Jump to content
Juoksufoorumi.fi

A.N.T

Jäsenet
 • Posts

  143
 • Liittyi

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

A.N.T's Achievements

 1. Aikaa kovaa kyllä kävelet. Onko tekniikka kuitenkin ihan perus kävelyä? Olen yrittänyt kävelyä lisätä viimeisen vuoden parin aikana (kun ei jalat juoksua kunnolla kestä) mutta en mitenkään pääse tuollaista vauhtia edes tasaisella. Saati metsäteillä/poluilla minne yleensä ainakin pidemmät kävelyt suuntaan.
 2. 7.7km @6:35min/km, keskisyke 141, polkua ja hiekkatietä. 40km viiteen päivään mikä on minulle paljon ja siltä tuntuikin.
 3. Akilles- ja osin pohje/pohkeen alaosan vaivat on pysyvä seuralainen, Olisiko viimeisen noin kymmenen vuoden aikana muutamia kuukausia kun ei ole ainakin kosketus/käsittely arka ja yleensä vaivaa lenkillä myös. Kaikenlaista on tullut kokeiltua mutta mitään parantavaa ei ole löytynyt. Pääasiassa kestää juosta jonkin verran koko ajan mutta mitään järjellistä määrä (50km+/vko) tuskiin tulee koskaan kestämään.
 4. Tuo Nikki Kimblain dokumentti löytyy myös youtubesta: https://www.youtube.com/watch?v=OU-tPO6ldvo Kannattaa ehdottomasti katsoa.
 5. Jos varpaisiin tulee ihan peruslenkkeillessä jatkuvasti rakkoja niin herää kyllä kysymys onko kengät sopivat? Myös nauhoitusta muuttamalla saattaa olla mahdollista tilannetta helpottaa. Varpaiden kärkiin voi ajatella hieman vasellinia laittaa mutta se lähtee helposti leviämään ja saattaa aiheuttaa jalan ylimääräistä liikettä kengän/sukan sisässä niin tehdessään. Nännien hiertyminen taitaa olla kovin yksilöllistä ja jos aiemmin eivät nännit ole hiertyneet niin pieni määrä valkovaseliinia nänneihin voi olla hyvä hyvä idea jos haluaa varman päälle pelata, teippaamaan en varmaan lähtisi jos ei ongelmia ole ollut vaikka ei se mikään ihmeellinen homma olekaan. Vain pienet (urheilu)teipin palat nännien päälle. Naiset kai käyttävät urheiluliivejä jotka tuon nännien hiertymisen kai aika tehokkaasti estää (?). Itse en noita rakkolaastareita käytä kun eivät tunnu paikallaan oikein pysyvän. Jos pelkää rakkoja tulevan niin lähtökohtaisesti teippaisin urheiluteipillä alueet mihin niitä pelkää tulevan ja varpaat teippaisin myös jos rakkoja jo on. Muualla oleviin rakkoihin laittaisin ensisijaisesti Duoderm extra thin -haavalapun. Kun tuon huolella laittaa paikalleen niin suojaa todella hyvin ja pysyy paikallaan mutta korostan tuota huolella paikalleen laittamista. Lyhyesti: tuolle 30km lenkille itse kokeilisin teipata pikkuvarpaat enkä varmaan muuta jos ei ongelmia ole ollut (vaseliinia nänneihin voi toki myös kokeilla jos haluaa).
 6. En tosiaan ole asiantuntija ja vastailen lähinnä lukemani perusteella mutta vastaillaan nyt jotain. Ei mitään yksiselitteistä. Riippuu askelluksesta ja henkilökohtaisista mieltymyksistä pääasiassa. Korkealla dropilla on vaikeampi juosta päkiä/keskijalan askeleella ja toisaalta nolladroppi voi tuntua kummalta vahvasti kannan kautta juoksevasta. Ei mutta niillä on helpompi juosta päkiän kautta. (Saattaa) säästää pohkeita/akillesjänteitä. Ei voi sanoa että olisi, henkilökohtaisista ominaisuuksista ja mieltymyksistä riippuvaa enimmäkseen. Sen sijaan pitkittäissuunnassa erittäin löysät kengät eivät "tue" ponnistusta samalla lailla kuin hiukan jäykemmät, toisaalta jäykät kengät eivät välttämättä rullaa niin hyvin (nämäkin riippuvat monesta asiasta). Käsitteet "löysä" tai "jäykkä" ovat myös sen verran epämääräisiä että vaikea sanoa asiasta oikein mitään täsmällistä. Pääasiassa näin. En kyllä sanoisi että "keho ja tyyli mukautuu alla oleviin kenkiin" koska ei se niinkään mene että kenkä yksiselitteisesti määrittää miten joku juoksee.
 7. Kyllä tuo voi mennä, jopa suht helposti väittäisin. Jos olettaa että kisassa olisi mennyt 1min nopeammin (luultavasti huomattavasti alakanttiin veikkaus) niin Mcmillan antaa arvioksi puolikkaalle 1.45.27. Vertailuna itsellä kolmekymppisenä meni testi 10km maalis/huhtikuun taitteessa samaan aikaan ja Tre puolimaraton syyskuussa alle 1.43. Eikä minulla mitään harjoitusohjelmaa ollut ja olin vieläpä juoksun osalta telakalla 1.5kk tuossa välissä (pyörää tuli kyllä poljettua melko paljon sinä aikana).
 8. A.N.T

  Maastojuoksukengät

  Taitaa olla, talvella ostin sportshoesista. Lukemani perusteella se on sekoitus Sense Mantraa (pohja) ja S-lab Ultraa (päällinen). Kumpaakaan noista en omista.
 9. Itselläni on kaveri joka on juossut n. 2 lenkkiä viikossa useamman vuoden. Aina reilusti vk-alueella ja usein anaerk. ylittäen. Lenkit olleet 5-6km, ihan yksittäisiä pidempiä lenkkejä saanut hänet näinä vuosina tekemään mutta harvassa ne ovat. Välillä hän on myös pitänyt n. 1kk mittaisia taukoja. Juuri katselin vanhoja juoksuvauhteja kun lisäisin kenkä tietoja tuonne Garmin connectin modernille puolelle. Kaveri juoksi 6:05min/km vauhtia meidän yhtä peruslenkkiä vielä kolmevuotta sitten. Nyt sama pätkä mee 5:15 vauhtia parhaillaan eli kai sitä jonkinlaista kehitystä on tuollaisellakin treenillä tullut.
 10. Jos kipu on selvästi akilleksessa ja rasitusperäistä niin kortisonipistos voisi tehdä hyvää. Ainakaan itsellä ei kylmähoidot, venyttely, burana kuurit jne. tehneet yhtään mitään mutta kortisoni auttoi. Perussyytä miksi akilles kipeytyy tuo ei tietenkään korjaa. Kannattaa aloittaa harjoittelu maltilla tuon jälkeen ettei mene heti uudelleen kipeäksi.
 11. A.N.T

  Maastojuoksukengät

  SensePro on ihan loistava kenkä. Tuntuu tosiaan kädessä melko jäykältä jos tykkää normaalisti juosta kiertolöysillä kengillä mutta juostessa ei jäykkyys ei tunnu ollenkaan (on myös löystynyt käytössä reilun 100km jälkeen) vaan kenkä on polulla ketterä, pitävä ja muutenkin luotettava. Pitoa löytyy alustalla kuin alustalla (lunta en ole kokeillut mutta luulisin että hyvä on silloinkin pito). Märällä kalliolla tai pitkospuilla pito ei ole 100% mutta enpä sellaista kenkää ole löytänytkään, hyvä pito kuitenkin on. Kenkä on ollut omassa käytössä nähnyt varsin kattavan valikoiman erilaisia olosuhteita (perushelppoja ulkoluireittejä/polkuja/metsäteitä, saateen pehmittämiä mutapohjaisia polkuja. kallio/kivikko polkuja jne.) ja jos pitäisi yksi kenkä valita maastojuoksuun niin SensePro olisi kyllä ehdoton valinta nykytiedolla. Sillä juoksee mukavasti myös asfaltilla jos on tarvetta (epäilen kyllä että pohja kuluu asfaltti varsin nopeasti). Oikeastaan ainoa miinus kengässä on liian ahdas varvastila mutta kenkä istuu jalassa niin tukevasti ettei sitä juuri liikeessa huomaa eikä varvastila mitenkään hirmu ahdas ole (aika sama tunne on samankokoisessa Kinvarassa mitä ei kai yleisesti kovin ahtaana kenkänä pidetä varastilan osalta). Trailrocista tuolla oli myös keskustelua niin ainakin itsella Trailroc 255 tuntuu aivan kamalalta asfaltilla. Tuntuu että askel "kuolee" aina kontaktissa asfaltinpintaan, ei kovin mukava tunne. Voi olla tekniikan puutetta mutta ei se sitä mukavammaksi tee. edit: jäykkyydestä: olen lähes 90kg, joten voi olla että kevyemmällä jäykkyys tuntuu juostessa edit: Kinvarasta: tarkoitan versioita 3 ja 5, 4-mallia en omista, siinä on lukemani perusteella ahtaampi/lyhyempi varvastila
 12. Elikkäs vk 16 treenit jäivät siihen mitä yllä mainittu. Yhteensä siis: juoksua 39.4km 3h 43min pyöräilyä 81.8km 3h 15min salia 2h yht: 8h 58min Hienosti akilles otti sitten taas itseensä noista lauantain juoksusta joten juoksu ollut tauolla siitä asti. Ottaa päähän ihan pirusti. Korvaavien teko ei nappaa ja muutenkin tympii suunnilleen kaikki. Cycloilua kävin tekemässä 25km@23.9km/h, lähinnä ulkoilureittiä, vähän polkuja sekä asfalttia. Lisäksi pari tuntia salilla tullut vietettyä.
 13. Kyllähän se ihan normaalia on että vauhdit tippuvat jos ei treenaa. Mielestäni tuo alle 2h tavoite noilla tiedoilla näyttää varsin vaikealta saavuttaa ellei talviaikana ole juuri mitään kestävyysliikuntaa tullut harrastettua. Jos muuta kestävyysliikuntaa kuin juoksua on tullut tehtyä niin kyllä juoksukunto nopeastikin saattaa löytyä kun elimistö siihen taas tottuu mutta jos koko talvikauden liikunnat on tuossa muutamassa lenkissä niin pahalta näyttää. Varsinkin kun sinulla ei taida olla merkittäviä "vanhoja pohjia", joita esiin voisi herätellä. En ole mikään kokenut juoksija mutta mielestäni voit ihan hyvin juosta kunnolla tuon HCR:n ja sitten koittaa uudelleen HHM:ssä. Siinä on tarpeeksi palautumisaikaa välissä.
 14. Tänään ap: 5.6@6:05 (142) Eilis illan lenkki painoi. Lisäksi illalla tuli syötyä melko kevyesti ja aamulla en syönyt mitään niin vähän kankeaa oli. Illalla 9.6@5:49 (144) eli perusmenoa. Aika raskasta oli taas vaikka jokunen kilometri menikin kevyen oloisesti.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy