo klo 12. http://suomi-juoksu.fi/index.php Tervetuloa juoksemaan!
 3. Suomi-juoksu on myös ainoana ultrajuoksun kilpailuna osa Suomi100- juhlavuotta. Käynnissä on myös pienimuotoinen tarinankeruu. Olisi kiva kuulla tarinoita ja sattumuksia Suomi-juoksusta ja myös vinkkejä lehtijutuista otetaan vastaa. Tässä asiasta tarkemmin: http://suomifinland100.fi/event/suomi-juoksun-tarina/
 4. Tänä vuonna sitten lisää monipuolisuutta harjoitteluun. Tavoitteet vaikuttavat toki harjoittelun painotuksiin, mutta hiljalleen voisin ottaa lihaskuntopuolta ja polkujuoksua säännöllisemmin ohjelmaan. Tuplapitkiksiä voisi myös kokeilla ja kaikkea muuta kivaa. Kilometrejä tuskin jaksan mittailla, joten voisin asettaa tavoitteeksi 500h liikuntaa - ei pitäsi olla vaikeaa kunhan asetan muut asiat omille paikoilleen ja annan itselleni luvan liikkua juuri niin paljon kuin haluan. Pariin kisaan olen jo ilmoittautunutkin: Endurance 24h Karhunkierros 53km Näiden lisäksi sitten jotkin seuraavista: Joku pidempi/raskaampi polku-ultra ( Vaarojen 86 ois tietysti kiva...) Puolikas alle 1.35 joko toukokuussa tai myöhemmin Coopper yli 3000 Ensimmäinen 10 kisa ja mieluiten lähelle 45 min. Joku muu kestävyys aiheinen kuntoilutapahtuma - vaikkapa soutua Loppuvoden tavoitteet toukokuusta eteenpäin selviävät maalis-hutikuussa kunhan olen toipunut Espoon koitoksesta. Koko vuotta ei viitsi ajatella, kun ei tiedä miten työt ja opinnot milloinkin vievät aikaa. Riittää, kunhan on kaksi kisatavoitetta odottamassa aina kerrallan, niin ei tule turhia paineita jos ei pääsekkään jostain syystä lähtöviivalle.
 5. No miten kävi? 1. Harjoittelumotivaatio säilyi hyvänä oikeastaan koko vuoden. 2. Laadukas harjoittelu onnistui hyvin Elokuun alkuun saakka. Tämän jälkeen viimeisetkin haaveet Vaarojen 86 km matkasta saivat jäädä aikataulusyistä - ja pian jouduin samasta syystä luopumaan myös 43 paikasta. Minun tapauksessani harjoittelu on toki pikemminkin harjoittelemaan opettelemista, mutta selkeän tavoitteen puute vaikuttaa toki juoksentelun laatuun. 3. Kokkola 12h. Vuoden kohokohta, ensimmäinen vähän pidempi ultra. Onnistunut suoritus, järkevä juoksu itseäni kuunnellen. Hyvin onnistunut harjoittelu ja ehkä myös pieni määrä onnea, ettei tullut mitään hallitsemattomia ongelmia eteen. Lopputuloksena aivan mahtava tunne: Ultrajuoksu on mun juttu! 4. Vaarojen 86. En saanut paikkaa ja jonotellessa kärähti käämi ilmoittautumissysteemiin. Lopulta ehkä parempi näin, jouduin olemaan tapahtumapäivänä toisaalla. Tulihan sitä muutakin tehtyä: Puolimaratonin ennätys uusiin lukemiin ( 1.37:51 ), muutamia lyhyempiä hölkkäkisoja, Nuusio Classic ja kauden päätteeksi Joensuu 12h juoksu. Puolikkaan ennätys innosti jatkamaan keväällä aloitettua vk-puolen harjoittelua myös jatkossa. Vauhtikestävyys paranee vähän vanhemmallakin iällä - ainakin jos sitä ei ole aiemmin harjoittanut. Hölkkäilyt siellä sun täällä oli kivoja, Nuuksiossa ei ollut niitä parhaita päiviä, mutta Joensuun 12h asetti taas asiat kohdalleen. Syksyn vähäisten juoksukilometrien jälkeen tavoite oli tehdä hyvä juoksu ja ottaa selvää siitä, mitä hallissa ja yöllä juokseminen omalla kohdalla merkitsee. Ei tullut mitään suuria ongelmia eteen, mutta päästin toki itseni helpolla enkä yrittänyt rutistaa kaikkea irti vaan kävelin suhteellisen paljon. Sain taas uskoa siihen, että olen oikealla tiellä. Aika hyvä vuosi. Vaikka kaikki tavoitteet eivät täyttyneetkään, niin nyt uusia tavoitteita on entistä helpompi asettaa.
 6. Noljakan Nylkyttäjien vuotuinen juoksutapahtuma on nyt entistä matalamman kynnyksen tapahtuma: Noljakan Nylkyttäjät järjestää metsäjuoksutapahtuman Lykynlammella Onttolassa 12.9. Koska kyseessä on pimeässä metsässä tapahtuva juoksu, tulee osallistujilla olla otsalamppu. Reitti merkitään heijastinnauhalla. Tapahtuma on matalan kynnyksen metsäjuoksu, alusta on suurelta osin helppoa latupohjaa. Muutama mäennyppylä toki reitiltä löytyy. Maalissa on tarjolla mehua, kahvia sekä lettuja ja pääsy lämpimään saunaan. Kilpailussa on kaksi matkaa 8,5 km ja 17 km. Lisäksi lyhyemmälle matkalle on mahdollisuus osallistua sauvakävelijöiden sarjassa. Ilmoittautumismaksu paikan päällä 15/20€. Kaikissa sarjoissa on ajanotto. Jarkko Saksa Tiedottaja Noljakan Nylkyttäjät ry jarkkosaksa@gmail.com 0504480476
 7. Iso kiitos kisajärjestäjille! Ei tapahtumaa voi tuon paremmin järjestää. Kiitos myös kanssakilpailijoille seurasta ja kannustuksesta, ei käynyt aika pitkäksi. Ei ainakaan liian pitkäksi :) Vaikka jäinkin vielä vähän satasesta, niin oppittua tuli paljonkin. Kaikki sujui oikeastaan juuri niin hyvin kuin voi ensimmäisellä kerralla kohtuudella toivoa. Sunttia oli niin kiva kiertää, että saattaa mennä ensi vuoden kisakalenteri uusiksi.
 8. Juoksuharjoittelun laatu ja soveltuvuus omiin vahvuuksiin ja heikkouksiin selitänee myös tuota kilometrien ja ennätysten mystistä yhteyttä. Toisilla saattavat myös olla päätavoitteena maratonia pidemmät tai lyhemmät matkat ja maraennätyksen kannalta hitaampia tai nopeampia harjoituskilometrejä siten enemmän kuin oman maraennätyksen tavoittelun kannalta olisi ihanteellista.
 9. Jahas... päin P:tä meni tämä vuosi näidenkin tavoitteiden osalta. Sen verran rajusti potkaisi elämä munille, ettei tämä varsinaisesti edes jaksa harmittaa. Vuoden ainoat valopilkut juoksun saralla ovat osallistuminen Kuopion 6h- kisaan ja itsenäisyyspäivän puolimaralla juostu ennätys, eli himpun alle 1.42. Ensi vuosi parempi vuosi ja vähemmän mutta kovempia tavoitteita. Tämä siksi, että huomasin HCM:lla ja vaaroilla sen, miten aikatavoitteen karkaaminen vie hommasta hohdon. Nyt uudet tavoitteet ovat sellaisia, että pelkkä läpäisy riittää koska se ei välttämättä hyvänkään harjoittelun jälkeen ole aivan varmaa. Voi tulla oppirahoja maksettavaksi jos huonosti käy.
 10. Tästä vuodesta viisastuneena laitetaan ensi vuodelle "vain" 4 tavoitetta ja nekin selvään järjestykseen keskenään. 1. Harjoittelumotivaation ylläpitäminen elämäntilanteesta riippumatta. Nyt tiedän miten tärkeää juoksu minulle on. 2. Laadukasta harjoittelua ja malttia sekä suunnitelmallisuutta suorituksiin. Näin niitä nautittavia onnistumisia tulee. Ensimmäisen tavoitteen täyttyessä ( ja uskon että 2. tavoite täyttyy samalla ) seuraavat tavoitteet ovat: 3. Kokkola 12h 4. Vaarojen ultra 86km Näihin kisoihin ilmoittaudun vasta sitten kun on selvää, että harjoittelu mahdollistaa kohtuullisen läpipääsyn. Vaaroille tosin on ilmoittauduttava heti, koska paikat loppuvat varmasti. Muut mahdolliset kisat sitten näiden tavoitteiden ehdoilla. Puolimara alle 1.40 ois kiva :) , samoin 10 km vaikkapa alle 45min ( en ole ikinä kympin kisaa juossut). Asvalttimaraton on todennäköisimmin väliin jäävä kisa. Kaikenlaiset maasto ja ultrahöntsäilyt sitten sen mukaan miten ne tukevat harjoittelua päätavoitteisiin.
 11. Laitetaanpa tämä myös tänne. Haluatko huoltojoukoista hetkeksi radalle? Ihan ilmaiseksi? Noljakan Nylkyttäjien kokoamasta joukkueesta on vapautunut yksi (tai vaikka kaksikin) paikka äkillisen sairaustapauksen vuoksi. Vapautunut juoksuvuoro on heti lähdöstä 20-22, mutta enemmänkin tai myöhemminkin saa toki juosta. Jos kiinnostaa niin laita viestiä niin sovitaan tarkemmin. 050-4480476 niin tavoittaa varmimmin.
 12. Tunturisusi

  Spartathlon 2014

  Tsemppiä kaikille! Te elätte todeksi sitä, mistä tällainen aloitteleva ultraaja ei edes uskalla vielä unelmoidakaan.
 13. Kiitoksia hienosti järjestetystä tapahtumasta! Ensimmäinen virallinen ultra on nyt takana. Mietteet aluksi hieman kahtalaiset, mutta nyt pelkästään positiiviset. Hurlumhei- tyylillä toteutetetusta juoksustani sain tulokseksi oikeastaan ihan hyvät kilometrit. Täysin tasainen vauhdinjako ei kaikilla muillakaan ollut, mutta lähes 20 minuuttia vimevuoden maratonvauhtia nopeampi ensimmäinen tunti oli melko hulvatonta menoa ;) Reippaasta alkuvauhdista, vähemälle hiipuneesta harjoittelusta ja muista syistä johtuen sain sitten tutustua ultraamisen henkiseen puoleen oikein kunnolla. Enpä olekkaan koskaan ennen saanut käskeä itseäni ja vääntää itseni kanssa niin moneen kertaan. Mutta voitin itseni, sen voin sanoa. Kävelin silloin kun halusin ja juoksin silloin kun halusin- joskaan en aina sitä vauhtia mitä olisin halunnut. Oikeastaan hyvä että jäi niin paljon asioita joita voin tehdä ensivuonna paremmin. Se tuli selväksi, että potentiaalia on kunhan sen vaan saa järkevämmin ulosmitatuksi. Ensivuonna järkevämpi juoksu ja parempi tulos. Oppirahat on nyt maksettu. Olihan muuten lämmintä ja varsinkin tuntui siltä. Joutui lutraamaan pesusienillä paidankin märäksi, mistä onkin sitten komeat hiertymät tuloksena. Varmaan kylmien kelien jälkeen aika shokki elimistölle, vaikka alle 20 asteen taisi jäädäkkin? Kanssajuoksijoiden kanssa oli kiva jutella, ensi vuonna jatketaan taas jutustelua. Auttoi mukavasti ajan kulumisessa.
 14. Järjestäjillä on kyllä hyvä huolto, mutta ajattelin lähestyä huomista eväsretkimentaliteetilla ja otan mukaan pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja suklaata.Niillä olen juossut talvella ja keväällä pidemmät lenkit. Jospa pienten herkkujen napsiminen veisi ajatukset pois kertyvistä/kertymättömistä kilometreistä. Tai ainakin niin ettei kilometrien ja vauhdin ajattelu muodostu liian tärkeäksi. Lisäksi otan muutaman geelin viimeisille tunneille ikään kuin uskonvahvistukseksi. Jännitys on nyt vähintään riittävä. Tältä vuodelta juoksukilometrit ovat jääneet hieman päälle 800, joten terveellä nöyryydellä lähden matkaan. Kerrankin näin.
 15. Täällä odotellaan myös suurella mielenkiinnolla ja alkavalla jännityksellä. Itse taisin tehdä päätöksen jo syksyllä. Talvi meni hyvin, hetkittäin jopa todella hyvin harjoitellessa. Sitten tuli kevät ja flunssa. Samaa (henkistä? ) juoksutuntumaa en sitten enää ehtinyt harjoittelusta saada, ja nyt pitää jo aloittaa lepääminen ja tankkaaminen. Tai toisin sanoen; nyt ei ole enää mitään tehtävissä, kunto on mikä on. Pitää vaan uskoa itseensä ja siihen etteivät se kunto muutamassa viikossa mihinkään katoa. Ehkäpä se ensikertalaiselle tarpeellinen terve nöyryys löytyy juoksun lähestyessä. Täytyy myöntää, että vaikka kyse onkin ensimmäisestä kerrasta, on mielessä muodostunut jotenkin maagiseksi rajaksi tuo 60km. Järki yrittää huomautella, että vähän yli 3.37 maratonajalla 55 saattaisi olla realistisempi tavoite. No menen sopivalta tuntuvaa vauhtia. Tärkeintä on viihtyä radalla 6h. Maratonille valmistautuminen on jokseenkin tuttua, mutta kuinka tähän 6h koitokseen voi viimeisellä viikolla valmistautua. Pitääkö vain kasvattaa juoksunälkää lepäilemällä? Kilometrejä tuskin kannattaa enää keräillä?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy